R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road

Like Tree1Likes
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 01-21-2011, 03:53 PM   #1531
Tech Initiate
 
Mowell's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Location: Michigan
Posts: 22
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Sorry about the misunderstanding. The indoor champs will get you wear you want to go regardless of stock/boosted or mod.
__________________
TC6, Ten SCTE, Novak, Fantom, Savox, Spektrum
Mowell is offline   Reply With Quote
Old 01-21-2011, 04:11 PM   #1532
Tech Adept
 
Join Date: Dec 2010
Location: Germany
Posts: 159
Default

my idea to get the SP GT 2.0 ESC in the TC6 without mounting the
capacitor under the topdeck or behind ESC


wasnt easy my receiver is upright now
thilo-alexander is offline   Reply With Quote
Old 01-21-2011, 06:04 PM   #1533
Tech Apprentice
 
cation3's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Location: Smyrna, GA
Posts: 52
Default

***INTERRUPTING MORE IMPORTANT DISCUSSIONS...***

Anybody else got a place to get a CONUS TC6? Tower / AMain / others say earliest = wait til 2/18-ish, but I'm looking for one (hopefully) earlier than that.

Thanks in advance,
-Drew

Ps: Yes, first post....
cation3 is offline   Reply With Quote
Old 01-22-2011, 12:02 AM   #1534
Tech Master
 
pcar951's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Cow Town
Posts: 1,691
Trader Rating: 19 (100%+)
Default

There's 6 on the shelf at my LHS here in western Canada. You won't find them on their website, you'll have to phone them, they'll ship global.

PM Hobbycraft ph:403-291-2733
pcar951 is offline   Reply With Quote
Old 01-22-2011, 02:43 AM   #1535
Tech Master
 
slakr's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: NC
Posts: 1,675
Trader Rating: 28 (100%+)
Default

http://www.ultimatehobbies.com/store...OURING+CAR+KIT

Said it was in stock at the time I posted the link...

Quote:
Originally Posted by cation3 View Post
***INTERRUPTING MORE IMPORTANT DISCUSSIONS...***

Anybody else got a place to get a CONUS TC6? Tower / AMain / others say earliest = wait til 2/18-ish, but I'm looking for one (hopefully) earlier than that.

Thanks in advance,
-Drew

Ps: Yes, first post....
__________________
TLR 22 4.0, 22-4 2.0, 8IGHT & 8IGHT-E 4.0~XRAY XB2C~AE TC7.1
Tim aka "slakr" ROAR No. 3-119960

Last edited by slakr; 01-22-2011 at 03:03 AM.
slakr is online now   Reply With Quote
Old 01-22-2011, 02:49 AM   #1536
Tech Regular
 
Join Date: Feb 2003
Location: Rome - Italy
Posts: 273
Default

Quote:
Originally Posted by thilo-alexander View Post
my idea to get the SP GT 2.0 ESC in the TC6 without mounting the
capacitor under the topdeck or behind ESC

http://img52.imageshack.us/img52/2497/imgp0198.jpg
wasnt easy my receiver is upright now
Cool!

Here is how i managed to mount a SP GT2.1 using a single 2200uF capacitor. I glued it to the fan with CA glue.
Attached Thumbnails
Team Associated TC6 Thread-asso2.jpg  
Fastfreddy74 is offline   Reply With Quote
Old 01-22-2011, 05:10 AM   #1537
Tech Master
 
cheehtae's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 1,470
Trader Rating: 15 (100%+)
Default

do you guys have any problems with the sterring link hitting the antenna and the top plate chassis? Reason I'm asking is I like to drive the car with a full steering and when the setting in the TX is MAX it would hit both.
__________________
every impulse that we strive to strangle broods in the mind, and poison us...action is a mode of purification... the only way to get rid of temptation is to yield to it.
cheehtae is offline   Reply With Quote
Old 01-22-2011, 08:07 AM   #1538
Tech Master
 
Join Date: Jan 2009
Location: Hagerstown, MD
Posts: 1,699
Trader Rating: 19 (100%+)
Default

hi guys, has anybody ran their tc6 in superstock or mod touring. How long do the belt usually last on this car, i was thinking about getting one to run in mod. The 416 seems to really go through belts fast in mod. Thanks
__________________
★Randy Banks★
COLD AS ICE is offline   Reply With Quote
Old 01-22-2011, 08:12 AM   #1539
Tech Fanatic
 
Join Date: Oct 2004
Location: Connecticut
Posts: 783
Default

I've been racing it in superstock 2 times a week and I practice with mod one day a week. I've been doing this since the car was released and the belts look brand new.
DJG24 is offline   Reply With Quote
Old 01-22-2011, 08:15 AM   #1540
Tech Master
 
