R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 10-08-2012, 01:59 PM   #1021
No9
Tech Fanatic
 
No9's Avatar
 
Join Date: Jun 2011
Location: The track
Posts: 836
Trader Rating: 8 (100%+)
Default

What should have been done by Associated is to advertise the upgrade for non working units first,that way all the customers who have had useless units for some time could have there issues resolved first.
Then after a period of time customers with working units could send there`s in for upgrade ,this in my mind would have been a much better process.
There is a lot of complaining on here from people about turn around time ,spare a thought for those who have not had a working speed control.
I have three and because i live in Australia i can`t get free upgrades .
__________________
Schumacher Mi5evo/Ko Ex1v2/LRP/R1 wurks


Supported by MRJ RACING.COM.AU
No9 is offline   Reply With Quote
Old 10-08-2012, 02:27 PM   #1022
Tech Apprentice
 
Join Date: May 2012
Location: Geneva
Posts: 70
Default

Quote:
Originally Posted by No9 View Post
What should have been done by Associated is to advertise the upgrade for non working units first,that way all the customers who have had useless units for some time could have there issues resolved first.
Then after a period of time customers with working units could send there`s in for upgrade ,this in my mind would have been a much better process.
There is a lot of complaining on here from people about turn around time ,spare a thought for those who have not had a working speed control.
I have three and because i live in Australia i can`t get free upgrades .
If that's any consolation, LRP and Nosram v2 units have (quite logically) the same problem, and the first upgrade units just got out here in Switzerland (where wholesalers are close to Nosram/LRP)... I hope you'll get yours shortly.
__________________
MBX6 Eco - Kontronik Jive 80 LV - Neu 1515 3D
XRay T4 - X Factory X6 - HPI Blitz

Last edited by NicolasCH; 10-08-2012 at 03:30 PM.
NicolasCH is offline   Reply With Quote
Old 10-08-2012, 03:52 PM   #1023
AE-Reedy
 
Join Date: May 2008
Posts: 762
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by reedy126 View Post
how it going guy my speedo is less then a yr and it work fine but won't allow me to change the setting on any of the modes how do i reset my speedo
You can hold the set button and turn the SC on, this will force the SC back to default settings.
If you cannot use the buttons it is possible there is dirt built up inside the SC.
Try removing the bottom and blowing out any dirt, then see if the buttons work.
Sean Cochran is offline   Reply With Quote
Old 10-09-2012, 02:07 PM   #1024
Tech Fanatic
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 753
Default

Going to running this speed control with the x20 10.5 on a 12th scale with boost on a small track .
Any suggestions regarding settings and roll out would be great . I am going to start with a 55mm roll out . What do you guys think ?
__________________
http://www.facebook.com/VancouverRRR
http://joshuasouthoaks.blogspot.com for blog, pictures and video of race events
fasteddie d is offline   Reply With Quote
Old 10-17-2012, 04:26 PM   #1025
Tech Initiate
 
zerocool77's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Kuching, Sarawak, Malaysia
Posts: 40
Send a message via Yahoo to zerocool77
Default

Does any one know how to update the sxx mod+stock esc...? I have try to load firmware 4.0 on mod, and 4.4 on stock, but its doesnt work..
__________________
~ Team Putra Serpent, Kch ~
zerocool77 is offline   Reply With Quote
Old 10-17-2012, 04:56 PM   #1026
Tech Apprentice
 
Join Date: May 2012
Location: Geneva
Posts: 70
Default

Quote:
Originally Posted by zerocool77 View Post
Does any one know how to update the sxx mod+stock esc...? I have try to load firmware 4.0 on mod, and 4.4 on stock, but its doesnt work..
You can't, it's a completely new and different hardware, and they haven't released any firmware update (confirmed by a moderator on the lrp german forum). So for now, we're stuck with the 5 stock + 5 modified presets that come with the board...
__________________
MBX6 Eco - Kontronik Jive 80 LV - Neu 1515 3D
XRay T4 - X Factory X6 - HPI Blitz
NicolasCH is offline   Reply With Quote
Old 10-17-2012, 07:15 PM   #1027
Tech Initiate
 
zerocool77's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Kuching, Sarawak, Malaysia
Posts: 40
Send a message via Yahoo to zerocool77
Default

Quote:
Originally Posted by NicolasCH View Post
You can't, it's a completely new and different hardware, and they haven't released any firmware update (confirmed by a moderator on the lrp german forum). So for now, we're stuck with the 5 stock + 5 modified presets that come with the board...
Is it? How long we need to wait? Coz now its really hard to use, coz we need to alert which profile that we use to run the esc... Sometime my x20 become really hots, until 138degree.. I use mode 3 profile 6... Its really fast, but the motor really hot, until can cook boil eggs if i throw the motor inside the water...
__________________
~ Team Putra Serpent, Kch ~
zerocool77 is offline   Reply With Quote
Old 10-17-2012, 09:38 PM   #1028
Tech Regular
 
Join Date: Jul 2004
Location: North Bay
Posts: 485
Trader Rating: 10 (100%+)
Default

So, The upgrade is Free from AE/LRP? Do I call AE for a RMA or just send it in and hope for the best? Also, is there a time limit as to how long AE/LRP will accept SSX V2's for a ?free? upgrade? I have two new in box that I bought not too long ago for my offroad cars...I would like to have peace of mind that mine will not suffer the fate some are experiencing.
Obsidian is offline   Reply With Quote
Old 10-17-2012, 09:51 PM   #1029
Tech Master
 
BlueGlowBoy's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Location: Winnipeg, Manitoba, Canada
Posts: 1,676
Trader Rating: 2 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by Obsidian View Post
So, The upgrade is Free from AE/LRP? Do I call AE for a RMA or just send it in and hope for the best? Also, is there a time limit as to how long AE/LRP will accept SSX V2's for a ?free? upgrade? I have two new in box that I bought not too long ago for my offroad cars...I would like to have peace of mind that mine will not suffer the fate some are experiencing.
http://www.teamassociated.com/news/a...tock_Upgrade!/

Fill in the form that is linked on the page above.
Send it in
Wait....
Wait....
Wait some more....
No Charge, except you pay for the shipping out to them. You will want to use a shipping service with a tracking number and insurance....

