R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 11-05-2003, 09:14 PM   #7651
Tech Regular
 
JitsuGuy's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: Tulsa, Oklahoma
Posts: 301
Send a message via AIM to JitsuGuy
Default

Los1Fan, cool, I'll go take a gander at it right now cause I do have the low-roll center setup.

Thanks!
Jits
JitsuGuy is offline   Reply With Quote
Old 11-05-2003, 09:21 PM   #7652
Tech Champion
 
Kevin K's Avatar
 
Join Date: Aug 2001
Location: In a land of mini-mighty mental giants
Posts: 8,754
Trader Rating: 32 (100%+)
Send a message via AIM to Kevin K Send a message via Yahoo to Kevin K
Default

Super steve....the last few sets of the graphite conversion that I have seen did have all the NEW UPDATED parts in them....as long as the package you get is new and not a few months old it should be no problem getting all the new stuff in one bag.

Jitsuguy.....I have sorta the same problem on my car to get 2 degs of total rear toe in the rear I need to run a right 1/2deg hub normal on the right so it equals 2 deg per side. So on the left I have a 0 deg block and on the right I have a 1/2 deg block just so they have the same amount total. If I did not use that block on the right I would have 2deg on the left and 1 1/2 on the right using 0deg blocks. Its strange but a couple of the cars that I have seen here seem to have the same problem.
__________________
2013 USVTA World Champion of the World
MOTIV RC presents the Midwest All-Star Carpet Series....14th year running 2016/17!!!
USVTA National Championship....check it out!!!
Im only responsible for what I say NOT what you understand.
Kevin K is offline   Reply With Quote
Old 11-05-2003, 09:29 PM   #7653
Tech Regular
 
JitsuGuy's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: Tulsa, Oklahoma
Posts: 301
Send a message via AIM to JitsuGuy
Default

Well, that sucks... So, is it a problem with the hub carrier? I would think so cause I tried the hub on both sides and it does the same thing just switched... So, should I just get another set of hub carriers? That would suck, but oh well, you gotta do what you gotta do I guess. But I have checked and it definitely isn't an optical illusion.

Thanks,
Jits
JitsuGuy is offline   Reply With Quote
Old 11-05-2003, 09:29 PM   #7654
Tech Adept
 
Join Date: Oct 2003
Location: TX
Posts: 115
Default

odd but intresting..i can't say i've seen this problem before for i'm the only racer in my club that has been racing with the xxx-s for so long...most of the guys i know that races xxx-s is still begining so i dun think they care about or notice the difference yet...anyways...Kevin K : are you using the low roll center blocks are the other racers using the low roll center block as well...if so..i'm guessing these little buggers are not well made..
Los1Fan is offline   Reply With Quote
Old 11-05-2003, 09:31 PM   #7655
Tech Elite
 
Join Date: Sep 2001
Location: Minnesota
Posts: 3,541
Trader Rating: 68 (100%+)
Default

Kevin K,

I remember seeing some of Hodge's set up's that had that as well (rear toe issue)...... You guys are doing the right thing by checking. Not sure if this is an on going issue or what, but at least you have the fix................................
RBLove is offline   Reply With Quote
Old 11-05-2003, 09:32 PM   #7656
Tech Adept
 
Join Date: Oct 2003
Location: TX
Posts: 115
Default

Quote:
Originally posted by JitsuGuy
Well, that sucks... So, is it a problem with the hub carrier? I would think so cause I tried the hub on both sides and it does the same thing just switched... So, should I just get another set of hub carriers? That would suck, but oh well, you gotta do what you gotta do I guess. But I have checked and it definitely isn't an optical illusion.

Thanks,
Jits

hhmm...maybe i should check my car to make sure...i'm pretty sure my car is even 'cause i havent touched it since i re-set and clean my chassis before i started racing nitro....


i have a question..its not really an electric car question but it's still xxx-s chassis...does anyone know if losi is comming out with a nitro version of xxx-s...
Los1Fan is offline   Reply With Quote
Old 11-05-2003, 09:35 PM   #7657
Tech Regular
 
JitsuGuy's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: Tulsa, Oklahoma
Posts: 301
Send a message via AIM to JitsuGuy
Default

Well, I'm not so sure I have a fix. I'm looking for a fix still... I did check my low roll center blocks and tried to adjust them, but the problem is definitely still there. I'm wanting to run the 1 degree switched setup (1 degree hub carriers on opposite sides). I'm thinking I'll need to get another set of carriers cause I didn't notice this problem with the low roll setup and the 1/2 degree setup. Things that make you go "hmmmmmmmmmmmmm"

Jits
JitsuGuy is offline   Reply With Quote
Old 11-05-2003, 09:50 PM   #7658
Tech Champion
 
