R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 11-10-2012, 09:52 PM   #8026
Tech Champion
 
geeunit1014's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: The dirty burnie
Posts: 5,402
Trader Rating: 12 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by KC10Chief View Post
Thanks for the quick info! That makes a lot more sense. My kit came with pins and hexes. Do I need different ones for some reason? My kit is the world's car, BTW.
You need different ones. The dcjs use 2mm pins.
__________________
Mike Gee

Awesomatix USA/Pyscho Cells Racing/LRP/Sweep Racing/RSD/Middle River Hobbies/Johns Mobile Raceway/TQ Wire/Avid
geeunit1014 is offline   Reply With Quote
Old 11-11-2012, 05:49 AM   #8027
Tech Master
 
Shev's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Location: Queensland
Posts: 1,088
Trader Rating: 13 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by AreCee View Post
Have you tried coating the O Ring with AE Green Slime? I found this preserves the O Ring and really reduces stiction.

Otherwise you are doing something wrong because these are the best shocks AE ever made and about on par with Tamiya TRF shocks (essentially the same build).
Thanks for your help everyone. I've found the problem, and it's not me. I sanded down the spaces a fraction, rebuilt the shocks AGAIN with all the RSD parts and they were still really bad. I've been racing tourers since 2000, so this has had me stumped.
The problem actually is the shock itself. The shock shaft has the lines on it from where it has been lathed and it has left small serrations all along the shock shafts ( I can try and take a photo of this if anyone is interested). When the shock is built, the serrations are grabbing on the spacers and o-ring and making feel like its full of air and 80+ shock oil.

Now for the million dollar question... Anyone else had a similar problem? Run your finger nail along the shock shaft... Mine are rediculously rough. I took them around to a mate and he couldn't believe it.

Good shocks? I received the lemons.

Thanks again for your help everyone... Much appreciated.
__________________
Fraser Coast RC Car Club/FCRCCC
XRay T4... F104X1... M11X... SMC... FANTOM...
"fast.... but rough!"
http://www.actionrc.com.au
Shev is offline   Reply With Quote
Old 11-11-2012, 06:02 AM   #8028
Tech Elite
 
Join Date: May 2003
Location: Northern & Central Illinois
Posts: 4,337
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Well my shock shafts were fine but one of the bottom caps in the kit lacked threads so I had to wait for AE to replace it.
AreCee is offline   Reply With Quote
Old 11-11-2012, 06:03 AM   #8029
Tech Master
 
Shev's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Location: Queensland
Posts: 1,088
Trader Rating: 13 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by AreCee View Post
Well my shock shafts were fine but one of the bottom caps in the kit lacked threads so I had to wait for AE to replace it.
Thank you so much for your speedy replies.
__________________
Fraser Coast RC Car Club/FCRCCC
XRay T4... F104X1... M11X... SMC... FANTOM...
"fast.... but rough!"
http://www.actionrc.com.au
Shev is offline   Reply With Quote
Old 11-11-2012, 01:18 PM   #8030
Tech Initiate
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 25
Default

Quote:
Originally Posted by Shev View Post
Thanks for your help everyone. I've found the problem, and it's not me. I sanded down the spaces a fraction, rebuilt the shocks AGAIN with all the RSD parts and they were still really bad. I've been racing tourers since 2000, so this has had me stumped.
The problem actually is the shock itself. The shock shaft has the lines on it from where it has been lathed and it has left small serrations all along the shock shafts ( I can try and take a photo of this if anyone is interested). When the shock is built, the serrations are grabbing on the spacers and o-ring and making feel like its full of air and 80+ shock oil.

Now for the million dollar question... Anyone else had a similar problem? Run your finger nail along the shock shaft... Mine are rediculously rough. I took them around to a mate and he couldn't believe it.

Good shocks? I received the lemons.

