R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road

Like Tree1Likes
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 11-21-2016, 09:37 AM   #1801
Tech Champion
 
Join Date: Nov 2002
Location: Chicago, IL
Posts: 7,647
Trader Rating: 37 (100%+)
Default

Anyone have an aluminum chassis for the 2015?
Mi4cxl likes this.
__________________
Serpent Racing * Speed Passion * Fantom Racing * Windy City Raceway
Nexus is offline   Reply With Quote
Old 11-22-2016, 06:01 AM   #1802
Tech Fanatic
 
daleburr's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Oxfordshire, UK
Posts: 841
Default

Quote:
Originally Posted by Nexus View Post
Anyone have an aluminum chassis for the 2015?
The '16 and '17 chassis will fit without needing any other parts or mods.

RCDisco are clearing the '16 chassis out at 40% off:

http://www.rcdisco.com/part-info.php?partNo=XR301140
__________________
Team Xray
RC-Timing Software - http://www.rc-timing.com
Mercedes AMG F1 - http://www.mercedes-amg-f1.com/
daleburr is offline   Reply With Quote
Old 11-22-2016, 08:46 AM   #1803
Tech Fanatic
 
RobS's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Location: Chatham, Ontario
Posts: 860
Default

Quote:
Originally Posted by daleburr View Post
The '16 and '17 chassis will fit without needing any other parts or mods.

RCDisco are clearing the '16 chassis out at 40% off:

http://www.rcdisco.com/part-info.php?partNo=XR301140
Are you sure? The 15 and 16 chassis are interchangeable but with everything centralized on the 17 I don't think it would work.
__________________
Rob Say
Action Hobbies Kingsville
"In racing you never really lose. You either win, or learn."
RobS is online now   Reply With Quote
Old 11-22-2016, 08:49 AM   #1804
Tech Initiate
 
Join Date: Mar 2015
Posts: 22
Default

Does anyone know what is different?
thatrccarguy is offline   Reply With Quote
Old 11-22-2016, 09:02 AM   #1805
Tech Champion
 
Join Date: Nov 2002
Location: Chicago, IL
Posts: 7,647
Trader Rating: 37 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by daleburr View Post
The '16 and '17 chassis will fit without needing any other parts or mods.

RCDisco are clearing the '16 chassis out at 40% off:

http://www.rcdisco.com/part-info.php?partNo=XR301140
Quote:
Originally Posted by RobS View Post
Are you sure? The 15 and 16 chassis are interchangeable but with everything centralized on the 17 I don't think it would work.
So the 2016 chassis fits for sure?
__________________
Serpent Racing * Speed Passion * Fantom Racing * Windy City Raceway
Nexus is offline   Reply With Quote
Old 11-22-2016, 10:13 AM   #1806
Tech Champion
 
Solara's Avatar
 
Join Date: Sep 2002
Location: Chicago Illinois USA
Posts: 9,082
Trader Rating: 16 (100%+)
Send a message via ICQ to Solara Send a message via AIM to Solara
Default

Does anyone know the 2015/2016 aluminum chassis fits T4 2014? I know there is some different but I am not sure where....someone mentioned it is only the SERVO MOUNT, 2015 use 3 holes and 2014 use 2 holes...if that is the case I think i can buy the chassis and 2015 servo mount and get it updated....

But if the whole bulkheads of 2014 are totally different (wider, longer shorter...etc) then that is not worth it.

Thank you
__________________
SPEED PASSION - King Golden, Speed Passion USA, Speed Power, Hirosaka Pro Products, East Coast Bodies, Awesomatix USA, Roche USA, Schumacher Racing, Hurricane Motorsports, Serpent America, Sweep Racing USA. http://www.spautomobile.com/en/index.asp (SPEED PASSION AUTOMOTIVE)
NEW Speed Power/Speed Passion direct sale site - http://shop.speedpowerrc.com/

Last edited by Solara; 11-22-2016 at 10:26 AM.
Solara is offline   Reply With Quote
Old 11-23-2016, 01:05 AM   #1807
Tech Fanatic
 
daleburr's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Oxfordshire, UK
Posts: 841
Default

Quote:
Originally Posted by RobS View Post
Are you sure? The 15 and 16 chassis are interchangeable but with everything centralized on the 17 I don't think it would work.
Yes I have a '17 Alu chassis on my old '15, zero extra parts needed. Only thing you might want to do is dremel the top-deck around the pinion, as there's no hole in the chassis to get to it on the '17.

