R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Nitro Off-Road

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 07-28-2008, 07:46 PM   #1
Tech Master
 
rcrevolution's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: Somewhere Delicious
Posts: 1,281
Trader Rating: 1 (100%+)
Send a message via AIM to rcrevolution
Default Severe Glitching on Hyper 8.5pro

Ok before I explain whats going on heres what I have.

Hyper 8.5 pro pretty much stock

Ace DS1313 servo for throttle
Ace DS1015 servo for steering with a servo extension wire

Spektrum receiver

2600mah NIMH 5 cell battery

voltage meter

basic switch for charging and turning the receiver on and off.

Now heres what happens, when starting the buggy I noticed that when I hit the throttle or brake the servo for throttle goes crazy and starts glitching and when I let go it cant center, even the steering sometimes starts acting up, and sometimes it gets to the point where I lose all controle of the servos.

now today at the track I threw caution to the wind when the servos suddenly started working and not glitching at all and ran a tank through the engine without a single problem.

now when the servos start glitching my receiver's green light starts flashing almost like it is picking up interference or losing power.

I had my battery charged through a good charger and it still did it.

only thing I can think of is a bad battery but the battery on the voltage meter under load shows a full 6v...


any ideas?
rcrevolution is offline   Reply With Quote
Old 07-30-2008, 09:14 AM   #2
Tech Elite
 
DOMIT's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: Fort Worth, Texas, USA, North America, Earth, Solar System, Milky Way Galaxy, Universe
Posts: 4,034
Trader Rating: 1 (100%+)
Send a message via MSN to DOMIT Send a message via Yahoo to DOMIT
Default

1) Could be a bad switch.

2) Re-bind the TX/RX

3) Check your wires for frayed wires- battery pack AND servos.
__________________
Brad "DOMIT" Smith - I'm not fast, but at least I wreck a lot.
Unsponsored, but I use/recommend: XRay XB9, Alpha A852, Dynamite 053, Airtronics M11, Hitec 5955TG & 7955TG, ABEC 35 clutch and chassis bearings, PTRCRacing shock and diff fluids, Ready Rollers ceramic engine bearings. ** Team Terribles Region 9 coordinator. ** JOIN TEAM TERRIBLES! All racers welcome! PM me for details.
DOMIT is offline   Reply With Quote
Old 08-03-2008, 01:43 PM   #3
Tech Master
 
rcrevolution's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: Somewhere Delicious
Posts: 1,281
Trader Rating: 1 (100%+)
Send a message via AIM to rcrevolution
Default

Ok I am lost.

I have a great charger now and I charged the battery properly.

and when ever I turn on the electronics sometimes it works fine, sometimes the led on the specktrum receiver starts blinking and the servos have a mind of their own.

its mainly the throttle servo that glitches but the steering does a little too.

this receiver hasnt been used for more than a few hours total, and I never had this issue on the revo.


the transmitter has full batteries and I already re-binded the receiver and transmitter.
rcrevolution is offline   Reply With Quote
Old 08-03-2008, 02:17 PM   #4
Tech Master
 
rcrevolution's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: Somewhere Delicious
Posts: 1,281
Trader Rating: 1 (100%+)
Send a message via AIM to rcrevolution
Default

Ok found the problem, I need a new battery.


I am running a ace ds1313 and ace ds1015 servo, whats a good battery to go with? not lipo. that can last me a good 20-30 min?

all I can find is like 1400-1600mah I need like 2000mah at least
rcrevolution is offline   Reply With Quote
Old 08-03-2008, 02:20 PM   #5
Tech Lord
 
wingracer's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 12,785
Trader Rating: 23 (100%+)
Default

Is it doing this while sitting on the starter box? Is the glow igniter still attached while all this is going on?

Try ditching the volt watch. I've seen them cause problems in rare instances.
__________________
Sean. Certified speed crazed mowron.
Team Shepherd USA
www.ashfordhobby.com
wingracer is offline   Reply With Quote
Old 08-03-2008, 02:20 PM   #6
Tech Lord
 
Integra's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 12,482
Trader Rating: 8 (100%+)
Send a message via MSN to Integra
Default

Quote:
Originally Posted by rcrevolution View Post
Ok found the problem, I need a new battery.


