R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 07-23-2014, 03:18 PM   #3151
Tech Regular
 
daveaustin5's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: UK
Posts: 432
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

New lid



Another from Franks Bodies.

I've been running the Pro Spec for about 4 months now and absolutely love it. It's as quick as anything else at my club and I've had no issues with it. It's quick and it holds the setup well.

Viva la Pro Spec!
daveaustin5 is offline   Reply With Quote
Old 07-23-2014, 05:56 PM   #3152
Tech Champion
 
nexxus's Avatar
R/C Tech Elite Subscriber
 
Join Date: Dec 2005
Location: Perth, Australia
Posts: 7,840
Trader Rating: 297 (100%+)
Default

Can you adjust the diff height on the R1? I know on the T4 2014 I can run the front diff higher than the rear (and I could in my old JRX too) and I find it really suits my driving style
__________________
Awesomatix A800X / A800
nexxus is offline   Reply With Quote
Old 07-24-2014, 01:00 AM   #3153
Tech Regular
 
mrjudd77's Avatar
 
Join Date: Jun 2013
Posts: 251
Default

Looks good Dave
Nexxus, there are spacers that can be fitted under the front or rear to raise and lower as needed I believe.
is this what you are looking for? http://www.spec-r.com/default/index....roducts_id=417
__________________
HPI Sprint 2 Flux (second ed.) Porsche 911 GT3 (sold)
Spec-R S-1
Spec-R R-1
http://au.dollarshaveclub.com/ref/index/r/yc8/1wmmuv8/s/tx/cx/1/
mrjudd77 is offline   Reply With Quote
Old 07-24-2014, 03:05 AM   #3154
Tech Adept
 
Join Date: Feb 2010
Location: Wollongong Australia
Posts: 204
Trader Rating: 3 (100%+)
Default

I believe Nexxus is referring to adjusting the diff height via the cams (as opposed to roll centre adjustments with the shims). Unlike some cars the spec r doesn't have a high and low setting for the diffs.

Simon
Team_Krusty is offline   Reply With Quote
Old 07-24-2014, 03:22 PM   #3155
Tech Regular
 
mrjudd77's Avatar
 
Join Date: Jun 2013
Posts: 251
Default

ok
wasn't sure
__________________
HPI Sprint 2 Flux (second ed.) Porsche 911 GT3 (sold)
Spec-R S-1
Spec-R R-1
http://au.dollarshaveclub.com/ref/index/r/yc8/1wmmuv8/s/tx/cx/1/
mrjudd77 is offline   Reply With Quote
Old 07-24-2014, 05:15 PM   #3156
Tech Master
 
valk's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: Victoria, BC
Posts: 1,938
Trader Rating: 13 (100%+)
Send a message via ICQ to valk Send a message via AIM to valk Send a message via MSN to valk
Default

the dif height is not adjustable on this car, but its so similar to other asian brands you could probably use cam adjusters from a car that is just fine on this. ill bet you xray would work.
__________________
My stuff
Sanwa M12 - Xray T4/16 - Xray Nt1/16 - CRC XTI-WC - ProAMPS - Hobbywing - ReVTECH - ORCA
My RC
www.irocc.ca - www.wcics.ca - www.vrcworld.com
valk is offline   Reply With Quote
Old 07-24-2014, 05:33 PM   #3157
Tech Champion
 
nexxus's Avatar
R/C Tech Elite Subscriber
 
Join Date: Dec 2005
Location: Perth, Australia
Posts: 7,840
Trader Rating: 297 (100%+)
Default

Yeah I was thinking that, I put my R1 side by side with my T4 (which I have decided to move on) and it's almost identical down to the screw holes on the chassis.
__________________
Awesomatix A800X / A800
nexxus is offline   Reply With Quote
Old 07-24-2014, 06:07 PM   #3158
Tech Master
 
Join Date: Jul 2004
Location: Fontana,CA
Posts: 1,001
Trader Rating: 26 (100%+)
Default Spring Ratings

Can someone tell me the spring ratings of the white and red springs that come in the spec r1 kit? Upgrade suggestions for high grip carpet?
svines1972 is offline   Reply With Quote
Old 07-25-2014, 01:02 PM   #3159
Tech Master
 
valk's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: Victoria, BC
Posts: 1,938
Trader Rating: 13 (100%+)
Send a message via ICQ to valk Send a message via AIM to valk Send a message via MSN to valk
Default

Spring rates are 2.9ish 2.7ish.which is actually pretty good depending on class.
The ride springs seem like decent quality matched springs. My aftermarket spec r, are fine as well.

