R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Nitro Off-Road

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 02-12-2009, 06:43 AM   #1
Tech Regular
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 286
Default Its 53degress out and my rustler is running lean on break in???

Ive countlessly been trying to break this rustler in without problems. But they come one after another. When I finally got it running and tried to break the car in I started to notice smoke stopped coming out the pipe and the idle would gradually rise. Eventually the tires started to spin real fast when I pick it up (on idle). The idle screw is set as low as it can go. I didnt touch the needles for break in?? MY spit evaporated in a few seconds. Whats going on?

Note: Outside temp- 53 degrees

Last edited by RaV3N; 02-12-2009 at 06:54 AM.
RaV3N is offline   Reply With Quote
Old 02-12-2009, 06:52 AM   #2
Tech Adept
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 175
Default

It sound like your low speed may be a little lean try to richen it up a bit and if that does not work look for air leaks.
__________________
Question-Whats the best product for me?
Answer- My sponsors of course.
Revo-daddy is offline   Reply With Quote
Old 02-12-2009, 06:53 AM   #3
Tech Regular
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 286
Default

Ok will do.
RaV3N is offline   Reply With Quote
Old 02-12-2009, 08:14 AM   #4
Tech Fanatic
 
Tree's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Murrieta, California
Posts: 839
Trader Rating: 8 (100%+)
Send a message via ICQ to Tree
Default

Check your idle gap make sure it is 0.7mm to 1mm when the carb is in neutral. Also it could be a lean LSN.
__________________
Team Holy Rollers
HiTec Servos
"N-Tune" Nitro Engine Tuning Dials
Tree is offline   Reply With Quote
Old 02-12-2009, 08:52 AM   #5
Tech Elite
 
Illbreakthat's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: With your sister!
Posts: 3,521
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Richen richen richen.
__________________
Not much to put here....
Illbreakthat is offline   Reply With Quote
Old 02-12-2009, 09:12 AM   #6
Tech Regular
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 286
Default

Now when I go to give it gas it dies? to rich?
RaV3N is offline   Reply With Quote
Old 02-12-2009, 10:09 AM   #7
Tech Adept
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 175
Default

Hard to tell, how much did you change. The LSN is very sensitive, and hour or 2 is about the max you should adjust at once. Also as someone mentioned check your idle gap, it should be as wide as a paper clip.
__________________
Question-Whats the best product for me?
Answer- My sponsors of course.
Revo-daddy is offline   Reply With Quote
Old 02-12-2009, 11:33 AM   #8
Tech Regular
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 286
Default

Yea I set the idle gap. But even on richer high and lowe speed needles I still dont get any exhaust smoke.
RaV3N is offline   Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 07:48 AM.


Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net