R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 05-30-2011, 04:33 PM   #136
Tech Addict
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 706
Trader Rating: 6 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by drsmooth View Post
Well, I'm not really sure with the SS motors. The timing is changed by turning the colored ring & there's no timing marks. Not sure what's considered zero timing. So I just set it half way between. That might be zero, or advanced. I really would like to know where zero timing is on these motors.

Factory Timing
http://tinypic.com/r/o6dxza/7

Full Advanced
http://tinypic.com/r/33xykg1/7

Reduced Timing
http://tinypic.com/r/2mxzlg/7

Novak normally sets there motors for "30" degrees. But, I found when using their ballistic motors, going below "15" degrees, the motor starts to cog. So, I actually think their 30 might be closer to 15to20deg.

When I ran my WGT car yesterday, I had problems with my car being really slow, so I moved the timing ring to the fully reduced timing setting, and the car really picked up pace.

Shawn
Shawn68z is offline   Reply With Quote
Old 05-30-2011, 05:50 PM   #137
Tech Regular
 
drsmooth's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: North Carolina
Posts: 498
Trader Rating: 33 (100%+)
Default

Thanks shawn. That's what I thought. I'm running a turbo esc & my SS motors seem to like the timing in the middle.
__________________
Till next time.......
KEEP ON RACING!
drsmooth is offline   Reply With Quote
Old 06-07-2011, 04:47 PM   #138
Tech Addict
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 706
Trader Rating: 6 (100%+)
Default

So, I have been working with a CRC WGT car over the last couple of weeks, and I have been trying to figure out some speed. This following setup is not perfect, but its REALLY close. Very similar to my indoor setup, but I have a 13.5 motor, changed rollout, and bring the timing in at a higher rpm.
Attached Thumbnails
Hobbywing ESC Settings ONLY-wgt_13-5_pancar.png  
Shawn68z is offline   Reply With Quote
Old 06-08-2011, 10:30 PM   #139
Tech Addict
 
cherry2blost's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: London
Posts: 713
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by Darrin70 View Post
I got this one off a freind, told him there was no capacitor with it.. I have to get it from him but just wanted to test it with out one...Found the manual, does not explain anything about it..
Hi there we have both the original Caps and the newer upgraded caps in stock and will ship then to Canada for free if it helps.

http://www.racersinexile.org.uk/High...0_2750527.aspx
__________________
Tamiya TA05 Ver II, Hobbywing 13.5T, KO PROPO PDS-2501 ICS, Eagle Racing 6000 65C LiPo, Hobbywing XTREME STOCK 518/213) Sanwa/Airtronics MT4 2.4G Radio.
www.racersinexile.org.uk | 'Official Certified' UK/Euro Importer for the Hobbywing XERUN Series Equipment We ship the world !!!| Quote code 'cherry' for 10% discount on our Web Store.
cherry2blost is offline   Reply With Quote
Old 06-08-2011, 10:49 PM   #140
Tech Regular
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 421
Default capacitors

Quote:
Originally Posted by cherry2blost View Post
Hi there we have both the original Caps and the newer upgraded caps in stock and will ship then to Canada for free if it helps.

http://www.racersinexile.org.uk/High...0_2750527.aspx
will probably order one of these later, silly question but how do you connect them up? does the black simply go to the negative battery lead and the red to the positive? the instructions are poo!
Mb3195 is offline   Reply With Quote
Old 06-08-2011, 10:54 PM   #141
Tech Addict
 
cherry2blost's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: London
Posts: 713
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by Mb3195 View Post
will probably order one of these later, silly question but how do you connect them up? does the black simply go to the negative battery lead and the red to the positive? the instructions are poo!
Yep absolutely correct, red to pos black to neg on ESC, don't do it to the wires do it direct to the solder tabs on the ESC to reduce resistance, best idea is if you have the room get the 4 part upgrade caps they just give more brakes, power and just feel much better.

Hope it helps
__________________
Tamiya TA05 Ver II, Hobbywing 13.5T, KO PROPO PDS-2501 ICS, Eagle Racing 6000 65C LiPo, Hobbywing XTREME STOCK 518/213) Sanwa/Airtronics MT4 2.4G Radio.
www.racersinexile.org.uk | 'Official Certified' UK/Euro Importer for the Hobbywing XERUN Series Equipment We ship the world !!!| Quote code 'cherry' for 10% discount on our Web Store.
cherry2blost is offline   Reply With Quote
Old 06-25-2011, 02:00 PM   #142
Tech Adept
 
Join Date: Feb 2011
Location: Doncaster South Yorkshire
Posts: 109
Default

will probably order one of these later, silly question but how do you connect them up? does the black simply go to the negative battery lead and the red to the positive? the instructions are poo!
That's a very good question the power caps are very important but there is no where on the instructions to say where to solder them on. I know most rc apt people would have an idea. But a novice could do some proper damage,and I think should be added even a separate slip off paper with instruction's how to connect the power caps on would be better than guessing.
big paul is offline   Reply With Quote
Old 06-29-2011, 12:44 PM   #143
Tech Regular
 