Join Date: Jan 2009
Location: Hagerstown, MD
Posts: 1,699
Trader Rating: 19 (100%+)
Default

okay thank you, i believe the reason the 416 chews them up so bad is because it has such a small layshaft pulley, im told they fixed that on the 417 but i dont really feel like spending that much on another car. How is the car on other parts such as outdrive cups?
__________________
★Randy Banks★
COLD AS ICE is offline   Reply With Quote
Old 01-23-2011, 01:21 AM   #1541
Tech Initiate
 
Join Date: Feb 2009
Location: Norfolk
Posts: 34
Default

this is probably a really simple and easy question to answer but Iím struggling with the belt tensioned part. to get 28 do I flip the diff bearing holder so the grooves are at the bottom or do you always keep the groves at the top?

Hopefully someone can explain for me please? I want to set 28 front and 6 rear.

Thanks
carl_Bennetts is offline   Reply With Quote
Old 01-23-2011, 04:24 AM   #1542
Tech Master
 
wtcc's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Location: Germany
Posts: 1,221
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

On friday I was driving in Senden (http://www.indoor-racing-senden.de.vu/) again. This time with KH's setup. I had to adjust the front droop to 6mm, because I prefer neutral to oversteering behaviour. The setup asks for a different throttle giving in fast corners that won't work with full throttle. It took me some batteries to adapt, but then it worked great. Even without a geardiff. I was able to reduce my laptimes around 1,5 to 2 tenth (17,5t without boost and a limited gear ration of 5,0). Overall the setup is not as easy to drive as my adapted standard setup, but the laptimes are better.

For those who have to reach an weight limit of 1400gr.: I think this is a good way of locating the weights in the car:



I use a GM 5400 50C battery with 294gr. With it and my X11 17,5 SS, LRP Sphere 2007 esc and my Team Orion Vortex VDS 1009 servo I have to add 130gr. of weight to reach 1400gr. It is recommendable to leave the antenna mount and batterystopper out and mount the weights with the battery in place. Like that the weights can be placed more centered. I have to put 30 grams below my receiver to get the car in balance with my relatively light electric components. Doing it so, the car is in perfect balance front to back and left to right.
wtcc is offline   Reply With Quote
Old 01-23-2011, 05:56 AM   #1543
Tech Master
 
Join Date: Oct 2008
Location: Perth, Australia.
Posts: 1,343
Trader Rating: 9 (100%+)
Default

Interesting weight setup, you get trouble with the rear belt hitting on the weights?
But wow that track is small, what times are you doing there? I thought averaging 20 seconds per lap was slow


Also what exactly is that blue ring for the servo for? I didn't use mine as I just grabbed the entire servo assembly from my TC5 for the TC6
__________________
Team Associated B5m | Team Associated T5m | Team Associated TC6 | Team Associated TC5x
Scooter79rs is offline   Reply With Quote
Old 01-23-2011, 06:27 AM   #1544
Tech Master
 
wtcc's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Location: Germany
Posts: 1,221
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

The belt has its narrow gap to go through without touching.

The track allows laptimes below 10s for 17,5t (non boost) and around 8,5s for modified. Here in Germany we don't have much permanent indoor tracks, because it is often to expensive (rent, heating,...) and mostly used in winter. So I am happy that this track is near my home.

I think the blue ring is for pressing the plastic servoarm around the servo pinion (I don't know the word in english) to prevent the arm from slipping?! I wasn't asking its benefit while mounting. I just use it and hope AE had a reason to produce it.
wtcc is offline   Reply With Quote
Old 01-23-2011, 08:54 AM   #1545
Tech Initiate
 
muststopcrashin's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Location: nottingham, uk
Posts: 32
Default

i've had my tc6 since just before xmass and have been doing well with it at the local clubs, so this weekend i got my self a RS esc and a speed passion 13.5 and changed my gears for the 1st time to 72/33 witch i should be 4.36, the RS is set as out the box as i'm not going to get the hot wire just yet.
can someone tell me if i'm about right, as i've only just started racing after a long time off.

i race on a med size carpet and a small carpet track.
muststopcrashin is offline   Reply With Quote
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Team Associated TC5 RCknight Electric On-Road 13254 05-12-2017 07:58 AM
THE TRACK RACEWAY Apex Mid Atlantic RC Racing 28952 05-01-2017 04:47 AM
Team Associated TC6 KostaG Electric On-Road 8 07-04-2010 11:42 AM



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 04:33 PM.


Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net