R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road

Like Tree9Likes
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 01-12-2017, 11:21 AM   #481
Tech Adept
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 152
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by AlexPate View Post
I can get the d08 dynamics still.
I have an order that is about to ship from hk soon let me know
[email protected]

I had asked you about an 08 kit before I bought this one. Wanted the cheap deal. Did the Dynamics go on clearance?
GimpyGolden is offline   Reply With Quote
Old 01-12-2017, 11:25 AM   #482
Tech Master
 
AlexPate's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 1,439
Trader Rating: 19 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by GimpyGolden View Post
I had asked you about an 08 kit before I bought this one. Wanted the cheap deal. Did the Dynamics go on clearance?
Yes, I didn't realize they still had some.
Contact me for pricing.
AlexPate is offline   Reply With Quote
Old 01-12-2017, 04:54 PM   #483
Tech Regular
 
NITTO550's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: Philadelphia P.A.
Posts: 437
Default

The castor blocks from xray are not a direct fit, i never said they were. You will need to change the sleeve to xray sleeves and some sanding and shimming. I know this because ive used them before. Modification of your ride is not a crime, ive seen plenty of pro drivers using products outside of their sponsors. If you think using a different part will make you faster then do it.
NITTO550 is offline   Reply With Quote
Old 01-17-2017, 07:29 PM   #484
Tech Rookie
 
Join Date: Dec 2014
Location: Lismore
Posts: 14
Default DO8 BELTS

Hi guys dose anyone know if any other brand of belts fit the D08
Thank you
azzrc is offline   Reply With Quote
Old 01-18-2017, 07:26 AM   #485
DBM
Tech Addict
 
Join Date: Feb 2014
Location: Saskatoon, Canada
Posts: 659
Default

Quote:
Originally Posted by azzrc View Post
Hi guys dose anyone know if any other brand of belts fit the D08
Thank you
Tamiya 418 has the same length of fron belt as the D08 (507) although I've never tried one.
DBM is offline   Reply With Quote
Old 01-18-2017, 05:44 PM   #486
Tech Rookie
 
Join Date: Dec 2014
Location: Lismore
Posts: 14
Default

Quote:
Originally Posted by DBM View Post
Tamiya 418 has the same length of fron belt as the D08 (507) although I've never tried one.
Thanks for the info mate ill give one a go
azzrc is offline   Reply With Quote
Old 01-18-2017, 11:36 PM   #487
Tech Elite
 
R3VoLuTiOn's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Vancouver, Canada
Posts: 2,381
Trader Rating: 27 (100%+)
Default

if you're having issues with c hubs and you have not sanded the wheel axle ends, I highly recommend it.

click trak and other track walls with gaps between sections will cause damage at some point.

sand them down until they're about 2mm from the hex, then round them so they'll "skip" through the cracks when you decide to rub the walls.

a dremel with the sanding drum is great for this.
__________________
John Tsang 🏁 VBC Racing 🚗 ORCA RC 🚗 GripworksRC 🚗 MotivRC 🚗 GravityRC 🚗 RC America

http://www.facebook.com/VancouverRRR 🏁 http://www.facebook.com/OvergearedRacing
R3VoLuTiOn is offline   Reply With Quote
Old 01-22-2017, 10:32 PM   #488
Tech Rookie
 
Join Date: Dec 2014
Location: Lismore
Posts: 14
Default D09 chassis

Has anyone run aD09 chassis on a d08 yet if so was it any good
azzrc is offline   Reply With Quote
Old 01-23-2017, 09:33 AM   #489
Tech Elite
 
Johnny Wishbone's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 3,415
Trader Rating: 6 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by azzrc View Post
Has anyone run aD09 chassis on a d08 yet if so was it any good
The motor mount is totally different so it can't be done.
__________________
Gary Lanzer
Team VBC HK
Team R1WURKS
EMR Factory LLC
AWESOME Graphics
Johnny Wishbone is offline   Reply With Quote
Old 01-23-2017, 11:39 AM   #490
Tech Rookie
 
