R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 12-18-2012, 02:17 PM   #1096
AE-Reedy
 
Join Date: May 2008
Posts: 779
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by gonzo416 View Post
I have a throttle problem that hopefully someone can help me with. When I turn the radio on then the car , the throttle powers the motor briefly. This is not good as the car will take off if it's on the ground. If I turn the car off then back on it doesn't happen again. It happens when I turn both the radio and car off then on again. I'm using a Spektrum DX3R with the SR3520 receiver and Futaba S9551 servo. The speedo is brand new.
Do a fresh bind on the receiver then reset the speed control.
I suspect that the receiver fail safe position is the cause of he brief motor run while the Tx and Rx synch up.
Sean Cochran is offline   Reply With Quote
Old 12-26-2012, 09:27 PM   #1097
Tech Elite
 
Dusttt's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: Lake Forest
Posts: 2,302
Trader Rating: 123 (100%+)
Default

Man I am just simply stunned here. As I said before in September I sent in two working and less than 30day old sxx stock spec v2s for the free upgrade that was supposed to take two weeks. I got one back on about November 12th. I finally got around to installing it in my new 1/10 4wd yesterday and it has two problems. First one being they didn't even reinstall the buttons and the second is it doesn't work at all!! I cant believe this. I sent in two good escs and got 1 bad one back three months later. I have yet to even get the second one back and I sent them in the same day. I don't even know what to say at this point.
__________________
"Whiskey Tango Foxtrot"
Dusttt is offline   Reply With Quote
Old 12-26-2012, 11:59 PM   #1098
Tech Master
 
vivo quevas's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: Central, Ca.
Posts: 1,149
Trader Rating: 18 (100%+)
Default

I just recieved my esc back it works but my problem is the fail safe is not working. The car goes full throttle instead of nuetral when the transmeter is swirched off. I rebinded i reset the esc 2 times and it still goes to full throttle. This is not right and down right unsafe. LRp help!
__________________
Awesomatix A800 USGT, Awesomatix 800 VTA, , Tamiya Euro Truck, CRC WTF1

http://localrcracing.freeforums.org/
HobbyTown Fresno, Ca. McAllister Racing, Visa/MasterCard's
vivo quevas is offline   Reply With Quote
Old 12-27-2012, 07:29 AM   #1099
Tech Elite
 
JFuel11's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: Central IL
Posts: 3,583
Trader Rating: 152 (100%+)
Default Failsafe...Not an ESC Function.

Quote:
Originally Posted by vivo quevas View Post
I just recieved my esc back it works but my problem is the fail safe is not working. The car goes full throttle instead of nuetral when the transmeter is swirched off. I rebinded i reset the esc 2 times and it still goes to full throttle. This is not right and down right unsafe. LRp help!
The failsafe setting issue you are having has nothing to do with the esc. It is a function of your radio and rx. The failsafe is the default throttle and steering position you rx defaults to when signal with transmitter has been lost. I suggest you look up how to reset your failsafe in your radio manual please.

Hope this helps.
__________________
Alan Bachman (AKA - Johnny Rocket Fuel)
Help your fellow racers go faster... You will have more competition!!!
Sponsors:
RC America - XRay - Hudy - Maclan Racing - Xpert Servos - Schelle Racing Innovations - AKA Racing Products - DE Racing - Sticky Kicks - Sanwa
JFuel11 is offline   Reply With Quote
Old 12-27-2012, 07:32 AM   #1100
Tech Elite
 
JFuel11's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: Central IL
Posts: 3,583
Trader Rating: 152 (100%+)
Default On Power Issues

Quote:
Originally Posted by gonzo416 View Post
I have a throttle problem that hopefully someone can help me with. When I turn the radio on then the car , the throttle powers the motor briefly. This is not good as the car will take off if it's on the ground. If I turn the car off then back on it doesn't happen again. It happens when I turn both the radio and car off then on again. I'm using a Spektrum DX3R with the SR3520 receiver and Futaba S9551 servo. The speedo is brand new.
Hello,

It sounds like to me that you need to reset your failsafe points. Sometimes when the rx is connecting with your radio the moment delay in this process at powerup causes the rx to go into failsafe (pre-defined travel points for throttle and steering) until it connect to the transmitter.

Give this a try and see if it helps.
__________________
Alan Bachman (AKA - Johnny Rocket Fuel)
Help your fellow racers go faster... You will have more competition!!!
Sponsors:
RC America - XRay - Hudy - Maclan Racing - Xpert Servos - Schelle Racing Innovations - AKA Racing Products - DE Racing - Sticky Kicks - Sanwa
JFuel11 is offline   Reply With Quote
Old 12-27-2012, 08:50 AM   #1101
Tech Initiate
 
Join Date: Nov 2010
Location: Michigan
Posts: 23
Default

Quote:
Originally Posted by Dusttt View Post
Man I am just simply stunned here. As I said before in September I sent in two working and less than 30day old sxx stock spec v2s for the free upgrade that was supposed to take two weeks. I got one back on about November 12th. I finally got around to installing it in my new 1/10 4wd yesterday and it has two problems. First one being they didn't even reinstall the buttons and the second is it doesn't work at all!! I cant believe this. I sent in two good escs and got 1 bad one back three months later. I have yet to even get the second one back and I sent them in the same day. I don't even know what to say at this point.
I havent seen mine either. I just boght a Flow, really had a hard time talking myself into buying one because of the service.
Theo49306 is offline   Reply With Quote
Old 12-27-2012, 10:51 AM   #1102
Tech Adept
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 103
Default service

Im in the Uk and service is brill, I returned 3 escs and had them all refitted with the upgrade board. 2 came back fairly quick Other followed soon after .All work fine and seem to be bullet proof. I haven't heard of one instance of a problem or a long delivery time.
RCvetran is offline   Reply With Quote
Old 01-04-2013, 04:44 PM   #1103
Tech Adept
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 211
Trader Rating: 18 (100%+)
Default

I just plugged everything on my 1/12 and I get the flashing blue + alternate red/yellow about 5 seconds after turning it on.

