R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road

Thread Tools Search this Thread
Old 02-05-2010, 12:45 PM   #1
Tech Regular
Andy63's Avatar
Join Date: Oct 2008
Location: Sweden
Posts: 301
Default Problem with motor not working as it should!

hey all!

I have a Team Orion Race Spec ESC and a Speedpassion V3.0 4,5 motor running with lipo for the first time.

I just bought lipo and mailed team orion about lipo and they said its fine to just stick it in :P

I did but heres the problem. My engine wont go as it should do. if i spin the spur gear the motor moves when i give throttle. but if it stands still it wont move.

So my question is, what can be wrong?

i have checked the senor cabel and connectors and they are fine.

Any ideas?


www.andrefossto.wordpress.com|Team Hobbywing|Team Reservdelsrc.com|
Andy63 is offline   Reply With Quote
Old 02-05-2010, 01:13 PM   #2
Regional Moderator
CarbonJoe's Avatar
Join Date: Jul 2006
Posts: 2,660

The behavior you're observing is a classic "broken sensor wire" symptom. Either the sensor wire, sensor board in the motor, or the ESC is bad (or misconfigured).

Does the ESC have any indication that it sees a signal from the sensor? On the Tekin RS, if you turn the rotor by hand, three LEDs will light up in succession, one for the pulse from each of the three sensors. Can you do a test like this on the Orion ESC? If not, can you try a different sensor wire? A different motor?
Does the motor/sensor wire work OK with a different ESC?

Is the ESC setup for a sensored motor?
*** The Gate - Celebrating 7 years at the same location ***
The difference between genius and stupidity is that genius has its limits. - Albert Einstein
Understeer is when you hit the wall with the front of the car and oversteer is when you hit the wall with the rear of the car
CarbonJoe is offline   Reply With Quote

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Mamba Monster's Issues/Not Working Drift_Buggy Electric Off-Road 69 04-25-2013 10:30 PM
Anyone had any luck with traxxas 4x4 mopardoug Electric Off-Road 58 02-01-2010 07:10 PM
Motor Mods.....sleeve's pinched racer_RR R/C Items: For Sale/Trade 178 07-21-2009 10:58 PM
Why should we be made to slow down?! Racingbod85 Electric On-Road 193 05-16-2006 12:41 PM

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

All times are GMT -7. It is currently 08:58 PM.

Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net

SEO by vBSEO 3.5.0