R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road

Thread Tools Search this Thread
Old 08-02-2012, 01:40 AM   #1
Tech Rookie
Join Date: Jul 2012
Posts: 4
Default Tamiya FF03 Gearing 5.5t motor

Hi all,
my background, racing 1/8th Mugen Seiki buggy. Decided to buy an electric kit.
Bought the FF03 Type R as I have the real car. I decided to buy a 5.5t mtronics motor with esc. After connecting it up and driving it i find that there is a lack of speed if i hit full throttle. if i only touch the throttle then the car accelerates gradually with holding the throttle ever so lightly. If i go full throttle it seems like the gears are slipping and not engaging it to go at high speed.
can anyone tell me how to resolve this or what am i doing incorrectly.
Zaheed is offline   Reply With Quote

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
"Ask" Jilles Groskamp Tamiya 416 & 417, Team Orion Motors JGH Electric On-Road 1996 05-27-2014 06:28 AM

5.5t, ff03, tamiya

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

All times are GMT -7. It is currently 11:33 AM.

Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net

SEO by vBSEO 3.5.0