Thanks again for your help everyone... Much appreciated.
I have heard of people having problems with their kits. Some guy posted about having hinge pins that were oversize. For me it was just a few screws missing and or having the wrong screw length. Or at least that's all I found. I know my diff isn't as smooth as I would want but I am hoping it will be smoother once I break it in on the track.
EvetsFidrat is offline   Reply With Quote
Old 11-11-2012, 02:46 PM   #8031
Tech Initiate
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 25
Default

Quote:
Originally Posted by briankstan View Post
this is what I'm running in mine,

http://www.amazon.com/Prismacolor-Kn...ble+Art+Eraser

alot of people will refer to diff putty as well, it's the same stuff.

I guess that people are using the silicone ear plugs now to get the same effect.
Nice! I'm going to get some. It's much cheaper than buying the 300k or 500k silicone diff oil they try to sell at 15$ for a small jar!
How is it working for you?
EvetsFidrat is offline   Reply With Quote
Old 11-11-2012, 05:40 PM   #8032
Tech Adept
 
Join Date: Oct 2012
Location: Central Washington State
Posts: 131
Default

Quote:
Originally Posted by EvetsFidrat View Post
I have heard of people having problems with their kits. Some guy posted about having hinge pins that were oversize. For me it was just a few screws missing and or having the wrong screw length. Or at least that's all I found. I know my diff isn't as smooth as I would want but I am hoping it will be smoother once I break it in on the track.
Same, had some missing screws and in fact my spare gear diff I bought for the front is super smooth but my kit-supplied rear is not nearly as smooth, and I built them exactly the same other than the oil. Glad to know I'm not the only one.
__________________
HPI Sprint 2 Flux - GPM and OEM hop ups
AE RC10TC6.1FT - partial WC conversion, RSD hop ups
3Racing FGX - IFS, OEM Aluminum, Exotek hop ups
Vostok 7 is offline   Reply With Quote
Old 11-11-2012, 06:40 PM   #8033
Tech Elite
 
Odin544's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Location: Kennewick, Washington
Posts: 3,166
Trader Rating: 93 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by Shev View Post
Thanks for your help everyone. I've found the problem, and it's not me. I sanded down the spaces a fraction, rebuilt the shocks AGAIN with all the RSD parts and they were still really bad. I've been racing tourers since 2000, so this has had me stumped.
The problem actually is the shock itself. The shock shaft has the lines on it from where it has been lathed and it has left small serrations all along the shock shafts ( I can try and take a photo of this if anyone is interested). When the shock is built, the serrations are grabbing on the spacers and o-ring and making feel like its full of air and 80+ shock oil.

Now for the million dollar question... Anyone else had a similar problem? Run your finger nail along the shock shaft... Mine are rediculously rough. I took them around to a mate and he couldn't believe it.

Good shocks? I received the lemons.

Thanks again for your help everyone... Much appreciated.
If your shock shafts are bad call AE. They have always been really good about getting stuff taken care of in my experience.
__________________
Xray - ORCA - Avid RC - MaxFX Paint
TriCitiesRC.com
Odin544 is offline   Reply With Quote
Old 11-11-2012, 07:42 PM   #8034
Tech Regular
 
Join Date: Jun 2006
Location: Singapore
Posts: 380
Send a message via MSN to ammo
Default

I'm having quality issues with my 6.1WC shock bodies, seems to me manufacturing process is not well taken care of and the threads are badly formed.

All 4 of the shocks requires excessive force to thread on before it will work past the initial 1/4 to 1/3 of the body. once it's past that, it turns smoothly.

2 of the shock bodies are so badly cut and i will not consider them to be of usable quality at all.

The rest of the build works out pretty well though.
Now i'm waiting for AE to respond to my email if they would grant me replacements.
Attached Thumbnails
Team Associated TC6 Thread-tc6.1-shocks.jpg   Team Associated TC6 Thread-tc6.1-shocks2.jpg  
ammo is offline   Reply With Quote
Old 11-11-2012, 08:27 PM   #8035
Tech Addict
 
mtbboy's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Winnipeg. Igloo. Hockey. Beer.
Posts: 715
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Remove the bladders and see if the issue persists. I found that the cap was trying to draw the bladders with it causing the symptoms you are describing.

When threading these on or when threading anything for that matter, turn the cap counter clockwise until you feel a gentle click then begin threading.


