R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 05-05-2012, 10:18 AM   #226
Tech Regular
 
Conrad's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Location: Scotland
Posts: 460
Trader Rating: 2 (100%+)
Default

Ok I have a problem, the xtreme stock speedo my mate has won't flash. When you click upgrade it just comes up with an error message saying it can't install the firmware.

I installed the LCD box software (Hobbywing_USB_Link_setup_V1.64_111011.exe), updated the box to the latest version firmware (which was 1.0.1.8 or something) then tried to choose 930 stock from the list but no go. Tried all of the V3 firmwares available and still no go.

When my mate first received the speedo it was flashed to 508 for running at the club, it was then re-flashed to a stock software (don't know which one) and it was re-flashed when he was out racing last week by a local guy to 323 stock as he was having some problems with his new motor (x12) and now it won't reflash. Any ideas?
__________________
Swith Racing [www.swithracing.co.uk]
Conrad is offline   Reply With Quote
Old 05-05-2012, 10:49 AM   #227
Tech Regular
 
Craig W's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Location: stoke on trent
Posts: 488
Trader Rating: 1 (100%+)
Send a message via MSN to Craig W Send a message via Skype™ to Craig W
Default

Quote:
Originally Posted by Conrad View Post
Ok I have a problem, the xtreme stock speedo my mate has won't flash. When you click upgrade it just comes up with an error message saying it can't install the firmware.

I installed the LCD box software (Hobbywing_USB_Link_setup_V1.64_111011.exe), updated the box to the latest version firmware (which was 1.0.1.8 or something) then tried to choose 930 stock from the list but no go. Tried all of the V3 firmwares available and still no go.

When my mate first received the speedo it was flashed to 508 for running at the club, it was then re-flashed to a stock software (don't know which one) and it was re-flashed when he was out racing last week by a local guy to 323 stock as he was having some problems with his new motor (x12) and now it won't reflash. Any ideas?
take it back to 508 stock them put 930 on
__________________
Orca www.ChubbiesCarShack.co.uk TDX SMC RC Airbrush Fundecal
Craig W is offline   Reply With Quote
Old 05-05-2012, 11:05 AM   #228
Tech Regular
 
Conrad's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Location: Scotland
Posts: 460
Trader Rating: 2 (100%+)
Default

It doesnt work, it won't flash to any firmware in the 1.64 release, I would reflash it with 323 and try from their but 323 isn't in the list for me to try.
__________________
Swith Racing [www.swithracing.co.uk]
Conrad is offline   Reply With Quote
Old 05-05-2012, 11:36 AM   #229
Tech Regular
 
Craig W's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Location: stoke on trent
Posts: 488
Trader Rating: 1 (100%+)
Send a message via MSN to Craig W Send a message via Skype™ to Craig W
Default

Quote:
Originally Posted by Conrad View Post
It doesnt work, it won't flash to any firmware in the 1.64 release, I would reflash it with 323 and try from their but 323 isn't in the list for me to try.
send cobra a message on here he may be able to help
__________________
Orca www.ChubbiesCarShack.co.uk TDX SMC RC Airbrush Fundecal
Craig W is offline   Reply With Quote
Old 05-20-2012, 02:17 PM   #230
Tech Apprentice
 
Join Date: May 2011
Posts: 53
Default V3 with v3.1 firmware

Hi guys i have just update my V3 to the latest firmware (3.1). I have very little brakes, any one with the same problem ? i am using a thunderpower 13.5T motor, fdr approx 6.0 on tarmac with a 40m straight
mcdoogle is offline   Reply With Quote
Old 06-13-2012, 02:35 AM   #231
Tech Adept
 
peter p's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Torquay
Posts: 199
Trader Rating: 2 (100%+)
Default

Hi im setting up a 21.5 lrp, and i notice that alot of guys have setting with 50 or so timing plus 30 or so turbo,iv read that 60 is the max you should have.i know the lrp has about 27.5 mechanical timing, so how can you put so much timing from the speedy into the motor ?lets say the motor's got 30 then 50 from the speedy plus turbo 30 all up 110. How does the motor handing it ? iv used alot of setting from here and they work really well, id just like to know if any one has a explanation of what is going on.Thanks
peter p is offline   Reply With Quote
Old 06-13-2012, 02:46 AM   #232
Tech Master
 
cyanyde's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: KL, MY.
Posts: 1,023
Default

Quote:
Originally Posted by mcdoogle View Post
Hi guys i have just update my V3 to the latest firmware (3.1). I have very little brakes, any one with the same problem ? i am using a thunderpower 13.5T motor, fdr approx 6.0 on tarmac with a 40m straight
Try fdr 6.5 with more aggressive esc setup.
__________________
/Adrian.

