R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road

Like Tree2Likes
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 10-14-2015, 11:37 AM   #11356
Tech Elite
 
SagadSetup's Avatar
 
Join Date: Jan 2015
Location: Hilagang-Silangan, Estados Unidos
Posts: 2,918
Trader Rating: 38 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by littleZEN View Post
To be honest I have no idea. They were a local company here in socal back in the day. Haven't heard much from them since.

My Tesla is charging nicely at 1C.
1 amp you meant?

Oh yes, you still have an IFS-R which is hard to find nowadays.

Thanks for the info!
__________________
Are you right where you're supposed to be?
Think. Learn. Play. Plan. For soon you'll become.
SagadSetup is offline   Reply With Quote
Old 10-14-2015, 01:29 PM   #11357
OVA
Tech Champion
 
OVA's Avatar
 
Join Date: Dec 2002
Location: WASHINGTON
Posts: 8,737
Trader Rating: 76 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by SagadSetup View Post
1 amp you meant?

Oh yes, you still have an IFS-R which is hard to find nowadays.

Thanks for the info!
I thought the 1C like 5 amp charge?
__________________
I have not failed. I've just found 10,000 ways that won't work
OVA is offline   Reply With Quote
Old 10-14-2015, 02:54 PM   #11358
Tech Elite
 
SagadSetup's Avatar
 
Join Date: Jan 2015
Location: Hilagang-Silangan, Estados Unidos
Posts: 2,918
Trader Rating: 38 (100%+)
Default

Yes it's what I meant.
__________________
Are you right where you're supposed to be?
Think. Learn. Play. Plan. For soon you'll become.
SagadSetup is offline   Reply With Quote
Old 10-14-2015, 03:16 PM   #11359
Tech Lord
 
Hebiki's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Location: Chino, CA
Posts: 12,919
Trader Rating: 26 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by littleZEN View Post
To be honest I have no idea. They were a local company here in socal back in the day. Haven't heard much from them since.

My Tesla is charging nicely at 1C.
the retired never leave
__________________
Hebiki Design Works
Custom R/C Vinyl Graphics & Apparel: Your gear, your way!
Web Design - Web Development - Logo Design - Graphic Design
www.facebook.com/HebikiDesignWorks
Hebiki is offline   Reply With Quote
Old 10-14-2015, 06:42 PM   #11360
Tech Elite
 
SagadSetup's Avatar
 
Join Date: Jan 2015
Location: Hilagang-Silangan, Estados Unidos
Posts: 2,918
Trader Rating: 38 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by Hebiki View Post
the retired never leave
He's alive and well and has a nice IFS-R.
__________________
Are you right where you're supposed to be?
Think. Learn. Play. Plan. For soon you'll become.
SagadSetup is offline   Reply With Quote
Old 10-15-2015, 12:36 AM   #11361
Tech Champion
 
tc3team's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: UK
Posts: 6,151
Default

Quote:
Originally Posted by SagadSetup View Post
Thank you for the information.

I'm thinking that the 3racing chassis can fit a lipo with simply using stoppers and securing the battery with tape.
I would be fairly confident in trying that One consideration is that the lipo does not rub on the belt, as you mention stoppers should eliminate that.
__________________
Fusion Hobbies / www.horshamrc.org

The wife stops me being sane and the r/c stops me from going insane....
tc3team is offline   Reply With Quote
Old 10-15-2015, 03:46 AM   #11362
Tech Elite
 
SagadSetup's Avatar
 
Join Date: Jan 2015
Location: Hilagang-Silangan, Estados Unidos
Posts: 2,918
Trader Rating: 38 (100%+)
Default

I was thinking of using servo mounts as stoppers. I think that will do the job.
__________________
Are you right where you're supposed to be?
Think. Learn. Play. Plan. For soon you'll become.
SagadSetup is offline   Reply With Quote
Old 10-15-2015, 04:28 AM   #11363
Tech Champion
 
tc3team's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: UK
Posts: 6,151
Default

for ease of fitting, I would recommend a lipo without wires. (corally tubes coming from the top)

I keep mine fitted in the car all the time and only take it out when I have to change gearing.

Lipos with wires can make fitting the tape more problematic depending on where they come out of it.

Anything more than 30c and you might find there is not enough space between the top and bottom chassis, as the higher C lipos can be a bit taller than what nimh used to be.
__________________
Fusion Hobbies / www.horshamrc.org

The wife stops me being sane and the r/c stops me from going insane....
tc3team is offline   Reply With Quote
Old 10-15-2015, 04:31 AM   #11364
Tech Elite
 
SagadSetup's Avatar
 
Join Date: Jan 2015
Location: Hilagang-Silangan, Estados Unidos
Posts: 2,918
Trader Rating: 38 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by tc3team View Post
for ease of fitting, I would recommend a lipo without wires. (corally tubes coming from the top)

I keep mine fitted in the car all the time and only take it out when I have to change gearing.