Servo has been centralised but that works fine with the old servo mount. Motor mount hasn't moved.

One thing to be aware of is that they've moved the RF suspension blocks outwards slightly on the '17, so you get about 0.5deg less toe than on your old chassis. Easily corrected with different inserts.

And the steering posts moved backwards, so add a 1mm ackerman spacer to keep the ackerman similar to before.
__________________
Team Xray
RC-Timing Software - http://www.rc-timing.com
Mercedes AMG F1 - http://www.mercedes-amg-f1.com/
daleburr is offline   Reply With Quote
Old 11-23-2016, 01:06 AM   #1808
Tech Fanatic
 
daleburr's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Oxfordshire, UK
Posts: 841
Default

Quote:
Originally Posted by Solara View Post
Does anyone know the 2015/2016 aluminum chassis fits T4 2014? I know there is some different but I am not sure where....someone mentioned it is only the SERVO MOUNT, 2015 use 3 holes and 2014 use 2 holes...if that is the case I think i can buy the chassis and 2015 servo mount and get it updated....

But if the whole bulkheads of 2014 are totally different (wider, longer shorter...etc) then that is not worth it.

Thank you
The expensive stuff (bulkheads and suspension mounts) are all the same. You'll need a new servo mount and motor mount.
__________________
Team Xray
RC-Timing Software - http://www.rc-timing.com
Mercedes AMG F1 - http://www.mercedes-amg-f1.com/
daleburr is offline   Reply With Quote
Old 11-23-2016, 03:37 AM   #1809
Tech Elite
 
Skiddins's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Windsor, UK
Posts: 4,667
Default

Quote:
Originally Posted by daleburr View Post
One thing to be aware of is that they've moved the RF suspension blocks outwards slightly on the '17, so you get about 0.5deg less toe than on your old chassis. Easily corrected with different inserts.
Is that not by accident?
It certainly wasn't mentioned in the literature for the car when released.
__________________
Xray T4'17, T4'14 (Wet Car)
Xray X12 2017
Xray X1'16
wlrc.co.uk (West London Racing Centre)
RCDisco.co.uk
Skiddins is offline   Reply With Quote
Old 11-23-2016, 07:37 AM   #1810
Tech Fanatic
 
daleburr's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Oxfordshire, UK
Posts: 841
Default

Quote:
Originally Posted by Skiddins View Post
Is that not by accident?
It certainly wasn't mentioned in the literature for the car when released.
Maybe. Even OJ wasn't aware they'd done it until I told him!

Not sure if the '17 carbon chassis is the same (haven't got a '17 car yet - just a '17 alu chassis), but will definitely check as I don't like 2.5deg toe for club racing.
__________________
Team Xray
RC-Timing Software - http://www.rc-timing.com
Mercedes AMG F1 - http://www.mercedes-amg-f1.com/
daleburr is offline   Reply With Quote
Old 11-23-2016, 09:10 AM   #1811
Tech Initiate
 
Join Date: Feb 2013
Location: north
Posts: 23
Default

so how much of toe you recommend Dale? I am currently using 3 degrees,what do you think?
pimp it is offline   Reply With Quote
Old 11-23-2016, 02:51 PM   #1812
Tech Fanatic
 
daleburr's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Oxfordshire, UK
Posts: 841
Default

Quote:
Originally Posted by pimp it View Post
so how much of toe you recommend Dale? I am currently using 3 degrees,what do you think?
Depends on the traction available. 3deg for low/med traction (and for small start/stop tracks).

2.5deg once traction starts coming up at faster circuits where you need the corner speed.
daleburr is offline   Reply With Quote
Old 11-23-2016, 10:00 PM   #1813
Tech Initiate
 
Join Date: Feb 2013
Location: north
Posts: 23
Default

thanks Dale
pimp it is offline   Reply With Quote
Old 02-17-2017, 01:17 AM   #1814
Tech Rookie
 
Join Date: Feb 2013
Location: Saint-Petersburg, RUS
Posts: 4
Default Lower deck (main chassis)

Hi, racers! Need some advise.
Can i install main carbon chassis (lower deck) from t4-2106 to my t4-2015?
D.Nikolaev is offline   Reply With Quote
Old 02-17-2017, 01:49 AM   #1815
Tech Rookie
 
Join Date: Feb 2013
Location: Saint-Petersburg, RUS
Posts: 4
Default

Ahahahaaaaa, i'm sorry! I had to scroll a few posts up! Good luck, peppers!
D.Nikolaev is offline   Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 06:05 PM.


Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net