R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 06-19-2013, 06:54 AM   #1156
Tech Elite
 
Join Date: Sep 2006
Location: Bethlehem, PA
Posts: 2,147
Trader Rating: 49 (100%+)
Default

They'd probably do it, but you'll just have to pay. May still be cheaper than a new ESC, e-mail and ask.
__________________
SpeedMerchant Rev7
oceanhighz is offline   Reply With Quote
Old 06-22-2013, 06:44 PM   #1157
Tech Apprentice
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 57
Default newbie question

Hi.

What settings do I start with for 1/12th using 13.5t BL motor? I have a LRP SXX Competition v2. I run in a large indoor asphalt track.

Thanks.
bosschick is offline   Reply With Quote
Old 06-24-2013, 11:27 AM   #1158
Tech Regular
 
Conrad's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Location: Scotland
Posts: 456
Trader Rating: 2 (100%+)
Default

Quick question for all the braniacs out their. Just picked up a SXX V2 (Actually a Nosram Pearl Evo V2) which was repaired by the distributor with the upgrade logic board being fitted. The esc sets up fine, stores all settings on 2S but when I connect it to a 1S Lipo the orange light comes on and the motor turns at a slow speed. This is after turning off the lipo protection when the 2S was still attached. As their is no mention of orange light only on the troubleshooting guide could someone point out the problem?

Tried setting it up on 1S only, it apparently establishes the endpoints but after the setup is complete their is nothing, enter the mode setup and switch off the voltage cut off and still nothing.
__________________
Swith Racing [www.swithracing.co.uk]
Conrad is offline   Reply With Quote
Old 06-24-2013, 03:22 PM   #1159
Tech Elite
 
nerdling's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: Canberra
Posts: 2,806
Trader Rating: 7 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by Conrad View Post
Quick question for all the braniacs out their. Just picked up a SXX V2 (Actually a Nosram Pearl Evo V2) which was repaired by the distributor with the upgrade logic board being fitted. The esc sets up fine, stores all settings on 2S but when I connect it to a 1S Lipo the orange light comes on and the motor turns at a slow speed. This is after turning off the lipo protection when the 2S was still attached. As their is no mention of orange light only on the troubleshooting guide could someone point out the problem?

Tried setting it up on 1S only, it apparently establishes the endpoints but after the setup is complete their is nothing, enter the mode setup and switch off the voltage cut off and still nothing.
you need a booster. the flow and sxx v2 with the new logic board are not directly compatible with 1s.
__________________
ACT EP10 & EP12 ONR Titles, February 26th to 29thth 2016.

--XRAY--NOSRAM--PROTOFORM--MUCHMORE--
www.teamxray.com -- www.hudy.net -- www.hobbyexpress.com.au
http://www.rcracedatesaustralia.com/
nerdling is offline   Reply With Quote
Old 06-25-2013, 06:55 AM   #1160
Tech Regular
 
Conrad's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Location: Scotland
Posts: 456
Trader Rating: 2 (100%+)
Default

Thanks for the clarification.
__________________
Swith Racing [www.swithracing.co.uk]
Conrad is offline   Reply With Quote
Old 07-27-2013, 09:00 PM   #1161
Tech Adept
 
Join Date: Mar 2012
Location: Utah
Posts: 139
Trader Rating: 8 (100%+)
Default Blinky mode

So I bought a used LRP SXX version 2 and it seems to work fine we were running open ESC and it was great. but have changed over to run the class in Blinky mode and here is where I'm having issues.
When in Mode 2 "torque feel" it needs to be at 0 to be blinky and it skips right over the 0 setting? Goes from setting 10 to 1
I tried resetting the ESC binding it to my radio and it started blinking but it also reset the lipo mode to 2S and once I set the lipo mode back to 1S it quit blinking and won't go to 0 on mode 2
Any ideas?
dragginyota is offline   Reply With Quote
Old 07-27-2013, 09:21 PM   #1162
Tech Champion
 
RedBullFiXX's Avatar
R/C Tech Elite Subscriber
 
Join Date: Mar 2003
Location: Intergalactic Planetary
Posts: 6,540
Trader Rating: 34 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by dragginyota View Post
So I bought a used LRP SXX version 2 and it seems to work fine we were running open ESC and it was great. but have changed over to run the class in Blinky mode and here is where I'm having issues.
When in Mode 2 "torque feel" it needs to be at 0 to be blinky and it skips right over the 0 setting? Goes from setting 10 to 1
I tried resetting the ESC binding it to my radio and it started blinking but it also reset the lipo mode to 2S and once I set the lipo mode back to 1S it quit blinking and won't go to 0 on mode 2
Any ideas?
Torque is (1) not (0) I think ?
0-1-0-X
Attached Thumbnails
LRP SXX StockSpec V2 ESC-sxx-setup.jpg  
__________________
--> 12th scale Information Source <--

