R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Nitro Off-Road

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 08-13-2007, 06:36 AM   #1
Tech Master
 
khoo's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: Along Equator
Posts: 1,266
Trader Rating: 1 (100%+)
Default Spektrum DX3.0

I have a DX3.0 about 4 months old and I encountered a problem with Grip Level B that controls the Steering Dual Rate Trim Adjustment.
I can increase the % rate but not decrease it at all.

Is there a problem with the transmitter? Or did I accidentally switched on a setting to not allow it to be reduced.

Can anyone help me?
khoo is offline   Reply With Quote
Old 08-13-2007, 05:00 PM   #2
Tech Master
 
khoo's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: Along Equator
Posts: 1,266
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Anyone who can help?
khoo is offline   Reply With Quote
Old 08-13-2007, 06:15 PM   #3
Tech Elite
 
Jason Halvorson's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: Grand Forks ND
Posts: 3,955
Trader Rating: 22 (100%+)
Send a message via AIM to Jason Halvorson Send a message via MSN to Jason Halvorson
Default

sounds like a problem with the radio...there is nothing that will control being able to move it up or down besides the button...
Jason Halvorson is offline   Reply With Quote
Old 08-13-2007, 07:25 PM   #4
Tech Master
 
khoo's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: Along Equator
Posts: 1,266
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by Jason Halvorson View Post
sounds like a problem with the radio...there is nothing that will control being able to move it up or down besides the button...

hi Jason,
I thought so too. Just found from another guy that he has the same issue with his DX2.0
Very frustrating considering that I'm from Asia and not willing to ship this back to Hobby Horizon to get it fixed.
khoo is offline   Reply With Quote
Old 08-13-2007, 08:46 PM   #5
Tech Elite
 
Jason Halvorson's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: Grand Forks ND
Posts: 3,955
Trader Rating: 22 (100%+)
Send a message via AIM to Jason Halvorson Send a message via MSN to Jason Halvorson
Default

sorry to hear that....i would look on the B/S/T forum and see if you can find a used one for $50 to $60...

Good Luck, Jason
Jason Halvorson is offline   Reply With Quote
Old 08-13-2007, 09:32 PM   #6
Tech Regular
 
SKOT's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: Las Vegas
Posts: 339
Trader Rating: 3 (100%+)
Default

What % is it stuck at?

It's been a while since I had this radio, but I remember running into a similar problem. Keep in mind that dual rate is only a percentage of the EPA. Try this and see if it works; set your dual rate to 70% (the default value). Then set your EPA. Now see if you have the flexability you want.

If your EPA is too high it might make sence that your dual rate is not going as low as you would like.

From the DX3.0 manual...
Quote:
The Steering Dual Rate Trim Adjustment, located at Grip Lever B, allows the dual rate value (maximum servo travel) to be increased or decreased within a range from 100% through 20% of the total end-point value established in the steering EPA function. This function is very useful in race conditions as it allows you to custom tailor the steering radius and sensitivity for the current track conditions. Please note that since the Dual Rate value shown in the “STG” screen is the percentage of the end-point value established in the steering EPA function, the value will not always increase or decrease each time the Grip Lever B is moved.
You might also need to make a mechanical adjustment to the servo horn, but I think your problem can be fixed with the TX settings. I think your EPA is probably not set right.
SKOT is offline   Reply With Quote
Old 08-14-2007, 02:20 AM   #7
Tech Master
 
khoo's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: Along Equator
Posts: 1,266
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Hi,
i have no issues to reset it to 70%. But whenever I increase it % by %, it just won't go down. The EPA is not even set at the max of 125. I've tried various EPA setting and each time I move the rate up, it just won't go down.


Quote:
Originally Posted by SKOT View Post
What % is it stuck at?

It's been a while since I had this radio, but I remember running into a similar problem. Keep in mind that dual rate is only a percentage of the EPA. Try this and see if it works; set your dual rate to 70% (the default value). Then set your EPA. Now see if you have the flexability you want.

If your EPA is too high it might make sence that your dual rate is not going as low as you would like.

From the DX3.0 manual...


You might also need to make a mechanical adjustment to the servo horn, but I think your problem can be fixed with the TX settings. I think your EPA is probably not set right.
khoo is offline   Reply With Quote
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Futaba 3PKS - Lipo Tx Pack - Spektrum Module - Spektrum Micro Pro Reciever - Case racer34v R/C Items: For Sale/Trade 2 06-20-2008 08:42 AM
HUGE SALE TONS TC5, Novak Speak Spektrum GTB 13.5, Spektrum Pro, AMB Transponder + mach51 R/C Items: For Sale/Trade 16 01-08-2008 02:11 PM
Electronics For Sale: M11/Spektrum, Spektrum Micro RX, Futaba Synth etc. johnnyboy R/C Items: For Sale/Trade 3 11-30-2007 07:17 AM
swap ko propo helios radio with spektrum pro for 3pk super with spektrum pro willabong Australia Wanted to Buy 0 04-01-2007 04:39 AM
Spektrum receiver...Spektrum 590 Servo...PCR Temp gun...CRT Roto start... SCUBA STEVE R/C Items: For Sale/Trade 8 08-22-2006 08:18 AM



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 08:59 AM.


Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net