R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Nitro Off-Road

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 11-16-2007, 02:05 AM   #1
Tech Master
 
rsxskyd's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 1,046
Trader Rating: 48 (100%+)
Default XXX-NT!

I just got one used and i want to get a new motor but not sure if every motor will fit. I was looking at a Picco 7 port, rb v12.......in the .12 size, will these both fit for the NT? Im kind of new to the nitro, ive been an electric guy for awhile. If anyone could answer my questions or even give me a list of motors that will and wont fit, that would be awesome, thanks!!
rsxskyd is offline   Reply With Quote
Old 11-16-2007, 09:39 AM   #2
Tech Fanatic
 
nsgland's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Cary, NC
Posts: 799
Trader Rating: 19 (100%+)
Default Motor

I run a OS. cv-r .12
Runs great. Fits perfectly.
The motor screams!!!!
I have a xxx-nt ad1

Neil
__________________
NSG Racing
Tamiya TA05 V2
Futaba,Tekin,Savox,LRP,Exotek,Sorex,Alpha
CapeFearRaceway.com
nsgland is offline   Reply With Quote
Old 11-16-2007, 12:57 PM   #3
Tech Elite
 
rltanner's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: Lake Havasu City,AZ
Posts: 2,681
Trader Rating: 2 (100%+)
Default

Thats what i heard is the best motor for the 10th scales
__________________
Mugen MBX6
Mugen MBX6 Truggy
rltanner is offline   Reply With Quote
Old 11-16-2007, 01:58 PM   #4
Tech Master
 
rossoh10's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: Bakersfield Ca
Posts: 1,091
Trader Rating: 9 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by nsgland View Post
I run a OS. cv-r .12
Runs great. Fits perfectly.
The motor screams!!!!
I have a xxx-nt ad1

Neil
I reccomend the same engine if your new to racing or if your just bashing....If you have been racing electrics for a while and know what it takes to race .I would step it up to a OS .12 tz 3 port...
rossoh10 is offline   Reply With Quote
Old 11-17-2007, 01:50 PM   #5
Tech Master
 
rsxskyd's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 1,046
Trader Rating: 48 (100%+)
Default

the NT that i just got, it came with some mach motor, im assuming its the mach 15 from the research that ive done, but it needs to be rebuilt so im currently not using it, does anyone here know what hp this thing has and also the engines that you guys recommended, does anyone know where i can find a good deal on one of these or if someone is selling one?

Oh and also, I dont put oil in the motor do I? Only after run oil?

Last edited by rsxskyd; 11-17-2007 at 02:23 PM.
rsxskyd is offline   Reply With Quote
Old 11-17-2007, 02:38 PM   #6
Tech Elite
 
MadRacer's Avatar
R/C Tech Elite Subscriber
 
Join Date: Aug 2005
Location: Australia
Posts: 2,793
Trader Rating: 33 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by rsxskyd View Post
the NT that i just got, it came with some mach motor, im assuming its the mach 15 from the research that ive done, but it needs to be rebuilt so im currently not using it, does anyone here know what hp this thing has and also the engines that you guys recommended, does anyone know where i can find a good deal on one of these or if someone is selling one?

Oh and also, I dont put oil in the motor do I? Only after run oil?
The Mach 15 is a pretty good motor. I have a NT RTR and it sreams with a OS A5 plug. Its around 1 hp. Stormer sell mach and tower i think under Dynamite. I bought a Peak Performance 15 from Stormer for $50 US and has 1.5 hp wheel stand citiy. Yes after run oil.
MadRacer is online now   Reply With Quote
Old 11-17-2007, 04:01 PM   #7
Tech Master
 
rsxskyd's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 1,046
Trader Rating: 48 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by MadRacer View Post
The Mach 15 is a pretty good motor. I have a NT RTR and it sreams with a OS A5 plug. Its around 1 hp. Stormer sell mach and tower i think under Dynamite. I bought a Peak Performance 15 from Stormer for $50 US and has 1.5 hp wheel stand citiy. Yes after run oil.
where do you put that after run oil and how much?
rsxskyd is offline   Reply With Quote
Old 11-17-2007, 06:33 PM   #8
Tech Elite
 
MadRacer's Avatar
R/C Tech Elite Subscriber
 
Join Date: Aug 2005
Location: Australia
Posts: 2,793
Trader Rating: 33 (100%+)
Default

i put a 3 or 4 drops down the plug than put plug back in and turn over on starter box to splash the oil around the engine.
Ask 20 people you will get 20 different answers. Mark.
MadRacer is online now   Reply With Quote
Old 11-17-2007, 09:18 PM   #9
Tech Master
 
rsxskyd's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 1,046
Trader Rating: 48 (100%+)
Default

Thanks!!

Now I found a good deal on a rb v12, will that fit perfect in the xxx-nt?
rsxskyd is offline   Reply With Quote
Old 11-18-2007, 12:07 AM   #10
Tech Elite
 
MadRacer's Avatar
R/C Tech Elite Subscriber
 
Join Date: Aug 2005
Location: Australia
Posts: 2,793
Trader Rating: 33 (100%+)
Default

Make sure its a Threaded crank not SG. It wont fit otherwise.
MadRacer is online now   Reply With Quote
Old 11-18-2007, 02:32 AM   #11
Tech Master
 
rsxskyd's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 1,046
Trader Rating: 48 (100%+)
Default

so just as long as its threaded, even on any engines, it will fit?

Thanks for all this help man, i appreciate it alot!
rsxskyd is offline   Reply With Quote
Old 11-18-2007, 08:13 PM   #12
Tech Elite
 
MadRacer's Avatar
R/C Tech Elite Subscriber
 
Join Date: Aug 2005
Location: Australia
Posts: 2,793
Trader Rating: 33 (100%+)
Default

No matter what brand or seize it has to have a threaded short crank.
The new Gt 2 can take SG crank but no losi. I learnt the hard way and Losi really dont explain it till you are building at that step.
MadRacer is online now   Reply With Quote
Old 11-18-2007, 11:16 PM   #13
Tech Master
 
rsxskyd's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 1,046
Trader Rating: 48 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by MadRacer View Post
No matter what brand or seize it has to have a threaded short crank.
The new Gt 2 can take SG crank but no losi. I learnt the hard way and Losi really dont explain it till you are building at that step.
Madracer thanks man, do you have any tips on how to get the flywheel off and the bell housing off of the mach.15? Im rebuilding it, and i have everything off except for the crank, flywheel/clutch, and bell houseing
rsxskyd is offline   Reply With Quote
Old 11-19-2007, 05:14 AM   #14
Tech Champion
 
Briguy's Avatar
R/C Tech Elite Subscriber
 
Join Date: Aug 2006
Location: Ottawa , IL
Posts: 8,128
Trader Rating: 125 (100%+)
Send a message via Yahoo to Briguy
Default

You can make a sg crank engine work in a XXX-NT but takes some modifying to do so .
Briguy is offline   Reply With Quote
Old 03-26-2008, 08:19 PM   #15
Tech Rookie
 
HardLuckRacing's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Columbus, Ne
Posts: 18
Default

what xxx-nt AD2 parts will fit on the old xxx-nt truck?
__________________
Team Losi Mini-T // Team Losi XXX-NT // Team Losi Strike SCT // Traxxas T-Maxx (x2) // Spektrum DX2.0 // Spektrum DX3.0 // Team Associated SC10
HardLuckRacing is offline   Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 04:31 AM.


Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net