R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 05-20-2016, 02:05 AM   #76
Tech Addict
 
Join Date: Sep 2014
Location: Bay Area, Cali
Posts: 589
Default

Quote:
Originally Posted by Dr_T View Post
Here's a link to a post from Patrick del Castillo (Castle President) about ripple: http://www.rc-monster.com/forum/showthread.php?p=394042. The reason it is bad is not because of the motor, but because it is hard on the ESC. Continuous high ripple use means it's more likely the ESC will die prematurely.



Awesome man, you're a hero! Did you end up testing 8S with Current limit disabled? If so, could you post some logs of that? Curious to see what's going on in some high-speed set-ups.
Thanks man!

Never tried disabling current limiting. I usually just leave it close to the limit.
You can't even disable it with the XL2.
tc4basher is offline   Reply With Quote
Old 05-20-2016, 04:51 AM   #77
Tech Apprentice
 
Join Date: Mar 2016
Posts: 89
Default

Quote:
Originally Posted by Dr_T View Post
Any news yet? Are you the guy with the Mugen blowing GRP Velocities at over 160 mph?

I tested my XLX on 8S (total of 8 Ah, Turnigy Heavy Duty) in the 10kg 1/5th Vader buggy, geared for ~66mph no-load off-road use. With the Current limit still set to 220A, I got Current peaks of up to ~250A, with less than 1.1V ripple.

+ YouTube Video
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.


Sorry for the late reply, that's tc4basher/Bay Area fast rc hitting 160mph but yes I did get a chance to run the XLX with the current limiting off and it made absolutely NO difference at all, still feels like hash half throttle or less on the XL2
MallenP30 is offline   Reply With Quote
Old 05-21-2016, 02:43 PM   #78
Tech Adept
 
Tzicul's Avatar
 
Join Date: Feb 2014
Location: Bucharest, Romania
Posts: 140
Default

Quote:
Originally Posted by tc4basher View Post
Go into the "advanced" tab in the Castlink and go to current limiting
I don't have any current limiting tab, on advance tab or anywhere else, just arming time, auxiliary wire, link live and throttle dead band I do have a torque limit, though, and it's disabled.
__________________
Kyosho Mad Force with GX21, custom made, extra long/extra wide
Losi LST XXL with LRP .28 Spec 4
Axial Yeti XL Kit with MM X/1515 - 2200kv
Tzicul is offline   Reply With Quote
Old 05-25-2016, 06:41 PM   #79
Tech Addict
 
phildoggg's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: N.C.
Posts: 665
Trader Rating: 24 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by Tzicul View Post
I don't have any current limiting tab, on advance tab or anywhere else, just arming time, auxiliary wire, link live and throttle dead band I do have a torque limit, though, and it's disabled.
current limiting is only on xl2 and xlx esc, what esc you running?
phildoggg is offline   Reply With Quote
Old 05-26-2016, 12:18 AM   #80
Tech Adept
 
Tzicul's Avatar
 
Join Date: Feb 2014
Location: Bucharest, Romania
Posts: 140
Default

Quote:
Originally Posted by phildoggg View Post
current limiting is only on xl2 and xlx esc, what esc you running?
MMX
__________________
Kyosho Mad Force with GX21, custom made, extra long/extra wide
Losi LST XXL with LRP .28 Spec 4
Axial Yeti XL Kit with MM X/1515 - 2200kv
Tzicul is offline   Reply With Quote
Old 06-13-2016, 01:41 PM   #81
Tech Master
 
Join Date: Oct 2010
Location: Birmingham, AL
Posts: 1,023
Trader Rating: 6 (100%+)
Default

Patrick from Castle has made an official response here.

http://www.rc-monster.com/forum/show...d=1#post430960

"Just a heads-up for you guys. We did find an issue with current limiting on both the MMX and XLX. It has been fixed, and is currently in internal testing. Should be in Beta by the end of the week. This software update should solve the power restriction issue you are seeing. Thanks!"
0verkill is offline   Reply With Quote
Old 06-13-2016, 03:35 PM   #82
Tech Addict
 