Join Date: Dec 2014
Location: Lismore
Posts: 14
Default

Quote:
Originally Posted by Johnny Wishbone View Post
The motor mount is totally different so it can't be done.
It can be done i have done it just haven't run the car yet it was a straight swap but like you said it has a different motor mount style but the D08 motor mount still fits
azzrc is offline   Reply With Quote
Old 01-23-2017, 05:56 PM   #491
Tech Addict
 
1shnot's Avatar
 
Join Date: Feb 2003
Location: Maple,ontario,Canada
Posts: 511
Trader Rating: 2 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by azzrc View Post
It can be done i have done it just haven't run the car yet it was a straight swap but like you said it has a different motor mount style but the D08 motor mount still fits

Good News!! was looking at D09 Alum chassis....
__________________
-Fast cats
-eXpress motorsports
-T.O.P
-Airtronics
1shnot is offline   Reply With Quote
Old 01-25-2017, 08:44 AM   #492
Tech Elite
 
Johnny Wishbone's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 3,415
Trader Rating: 6 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by azzrc View Post
It can be done i have done it just haven't run the car yet it was a straight swap but like you said it has a different motor mount style but the D08 motor mount still fits
I have overlayed the D08 to the D09 chassis, and without modifying the existing D08 mount, it will not work. Besides having to either remove the locating pins from the mount or drilling the D09 chassis for the pins it won't work. Even if this is done, only one screw will line up properly and the forward mount screw will be 1.47mm out of place. I guess you could try running with just one screw holding the mount in place, or force the forward screw in, but then you'll have a bowed chassis. Also without drilling additional holes, you'll loose the ability to add extra screws for flex settings.

If you managed to just screw this on without modifying, I'd like to see it, as I just don't see it being a straight swap.
__________________
Gary Lanzer
Team VBC HK
Team R1WURKS
EMR Factory LLC
AWESOME Graphics
Johnny Wishbone is offline   Reply With Quote
Old 01-25-2017, 03:29 PM   #493
Tech Addict
 
1shnot's Avatar
 
Join Date: Feb 2003
Location: Maple,ontario,Canada
Posts: 511
Trader Rating: 2 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by Johnny Wishbone View Post
I have overlayed the D08 to the D09 chassis, and without modifying the existing D08 mount, it will not work. Besides having to either remove the locating pins from the mount or drilling the D09 chassis for the pins it won't work. Even if this is done, only one screw will line up properly and the forward mount screw will be 1.47mm out of place. I guess you could try running with just one screw holding the mount in place, or force the forward screw in, but then you'll have a bowed chassis. Also without drilling additional holes, you'll loose the ability to add extra screws for flex settings.

If you managed to just screw this on without modifying, I'd like to see it, as I just don't see it being a straight swap.

That's NOT a good news!!! LOL

Anyone swap out the ball cups with any other companies? around here VBC does not exist.. I hoping associated will work, since I have used 5mm ballstuds.
__________________
-Fast cats
-eXpress motorsports
-T.O.P
-Airtronics

Last edited by 1shnot; 01-25-2017 at 05:41 PM.
1shnot is offline   Reply With Quote
Old 01-26-2017, 03:33 AM   #494
Tech Rookie
 
Join Date: Dec 2014
Location: Lismore
Posts: 14
Default

Quote:
Originally Posted by Johnny Wishbone View Post
I have overlayed the D08 to the D09 chassis, and without modifying the existing D08 mount, it will not work. Besides having to either remove the locating pins from the mount or drilling the D09 chassis for the pins it won't work. Even if this is done, only one screw will line up properly and the forward mount screw will be 1.47mm out of place. I guess you could try running with just one screw holding the mount in place, or force the forward screw in, but then you'll have a bowed chassis. Also without drilling additional holes, you'll loose the ability to add extra screws for flex settings.

If you managed to just screw this on without modifying, I'd like to see it, as I just don't see it being a straight swap.
I've posted in on vbc racing fanatic on Facebook if you want to have a look
With photos
azzrc is offline   Reply With Quote
Old 01-26-2017, 07:08 AM   #495
Tech Master
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 1,099
Trader Rating: 30 (97%+)
Default

3 racing ones fit perfectly, they have the same size ball cups, in dirrerent colours, red looks really good on this chassis
zaraz is offline   Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 03:34 PM.


Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net