R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 11-05-2014, 03:40 PM   #16
Tech Regular
 
Join Date: May 2012
Posts: 318
Trader Rating: 5 (100%+)
Default

Having a similar problem with the with the BSX2 one10 Power
Bought it for my 2015 T4 and am very disappointed with it.
It is not smooth at all. It has a very notchy movement that is most noticeable at slow steering inputs.
I'm using it with the Futaba 4PX w/ the 614-E receiver. I tried it with my old Super-R and there wasn't any difference. I tried a bunch of radio adjustments and it Doesn't help at all. Slowing down the steering via remote actually makes it worse. At quick steering inputs it feels smooth though or at least gives the illusion it is.

I just got done building the car so I can't say how it behaves with it.
Most likely I'm going to remove the servo before I even run the car because I do not like how it moves at all.

First KO product ever. Most likely my last.
I never mind paying top dollar for something as long as there's a reason I'm paying it. Really feel burnt on the bsx. This thing feels like a $35 servo.
Voltron989 is offline   Reply With Quote
Old 11-05-2014, 06:34 PM   #17
Tech Regular
 
Join Date: May 2012
Posts: 318
Trader Rating: 5 (100%+)
Default

Here's a video of what I'm experiencing
Turned the fans off so you can hear it.
Car vibrates when you hear the chatter of the servo.

http://youtu.be/ykEWE45ycXo
Voltron989 is offline   Reply With Quote
Old 12-06-2014, 11:15 PM   #18
Tech Regular
 
Join Date: Jun 2010
Location: Ontario Canada
Posts: 252
Trader Rating: 12 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by Voltron989 View Post
Here's a video of what I'm experiencing
Turned the fans off so you can hear it.
Car vibrates when you hear the chatter of the servo.

http://youtu.be/ykEWE45ycXo


Oddly enough I'm having the same issue. My steering rack chatters when I turn from left to right quick. I'm not what the heck it could be???

Anyone have a suggestion or experience with this issue?
Turillo is offline   Reply With Quote
Old 12-07-2014, 12:55 PM   #19
Tech Elite
 
Odin544's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Location: Kennewick, Washington
Posts: 3,166
Trader Rating: 93 (100%+)
Default

Have you guys contacted KO? I finally, after 3 years, broke the gears in my RSX one10. I've been running it in my touring car with no servo saver. Service was very good on getting it fixed and they were quick to respond to my emails (multiple emails the same day in fact). support@kopropo.com

KO are the only servos I even have now.
__________________
Xray - ORCA - Avid RC - MaxFX Paint
TriCitiesRC.com
Odin544 is offline   Reply With Quote
Old 12-09-2014, 11:15 AM   #20
Tech Elite
 
WheelNut's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: Edmonton, Ab
Posts: 3,208
Trader Rating: 5 (100%+)
Send a message via MSN to WheelNut
Default

Quote:
Originally Posted by Voltron989 View Post
Here's a video of what I'm experiencing
Turned the fans off so you can hear it.
Car vibrates when you hear the chatter of the servo.

http://youtu.be/ykEWE45ycXo
Have you tried changing the signal type on your radio? High Response, normal, etc.
__________________
•Brad Comis
WheelNut is offline   Reply With Quote
Old 12-09-2014, 12:38 PM   #21
Tech Master
 
Join Date: Oct 2011
Location: Boulder, CO
Posts: 1,754
Trader Rating: 15 (100%+)
Default

I don't have any direct experience with the BSx servos, but I do know that the new RSx servos will look/feel 'notchy' when you move through the steering range while the car is on the bench. It almost looks like the servo 'steps' through the full throw range, if that makes sense. I asked Robert about this at Worlds when I noticed that my RSx2 was doing this, and he told me it is expected and exactly what the servo should be doing. The car will feel perfectly normal while on the track - it is only noticeable while the car is on the bench. Not sure if this is what you are experiencing, but just wanted to mention it.

I would recommend sending an email to Robert @ KO using the support email address noted above (support@kopropo.com). If you show him the video and describe the symptoms, I am sure he will let you know what he thinks.
__________________
Chris Hillier | 5280 Raceway | www.5280raceway.com | Racing. Elevated.

Destiny | LRP America | Protoform | Xenon/JFT | Gravity RC | Motiv | Sanwa | Max.FX
LloydLoar is offline   Reply With Quote
Old 12-09-2014, 01:06 PM   #22
Tech Regular
 
Join Date: Jun 2010
Location: Ontario Canada
Posts: 252
Trader Rating: 12 (100%+)
Default

Hey Guys. Thanks for all the replies. I called KO America customer support; not sure whom I spoke with, but he was helpful and assured me that my concerns are normal and within the design. I should have no issues with the car on track, so I look forward to the first race!!!

I did settle some of the chatter down by tightening the top screws of the steering arm when the bearings go.

Cheers
Turillo is offline   Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 10:06 PM.


Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net