Join Date: Sep 2014
Location: Bay Area, Cali
Posts: 589
Default

Quote:
Originally Posted by 0verkill View Post
Patrick from Castle has made an official response here.

http://www.rc-monster.com/forum/show...d=1#post430960

"Just a heads-up for you guys. We did find an issue with current limiting on both the MMX and XLX. It has been fixed, and is currently in internal testing. Should be in Beta by the end of the week. This software update should solve the power restriction issue you are seeing. Thanks!"
Sweet!
tc4basher is offline   Reply With Quote
Old 06-14-2016, 05:56 PM   #83
Tech Adept
 
Join Date: Oct 2015
Posts: 101
Default

That is awesome news from Castle. Now I can keep my XLX! Can't wait to see Dr. T's updates after they release the updates.
__________________
My X-Maxx spends more time in the air than my Aton
drivejumpfly is offline   Reply With Quote
Old 06-15-2016, 10:11 AM   #84
Tech Apprentice
 
Join Date: Mar 2016
Posts: 89
Default

Quote:
Originally Posted by 0verkill View Post
Patrick from Castle has made an official response here.

http://www.rc-monster.com/forum/show...d=1#post430960

"Just a heads-up for you guys. We did find an issue with current limiting on both the MMX and XLX. It has been fixed, and is currently in internal testing. Should be in Beta by the end of the week. This software update should solve the power restriction issue you are seeing. Thanks!"
Hell yea that's awesome news, if in fact they actually unleash all of its potential! I'm not gonna get my hopes up until I test it out!
MallenP30 is offline   Reply With Quote
Old 06-15-2016, 01:55 PM   #85
Tech Addict
 
Join Date: Sep 2014
Location: Bay Area, Cali
Posts: 589
Default

Quote:
Originally Posted by MallenP30 View Post
Hell yea that's awesome news, if in fact they actually unleash all of its potential! I'm not gonna get my hopes up until I test it out!
Yeah I'm with you. I'll believe it when I see it. Hopefully I can dust off my XLX soon to test.
tc4basher is offline   Reply With Quote
Old 06-17-2016, 06:44 PM   #86
Tech Regular
 
Join Date: Dec 2013
Location: Michigan
Posts: 423
Trader Rating: 31 (100%+)
Default

I would like to know if they come out with an update as well
Jlemieux is offline   Reply With Quote
Old 06-17-2016, 09:20 PM   #87
Tech Addict
 
Join Date: Sep 2014
Location: Bay Area, Cali
Posts: 589
Default

Quote:
Originally Posted by Jlemieux View Post
I would like to know if they come out with an update as well
Hopefully soon man
tc4basher is offline   Reply With Quote
Old 06-17-2016, 10:05 PM   #88
Tech Regular
 
Join Date: Dec 2013
Location: Michigan
Posts: 423
Trader Rating: 31 (100%+)
Default

Anyone try the Max5 Esc yet ?

http://www.hobbywingdirect.com/products/ezrun-max5-esc
Jlemieux is offline   Reply With Quote
Old 06-18-2016, 07:15 PM   #89
Tech Addict
 
Join Date: Sep 2014
Location: Bay Area, Cali
Posts: 589
Default

Quote:
Originally Posted by Jlemieux View Post
Yes. It is a POS. Throttle cuts out after 1 or 2 seconds of WOT. Hobbywing tech support said its going into a safety mode since it can only handle 1000kv on 8s and 1600kv on 6s which is not specified anywhere. I was running 2700kv on 6s. I would not have wasted $225+ on this piece of crap if they specified that anywhere in the specs.

Anyone interested in a slightly used one for $120 shipped, hit me up.
tc4basher is offline   Reply With Quote
Old 06-18-2016, 07:32 PM   #90
Tech Regular
 
Join Date: Dec 2013
Location: Michigan
Posts: 423
Trader Rating: 31 (100%+)
Default

Are there any esc's out there besides the xl2 that work well for speed runs cars
Jlemieux is offline   Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 05:17 PM.


Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net