Anyone who is.looking for a used r1, I'm prob gonna get rid of one.
One of. metalnuts which will basically be a prospec with djcs, but techically an r1 with original chassis and topplate.
Ill prob want something like $170, but I live in canafa and shipping isn't free like you us boys.
Pm me.for pics and dets. I'd like to sell it asap to buy a new esc from tqrc so it gets here in time.
__________________
My stuff
Sanwa M12 - Xray T4/16 - Xray Nt1/16 - CRC XTI-WC - ProAMPS - Hobbywing - ReVTECH - ORCA
My RC
www.irocc.ca - www.wcics.ca - www.vrcworld.com
valk is offline   Reply With Quote
Old 07-25-2014, 02:58 PM   #3160
Tech Regular
 
mrjudd77's Avatar
 
Join Date: Jun 2013
Posts: 251
Default

Have finally ordered a new speedy, new battery, and a new receiver. If I can't get this car to run straight consistently then I will be at a complete loss as to the how and why. Now to just wait for the new bits to arrive. Wish me luck!
Also ordered a guitar it is an Epiphone Les Paul 1960 Tribute Plus in Black Cherry. But that is a discussion for another forum, pretty excited about it though.
__________________
HPI Sprint 2 Flux (second ed.) Porsche 911 GT3 (sold)
Spec-R S-1
Spec-R R-1
http://au.dollarshaveclub.com/ref/index/r/yc8/1wmmuv8/s/tx/cx/1/
mrjudd77 is offline   Reply With Quote
Old 07-25-2014, 03:08 PM   #3161
Tech Master
 
valk's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: Victoria, BC
Posts: 1,938
Trader Rating: 13 (100%+)
Send a message via ICQ to valk Send a message via AIM to valk Send a message via MSN to valk
Default

I'd try a different radio if it was me. And I heard you mention orange rx..... don't do that. Just don't.

We had an s2 hit the boards as it evidently went full lock. I think the steering link was the problem.as it bound up on something. Not sure why it would do it withouy steering inout though. Maybe bad connection on rx. Make sure antenna is stickng up and out of the body and if you had cut the antenna, replace it cause no.matter who tells you otherwise, that doesn't work on 2.4ghz.

I would do a range test. Put your car in a corner of the gym with someone to watch it, run to the ooposite corner and put the tx behind your back.
Also if.its a savox servo you might need a cap on rx. That depends on esc but tekins were prone to the savox drawing too.much power and shutting off the rx.

For a binding link, either turn your steering end point down or use a lower hole on the arm/servo saver if you use one.
__________________
My stuff
Sanwa M12 - Xray T4/16 - Xray Nt1/16 - CRC XTI-WC - ProAMPS - Hobbywing - ReVTECH - ORCA
My RC
www.irocc.ca - www.wcics.ca - www.vrcworld.com
valk is offline   Reply With Quote
Old 07-26-2014, 02:18 PM   #3162
Tech Master
 
barnacle's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: FL
Posts: 1,602
Trader Rating: 9 (100%+)
Default

MrJudd, just a thought, back in the AM radio days a damaged, noisy bearing could cause glitching.
__________________
Mike Dobbs
Race Opt MTS T'2
WWW.DISCHARGERC.COM
U.S. DISTRIBUTOR FOR RACE OPT BRAND
barnacle is offline   Reply With Quote
Old 07-27-2014, 11:47 PM   #3163
Tech Regular
 
mrjudd77's Avatar
 
Join Date: Jun 2013
Posts: 251
Default

I keep my bearings clean, serviced and coated in PTFE spray between races.
__________________
HPI Sprint 2 Flux (second ed.) Porsche 911 GT3 (sold)
Spec-R S-1
Spec-R R-1
http://au.dollarshaveclub.com/ref/index/r/yc8/1wmmuv8/s/tx/cx/1/
mrjudd77 is offline   Reply With Quote
Old 07-27-2014, 11:52 PM   #3164
Tech Regular
 
mrjudd77's Avatar
 
Join Date: Jun 2013
Posts: 251
Default

Valk, I am using Futaba radio and have an new RX on the way (futaba micro). I use the low hole on the servo saver and have plenty of range. I also don't use tekin. I have an X-Car speedy in it at the moment with a glitch buster on it but also have a new Trackstar speedy on the way which should be here this week. I know it is hard to diagnose problems without see it. Thanks for the efforts guys
__________________
HPI Sprint 2 Flux (second ed.) Porsche 911 GT3 (sold)
Spec-R S-1
Spec-R R-1
http://au.dollarshaveclub.com/ref/index/r/yc8/1wmmuv8/s/tx/cx/1/
mrjudd77 is offline   Reply With Quote
Old 07-28-2014, 07:22 PM   #3165
Tech Initiate
 
PEEKracing's Avatar
 
Join Date: Dec 2013
Location: Montreal
Posts: 45
Default

I'm only writing this because of the wording of your last response. Is your glitch buster attached to the speed controller (battery +, - ) or plugged into the receiver? Having a capacitor at both these locations would be the way to do it.
PEEKracing is offline   Reply With Quote
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Team Losi JRXS Type-R Andrew Gray Electric On-Road 13439 03-03-2017 02:56 PM
2012 R.O.A.R Carpet Nationals andrewdoherty Electric On-Road 774 04-04-2012 03:26 PM
JR R1 Pro w/ case for sale... Sorcerer001 R/C Items: For Sale/Trade 7 12-10-2004 11:44 AM



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 12:52 PM.


Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net