R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 11-12-2010, 04:28 AM   #496
Tech Rookie
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 14
Default

Quote:
Originally Posted by tellan View Post
Yes connectors straight on to pins 4 and 5. Also if using a 7.2volt booster this can also be plugged str8 in to Esc.
Thank to all of you for the advices
Julo is offline   Reply With Quote
Old 11-13-2010, 01:02 AM   #497
Tech Rookie
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 14
Default

Quote:
Originally Posted by tellan View Post
Yes connectors straight on to pins 4 and 5. Also if using a 7.2volt booster this can also be plugged str8 in to Esc.
Tellan, i try to wire the booster on pins 4 et 5, it doesn't work. I wired on pin 4 and 6 (without bec) and it works. Don't know why, i have a laje booster.

Last edited by Julo; 11-13-2010 at 03:23 AM.
Julo is offline   Reply With Quote
Old 11-13-2010, 02:18 AM   #498
Tech Regular
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 399
Default booster, here is the solution.

I mentioned in an earlier post that you need a booster that gives 7.2volts. Only one i know that does that is the RCDYNAMICS .Look at earlier posts.
I tried a novak and TQ and both of those didnt work.
__________________
MB Models Leeds,RC4LESS,Troy McKune
V-DEZIGN CR5 ,LRP SXX, CRC cells,
tellan is offline   Reply With Quote
Old 11-13-2010, 05:37 AM   #499
Tech Rookie
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 14
Default

Quote:
Originally Posted by tellan View Post
I mentioned in an earlier post that you need a booster that gives 7.2volts. Only one i know that does that is the RCDYNAMICS .Look at earlier posts.
I tried a novak and TQ and both of those didnt work.
When i wire the laje booster on pin 4 and 6, it seems to work. I am going to try on the track this sunday.
Julo is offline   Reply With Quote
Old 11-13-2010, 08:27 AM   #500
Tech Regular
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 399
Default booster, here is the solution.

Dont know why it should work pin 6 is for a switch and pin 4 is the negative pin.
Would be careful what your doing might damage the Esc.
__________________
MB Models Leeds,RC4LESS,Troy McKune
V-DEZIGN CR5 ,LRP SXX, CRC cells,
tellan is offline   Reply With Quote
Old 11-13-2010, 01:31 PM   #501
Tech Elite
 
Join Date: Sep 2009
Location: Central Wisconsin
Posts: 2,921
Trader Rating: 212 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by tellan View Post
Dont know why it should work pin 6 is for a switch and pin 4 is the negative pin.
Would be careful what your doing might damage the Esc.
I thought Per said the booster goes on pins 5 & 6 and receiver pack on pins 4 & 5? Only one of these is necessary.
Andy Koback is offline   Reply With Quote
Old 11-14-2010, 05:00 AM   #502
Tech Addict
 
radio_car_racer's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 543
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by Julo View Post
the laje booster
how is this powered?

on their website you can only see the wires that got to the receiver plug
radio_car_racer is offline   Reply With Quote
Old 11-14-2010, 09:58 PM   #503
Tech Elite
 
andrewdoherty's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: ★Wylie, TX★
Posts: 3,765
Trader Rating: 47 (100%+)
Default

I searched but didn't see anything.

A fellow racer has a V1 BDLV (I think this is the correct terminology. I had to sneak out of the Tekin thread to come over here to ask this. Shhhh...don't tell them I'm here,, lol)

He wants to race in our No timing 17.5 class, but it appears that he needs software the esc didn't come with. Can he have the new software with the spec profile flashed or down loaded some how?

If possible a PM would be great as I will probably forget to come back in here to see the answer...
__________________
"Whether you think you can, or think you can't, you're right." -Henry Ford
"[Driving] Genius is 1% inspiration, and 99% perspiration" -T.A. Edison
|◤Hobbywing◢|◤SpeedzoneUSA.com◢|◤Pro-One◢|
|◤ReflexRacing.net◢|◤Protoform◢|◤AVID R/C◢|
andrewdoherty is offline   Reply With Quote
Old 11-14-2010, 10:03 PM   #504
Tech Master
 
Pablo Diablo's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: Sydney Australia
Posts: 1,003
Trader Rating: 2 (100%+)
Send a message via Skype™ to Pablo Diablo
Default

Quote:
Originally Posted by andrewdoherty View Post
I searched but didn't see anything.

A fellow racer has a V1 BDLV (I think this is the correct terminology. I had to sneak out of the Tekin thread to come over here to ask this. Shhhh...don't tell them I'm here,, lol)

He wants to race in our No timing 17.5 class, but it appears that he needs software the esc didn't come with. Can he have the new software with the spec profile flashed or down loaded some how?