Problem could be wiring connection = okay
It could be sensor wire = changed but same issue.
It could be low voltage on battery = Charged and still same issue.
I tried with a 7.4v 5500 mah battery and it is fine
Back to my 3.7v 1s. flahing light party.

Do I have to set up to be a 1s battery ??
Am I missing someting on the setup ?
thejo3 is offline   Reply With Quote
Old 01-04-2013, 05:52 PM   #1104
Tech Rookie
 
Join Date: Aug 2012
Location: Canton, GA
Posts: 4
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by thejo3 View Post
I just plugged everything on my 1/12 and I get the flashing blue + alternate red/yellow about 5 seconds after turning it on.

Problem could be wiring connection = okay
It could be sensor wire = changed but same issue.
It could be low voltage on battery = Charged and still same issue.
I tried with a 7.4v 5500 mah battery and it is fine
Back to my 3.7v 1s. flahing light party.

Do I have to set up to be a 1s battery ??
Am I missing someting on the setup ?
Yes, you have to rerun the set up for 1s. I had the same problem when I first plugged it in, but changing the cutout to the 1s setting fixed it. Runs like a charm now.
Bobby_B is offline   Reply With Quote
Old 01-04-2013, 06:34 PM   #1105
Tech Adept
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 211
Trader Rating: 18 (100%+)
Default

How do I do that ?
thejo3 is offline   Reply With Quote
Old 01-04-2013, 06:46 PM   #1106
Tech Champion
 
Logi Maker's Avatar
 
Join Date: May 2009
Location: Pacific NW
Posts: 5,581
Trader Rating: 49 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by thejo3 View Post
I just plugged everything on my 1/12 and I get the flashing blue + alternate red/yellow about 5 seconds after turning it on.

Problem could be wiring connection = okay
It could be sensor wire = changed but same issue.
It could be low voltage on battery = Charged and still same issue.
I tried with a 7.4v 5500 mah battery and it is fine
Back to my 3.7v 1s. flahing light party.

Do I have to set up to be a 1s battery ??
Am I missing someting on the setup ?
Mode 1, profile 1
__________________
Kyle Predmore
FB AE Fanboy/Insta @ae_fanboy
Sticky Kicks RC\Prolevel RC\MIP\Schelle
Logi Maker is offline   Reply With Quote
Old 01-04-2013, 06:50 PM   #1107
Tech Champion
 
Logi Maker's Avatar
 
Join Date: May 2009
Location: Pacific NW
Posts: 5,581
Trader Rating: 49 (100%+)
Default

http://www.lrp.cc/fileadmin/lrp_anle...e-091216fv.pdf

Hold mode for 3 seconds...

Mode LED will be yellow..

hit set button until you get one blink..

You MUST go through all 4 mode steps. to set it..
__________________
Kyle Predmore
FB AE Fanboy/Insta @ae_fanboy
Sticky Kicks RC\Prolevel RC\MIP\Schelle
Logi Maker is offline   Reply With Quote
Old 01-04-2013, 09:49 PM   #1108
Tech Regular
 
spencehotbodies's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: London
Posts: 267
Default

Has any body got a good starting point for 13.5 thunder power?
spencehotbodies is offline   Reply With Quote
Old 01-04-2013, 10:51 PM   #1109
Tech Champion
 
Logi Maker's Avatar
 
Join Date: May 2009
Location: Pacific NW
Posts: 5,581
Trader Rating: 49 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by spencehotbodies View Post
Has any body got a good starting point for 13.5 thunder power?
Sell it and buy a Reedy Sonic!
__________________
Kyle Predmore
FB AE Fanboy/Insta @ae_fanboy
Sticky Kicks RC\Prolevel RC\MIP\Schelle
Logi Maker is offline   Reply With Quote
Old 01-04-2013, 11:51 PM   #1110
Suspended
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 1,266
Trader Rating: 9 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by Logi Maker View Post
Sell it and buy a Reedy Sonic!
Play nice buddy.
tutankhamen is offline   Reply With Quote
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
LRP SXX StockSpec ESC Stein Tumert Electric On-Road 1241 06-08-2012 08:52 AM
TEKIN RS VS LRP SXX V2 What's your VOTE! RC-ZOMBIE Electric Off-Road 125 12-03-2011 08:16 PM
Tekin RS vs LRP SXX Stock Spec vs Mamba Max Pro Chris Gierse Electric Off-Road 30 08-10-2011 10:50 AM
Best ESC for MOD and 17.5? JayL Electric On-Road 29 08-06-2010 04:15 AM



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 03:49 AM.


Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net