RC FB Pages Subscribed:
facebook.com/EPBuggy
facebook.com/AllStarChampionship
cyanyde is offline   Reply With Quote
Old 06-13-2012, 03:29 AM   #233
Tech Adept
 
Join Date: Oct 2009
Location: AUSTRIA
Posts: 232
Send a message via ICQ to vitomon Send a message via Skype™ to vitomon
Default

hi guys,

just unpacked the new v3. i wanna run modified 4.5T motor. has anyone tried the settings in the default modified programm on the speedo? any changes you guys made? or what settings are you generally running on a 4.5T.

just looked through the thread but its all posts from the v2 and stuff. so i am wondering about the v3.

thx for any help
cheers
__________________
Yokomo BD7 -- Hobbywing v3 -- Sanwa M11x
May the grip be with you ... always!
vitomon is offline   Reply With Quote
Old 06-14-2012, 08:01 AM   #234
Tech Master
 
cyanyde's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: KL, MY.
Posts: 1,023
Default

Quote:
Originally Posted by vitomon View Post
hi guys,

just unpacked the new v3. i wanna run modified 4.5T motor. has anyone tried the settings in the default modified programm on the speedo? any changes you guys made? or what settings are you generally running on a 4.5T.

just looked through the thread but its all posts from the v2 and stuff. so i am wondering about the v3.

thx for any help
cheers
They hang here http://www.rctech.net/forum/electric...tware-618.html
__________________
/Adrian.

RC FB Pages Subscribed:
facebook.com/EPBuggy
facebook.com/AllStarChampionship
cyanyde is offline   Reply With Quote
Old 06-26-2012, 07:52 PM   #235
Tech Addict
 
woozer71's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 558
Trader Rating: 23 (96%+)
Default

I am running 12th scale. Has anyone got a setup running hobbywing 1s with a LRP 4.5 on outdoor track?
__________________
---------------------------------------------------
Fraser Coast RC Car Club/FCRCCC
VBC D06 / Xray T4 2013
Yokomo BMax2 ver 2 - Tamiya F104 x1
Sanwa MT-4
woozer71 is offline   Reply With Quote
Old 06-27-2012, 03:14 AM   #236
Tech Initiate
 
Join Date: Mar 2012
Posts: 26
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by heretic View Post
I'm not sure i'm following you. I think that is 0 Turbo... right ? if I misunderstood the way parameter work, please enlighten me ! Like I said I was told not to put any, because this would be pointlessly more complex to setup, and not any faster, on such a small track with a straight under 45 feet. But you seem to think I should add some regardless ? Again, not sure what you mean. Thanks still !
it means youre using less timing..almost zero timing/blinky..total 20degree..

increase the boost if u dont want to use turbo..should gain more power..
yes, technically the turbo is off..

u want the highest timing without burning the motor..
waiora_protuner is offline   Reply With Quote
Old 06-28-2012, 08:42 PM   #237
Suspended
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 9
Default

Great job..i should keep it, very useful
crazytank is offline   Reply With Quote
Old 09-27-2012, 01:49 AM   #238
Tech Adept
 
Join Date: Jun 2010
Location: Barcelona - Catalonia
Posts: 145
Default

I don't read in this post about adjustable timing (LRP X12 octa)
And is to set-up the motor to different speed controllers

Timming for LRP X12 Oct 6.5 for XERUN?

@cherry2blost
THANKS for this post
Motor used with your Pan Car setup? I put a new one or 213STK?


regards
TyoBBS is offline   Reply With Quote
Old 10-05-2012, 05:18 AM   #239
Tech Initiate
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 26
Default

has anyone got a setup for 12th scale 10.5T with boost and that, want to try something but not sure where to start with 1s lipo,
cheers
iam using the HB 1s esc with orca 10.5T
mavrickf1 is offline   Reply With Quote
Old 10-05-2012, 11:33 AM   #240
Tech Regular
 
Barry_Hughes's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: Ipswich, England
Posts: 425
Default

Quote:
Originally Posted by peter p View Post
Hi im setting up a 21.5 lrp, and i notice that alot of guys have setting with 50 or so timing plus 30 or so turbo,iv read that 60 is the max you should have.i know the lrp has about 27.5 mechanical timing, so how can you put so much timing from the speedy into the motor ?lets say the motor's got 30 then 50 from the speedy plus turbo 30 all up 110. How does the motor handing it ? iv used alot of setting from here and they work really well, id just like to know if any one has a explanation of what is going on.Thanks
the settings in the ESC are not degrees but points - it has been discussed many times that hobbywing should change the description !

there are 64 points of timing available
in total - not 64 degrees
__________________
Built it !
Raced it !
Wrecked it !
Barry_Hughes is offline   Reply With Quote
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
NEW HOBBYWING STOCK SUPERCHARGED SOFTWARE COBRARACING Radio and Electronics 12535 07-24-2017 08:53 AM
Tekin RS ESC sensored Jeff Cuffs Electric On-Road 23359 10-02-2016 05:57 AM
Hobbywing ESC's Drift_Buggy Radio and Electronics 827 03-30-2016 10:43 PM
Help with hobbywing ESC setup RCveteran Radio and Electronics 19 01-15-2011 04:36 PM


Tags
esc, firmware, hobbywing, settings, xtreme


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 06:00 PM.


Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net