Craig W's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Location: stoke on trent
Posts: 488
Trader Rating: 1 (100%+)
Send a message via MSN to Craig W Send a message via Skype™ to Craig W
Default

Quote:
Originally Posted by defcone View Post
Any chance someone would have a x12 setup? (17.5t or 13.5t)
That what I need to for X12 13.5t 20x30mtr tight carpet track
Craig W is offline   Reply With Quote
Old 07-06-2011, 04:10 AM   #144
Tech Addict
 
cherry2blost's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: London
Posts: 713
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by Craig W View Post
That what I need to for X12 13.5t 20x30mtr tight carpet track
Back in the first few pages there are some good setups for the X12 13.5's

^
__________________
Tamiya TA05 Ver II, Hobbywing 13.5T, KO PROPO PDS-2501 ICS, Eagle Racing 6000 65C LiPo, Hobbywing XTREME STOCK 518/213) Sanwa/Airtronics MT4 2.4G Radio.
www.racersinexile.org.uk | 'Official Certified' UK/Euro Importer for the Hobbywing XERUN Series Equipment We ship the world !!!| Quote code 'cherry' for 10% discount on our Web Store.
cherry2blost is offline   Reply With Quote
Old 07-06-2011, 10:23 AM   #145
Tech Regular
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 421
Default corally pro red

any good set ups for a coally pro red 13.5t in a tc? medium sized indoor carpet track.

got a really good setup for a speedpassion now but i know the corally's are a different fish altogether!!
Mb3195 is offline   Reply With Quote
Old 07-12-2011, 10:17 AM   #146
Tech Champion
 
TryHard's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Sydney, NSW
Posts: 5,234
Trader Rating: 4 (100%+)
Default

Here's a copy of a "what USB link software gives what ESC software" file I've just made up. Useful as a quick reference!

HiH
Ed
Attached Files
File Type: pdf HW Versions.pdf (24.5 KB, 539 views)
__________________
| THard.co.uk | Xray | Hobbywing |
TryHard is offline   Reply With Quote
Old 07-12-2011, 10:35 AM   #147
Tech Adept
 
adri-13's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: Marseille
Posts: 102
Default

Hello,

Anyone can give-me a set-up for my speedo ( HW Xtremestock ) with a 10.5 motor ( GM #350 )?

I would like use it with boost timing...

regards,
Adrien Antomarchi.
__________________
PETITrc driver
www.PETITRC.com

http://rcracereportsigm-racing.blogspot.com/
adri-13 is offline   Reply With Quote
Old 07-19-2011, 04:44 PM   #148
Tech Addict
 
auzzy_mate's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Location: MIA Awesome Mansion
Posts: 703
Trader Rating: 5 (100%+)
Default SC 13.5

Moved to offroad.

HOBBYWING TECH SUPPORT 1/8 & 1/10 OFF ROAD

Last edited by auzzy_mate; 07-26-2011 at 12:55 AM. Reason: Moved.
auzzy_mate is offline   Reply With Quote
Old 08-06-2011, 12:47 PM   #149
Tech Master
 
Maxxican's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: Ventura, SoCal
Posts: 1,995
Trader Rating: 65 (100%+)
Default

can i install software ver 1.508_No timming on a Extreme Stock 60A ESC without damaging it?

Will the ESC display a "blinky" light to show it is is Stock mode (no timing or boost)?
__________________
Carlos F.
RoadRunnersRC.com

RC AMERICA || XRAY || HUDY|| ACTIVRC || HOBBYWING NA || PROTOFORM
Maxxican is offline   Reply With Quote
Old 08-15-2011, 06:41 AM   #150
Tech Addict
 
auzzy_mate's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Location: MIA Awesome Mansion
Posts: 703
Trader Rating: 5 (100%+)
Default 12th scale + 120a 1S + 4.5t

I just put a new 120a 1S HW ESC into my 12th scale pan car and attached it to a Speed Passion 4.5 (v3).

Do I need to update the ESC before I run it, or will it be okay for the mod motor right away?

Last edited by auzzy_mate; 08-16-2011 at 05:12 AM.
auzzy_mate is offline   Reply With Quote
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
NEW HOBBYWING STOCK SUPERCHARGED SOFTWARE COBRARACING Radio and Electronics 12531 05-24-2017 01:41 AM
Tekin RS ESC sensored Jeff Cuffs Electric On-Road 23359 10-02-2016 05:57 AM
Hobbywing ESC's Drift_Buggy Radio and Electronics 827 03-30-2016 10:43 PM
Help with hobbywing ESC setup RCveteran Radio and Electronics 19 01-15-2011 04:36 PM


Tags
esc, firmware, hobbywing, settings, xtreme


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 07:03 PM.


Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net