"Men do not quit playing because they grow old; they grow old because they quit playing."
― Oliver Wendell Holmes Jr.
RedBullFiXX is offline   Reply With Quote
Old 07-27-2013, 09:42 PM   #1163
Tech Adept
 
Join Date: Mar 2012
Location: Utah
Posts: 139
Trader Rating: 8 (100%+)
Default LRP

The paper I have shows a 0 setting for torque feel.
http://www.teamassociated.com/pdf/di...e_lrp80915.pdf
dragginyota is offline   Reply With Quote
Old 07-27-2013, 10:03 PM   #1164
Tech Champion
 
RedBullFiXX's Avatar
R/C Tech Elite Subscriber
 
Join Date: Mar 2003
Location: Intergalactic Planetary
Posts: 6,540
Trader Rating: 34 (100%+)
Default

Not sure then ?

Do you have more than 4 modes?
Possible the board has been updated ?
__________________
--> 12th scale Information Source <--

"Men do not quit playing because they grow old; they grow old because they quit playing."
― Oliver Wendell Holmes Jr.
RedBullFiXX is offline   Reply With Quote
Old 07-27-2013, 10:06 PM   #1165
Tech Adept
 
Join Date: Mar 2012
Location: Utah
Posts: 139
Trader Rating: 8 (100%+)
Default Blink

How can you get it to blink when torque feel is advanced? Or are you saying I can show tech that Boost is at 0 and they will consider that blinky?
dragginyota is offline   Reply With Quote
Old 07-27-2013, 10:12 PM   #1166
Tech Champion
 
RedBullFiXX's Avatar
R/C Tech Elite Subscriber
 
Join Date: Mar 2003
Location: Intergalactic Planetary
Posts: 6,540
Trader Rating: 34 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by dragginyota View Post
How can you get it to blink when torque feel is advanced? Or are you saying I can show tech that Boost is at 0 and they will consider that blinky?
No blinky, no go

Try factory reset, and recal radio
__________________
--> 12th scale Information Source <--

"Men do not quit playing because they grow old; they grow old because they quit playing."
― Oliver Wendell Holmes Jr.
RedBullFiXX is offline   Reply With Quote
Old 07-28-2013, 10:36 AM   #1167
Tech Adept
 
Join Date: Mar 2012
Location: Utah
Posts: 139
Trader Rating: 8 (100%+)
Default Firmware

Is there a firmware update or something I could download?
dragginyota is offline   Reply With Quote
Old 07-28-2013, 02:38 PM   #1168
Tech Regular
 
Join Date: Oct 2002
Location: minn
Posts: 426
Default

modes 2 and 3 need to be at zero (default) to get the blue light to blink
__________________
TcORC vice pres
Yokomo bd7 sedan, bd7 usgt
Roche rapide p12
magnum is offline   Reply With Quote
Old 07-30-2013, 06:44 PM   #1169
Tech Fanatic
 
B44USTA's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: Dog House
Posts: 886
Trader Rating: 45 (100%+)
Send a message via Skype™ to B44USTA
Talking

Hey guys,

can someone tell me where i can get the firmware for the SXX esc please?
ive looked on LRP, unless i'm going blind i couldn't find it
Thanks
__________________
-------------------------------!ALLL FOR FFFUN!------------------------------------------
B44USTA is offline   Reply With Quote
Old 07-30-2013, 08:19 PM   #1170
Tech Elite
 
nerdling's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: Canberra
Posts: 2,806
Trader Rating: 7 (100%+)
Default

Can anyone recommend a good supplier of cooling fans for the V2?
__________________
ACT EP10 & EP12 ONR Titles, February 26th to 29thth 2016.

--XRAY--NOSRAM--PROTOFORM--MUCHMORE--
www.teamxray.com -- www.hudy.net -- www.hobbyexpress.com.au
http://www.rcracedatesaustralia.com/
nerdling is offline   Reply With Quote
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
LRP SXX StockSpec ESC Stein Tumert Electric On-Road 1241 06-08-2012 09:52 AM
TEKIN RS VS LRP SXX V2 What's your VOTE! RC-ZOMBIE Electric Off-Road 125 12-03-2011 09:16 PM
Tekin RS vs LRP SXX Stock Spec vs Mamba Max Pro Chris Gierse Electric Off-Road 30 08-10-2011 11:50 AM
Best ESC for MOD and 17.5? JayL Electric On-Road 29 08-06-2010 05:15 AM



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 06:33 PM.


Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net

SEO by vBSEO 3.5.0