R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 02-03-2007, 11:19 AM   #6961
Tech Master
 
Static_racing's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Keep'n it dirty, Keep'n it 'Dena
Posts: 1,441
Default

I'm running two 2mm blue shims forward and one black plastic 1mm shim aft.
Hope this helps.
__________________
[COLOR="Blue"]Mike Kling[/COLOR]
[COLOR="Red"]"BIG FEATURES INC."
RED [COLOR="Black"]Cup Racing[/COLOR][/COLOR]
Team Driver For:
[COLOR="DarkOrchid"]Schumacher USA[/COLOR]
e[COLOR="DarkOrange"]X[COLOR="Black"]press Motorsports[/COLOR][/COLOR] "You've Been Tagged!!"
John's [COLOR="Red"]BSR [COLOR="Black"]Racing Tires[/COLOR][/COLOR]
[COLOR="Red"][FONT="Comic Sans MS"]MW [/FONT][/COLOR]Designs
TXD Skin Graphix "Skin 2 Win!!"
[COLOR="SeaGreen"]Final Thoughts Racing[/COLOR]
Static_racing is offline   Reply With Quote
Old 02-03-2007, 11:24 AM   #6962
Tech Adept
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 158
Trader Rating: 10 (100%+)
Default

Protc3 you have PM
jeremymoemorris is offline   Reply With Quote
Old 02-04-2007, 04:54 AM   #6963
Tech Master
 
John Doucakis's Avatar
 
Join Date: Mar 2003
Location: Athens, Greece
Posts: 1,108
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

You might find this interesting regarding EDIT parts.






More about it in my blog.

Click at my signature below.
John Doucakis is offline   Reply With Quote
Old 02-04-2007, 05:22 AM   #6964
Tech Adept
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 158
Trader Rating: 10 (100%+)
Default

John D you have PM
jeremymoemorris is offline   Reply With Quote
Old 02-04-2007, 05:44 AM   #6965
Tech Adept
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 220
Default

hey guys,

little problem with chatter in the front wheel while under full lock and on the power, any power!

i have checked everything obvious and everything seems to be free but i must be missing something. any one else had the same probs?

its a standard hara edition if that helps!

thanks
chris_blakey is offline   Reply With Quote
Old 02-04-2007, 05:53 AM   #6966
Tech Lord
 
20 SMOKE's Avatar
 
Join Date: Dec 2003
Location: HVR_ WEEKI WACHEE FL
Posts: 10,292
Trader Rating: 101 (100%+)
Default

my first guess is the cv's do you have wear on the out drives
__________________
Jamie W
*Team Tekin*TLR Racing*DE Racing*92 Zero Design*AKA*DDHRC*
20 SMOKE is offline   Reply With Quote
Old 02-04-2007, 05:58 AM   #6967
Tech Master
 
John Doucakis's Avatar
 
Join Date: Mar 2003
Location: Athens, Greece
Posts: 1,108
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

With the wheels on, at full lock, there is always chatter. With stock CVD quite a lot, with MIPs maybe some less, but there is always some chatter.

That is not a problem. It occurs with all designs.

Once the car is on the surface, this is no longer a problem as it dissapears.

It only appears when wheels are on the air due to physics..
Can't explain it well.

Check whether you have chatter whithout the wheels.
If it still occurs, then you might have to disassemble your drive shafts and check for any wear.
John Doucakis is offline   Reply With Quote
Old 02-04-2007, 06:27 AM   #6968
Super Moderator
 
Marcos.J's Avatar
R/C Tech Elite Subscriber
 
Join Date: Sep 2003
Location: Semper Fi
Posts: 26,636
Trader Rating: 179 (100%+)
Default

here is a easy fix to the chatter, cut down your steering rate
Marcos.J is offline   Reply With Quote
Old 02-04-2007, 12:12 PM   #6969
Tech Initiate
 
xluis's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Location: spain
Posts: 47
Default

Hello, this weekend, we had one of the first important races of the year, i have a good setup, but the car has not worked well, with many problems in the back differential, until the moment donīt had no problem with it. There am broken the screw, and in addition one becomes loose and it slides constantly, even tight to the maximum, begins very well and it ends up sliding. I put thread lock in the nut.I have changed everything, except the balls and diff rings.Not what it happens to him, i read here some broken screws, for me is the first. Any suggestion?

