R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Nitro Off-Road

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 11-19-2008, 05:06 PM   #1
Tech Regular
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 434
Trader Rating: 8 (90%+)
Default Spektrum Dx3R Problems

I have my rc8 in the model 1 on the radio binded to say receiver 1, and my baja 5t on model 2 binded to receiver 2, and my kyosho dbx model 3 binded to receiver3.
Lately my rc8 would not return the steering to center if i turned right it would not return to center it would stay a little right and the same a little left atfer i turned left. also the steering servo makes a buzzing noise all the time it did not used too jr9100t. I first tried a new receiver and was still getting the same results. I installed the receiver binded to model 2 and it worked fine. I installed the original receiver in the rc8 rebinded it to model 2 and it works fine. I back tracked and rebinded it to model 1 and the steering is wacky again. it seems through process of elimination that the receivers are good the servos are good and that just the model 1 slot on the radio is bad. this seems a little weird? just looking for advice? just to add i did reset all the settings in model 1 to factory with the reset model option in the radio so it rules out settings i changed in the radio. its a easy fix just not to use model 1 slot of the radio but is my radio going bad?
franklucas is offline   Reply With Quote
Old 11-19-2008, 05:26 PM   #2
Tech Regular
 
Steebo's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 441
Trader Rating: 17 (100%+)
Default

If you take your battery cover off the bottom what is the number on the little white sticker in there?
__________________
Team Associated, Factory Team, Reedy, LRP, Impulse r/c, Upgrade r/c

www.impulse-rc.com
Steebo is offline   Reply With Quote
Old 11-19-2008, 05:51 PM   #3
Tech Regular
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 434
Trader Rating: 8 (90%+)
Default

3280712
franklucas is offline   Reply With Quote
Old 11-19-2008, 06:26 PM   #4
Tech Regular
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 434
Trader Rating: 8 (90%+)
Default

I found the problem. I did not have the servo frame rate set for digital servos 5.5ms it was on 11ms. I set it n 5.5ms when i first got it last Feb. but somehow I managed to reset it? thanks guys
franklucas is offline   Reply With Quote
Old 11-19-2008, 06:44 PM   #5
Tech Master
 
Join Date: Aug 2006
Location: Oceanside CA
Posts: 1,075
Default

I had the opposite problem with frame rate.I went lipo conversion in a nitro truck but use the TEKNO clutch so I need a servo for brakes. With the 9000T in steering & 9100s in throttle slots in reciever & frame rate set at 5.5ms everything is good.When I put the same 9100s in the aux slot in the reciever & made the aux the slave to throttle channel the servo would slam all the way full brake & then go limp & you could move the servo horn by hand. The guy that figured out the problem didnt know why but when frame rate is switched to 11ms the aux channel worked propperly. I couldnt find anything in manual or on line,maybe some kind of program bug?
butch man is offline   Reply With Quote
Old 11-19-2008, 06:45 PM   #6
Tech Regular
 
Steebo's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 441
Trader Rating: 17 (100%+)
Default

Check this out. Not saying that you are having the same problem but just an FYI.

http://www.spektrumrc.com/Articles/A...ArticleID=1784
__________________
Team Associated, Factory Team, Reedy, LRP, Impulse r/c, Upgrade r/c

www.impulse-rc.com
Steebo is offline   Reply With Quote
Old 11-19-2008, 07:12 PM   #7
Tech Regular
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 434
Trader Rating: 8 (90%+)
Default

Thats interesting. I have lost bind maybe 3 times since feb. Never when it mattered(knock on wood) lol. I will definately contact them on this. Thankyou
franklucas is offline   Reply With Quote
Old 11-19-2008, 07:35 PM   #8
Tech Regular
 
Steebo's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 441
Trader Rating: 17 (100%+)
Default

Just out of curiosity, what are you running for a clutch setup on ur RC8?
__________________
Team Associated, Factory Team, Reedy, LRP, Impulse r/c, Upgrade r/c

www.impulse-rc.com
Steebo is offline   Reply With Quote
Old 11-19-2008, 08:02 PM   #9
Tech Adept
 
sp2thielen's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: Council Tuckey, IA
Posts: 192
Trader Rating: 2 (100%+)
Send a message via MSN to sp2thielen
Default

should be running IMPULSE-RC clutch shoes!!! only the best clutch shoes ever. and i dont run an rc8 i run a Kyosho!!! last for ever and have incredible bite! check them out you wont be sorry! also they are very inexpensive. top notch product!!!!
__________________
IMPULSE RC when only the very best will do!!!!
Hobbytown Hobbyplex
Kyosho SP2/ Medial Pro
Kyosho ST-RR/ Medial Pro
sp2thielen is offline   Reply With Quote
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Spektrum DX3R Discussion Thread MadRacer Radio and Electronics 2015 05-10-2017 12:45 PM
spektrum dx3r w/2 receivers 300.00 shipped markny R/C Items: For Sale/Trade 11 08-09-2009 07:59 AM
SPEKTRUM LOSING ITS BINDING 32819toon Radio and Electronics 11 06-30-2009 01:50 PM
Spektrum DX3R or DX3S???? aiyoaiya Malaysian R/C Racers 180 03-10-2009 03:14 AM
spektrum dx3s or dx3r Emlyn Electric Off-Road 60 12-27-2008 05:56 PM
Is the DX3 sufficient to race with.. or go the DX3R route.. jman37 Nitro On-Road 31 11-03-2008 05:14 AM
FM or 2.4 GHz????? vw addict Nitro Off-Road 43 06-18-2008 08:23 PM



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 12:46 PM.


Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net