R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 02-09-2003, 02:00 PM   #5266
Tech Champion
 
STLNLST's Avatar
 
Join Date: Sep 2001
Location: Sacramento
Posts: 8,730
Trader Rating: 17 (100%+)
Default

I'm doing the same thing that I have always done with every touring car that I have ever had. I use small needle nose pliers. I never had this problem with any of my previous Losi XXX-S cars. All of them had stock shock shafts on them though so that's what this one will have after my tear down.
__________________
REMEMBER THE GOOD OLE DAYS..........THEY'RE NEVER COMING BACK SO WE'RE STUCK WITH THE MESS IN FRONT OF US!!!!
STLNLST is offline   Reply With Quote
Old 02-09-2003, 02:08 PM   #5267
Tech Elite
 
Join Date: Sep 2001
Location: Norman AR.
Posts: 1,954
Send a message via AIM to ZER01
Default

LOL...I hear ya STNLST, I don't blame you and I'm in the process of building my new G+so was just curious, I might just swaop over to the standards if this is gonna be a problem...thanks.
ZER01 is offline   Reply With Quote
Old 02-09-2003, 04:05 PM   #5268
Tech Addict
 
Join Date: Aug 2001
Location: Kenyon, MN
Posts: 633
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

when I put shock ends on, I hold the shaft by the very top thread with a small side cutters. I've never broken a shaft (using the xxxs g+ shafts) Maybe there was just a run of weak shafts or something???
JeffC is offline   Reply With Quote
Old 02-09-2003, 05:08 PM   #5269
Tech Addict
 
racecar850's Avatar
R/C Tech Charter Subscriber
 
Join Date: Nov 2002
Location: Independence, MO
Posts: 562
Send a message via MSN to racecar850 Send a message via Yahoo to racecar850 Send a message via Skype™ to racecar850
Angry broke shock shafts ????????

IT IS THE TOP BUMPER MOUNT

One of our drives today walks into the pits showing off his new bumper top mount......guess what first half dozen laps he hits the boards & BROKE SHOCK SHAFT..

I have one mounted on my xxx-s g+ but i ran longer bolts up thru the whole mount from the bottom with a small spacer between the diff cover and top shock mount with lock nuts on top...... aint broke a shaft ever in 4 months of racing.

If anybody is interested let me knows and i will try to post a picture
__________________
Mugen MTX-4 :tire:
T-MAXX 3.3 :deathstar
MacBook...got fed up with pc :confused:

DRIVING...An inconvenient way of getting from A to B
racecar850 is offline   Reply With Quote
Old 02-09-2003, 05:25 PM   #5270
Tech Elite
 
rdub202's Avatar
 
Join Date: Dec 2002
Location: TeamAcademy/MRC, MI
Posts: 2,359
Trader Rating: 19 (100%+)
Send a message via AIM to rdub202
which car?

which is the best for carpet racing...the Evo2, Graphite XXX-s , or the FT TC3???
rdub202 is offline   Reply With Quote
Old 02-09-2003, 05:48 PM   #5271
Tech Elite
 
Join Date: Sep 2001
Location: Norman AR.
Posts: 1,954
Send a message via AIM to ZER01
Default Re: broke shock shafts ????????

Quote:
Originally posted by racecar850
If anybody is interested let me knows and i will try to post a picture
Very interested here racecar850, I'm kinda seeing your picture but aren't those the holes used for the sway bar mounts? I beleive your mod can still work with the SB mounts. If you can please post a pic.

Last edited by webspinner; 02-09-2003 at 05:52 PM.
ZER01 is offline   Reply With Quote
Old 02-09-2003, 06:35 PM   #5272
Tech Addict
 
racecar850's Avatar
R/C Tech Charter Subscriber
 
Join Date: Nov 2002
Location: Independence, MO
Posts: 562
Send a message via MSN to racecar850 Send a message via Yahoo to racecar850 Send a message via Skype™ to racecar850
Thumbs up BROKE SHOCK SHAFT PICS

Here is the pics of my modification

It has been working for me...... hope it works for somebody else
__________________
Mugen MTX-4 :tire:
T-MAXX 3.3 :deathstar
MacBook...got fed up with pc :confused:

DRIVING...An inconvenient way of getting from A to B

Last edited by racecar850; 10-11-2008 at 02:29 PM.
racecar850 is offline   Reply With Quote
Old 02-09-2003, 06:38 PM   #5273
Tech Addict
 
racecar850's Avatar
R/C Tech Charter Subscriber
 
Join Date: Nov 2002
Location: Independence, MO
Posts: 562
Send a message via MSN to racecar850 Send a message via Yahoo to racecar850 Send a message via Skype™ to racecar850
Thumbs up BROKE ETC ETC ANOTHER ANGLE

Let me know if anybody else has luck with this or something like it
__________________
Mugen MTX-4 :tire:
T-MAXX 3.3 :deathstar
MacBook...got fed up with pc :confused:

DRIVING...An inconvenient way of getting from A to B

Last edited by racecar850; 10-11-2008 at 02:29 PM.
racecar850 is offline   Reply With Quote
Old 02-09-2003, 06:42 PM   #5274
Tech Champion
 
STLNLST's Avatar
 
Join Date: Sep 2001
Location: Sacramento
Posts: 8,730
Trader Rating: 17 (100%+)
Default

Quote:
Originally posted by proudwinner
LOL...I hear ya STNLST, I don't blame you and I'm in the process of building my new G+so was just curious, I might just swaop over to the standards if this is gonna be a problem...thanks.
swap them out now. I have no words for what I have gone through with these shafts. I didn't have this problem with my old car so I will make the graphite plus just like it. Stock shock shafts and old style bumper for me. Good luck with yours
__________________
REMEMBER THE GOOD OLE DAYS..........THEY'RE NEVER COMING BACK SO WE'RE STUCK WITH THE MESS IN FRONT OF US!!!!
STLNLST is offline   Reply With Quote
Old 02-09-2003, 07:45 PM   #5275
Tech Lord
 
Oasis's Avatar
 
Join Date: Dec 2002
Location: * Sin Cal *
Posts: 10,320
Trader Rating: 36 (100%+)
Default

Thanks for the set up on the xxxs,I will let you know how it works out next week.I "tried" to run it on sat.but I forgot that I had changed the servo in the car last week..and never centered the darn servo so we did not have alot of time between rounds and I never checked the car,I just put it down.That was alot of fun driving the car with the wheel cranked 3/4 of a turn..just to make it go straight what the heck it was only the third heat(I had all ready made the A main)But next week I'll have everything working right.The yokomo still hooks up.But I think if I can get my losi dialed it will be faster.
Oasis is offline   Reply With Quote
Old 02-09-2003, 07:50 PM   #5276
Tech Elite
 
Join Date: Sep 2001
Location: Norman AR.
Posts: 1,954
Send a message via AIM to ZER01
Default

Thanks Rccar850 for the pics, I plan on doing the same but with the sway bar mounts somewhere in there, I forgot if it's the front holes or back holes for the SB mounts.

STNLST, thanks also for your help on this topic but I want to give the nitride shafts a try with the bumper mod.

Does anyone know what this plastic piece with adhesive backing is used for? It's not the one that goes on the side of the car to protect your battery from shorts.
ZER01 is offline   Reply With Quote
Old 02-09-2003, 07:54 PM   #5277
Tech Master
 
Join Date: Oct 2001
Location: Kansas
Posts: 1,596
Send a message via Yahoo to Doug Gaut
Default

It is used to cover the slots in the rear wing. It keeps it clean and also strengthens the wing too. The rear holes are for the swaybar.
Doug Gaut is offline   Reply With Quote
Old 02-09-2003, 07:58 PM   #5278
Tech Elite
 
Join Date: Sep 2001
Location: Norman AR.
Posts: 1,954
Send a message via AIM to ZER01
Default

Thanks Doug.
ZER01 is offline   Reply With Quote
Old 02-09-2003, 10:20 PM   #5279
Tech Adept
 
Join Date: Nov 2001
Posts: 194
Default

Hi,

I have a question about the losi servo saver...... on my losi XXXs it "feels" like the servo saver is giving up in the corners. as this is my first XXXs and one else has one at our track I need some input on this.
We went from a TC3 to the XXXs just to try it out. so far it's amost as fast as the TC3 except in the cotners where it feels like the servo saver is loose or giving up some. we race foams on carpet and have found a setup that my driver likes. I was wondering if any of you are replacing it with a black Kimbrough S/S. it was built to the instructions and I would like to find a fix for this problem before next weekend as it is a big race weekend for us.

Thanks for your time

Fakk2
Fakk2 is offline   Reply With Quote
Old 02-09-2003, 10:21 PM   #5280
Tech Addict
 
Join Date: Mar 2002
Location: Socal
Posts: 613
Default

lose the servo saver and don't run one at all and use a normal losi on or if you want to run one use a kimbro one I think they make um.
teamAE is offline   Reply With Quote
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
2007 / 08 1/8th MNL Buggy and Truggy National Series Race Danny Teh Malaysian R/C Racers 856 01-04-2009 08:04 PM
Losi xxx 2wd connyw R/C Items: Wanted to Buy 10 10-31-2008 04:31 PM
NITRO SELLOUT!!! CRT.5**XXX-NT AD1**XTM XCELLORATOR** Novak GTX with BATT duneordie R/C Items: For Sale/Trade 12 06-27-2008 07:28 PM
XXX Parts, B4 jelly Australia For Sale/Trade 10 06-22-2006 07:13 PM



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 05:02 PM.


Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net

SEO by vBSEO 3.5.0