R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road

Thread Tools Search this Thread
Old 09-20-2004, 08:40 AM   #1
Tech Rookie
Join Date: Mar 2004
Location: London, Ontario, Canada
Posts: 5
Default Novak Switch for M8 - glitching?

I have a Novak switch transmitter module (75 band) for the Airtronics M8 radio, and seem to be gettung a lot of radio glitches. I use a Novak XXL receiver in my electric car and a Novak programable receiver in my nitro car. I get radio glitches in both cars. All the capacitors are on the motor etc and the Tx batteries are good. Sometimes when I'm the only car on the track, and there are no other radios on, I still get it. Has anyone else had this problem? I have heasrd rumours that the module for the M8 glitches sometimes.
Dan_E is offline   Reply With Quote
Old 09-21-2004, 06:33 PM   #2
RCTech Member #2
TSR6's Avatar
R/C Tech Elite Subscriber
Join Date: Aug 2001
Posts: 5,939
Trader Rating: 5 (100%+)
Send a message via ICQ to TSR6

I went ahead and moved the thread from the chat lounge to here, were you'll get a better responce.

I haven't had any problems with my Switch module.

I guess the first thing I would do is switch back to the Airtronics module to isolate the problem. If it still glitches with the Airtonics module & crystal, then you know the problem isn't the Switch.

If it still glitches with the original module & crystal, you know it's either the radio itself, or something on the car causing it to glitch.

If it doesn't glitch with the original crystal & module, I'd say to go ahead and pop the Switch back in, try the same freqency. If it glitches still, give Novak a call. They have their info at www.teamnovak.com
RCTech Member #2

The postings and views expressed on this site are my own and do not necessarily reflect the positions, strategies, or opinions of any company I may be employed by.
TSR6 is offline   Reply With Quote
Old 09-21-2004, 11:50 PM   #3
Tech Elite
corallyman's Avatar
Join Date: Feb 2002
Location: Edmonds, Wash
Posts: 4,266
Trader Rating: 97 (100%+)
Default Glitching

I have had my novak switch module for at least a year. It has been very reliable for me. I use a novak XXtra receiver in Mod touring car, and I can't really recall any glitching. I take extra care in cleaning debris out of the receivers and I also spend considerable time mounting the receivers as well. Maybe you can explain how the receivers are mounted in the car? Have you tried various components like do you have the stock airtronics module?

corallyman is offline   Reply With Quote

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Airtronics FM Module RX's, Novak Switch, Novak xxl 75MHz JR hdlstns R/C Items: For Sale/Trade 14 01-12-2008 08:32 PM
Novak XXL Bad Glitching??? AWK Electric On-Road 0 02-25-2007 12:32 PM
Glitching with a Novak brushless ??? Timox Electric On-Road 21 12-22-2005 04:54 PM
Novak switch module and 4 Novak Xxtra receiver DavidAlford R/C Items: For Sale/Trade 1 12-06-2005 11:01 AM
I need an ambrc personal transponder, novak 75mhz switch, and a novak 75 mhz reciever aeb41217 R/C Items: Wanted to Buy 0 12-29-2004 11:17 PM

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

All times are GMT -7. It is currently 08:47 PM.

Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net

SEO by vBSEO 3.5.0