They are accepting them until December 10. (Not postmarked December 10....must be received at AE by December 10.....)

Oh, and you must be in North America for the AE upgrade. Outside of North America, I think you are stuck dealing with LRP directly.
__________________
RC8.2 | B4.2 | SC104x4
Clockwork Racing Engines - Seeing is Believing

Sponsors - My Kids, My Wife, and My Wallet!
BlueGlowBoy is offline   Reply With Quote
Old 10-18-2012, 12:47 AM   #1030
Tech Apprentice
 
Join Date: May 2012
Location: Geneva
Posts: 70
Default

Quote:
Originally Posted by zerocool77 View Post
Is it? How long we need to wait? Coz now its really hard to use, coz we need to alert which profile that we use to run the esc... Sometime my x20 become really hots, until 138degree.. I use mode 3 profile 6... Its really fast, but the motor really hot, until can cook boil eggs if i throw the motor inside the water...
There's no indication of a release date for any software/firmware update. The answer from the "offical" LRP moderator was an answer to a person having trouble finding the right setting for his motor (too much or too little power situation with the stock vs. mod settings) which he used to achieve with his v2.

I'ev installed the upgrade board and will test (stock 10.5T) this weekend hopefully.
__________________
MBX6 Eco - Kontronik Jive 80 LV - Neu 1515 3D
XRay T4 - X Factory X6 - HPI Blitz
NicolasCH is offline   Reply With Quote
Old 10-18-2012, 09:19 AM   #1031
Tech Elite
 
BoneCrusher's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Calgary, Alberta
Posts: 2,164
Trader Rating: 2 (100%+)
Default

Looking for setup advice for the following please. Track indoor ozite, medium grip. Approximately 40 x 80 feet.

1. 10.5 boosted 12th scale, 1s, Nemesis motor

2. 13.5 boosted WGT, 1s, Nemesis motor

Any starting point would be of great help including rollout please!

Ivan
__________________
ARC R10, 12R5.1, Tamiya Mini, MTS FFv2 Pro, Exotek F1
carcar.ca
BoneCrusher is offline   Reply With Quote
Old 10-18-2012, 02:06 PM   #1032
Tech Adept
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 101
Default V4.4

With the V4.4 firmware, does anyone have the timing advance figures for each setting? ie how many degrees of timing and boost?
stuartb is offline   Reply With Quote
Old 10-20-2012, 05:13 PM   #1033
Tech Initiate
 
zerocool77's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Kuching, Sarawak, Malaysia
Posts: 40
Send a message via Yahoo to zerocool77
Default

Quote:
Originally Posted by NicolasCH View Post
There's no indication of a release date for any software/firmware update. The answer from the "offical" LRP moderator was an answer to a person having trouble finding the right setting for his motor (too much or too little power situation with the stock vs. mod settings) which he used to achieve with his v2.

I'ev installed the upgrade board and will test (stock 10.5T) this weekend hopefully.
How does it work? Any comment? I try at my x20, its too much power when you use mode#3, profile 6 for stock, when i goes to profile 5 on modified, its worse. So any suggestion which prifile we use for x20 10.5t motor? Now i use FDR 5.6 (104/36) for my tc6.1 kits
__________________
~ Team Putra Serpent, Kch ~
zerocool77 is offline   Reply With Quote
Old 10-20-2012, 06:03 PM   #1034
Tech Elite
 
Jochim_18's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: CALI
Posts: 2,364
Trader Rating: 10 (100%+)
Default

So what's wrong with too much power lol
__________________
Localrcracing.com - Your premiere source of Radio controlled Racing in central California.

Visaliahobbies.com * SkyRC * casterracingparts.com
Jochim_18 is offline   Reply With Quote
Old 10-21-2012, 08:05 AM   #1035
Tech Initiate
 
zerocool77's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Kuching, Sarawak, Malaysia
Posts: 40
Send a message via Yahoo to zerocool77
Default

Quote:
Originally Posted by Jochim_18 View Post
So what's wrong with too much power lol
There no wrong too much power, the pblm is, you cant handle it, and too hot. Its always 138celcius.
__________________
~ Team Putra Serpent, Kch ~
zerocool77 is offline   Reply With Quote
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
LRP SXX StockSpec ESC Stein Tumert Electric On-Road 1241 06-08-2012 08:52 AM
TEKIN RS VS LRP SXX V2 What's your VOTE! RC-ZOMBIE Electric Off-Road 125 12-03-2011 08:16 PM
Tekin RS vs LRP SXX Stock Spec vs Mamba Max Pro Chris Gierse Electric Off-Road 30 08-10-2011 10:50 AM
Best ESC for MOD and 17.5? JayL Electric On-Road 29 08-06-2010 04:15 AM



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 10:35 PM.


Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net