I am running a ace ds1313 and ace ds1015 servo, whats a good battery to go with? not lipo. that can last me a good 20-30 min?

all I can find is like 1400-1600mah I need like 2000mah at least


Mugen makes a 2300....or u can build your own with Energizer 2500's or Duracell 2650's
__________________
TNS Driver - Radio Post - Blue Groove Apparel - Team Panther - Hitec - Losi - W.E.D. Paint - Clockwork Fuel - Competition Heat - SUMO Racing - Tekin - Team Terribles - M2C Racing - Matrix Concepts - Kal Gard - BuKu Power - DE Racing -
Integra is offline   Reply With Quote
Old 08-03-2008, 02:22 PM   #7
Tech Lord
 
wingracer's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 12,785
Trader Rating: 23 (100%+)
Default

deleted
__________________
Sean. Certified speed crazed mowron.
Team Shepherd USA
www.ashfordhobby.com
wingracer is offline   Reply With Quote
Old 08-03-2008, 03:07 PM   #8
Tech Master
 
rcrevolution's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: Somewhere Delicious
Posts: 1,281
Trader Rating: 1 (100%+)
Send a message via AIM to rcrevolution
Default

anyone know if the 2500mah stickman batteries found on amainhobbies are any good?

I have a 2600mah battery I bought from onlybatterypacks.com and it false peaks with in minutes of charging...


I charged it at 0.3A and put the Peak detect at 3mV/C and it false peaks within 30min and with like 90-150mah in it.
rcrevolution is offline   Reply With Quote
Old 08-03-2008, 05:43 PM   #9
Tech Master
 
rcrevolution's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: Somewhere Delicious
Posts: 1,281
Trader Rating: 1 (100%+)
Send a message via AIM to rcrevolution
Default

could I be having this problem because I am using a AA pack and these servos require a high output?

and 2/3A offer a better output than AA
rcrevolution is offline   Reply With Quote
Old 08-03-2008, 06:21 PM   #10
Tech Lord
 
Integra's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 12,482
Trader Rating: 8 (100%+)
Send a message via MSN to Integra
Default

4 AA cells ? or 5 ? I Hope 5
__________________
TNS Driver - Radio Post - Blue Groove Apparel - Team Panther - Hitec - Losi - W.E.D. Paint - Clockwork Fuel - Competition Heat - SUMO Racing - Tekin - Team Terribles - M2C Racing - Matrix Concepts - Kal Gard - BuKu Power - DE Racing -
Integra is offline   Reply With Quote
Old 08-03-2008, 06:43 PM   #11
Tech Master
 
rcrevolution's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: Somewhere Delicious
Posts: 1,281
Trader Rating: 1 (100%+)
Send a message via AIM to rcrevolution
Default

its a 5 cell battery pack but based off AA batteries.
rcrevolution is offline   Reply With Quote
Old 08-03-2008, 06:54 PM   #12
Tech Addict
 
Join Date: Jun 2007
Location: Sydney Australia
Posts: 554
Default

Dude the Ready 1600 Hump Packs should be ample enough for the job.
I run the same servo's as you and have no problems racing a 45 min main with a 3 minute warm up and usually start warming up 5 mins before that. So they're going for like nearly an hour.
__________________
Kev Lewis,
I'd like to thank my personal Sponsors :-AKA Tyres Australia, Ryper Hobbies and Just Hobbies
The Gear :- Associated RC8 B3 powered by OS Engines
Soapy is offline   Reply With Quote
Old 08-03-2008, 07:04 PM   #13
Suspended
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 92
Default

Quote:
Originally Posted by rcrevolution View Post
Ok found the problem, I need a new battery.


I am running a ace ds1313 and ace ds1015 servo, whats a good battery to go with? not lipo. that can last me a good 20-30 min?

all I can find is like 1400-1600mah I need like 2000mah at least
what makes you think you need a 2000mah pack?
szakcajaru is offline   Reply With Quote
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Severe Radio Glitching Help (Tamiya TA05) AWK Electric On-Road 37 06-11-2007 11:13 AM
**Severe Revo Abuse Video..06/21/05** airmaxx23 Monster Trucks 5 07-03-2005 06:38 AM
**Revo Severe Abuse Video...06/21/05** airmaxx23 Monster Trucks 0 06-21-2005 08:38 PM
Severe Understeering....Help Please jamiekulhanek Electric Off-Road 11 09-27-2004 11:22 PM
Severe Glitching Problem - Please Help! Accord Electric On-Road 2 06-18-2003 01:44 AM



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 02:41 AM.


Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net