R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Nitro Off-Road

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 01-06-2009, 07:59 PM   #1
Tech Elite
 
Join Date: Mar 2008
Location: Erie Pa.
Posts: 3,323
Trader Rating: 19 (100%+)
Default Lipo regulator ?

I am running a Hitec 5955 and 5625 do I " have to use a regulator? And if not what milliamp battery is recommended.
__________________
TT MT4G3 all tricked
TTST4G3 MT4ed out

JR servos Hitec servos. Gens ace lipos KO radio.
malik is offline   Reply With Quote
Old 01-06-2009, 08:56 PM   #2
Tech Master
 
sideways88's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 1,097
Trader Rating: 34 (100%+)
Default

no u dont have to use a lipo regulator unless your going to run lipo.

if your going to run the nimh you well be fine.

as for what mah to run. u can run any amount. i would go for the biggest amount that you can find or afford. it well cut down on charging time cause u wont be charging it so much.

if u do go lipo u well need a regulator. like the novak one or a caslte bec.(watch out cause the castle well not stop once your battery gets to low. the novak has a cut off on it).
__________________
;)
sideways88 is offline   Reply With Quote
Old 01-06-2009, 10:19 PM   #3
Tech Master
 
Join Date: Aug 2006
Location: Oceanside CA
Posts: 1,075
Default

Wich Novak has a cutoff? I have 2 different ones & niether has a cutoff.I would hate to see what happens if it cuts off when your flying down the straight.I might be interested if they have figured out a way to safely use a cut off. Starts cutting in & out maybe?
butch man is offline   Reply With Quote
Old 01-06-2009, 10:28 PM   #4
Tech Master
 
sideways88's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 1,097
Trader Rating: 34 (100%+)
Default

sorry my bad. is not a cut off. it has that led that tells you when your lipo is getting low.
__________________
;)
sideways88 is offline   Reply With Quote
Old 01-06-2009, 11:00 PM   #5
Tech Master
 
Join Date: Aug 2006
Location: Oceanside CA
Posts: 1,075
Default

Oh I see we got a guy at the track that runs the protek version? You can see his yellow body glow green from way across the track & the back 1/2 of his truck turned orange 1 time I bet I know what that means. Good idea & was my next purchase when I get the lipo that fits my car. My old lipos are square & dont fit my flat pack box so well
butch man is offline   Reply With Quote
Old 01-06-2009, 11:12 PM   #6
Tech Master
 
sideways88's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 1,097
Trader Rating: 34 (100%+)
Default

robitronics makes a 1500mah 2 cell lipo that fits the flat pack rx boxes perfectly. my boss has a mbx6 with the robitronics lipo and its fits almost to perfect lol.
__________________
;)
sideways88 is offline   Reply With Quote
Old 01-07-2009, 01:31 AM   #7
Tech Master
 
mtbkym01's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: South Oz
Posts: 1,670
Trader Rating: 26 (100%+)
Default

To regulate, Or not?
__________________
~Kym Nuske~
RCHobbyzone.com.au / Model Motorsports International
Mugen Seiki 1/8, Reds, Neo+ Fuels
AE 1/10, Reds
"If it's old skool, it's kool"
mtbkym01 is offline   Reply With Quote
Old 01-07-2009, 09:04 AM   #8
Tech Adept
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 175
Default

I plan to use the CC BEC. I'll run it at 7v, which should be nice and quick. If I have one bit of trouble with it, its coming out and I'll run the servos unregulated until they die and then I'll buy the HV servo's. After using lipos I'll never buy another nimh again. The power,runtime and ease of use are just too much to resist!
__________________
Question-Whats the best product for me?
Answer- My sponsors of course.
Revo-daddy is offline   Reply With Quote
Old 01-07-2009, 10:03 AM   #9
Tech Master
 
sideways88's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 1,097
Trader Rating: 34 (100%+)
Default

your rx cant not handle 7 volts. its a max of 6 volts.
__________________
;)
sideways88 is offline   Reply With Quote
Old 01-07-2009, 10:41 AM   #10
Tech Adept
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 175
Default

Quote:
Originally Posted by sideways88 View Post
your rx cant not handle 7 volts. its a max of 6 volts.
Sure it can, its a spektrum. It can handle well over 8v
__________________
Question-Whats the best product for me?
Answer- My sponsors of course.
Revo-daddy is offline   Reply With Quote
Old 01-07-2009, 11:24 AM   #11
Tech Elite
 
Join Date: Mar 2008
Location: Erie Pa.
Posts: 3,323
Trader Rating: 19 (100%+)
Default

My question is can I run a lipo reciever pack without a regulator? I will be using the MX3 with the fsss system.
__________________
TT MT4G3 all tricked
TTST4G3 MT4ed out

JR servos Hitec servos. Gens ace lipos KO radio.
malik is offline   Reply With Quote
Old 01-07-2009, 06:15 PM   #12
Tech Elite
 
Join Date: Sep 2008
Location: Ashland city tn
Posts: 2,621
Trader Rating: 53 (100%+)
Default

most new receivers can handle lipos u need to check on servos malik
rkhess is offline   Reply With Quote
Old 01-07-2009, 06:38 PM   #13
Tech Master
 
sideways88's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 1,097
Trader Rating: 34 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by malik View Post
My question is can I run a lipo reciever pack without a regulator? I will be using the MX3 with the fsss system.
no the fhss is set to a max of 6 volts.
__________________
;)
sideways88 is offline   Reply With Quote
Old 01-07-2009, 06:48 PM   #14
Tech Elite
 
Join Date: Sep 2008
Location: Ashland city tn
Posts: 2,621
Trader Rating: 53 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by sideways88 View Post
no the fhss is set to a max of 6 volts.
so what battery can u run with this receiver? most 1400mah or higher nicad or nimh packs peak well over 6 volts more like 8volts
rkhess is offline   Reply With Quote
Old 01-07-2009, 09:35 PM   #15
Tech Master
 
sideways88's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 1,097
Trader Rating: 34 (100%+)
Default

it should not peak off at 8 volts. my nimh peak off at like 7 volts. and a 2 cell lipo is going to peak off at 8.4 volts. but nimh drop in voltage a lot faster then the lipos well. so it wont be at that 7 volts for long.

i have used the reedy 1600mah 5cell nimh and the team orion 1600mah 5cell nimh and they both work fine.

i went to lipo cause it last like twice as long. like my 1600mah 2cell can last me about 3 trips to the track. my nimhs use to last me like one time and it would be almost dead by the end.
__________________
;)
sideways88 is offline   Reply With Quote
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Xray NT1 aantonis Nitro On-Road 7512 08-14-2017 02:55 PM
New XRAY 808 Philipm Nitro Off-Road 12372 12-08-2015 06:43 AM
DX3R with lipo Skymax Radio and Electronics 29 07-24-2011 03:33 PM
upgrading to a lipo RX pack wild gopher Nitro Off-Road 13 08-22-2008 04:30 AM
Digital Servos - Nimh or Lipo ???? superx421 Nitro Off-Road 10 03-20-2008 06:28 AM



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 03:44 PM.


Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net