R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 07-22-2004, 09:57 PM   #6586
Tech Elite
 
stulec52's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: Calgary
Posts: 3,181
Trader Rating: 26 (100%+)
Send a message via ICQ to stulec52 Send a message via AIM to stulec52
Default

Thanks all for the replies.

Adrian, I live in Calgary, Canada, so not really near the British Isles.
It's REALLY dry here, wondered if that might make a difference, makes the track dusty....

I was running mod, so no drag brake.

I love the turn in and bite the car has I would hate to lose any of that.
__________________
www.pmhobbycraft.ca/store/
www.tamiyaclub.com/
stulec52 is offline   Reply With Quote
Old 07-23-2004, 09:44 AM   #6587
Tech Elite
 
cornerspeed's Avatar
 
Join Date: Sep 2001
Location: San Diego
Posts: 2,388
Default

Hey P.W. - Did you run the same set-up in mod?
cornerspeed is offline   Reply With Quote
Old 07-23-2004, 11:13 AM   #6588
PW
Tech Elite
 
PW's Avatar
 
Join Date: Sep 2001
Location: Groveland, FL
Posts: 4,375
Send a message via AIM to PW
Default

Yes, I used the exact same setup in both classes. The only change is my neutral setting for throttle and of course gearing
__________________
Paul Wynn

JConcepts - Team Associated - Reedy - XP - TSR Products - MIP - Stickit1
P1 Brand - "If it's only for fun; then take out the transponder?!"
PW is offline   Reply With Quote
Old 07-23-2004, 11:24 AM   #6589
Tech Elite
 
cornerspeed's Avatar
 
Join Date: Sep 2001
Location: San Diego
Posts: 2,388
Default

Thanks PW. I'm going try your set-up at Hesperia track. Has a lot of traction but the track temp gets really hot. Had a hard time with on power steering(pushed) with my set-up. The only way I could get steering was go stiff springs. Didn't really like the feel though.
cornerspeed is offline   Reply With Quote
Old 07-23-2004, 01:07 PM   #6590
Tech Initiate
 
Join Date: Feb 2004
Location: Bothell, WA
Posts: 20
Default

cornerspeed-I might go to hesperia the friday before the ko propo race to do some testing. I wanna see all the tracks down there
Fartwright is offline   Reply With Quote
Old 07-23-2004, 01:23 PM   #6591
Tech Elite
 
cornerspeed's Avatar
 
Join Date: Sep 2001
Location: San Diego
Posts: 2,388
Default

Hey Fartwright- Let me know for sure. I should be there that weekend also. I'll be there tomorrow and Sunday and probably the same next weekend. Let me know, I'll set up a room.
cornerspeed is offline   Reply With Quote
Old 07-23-2004, 01:54 PM   #6592
Tech Adept
 
Join Date: Aug 2003
Posts: 151
Default

Quote:
Originally posted by PW
Yes, I used the exact same setup in both classes. The only change is my neutral setting for throttle and of course gearing

Hi, What do you mean by changing 'neutral setting' for different classes.
Thanks
adyb is offline   Reply With Quote
Old 07-23-2004, 02:13 PM   #6593
PW
Tech Elite
 
PW's Avatar
 
Join Date: Sep 2001
Location: Groveland, FL
Posts: 4,375
Send a message via AIM to PW
Default

adyb....I give my throttle trim a couple clicks forward to reduce "engine braking" when I let off the throttle.

And yes, I do let off the throttle sometimes....
__________________
Paul Wynn

JConcepts - Team Associated - Reedy - XP - TSR Products - MIP - Stickit1
P1 Brand - "If it's only for fun; then take out the transponder?!"
PW is offline   Reply With Quote
Old 07-23-2004, 05:44 PM   #6594
mo
Tech Master
 
mo's Avatar
 
Join Date: Aug 2001
Location: Sacramento, CA
Posts: 1,358
Trader Rating: 7 (100%+)
Default

When I run 19 turn or stock, I set my throttle trim so at neutral it going at about a slightly quick walking pace. This makes it "coast" better coming in the corner so the rear end doesn't kick out off power.
__________________
TLR, Spektrum, Tekin, SMC, MO-GRIP, www.factory-rc.com https://www.shapeways.com/shops/MPP
mo is offline   Reply With Quote
Old 07-23-2004, 11:29 PM   #6595
Tech Adept
 
Join Date: Jun 2004
Location: tasmania
Posts: 102
Default

ITS BACK
i have glitching yet again,
ever since i have swapped the S1 chassis for a carbon one, i get nothen but majour glitching,
the car does not want to go straigh, the wheels go from side to side, even when i let go of the gas...
and i got a futaba 330 esc in it, and all it does is beep, like its looseing signal..its starting to shit me off bad.

can anyone help, tell me what im doing wrong

i run a hitec servo, and RX, 29 am
futaba 330 esc,
Mi1 with carbon chassis

any help will be sweet
NismosR34 is offline   Reply With Quote
Old 07-23-2004, 11:40 PM   #6596
Tech Adept
 
Join Date: Jun 2004
Location: tasmania
Posts: 102
Default

or maybe its cause my steering is VERY slopy

i dunno why but it is, i have checked everything..

i dunno what the hell i am doing wrong
NismosR34 is offline   Reply With Quote
Old 07-24-2004, 02:22 AM   #6597
Tech Regular
 
Join Date: Mar 2004
Location: England (UK)
Posts: 440
Default

Is the aerial from the reciever touching the chassis if so maybe put some bluetak on the chassis were the wire is touching and you could use two pieces of servo tape on the bottom of the reciever as well. Are all the wires neat and tidy if not use tie-raps to make them tidy. That should be ok, if not i don't know
Chazz is offline   Reply With Quote
Old 07-24-2004, 03:35 AM   #6598
Tech Addict
 
John_S's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Scotland
Posts: 724
Default

can you get us a picture of your car? it might help to see your stuff in the car if not have you tried a different set of crystals
John_S is offline   Reply With Quote
Old 07-24-2004, 05:24 AM   #6599
Tech Adept
 
Join Date: Jun 2004
Location: tasmania
Posts: 102
Default

picture of my car on top the page..

i dunno really, decided to sell it anyhow, wanna give offroading a shot, just getting bored with onroad,

ill be putting it up on ebay in the next few days,
so if you need a carbon and alloy Mi1 lemme know
NismosR34 is offline   Reply With Quote
Old 07-24-2004, 05:30 AM   #6600
Tech Addict
 
John_S's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Scotland
Posts: 724
Default

i would say by looking at that pciture your receiver is to clsoe to your speedo i always run my receiver on the topdeck to cut out any chance of interfeirence or glitching atol
John_S is offline   Reply With Quote
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Corner Dots anyone? RCGaryK Electric On-Road 19 07-03-2006 11:12 PM
On the Corner RC-HPI R/C Photography 0 08-02-2005 10:53 PM
Snowbirds Around the Corner scarecrow Florida Racing 20 01-27-2005 10:43 AM
1/12th Corner GT Racer Singapore R/C Racers 26 03-04-2004 06:59 AM
Shumacher Corner in Aus jamesbaxter_81 Australian Racing 6 01-08-2004 02:36 PM



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 10:18 AM.


Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net