Lipos with wires can make fitting the tape more problematic depending on where they come out of it.

Anything more than 30c and you might find there is not enough space between the top and bottom chassis, as the higher C lipos can be a bit taller than what nimh used to be.
Lipo that uses bullet connectors?

Do you have a link to a picture of the corally wires?

Thanks
__________________
Are you right where you're supposed to be?
Think. Learn. Play. Plan. For soon you'll become.
SagadSetup is offline   Reply With Quote
Old 10-15-2015, 07:10 AM   #11365
Tech Champion
 
tc3team's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: UK
Posts: 6,151
Default

Using a lipo like this http://www.redrc.net/wp-content/uplo...y-5200LiPo.jpg

will be better than:

http://www.the-border.com/images/D/C...%20C-48311.jpg

because the wires will more than likely get in the way of where the battery tape slots are
__________________
Fusion Hobbies / www.horshamrc.org

The wife stops me being sane and the r/c stops me from going insane....
tc3team is offline   Reply With Quote
Old 10-15-2015, 07:18 AM   #11366
Tech Elite
 
SagadSetup's Avatar
 
Join Date: Jan 2015
Location: Hilagang-Silangan, Estados Unidos
Posts: 2,918
Trader Rating: 38 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by tc3team View Post
Using a lipo like this http://www.redrc.net/wp-content/uplo...y-5200LiPo.jpg

will be better than:

http://www.the-border.com/images/D/C...%20C-48311.jpg

because the wires will more than likely get in the way of where the battery tape slots are
I see now.

Thanks!
__________________
Are you right where you're supposed to be?
Think. Learn. Play. Plan. For soon you'll become.
SagadSetup is offline   Reply With Quote
Old 10-15-2015, 07:48 AM   #11367
Tech Champion
 
tc3team's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: UK
Posts: 6,151
Default

Quote:
Originally Posted by SagadSetup View Post
I see now.

Thanks!
You're welcome

I made that very same mistake when I got my T4 '13, felt like such a waste to replace a brand new lipo with a different one as I had no use for it, but it had to be done.
__________________
Fusion Hobbies / www.horshamrc.org

The wife stops me being sane and the r/c stops me from going insane....
tc3team is offline   Reply With Quote
Old 10-18-2015, 10:49 AM   #11368
Tech Elite
 
SagadSetup's Avatar
 
Join Date: Jan 2015
Location: Hilagang-Silangan, Estados Unidos
Posts: 2,918
Trader Rating: 38 (100%+)
Default TA05s 2015 build

Quote:
Originally Posted by tc3team View Post
You're welcome

I made that very same mistake when I got my T4 '13, felt like such a waste to replace a brand new lipo with a different one as I had no use for it, but it had to be done.
Just sharing.

I am really passionate about these cars. So I built both V1 and V2 for my collection. Took me almost a year to complete because parts are hard to find.

I built with all genuine Tamiya hop-ups with the exception of the turnbuckles on the V1, Center pulley on the V2, and screws. V1 has all the components of the IFS-R which are the arms and pulleys.

Regards!
Attached Thumbnails
Tamiya TA05 Touring Sedan-ta05.jpg  
__________________
Are you right where you're supposed to be?
Think. Learn. Play. Plan. For soon you'll become.
SagadSetup is offline   Reply With Quote
Old 12-10-2015, 11:46 PM   #11369
Tech Apprentice
 
JoJo1241's Avatar
 
Join Date: Dec 2014
Location: Netherlands
Posts: 58
Default TA05 MS

Hello, i am not sure this is the right topic , but i will ask anyway.
Is there someone who has a MS and is willing to sell it to me.
Greetings, Joop Voorn.
JoJo1241 is offline   Reply With Quote
Old 12-11-2015, 06:43 AM   #11370
Tech Elite
 
niznai's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: All over the place
Posts: 2,897
Default

How bad do you want it? I have a shop here that has a new one on the shelf.
__________________
Team Greasy Weasel

The best upgrade to any car is some driver skill.
niznai is offline   Reply With Quote
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
FS: Tamiya TA05-R (TA05) TCS Legal limbohz R/C Items: For Sale/Trade 5 06-05-2008 07:58 PM
New Tamiya TA05 R touring car/motor/esc! Frost99999 R/C Items: For Sale/Trade 3 08-07-2007 11:24 AM
FWD touring car/sedan hellbilly R/C Items: Wanted to Buy 6 01-12-2007 05:22 PM
Tamiya TA05 full race sedan, Tons of Hop Ups lbckevin R/C Items: For Sale/Trade 13 08-29-2006 02:05 PM
want to buy a touring/sedan car traxxasracer Minnesota and North/South Dakota Racing 7 09-21-2004 05:36 AM



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 03:07 AM.


Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net