R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Nitro Off-Road

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 11-15-2008, 06:55 AM   #1
Tech Rookie
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 12
Default thunder tiger tomahawk

i just bought a thunder tomahawk bx.when the engine is running the brake does not apply when it is applied on the controller but when the engine is not running it works fine. please help me
p3t3 is offline   Reply With Quote
Old 11-15-2008, 07:38 PM   #2
Tech Master
 
RC Dad's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: Bismarck
Posts: 1,355
Trader Rating: 26 (100%+)
Send a message via MSN to RC Dad
Default

The servo doesn't apply brake or it simply can't over power the engine's forward thrust?

Since the engine is nitro, it shouldn't be affecting your servo's electrical signal so if your linkage could be binding if the servo doesn't move.

If that the latter is true it may indicate a hung clutch shoe. Do you also have problems with the engine stalling at low speed?
__________________
GV2 Pro, XXX4G+, Blitz SCT, CRC GenXL
RC Dad is offline   Reply With Quote
Old 11-16-2008, 08:11 AM   #3
Tech Rookie
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 12
Default

it dosnt apply brake. and also when sterring is in use throttle cant be used.no the engiene runs fine at low idle
p3t3 is offline   Reply With Quote
Old 11-16-2008, 08:36 AM   #4
Tech Addict
 
Join Date: Sep 2008
Location: Marble Falls, Texas
Posts: 515
Trader Rating: 3 (100%+)
Default

what Rx/Radio are you using? what servos? in what spots? What is your throttle servo make/model? What is your steering servo make/model? What kind of battery pack do you have in there?

The last post makes me think its a radio issue more than mechanical??
motoclay is offline   Reply With Quote
Old 11-16-2008, 09:51 AM   #5
Tech Rookie
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 12
Default

im using an ace r/c jaguar t2d radio system. servos r throttle - ace r/c s1903 steering - ace r/c s908 mg

using 4 AA battery's in pack

what do you mean what spots are they in??
p3t3 is offline   Reply With Quote
Old 11-16-2008, 03:00 PM   #6
Tech Addict
 
Join Date: Sep 2008
Location: Marble Falls, Texas
Posts: 515
Trader Rating: 3 (100%+)
Default

what i meant by spots were throttle and steering, haha, i re read that and realized it didnt make sense.

Just another question, have you tried using a 6v. hump pack yet or lipo pack?? Get some more juice to the servos??
motoclay is offline   Reply With Quote
Old 11-20-2008, 09:24 AM   #7
Tech Rookie
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 12
Default

no...i thought they wer too expensive. would it be worth maby buying a 2.4ghz controller and servos? to stop interference?
p3t3 is offline   Reply With Quote
Old 11-20-2008, 09:46 AM   #8
Tech Addict
 
Join Date: Sep 2008
Location: Marble Falls, Texas
Posts: 515
Trader Rating: 3 (100%+)
Default

oh yea. def. The 2.4 stuff is so nice, and it makes it safer too. i dunno if you need new servos, but 4 AAs in a batt back isnt much when you driven something that is fast and has some weight to it, just not enough juice to hold the forces. Good servos make wonders, but not a MUST have item if you arent racing.

If u are racing, i would say buy the baddest steering servo you can find, good radio and set it up right.
motoclay is offline   Reply With Quote
Old 11-22-2008, 11:52 AM   #9
Tech Rookie
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 12
Default

ok any good recomendations for a radio? i dont want to spend over 100 pounds sterling on a radio. and im going to upgrade to lipos and maby get new servos for my birthday.
p3t3 is offline   Reply With Quote
Old 11-22-2008, 01:28 PM   #10
Tech Regular
 
RickBac's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: Anthem, AZ
Posts: 344
Trader Rating: 20 (100%+)
Default

Couple more questions to help you out.

Did you buy it new or used? If new then it might be under warranty.

Check for damage to the servo wires and antenna wire.

Are the servos plugged all the way in?

When you say the engine is running but won't apply brake, does that mean it wont move the servo arm, or does the servo arm move but no brake pressure?

You mention that when you steer then throttle does not work, am I correct?

check to make sure the RX and TX crystals are pushed all the way in.
Check to make sure the rx crystal is in the receiver and the tx crystal is in the transmitter.

Do the servos twitch when the car is just sitting there? If it does is it when the transmitter is on or off?
__________________
Losi XXX-CR
LRP Sphere Brushless
HB D8
Trinity .21
Airtronics
RickBac is offline   Reply With Quote
Old 11-24-2008, 08:46 AM   #11
Tech Rookie
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 12
Default

bought it new
yes servos plugged in whole way
checked for damage. couldnt find anything

the servo arm dosnt move at all.

yes. so when im steering the throttle stays at whatever throttle setting it was at before before i turned. for example if i am doing full throttle into a corner when i steer it will stay at full throttle until i have let go of the steering


checked the rx and tx. there in right places and pushed fully in.

yes they twitch slightly about every 10 seconds. when the transmitter is turned on
p3t3 is offline   Reply With Quote
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Thunder Tiger Sparrowhawk 1/10 4wd any good? m3cosmos Electric Off-Road 17 01-29-2014 08:51 PM
SC10?!? trdsupra88 Electric Off-Road 926 07-20-2009 12:29 PM
DONT BUY A V-SPEC!!!! GMS_Racing Nitro Off-Road 193 06-13-2009 06:03 AM



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 09:02 AM.


Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net