R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 07-12-2006, 11:45 AM   #4621
Tech Regular
 
Andrew_Carter's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: Hb Ninja Squad
Posts: 287
Send a message via MSN to Andrew_Carter
Default

Quote:
Originally Posted by cyclone
hi all, ive got the spring set being talked about above but im racing carpet and i really think that i should be using harder springs than the 22.4lbs...

what do you reckomend? is there another hpi set or am i supposed to get another makes? which are best (for hard springs...)

cheers
andy
I take it your running foams?

Hara ran Xray springs on his foam car at last years IIC in vegas.

http://www.peakmotors.com/peak/image..._hara_foam.jpg

Theres a link to a picture of his car,Xray purpules on the front and a hpi spring on the rear.

Hope that helps!
__________________
ToniSport | Yokomo | GavGraphix | MHP
Andrew_Carter is offline   Reply With Quote
Old 07-12-2006, 11:47 AM   #4622
Tech Regular
 
Andrew_Carter's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: Hb Ninja Squad
Posts: 287
Send a message via MSN to Andrew_Carter
Default

Quote:
Originally Posted by rc-zombies
I want some too...

but I thought he was using CheckPoint batteries.
is the pic Hara's car? looks like a Keyence speedo in there.
Batterys do look dailed!!

Its Haras car allrite,bottom left of his TD design pit board it has his name.

Maybe the keyence was a last ditch attempt to get rid of his interfearnce?
__________________
ToniSport | Yokomo | GavGraphix | MHP
Andrew_Carter is offline   Reply With Quote
Old 07-12-2006, 11:50 AM   #4623
Tech Master
 
ngo8's Avatar
 
Join Date: Apr 2003
Location: Winnipeg Manitoba Canada
Posts: 1,263
Send a message via ICQ to ngo8
Default

i want some of those hara battaries to
__________________
Xray|ORCA|Sanwa|Trinity|KoPropo
ngo8 is offline   Reply With Quote
Old 07-12-2006, 12:18 PM   #4624
Tech Adept
 
cyclone's Avatar
 
Join Date: May 2005
Posts: 235
Default

hi andrewC, yes im running foams, but i want a range, you think i should get an xray set then?
cyclone is offline   Reply With Quote
Old 07-12-2006, 12:28 PM   #4625
Tech Initiate
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 45
Default

hi every one

ive noticed that my v2 shock shafts are doing funny things, when i push the shock rod in it extends smoothly then almost stops for ever such a slight instant then pops out, i think tyhe third groove in the shaft is causing this, i dont think it will be a problem in the car because the shocks wont fully extend, does anyone else have this problem?
Xrayskid is offline   Reply With Quote
Old 07-12-2006, 12:55 PM   #4626
Tech Master
 
DirtyDog3375's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Queenslander
Posts: 1,894
Trader Rating: 37 (100%+)
Send a message via MSN to DirtyDog3375
Default

Quote:
Originally Posted by Xrayskid
hi every one

ive noticed that my v2 shock shafts are doing funny things, when i push the shock rod in it extends smoothly then almost stops for ever such a slight instant then pops out, i think tyhe third groove in the shaft is causing this, i dont think it will be a problem in the car because the shocks wont fully extend, does anyone else have this problem?
You need to add a 2mm shim/spacer in the shock (as per Hara's setup tips) to take out the additional length.

Hope this helps.
__________________
:::RCMaker.com.au:::Speedy RC.com.au:::
==========================================================
DirtyDog3375 is offline   Reply With Quote
Old 07-12-2006, 01:03 PM   #4627
Tech Regular
 
floodo1's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: Fresno, CA
Posts: 452
Send a message via ICQ to floodo1 Send a message via AIM to floodo1 Send a message via Yahoo to floodo1
Default

Quote:
Originally Posted by rc-zombies
this will fit the cyclone:
#A787 SHOCK CAP 12mm (PURPLE ANODIZED)
will they? i know the material on the top of the cap is thinner on the cylone caps than on those (stock pro4 (non hara) aka old style shocks), but i never checked the lenth.
floodo1 is offline   Reply With Quote
Old 07-12-2006, 01:05 PM   #4628
Tech Regular
 
floodo1's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: Fresno, CA
Posts: 452
Send a message via ICQ to floodo1 Send a message via AIM to floodo1 Send a message via Yahoo to floodo1
Default

Quote:
Originally Posted by TFR
Where can I get some AHRP batteries?

