R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road

Thread Tools Search this Thread
Old 09-09-2001, 05:41 PM   #1
Tech Adept
Join Date: Sep 2001
Location: Matthews, NC
Posts: 195
Trader Rating: 6 (100%+)
Default Batteries losing zap

I have 6 packs of Sanyo 2400 matched packs. I use a Novak Millenium Charger and I discharge them with a bulb charger with a black box cut off device. The packs are stick packs. Lately it seems that the aren't putting out as good as they should. The reading on the millenium on some packs is around 2200 and a couple are around 2500. Some used to read around 2700. What setting should I use on my millenium? Do I have my voltage threshold set to low? I try to take care of my gear because it has to last, and I don't want my expensive packs going flat on me. Thanks for any help
Interceptor is offline   Reply With Quote
Old 09-09-2001, 05:55 PM   #2
Tech Elite
Join Date: Sep 2001
Posts: 3,105
Trader Rating: 62 (100%+)

this also happened to my sanyo 3000s. i charge them in my millenium and lately, they are not reaching 3000+ mah after a charge, only about 2700mah. also, the batteries seem to have lost their punch. i charge at 4 amps and 4mv threshold. i store them with partial charge and discharge them in a tray before i reuse them. is there any way to bring back the lost mahs? these are about 6 month old side by side packs.
marvi is offline   Reply With Quote
Old 09-09-2001, 08:14 PM   #3
Tech Adept
Join Date: Aug 2001
Location: Stan Lee's office
Posts: 148
Could it be a fault with the millenium....................??????

I use a indi 16X5, and I have not seen any of those problems with my 3000 or 2400.........

Wolverine is offline   Reply With Quote
Old 09-10-2001, 05:59 PM   #4
Tech Elite
Join Date: Sep 2001
Posts: 3,105
Trader Rating: 62 (100%+)

i dont think its the millenium. my other racing buddies also use this charger on their 3000s but it doesnt happen to them. theyre using unmatched cells.
marvi is offline   Reply With Quote

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Losing weight has never been so easy! Atlas33 Web Links 0 09-02-2006 02:24 PM
losing trust bearing spdz Onroad Nitro Engine Zone 0 04-27-2006 07:08 AM
LD3...losing the backend. fishstix Nitro On-Road 5 03-16-2006 10:49 AM
1/8th On Road Losing Popularity? jeffreylin Nitro On-Road 734 09-20-2005 12:25 PM
Batteries losing zap Interceptor R/C Items: For Sale/Trade 1 09-09-2001 05:10 PM

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

All times are GMT -7. It is currently 04:38 PM.

Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net

SEO by vBSEO 3.5.0