I run with foam in asphalt, with motor Nosram 4.5.

Thanks in avance.
xluis is offline   Reply With Quote
Old 02-04-2007, 12:14 PM   #6970
Tech Elite
 
2-Bad's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: Australia
Posts: 2,725
Trader Rating: 24 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by Marcos.J
here is a easy fix to the chatter, cut down your steering rate
Yepp.. dead on Marcos.....

I run 18 degs of steering throw left & right.... Thats all that is needed, no chatter, and you get reduced tire wear to boot.....
__________________
Yokomo * G Force * Sanwa * SMC * ProSpec
2-Bad is offline   Reply With Quote
Old 02-04-2007, 12:15 PM   #6971
Super Moderator
 
Marcos.J's Avatar
R/C Tech Elite Subscriber
 
Join Date: Sep 2003
Location: Semper Fi
Posts: 26,636
Trader Rating: 179 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by xluis
Hello, this weekend, we had one of the first important races of the year, i have a good setup, but the car has not worked well, with many problems in the back differential, until the moment donīt had no problem with it. There am broken the screw, and in addition one becomes loose and it slides constantly, even tight to the maximum, begins very well and it ends up sliding. I put thread lock in the nut.I have changed everything, except the balls and diff rings.Not what it happens to him, i read here some broken screws, for me is the first. Any suggestion?

I run with foam in asphalt, with motor Nosram 4.5.

Thanks in avance.
whats your current setup? I have one for the it for asphalt, i run the novak 3.5 and the 4.5. Its a really good set up for mod
Marcos.J is offline   Reply With Quote
Old 02-04-2007, 12:29 PM   #6972
Tech Initiate
 
xluis's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Location: spain
Posts: 47
Default

Quote:
Originally Posted by Marcos.J
whats your current setup? I have one for the it for asphalt, i run the novak 3.5 and the 4.5. Its a really good set up for mod
My setup are:
Front:
Camber:2š , Caster:4 , Height:4.5 , Droop:6, Spool , Stb:1.4
Shocks: 40wt, 1.2 , 2 holes, Gold spring ,
1 mm below pivot balls, 1.5 pivot ball, 2 mm ackerman
Rear:
Camber:2.5, height: 5, Droop:5, stb:1.2 , toe: 3
30wt, 1.2 , 2 holes, silver spring
1mm below pb,
Tyres: GRP 35, Stratus 3.0.
The track are medium-low grip, cold (7š).

The car work good i think, the mainly problem is the differential, i finish 8š in the Final A, but with more dificult car.
xluis is offline   Reply With Quote
Old 02-04-2007, 12:50 PM   #6973
Tech Regular
 
stephen hilton's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 265
Default

any one got the cyclone depot link? cant find it anywhere
stephen hilton is offline   Reply With Quote
Old 02-04-2007, 12:53 PM   #6974
Tech Lord
 
20 SMOKE's Avatar
 
Join Date: Dec 2003
Location: HVR_ WEEKI WACHEE FL
Posts: 10,292
Trader Rating: 101 (100%+)
Default

http://www.cyclonedepot.com/site/
__________________
Jamie W
*Team Tekin*TLR Racing*DE Racing*92 Zero Design*AKA*DDHRC*
20 SMOKE is offline   Reply With Quote
Old 02-04-2007, 12:54 PM   #6975
Tech Initiate
 
xluis's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Location: spain
Posts: 47
Default

Quote:
Originally Posted by stephen hilton
any one got the cyclone depot link? cant find it anywhere
http://www.cyclonedepot.com/site/
xluis is offline   Reply With Quote
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Hot Bodies Cyclone S wardyl Electric On-Road 4 10-01-2008 07:01 AM
Hot bodies Cyclone 12 k7king R/C Items: For Sale/Trade 1 09-04-2008 07:09 AM
WTB Hot Bodies Cyclone/ cyclone Parts tenpins77 R/C Items: Wanted to Buy 0 07-29-2008 07:48 AM
Hot Bodies Cyclone sdt1 Australia For Sale/Trade 6 07-13-2008 02:05 AM
WTB: Cyclone S/Cyclone Painted bodies vazzo Australia Wanted to Buy 0 02-05-2008 05:15 AM



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 11:46 AM.


Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net