Just for those killer looking labels!
wow it sure looks like he's living it up with futaba!
i wonder if he misses the days of simplicity with ko rx and twister speedo.
now it seems like he's having major problems. even has a keyence speedo in there? and thats a lot of foil!!

interesting that there is no MM diode with the keyence speedo.
floodo1 is offline   Reply With Quote
Old 07-12-2006, 01:09 PM   #4629
Tech Regular
 
floodo1's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: Fresno, CA
Posts: 452
Send a message via ICQ to floodo1 Send a message via AIM to floodo1 Send a message via Yahoo to floodo1
Default

Quote:
Originally Posted by Nexus Racing
Hey floodo1,
I switched over to tamiya-style shock mounting on my old pro4 and cyclone. It worked really well! I used the same parts you mentioned, but...
Instead of using shims, I threaded a plain (non-nylon) 3mm nut onto the shock shaft before threading the shock end on and it worked as a perfect spacer. (As a bonus, I was able to tighten the shock end to the nut and it automatically made all of my shocks the same length!)
Here are a couple of pics of my car with the completed mod:
wow, after looking closer at my shock ends, they have developed a LOT of slop very quickly i think its from taking them on & off

I think im going to use the tamiya balls at the top, for quick shock changing, and go back to hpi screw/ball for the bottom because of slop.
floodo1 is offline   Reply With Quote
Old 07-12-2006, 01:18 PM   #4630
Tech Fanatic
 
Nexus Racing's Avatar
R/C Tech Elite Subscriber
 
Join Date: May 2005
Posts: 848
Default

Quote:
Originally Posted by floodo1
wow, after looking closer at my shock ends, they have developed a LOT of slop very quickly i think its from taking them on & off

I think im going to use the tamiya balls at the top, for quick shock changing, and go back to hpi screw/ball for the bottom because of slop.
I forgot to mention...there is a HD version of the shock end that a buddy of mine used. I'm not sure what the part # is, though. That should solve your problem.
__________________
NEXUSRACING.com
Nexus Racing is offline   Reply With Quote
Old 07-12-2006, 03:24 PM   #4631
Tech Regular
 
Andrew_Carter's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: Hb Ninja Squad
Posts: 287
Send a message via MSN to Andrew_Carter
Default

Quote:
Originally Posted by cyclone
hi andrewC, yes im running foams, but i want a range, you think i should get an xray set then?
I wouldnt get a whole spring set if i was you.I used to own a Xray before i moved to HotBodies.The spring set is very dear and it dosenT come with all the springs,theres loads of diffrent sping set.

I personally purchased the springs speratly when i owned a xray as it was cheaper and i got what i wanted.

Just a word of advice

L8rs
__________________
ToniSport | Yokomo | GavGraphix | MHP
Andrew_Carter is offline   Reply With Quote
Old 07-12-2006, 07:26 PM   #4632
Tech Master
 
XrayFK's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: San Diego, CA
Posts: 1,463
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Maybe I should just get some TRF shocks.
XrayFK is offline   Reply With Quote
Old 07-12-2006, 07:32 PM   #4633
Tech Regular
 
floodo1's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: Fresno, CA
Posts: 452
Send a message via ICQ to floodo1 Send a message via AIM to floodo1 Send a message via Yahoo to floodo1
Default

Quote:
Originally Posted by Nexus Racing
I forgot to mention...there is a HD version of the shock end that a buddy of mine used. I'm not sure what the part # is, though. That should solve your problem.
can you find out the part number?
floodo1 is offline   Reply With Quote
Old 07-13-2006, 01:18 AM   #4634
Tech Master
 
XrayFK's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: San Diego, CA
Posts: 1,463
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Never mind, figured it out.
XrayFK is offline   Reply With Quote
Old 07-13-2006, 02:43 AM   #4635
Tech Apprentice
 
Teddy's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: Italy
Posts: 56
Default

Did you notice that Hara switch to another speedo?
I think the new one is from Keyence.

Someone know more?

Last edited by Teddy; 07-13-2006 at 05:05 AM.
Teddy is offline   Reply With Quote
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Hot Bodies Cyclone S wardyl Electric On-Road 4 10-01-2008 07:01 AM
Hot bodies Cyclone 12 k7king R/C Items: For Sale/Trade 1 09-04-2008 07:09 AM
WTB Hot Bodies Cyclone/ cyclone Parts tenpins77 R/C Items: Wanted to Buy 0 07-29-2008 07:48 AM
Hot Bodies Cyclone sdt1 Australia For Sale/Trade 6 07-13-2008 02:05 AM
WTB: Cyclone S/Cyclone Painted bodies vazzo Australia Wanted to Buy 0 02-05-2008 05:15 AM



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 11:26 PM.


Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net