Kevin K's Avatar
 
Join Date: Aug 2001
Location: In a land of mini-mighty mental giants
Posts: 8,754
Trader Rating: 32 (100%+)
Send a message via AIM to Kevin K Send a message via Yahoo to Kevin K
Default

Losi fan....yeah I have tried all mounts and rear blocks and it seems to be a problem on the right side. But not all cars are like that its strange.
__________________
2013 USVTA World Champion of the World
MOTIV RC presents the Midwest All-Star Carpet Series....14th year running 2016/17!!!
USVTA National Championship....check it out!!!
Im only responsible for what I say NOT what you understand.
Kevin K is offline   Reply With Quote
Old 11-05-2003, 09:53 PM   #7659
Tech Regular
 
JitsuGuy's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: Tulsa, Oklahoma
Posts: 301
Send a message via AIM to JitsuGuy
Default

Well, on the bright side, the next time I lose I can blame it on the car.

J
JitsuGuy is offline   Reply With Quote
Old 11-05-2003, 09:55 PM   #7660
Tech Adept
 
Join Date: Oct 2003
Location: TX
Posts: 115
Default

Quote:
Originally posted by JitsuGuy
Well, on the bright side, the next time I lose I can blame it on the car.

J
lol on that....kevin k...chassis mount holes perhaps??...
Los1Fan is offline   Reply With Quote
Old 11-05-2003, 10:02 PM   #7661
Tech Champion
 
Kevin K's Avatar
 
Join Date: Aug 2001
Location: In a land of mini-mighty mental giants
Posts: 8,754
Trader Rating: 32 (100%+)
Send a message via AIM to Kevin K Send a message via Yahoo to Kevin K
Default

Jitsu....if you need a good excuse don't for get to blame Newton and all his psychics.

maybe the chassis holes??? that could be.
__________________
2013 USVTA World Champion of the World
MOTIV RC presents the Midwest All-Star Carpet Series....14th year running 2016/17!!!
USVTA National Championship....check it out!!!
Im only responsible for what I say NOT what you understand.
Kevin K is offline   Reply With Quote
Old 11-05-2003, 10:08 PM   #7662
Tech Adept
 
Join Date: Oct 2003
Location: TX
Posts: 115
Default

theres really a lot of possibilities here guys...tweaked chassis...chassis holes not properly aligned...blocks tweaked...arms tweaked...hub carriers tweaked...or maybe your setup blocks (i.e. hudy setup blocks, integy setup blocks) are tweaked ...or your eyes playing trick on you ....or maybe your arm arent travelling evenly with the other side thus changing the toes....
Los1Fan is offline   Reply With Quote
Old 11-05-2003, 10:13 PM   #7663
Tech Regular
 
JitsuGuy's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: Tulsa, Oklahoma
Posts: 301
Send a message via AIM to JitsuGuy
Default

Well, either way, I can tell you it sucks... A lot of money on this car, and I can't get one tire to face the right direction... Must be a glitch in the matrix.


Jits
JitsuGuy is offline   Reply With Quote
Old 11-06-2003, 06:26 AM   #7664
Tech Master
 
Super Steve's Avatar
 
Join Date: Oct 2003
Location: Toronto, Ontario, Canada
Posts: 1,177
Trader Rating: 9 (100%+)
Send a message via AIM to Super Steve
Default

hahaha good one...
everyone is refering to matrix these days
Super Steve is offline   Reply With Quote
Old 11-06-2003, 07:29 AM   #7665
Tech Champion
 
STLNLST's Avatar
 
Join Date: Sep 2001
Location: Sacramento
Posts: 8,732
Trader Rating: 17 (100%+)
Default

the rear toe issue is strange but like others have posted.....not all cars have this problem. Mine does and I adjust my toe with different blocks on the right side.
__________________
REMEMBER THE GOOD OLE DAYS..........THEY'RE NEVER COMING BACK SO WE'RE STUCK WITH THE MESS IN FRONT OF US!!!!
STLNLST is offline   Reply With Quote
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
2007 / 08 1/8th MNL Buggy and Truggy National Series Race Danny Teh Malaysian R/C Racers 856 01-04-2009 08:04 PM
Losi xxx 2wd connyw R/C Items: Wanted to Buy 10 10-31-2008 04:31 PM
NITRO SELLOUT!!! CRT.5**XXX-NT AD1**XTM XCELLORATOR** Novak GTX with BATT duneordie R/C Items: For Sale/Trade 12 06-27-2008 07:28 PM
XXX Parts, B4 jelly Australia For Sale/Trade 10 06-22-2006 07:13 PM



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 03:27 AM.


Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net

SEO by vBSEO 3.5.0