D.
__________________
Team Associated Reedy factory team driver.
B5M Factory lite $ B44.3 Factory $ TC6.2 $ RC12R 5.1
Reedy 410 Speedos $ Reedy Mach Series motors
204 Raceway Winnipeg 1/10-1/8 Offroad. Owner.
mtbboy is offline   Reply With Quote
Old 11-11-2012, 09:03 PM   #8036
Tech Adept
 
RadioControl-Sp's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 205
Default

Thanks for the suggestions, I've tried fitting them even before any assembly.
It's clearly a manufacturing issue on mine
__________________
Radio Control Sports Pte Ltd
150 South Bridge Road, #B1-20 FookHai Building
Singapore 058727
www.radiocontrol-sports.com
http://www.facebook.com/RadioControlSports
RadioControl-Sp is offline   Reply With Quote
Old 11-11-2012, 09:43 PM   #8037
Tech Master
 
Shev's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Location: Queensland
Posts: 1,088
Trader Rating: 13 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by RadioControl-Sp View Post
Thanks for the suggestions, I've tried fitting them even before any assembly.
It's clearly a manufacturing issue on mine
I had similar issues. I was very careful putting mine together... thankfully, mine worked out with the shock bodies. But the shafts are useless.
__________________
Fraser Coast RC Car Club/FCRCCC
XRay T4... F104X1... M11X... SMC... FANTOM...
"fast.... but rough!"
http://www.actionrc.com.au
Shev is offline   Reply With Quote
Old 11-12-2012, 12:22 AM   #8038
Tech Regular
 
KC10Chief's Avatar
 
Join Date: Oct 2012
Location: Anchorage, AK
Posts: 298
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by geeunit1014 View Post
You need different ones. The dcjs use 2mm pins.
Yeah. I noticed that. Reflex Racing has the DCJs in stock but not the pins or the hex nuts. Is there anywhere else that I can order these from that has everything in stock? Living in Alaska, I only like to pay shipping charges once!
KC10Chief is offline   Reply With Quote
Old 11-12-2012, 02:03 AM   #8039
Tech Apprentice
 
aittam's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 51
Default

Hi,

last weekend i tried my new tc6.1ft for the first time. I really like the feel and how the car drives.
I have only one problem: the suspension blocks tend to unscrew from the bulkheads during the run, introducing lot of play. I had to tighten up the blocks after each and every run. Even if i used red loctite threadlock. It is very annoying.
Before the tc6.1 i had a top photon, which uses the same suspension blocks system, and never had an issues with it.

Any advice?

Mattia.
__________________
http://rcmanici.blogspot.com
aittam is offline   Reply With Quote
Old 11-12-2012, 06:06 AM   #8040
Tech Addict
 
mtbboy's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Winnipeg. Igloo. Hockey. Beer.
Posts: 715
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by aittam View Post
Hi,

last weekend i tried my new tc6.1ft for the first time. I really like the feel and how the car drives.
I have only one problem: the suspension blocks tend to unscrew from the bulkheads during the run, introducing lot of play. I had to tighten up the blocks after each and every run. Even if i used red loctite threadlock. It is very annoying.
Before the tc6.1 i had a top photon, which uses the same suspension blocks system, and never had an issues with it.

Any advice?

Mattia.

Maybe a longer screw with a nut on the back.
__________________
Team Associated Reedy factory team driver.
B5M Factory lite $ B44.3 Factory $ TC6.2 $ RC12R 5.1
Reedy 410 Speedos $ Reedy Mach Series motors
204 Raceway Winnipeg 1/10-1/8 Offroad. Owner.
mtbboy is offline   Reply With Quote
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Team Associated TC5 RCknight Electric On-Road 13249 01-14-2017 07:34 AM
THE TRACK RACEWAY Apex Mid Atlantic RC Racing 28937 01-14-2017 07:26 AM
Team Associated TC6 KostaG Electric On-Road 8 07-04-2010 12:42 PM



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 04:04 AM.


Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net

SEO by vBSEO 3.5.0