If possible a PM would be great as I will probably forget to come back in here to see the answer...
The V2 firmware has the spec(flashing) mode on it. A V1 needs to be sent to Advanced for an update. Assuming it was purchased locally, it could be sent back to the local distributor to be sent on.
__________________
Paul H

Losi Type R | Xray T3 | CRC Gen XL | CRC Gen X 10 ME(Messiah Edition) | Black Diamond

www.FlyingFoxRC.com | Advanced Electronics | Team CRC | Factory Messiah
Pablo Diablo is offline   Reply With Quote
Old 11-15-2010, 05:02 AM   #505
Regional Moderator
 
CarbonJoe's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 2,660
Default

Quote:
Originally Posted by Pablo Diablo View Post
The V2 firmware has the spec(flashing) mode on it. A V1 needs to be sent to Advanced for an update. Assuming it was purchased locally, it could be sent back to the local distributor to be sent on.
It needs to be sent back to Sweden to be updated. CRC doesn't have the capability to do this.
__________________
*** The Gate - Celebrating 7 years at the same location ***
The difference between genius and stupidity is that genius has its limits. - Albert Einstein
Understeer is when you hit the wall with the front of the car and oversteer is when you hit the wall with the rear of the car
CarbonJoe is offline   Reply With Quote
Old 11-15-2010, 05:53 AM   #506
Tech Elite
 
andrewdoherty's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: ★Wylie, TX★
Posts: 3,765
Trader Rating: 47 (100%+)
Default

OK, thanks. I'll pass this on.
__________________
"Whether you think you can, or think you can't, you're right." -Henry Ford
"[Driving] Genius is 1% inspiration, and 99% perspiration" -T.A. Edison
|◤Hobbywing◢|◤SpeedzoneUSA.com◢|◤Pro-One◢|
|◤ReflexRacing.net◢|◤Protoform◢|◤AVID R/C◢|
andrewdoherty is offline   Reply With Quote
Old 11-17-2010, 01:02 PM   #507
Tech Regular
 
Mr. MR4's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: Malta, EU
Posts: 297
Trader Rating: 8 (100%+)
Default GM 13.5 with BD

Anyone got a motor setup for 1/10 onroad 2S Lipo for the BD V2 with a GM 13.5 Motor(97294)?
__________________
Xray T4'16 HobbyWing Xerun 120A V3.1
Xray X1'16 HobbyWing Justock
Yokomo R12C3 HobbyWing Xerun V3.1
Mr. MR4 is offline   Reply With Quote
Old 11-17-2010, 01:54 PM   #508
OVA
Tech Champion
 
OVA's Avatar
 
Join Date: Dec 2002
Location: WASHINGTON
Posts: 8,537
Trader Rating: 72 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by Pablo Diablo View Post
The V2 firmware has the spec(flashing) mode on it. A V1 needs to be sent to Advanced for an update. Assuming it was purchased locally, it could be sent back to the local distributor to be sent on.
Question between the V1 and the V2 firmware. Does the mean V1 out perform better than V2? Or just the 1s lipo thing!
OVA is offline   Reply With Quote
Old 11-17-2010, 11:54 PM   #509
Tech Regular
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 399
Default versions

version 2.1 is the latest software, it is rumoured another version is being tested as we speak.
Better top end ,brakes ??????????
__________________
MB Models Leeds,RC4LESS,Troy McKune
V-DEZIGN CR5 ,LRP SXX, CRC cells,
tellan is offline   Reply With Quote
Old 11-18-2010, 03:08 AM   #510
Tech Champion
 
Join Date: Feb 2003
Location: Sydney, Australia
Posts: 5,310
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by tellan View Post
version 2.1 is the latest software, it is rumoured another version is being tested as we speak.
Better top end ,brakes ??????????
If they release a profile 6 that will be all we need. Same bottom/mid power but slightly faster timing increase on top end for a bit more power there. That would mean no gearing up for top speed. This would easily make it THE ultimate spec speedy on the market.

What would also be nice is a release of the TC version for those that play with TC mod and also those who race in high temp climates.
__________________
Blade: Andro Treiber H 79g AN
FH: Donic Bluefire M3 Max Blk
BH: Donic Bluefire M2 Max Red
Powered by Falco
Dragonfire is offline   Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 2 (1 members and 1 guests)
chensleyrc1
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 06:15 AM.


Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net

SEO by vBSEO 3.5.0