R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 10-06-2010, 04:24 AM   #1306
Tech Fanatic
 
macdude's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 925
Trader Rating: 3 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by outtafocus View Post
Im new to brushless motors, I just picked up an MMP to run in my old Yokomo BD touring car. I will be running a 17.5 Duo2 motor with my MMP in the non boosted set up.

I am hoping you guys can answer a few questions for me.
I tried to flip through this thread to see if I could find my answers, but I didnt see what I am after.

I have the castle field link, after reading all the instructions and connecting my MMP to my computer, I picked the the software version v1.26 per the ROAR approved ESC list.
I then selected forward w/o reverse.

I have no idea what else to change so I uploaded those settings to the MMP.

After Calibrating my 3PKS per the instructions, I found the ESC continues to be in reverse mode. I pulled throttle, motor spins correctly, hit the brakes, get brakes, but when I return to neutral, then back to brakes I get reverse. Which would suggest I am in the reverse lock out setting.
So I connected my field link to the MMP with out my computer. Set the red LED to forward only then turn off switch, plug back into my RX and find I still have reverse. I attempted this several times but still cant get it out of reverse mode.
Am I not saving the change properly?



Also, what settings should I be looking at for the 17.5 class rubber tire on carpet TC?
Any one have any suggestions?
I don't know if it is just some of the field link cards or what but I have seen the same thing with a buddy of mine. He has a field link that works great with one controller and the other will reset it to factory defaults every time its plugged in. I would go back to using just the computer to update the controller. As for settings with no timing here is what I would try.
Change the controller to sensored only mode.
Run start power on high
Drag brake 30%
Brake 100%
Punch control Off

Then I would start with a FDR of 4.0 and depending on your track you might need to go down to 3.6 or up to 4.2. I would ask around to see what others are running.
__________________
---------------
KO Eurus / Orca / MMP / XB2 / 22-4 /
macdude is offline   Reply With Quote
Old 10-06-2010, 09:49 AM   #1307
Tech Adept
 
Join Date: May 2010
Posts: 109
Default MMP Firmware

When can we see a new release of Firmware for MMP...maybe with turbo function ?
2Quick is offline   Reply With Quote
Old 10-06-2010, 05:12 PM   #1308
Tech Addict
 
outtafocus's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Calgary
Posts: 596
Trader Rating: 12 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by macdude View Post
I don't know if it is just some of the field link cards or what but I have seen the same thing with a buddy of mine. He has a field link that works great with one controller and the other will reset it to factory defaults every time its plugged in. I would go back to using just the computer to update the controller. As for settings with no timing here is what I would try.
Change the controller to sensored only mode.
Run start power on high
Drag brake 30%
Brake 100%
Punch control Off

Then I would start with a FDR of 4.0 and depending on your track you might need to go down to 3.6 or up to 4.2. I would ask around to see what others are running.
Thanks for the setup tips, I will try those settings if I can ever get this field link issue figured out.
You mentioned just using the computer to set up the speedo, but how do I connect to the controller without the field link acting as a connection adapter. I dont remember seeing a micro USB socket on the speedo when I installed it. But I could be wrong.
__________________
www.rcdepot.ca-Hobbywing-Tekno-TLR-Brass Knuckle Brush Worx
outtafocus is offline   Reply With Quote
Old 10-06-2010, 06:15 PM   #1309
Tech Elite
 
Join Date: Sep 2009
Location: Central Wisconsin
Posts: 3,042
Trader Rating: 213 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by outtafocus View Post
Thanks for the setup tips, I will try those settings if I can ever get this field link issue figured out.
You mentioned just using the computer to set up the speedo, but how do I connect to the controller without the field link acting as a connection adapter. I dont remember seeing a micro USB socket on the speedo when I installed it. But I could be wrong.
If you're using the 3PK, you have to set the throttle to "reverse" and then do the set up again. Don't know why but with the Mamba, it's a must.
Andy Koback is offline   Reply With Quote
Old 10-06-2010, 07:44 PM   #1310
Tech Fanatic
 
macdude's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 925
Trader Rating: 3 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by outtafocus View Post
Thanks for the setup tips, I will try those settings if I can ever get this field link issue figured out.
You mentioned just using the computer to set up the speedo, but how do I connect to the controller without the field link acting as a connection adapter. I dont remember seeing a micro USB socket on the speedo when I installed it. But I could be wrong.
What I was describe as just using your computer, means using the feild card as a link, but just not by itself with the controller. From what I have seen this is the only problem. Using it as a the computer link seems to function as expected.
__________________
---------------
KO Eurus / Orca / MMP / XB2 / 22-4 /
macdude is offline   Reply With Quote
Old 10-07-2010, 03:41 PM   #1311
Tech Addict
 
outtafocus's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Calgary
Posts: 596
Trader Rating: 12 (100%+)
Default

Using just the computer seems to have worked perfect.

Thank you.
__________________
www.rcdepot.ca-Hobbywing-Tekno-TLR-Brass Knuckle Brush Worx
outtafocus is offline   Reply With Quote
Old 10-07-2010, 03:45 PM   #1312
Tech Master
 
superspeed's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 1,148
Trader Rating: 5 (100%+)
Default

castle often releases software updates, check their site once a month.
superspeed is offline   Reply With Quote
Old 10-08-2010, 08:55 AM   #1313
Tech Adept
 
Join Date: May 2010
Posts: 109
Default

Quote:
Originally Posted by superspeed View Post
castle often releases software updates, check their site once a month.
I check the site regularly..I merely wanted to know when they will release a proper update that will make a difference in racing like the turbo function..!
2Quick is offline   Reply With Quote
Old 10-08-2010, 08:09 PM   #1314
Tech Addict
 
js058515's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: SoCal
Posts: 574
Trader Rating: 6 (100%+)
Default

Did you try and call Castle to let them know your interested in an update? Unfortunately, Castle doesn't troll the forums but their customer service is very good.

Quote:
Originally Posted by 2Quick View Post
I check the site regularly..I merely wanted to know when they will release a proper update that will make a difference in racing like the turbo function..!
js058515 is offline   Reply With Quote
Old 10-09-2010, 11:54 AM   #1315
Tech Adept
 
Join Date: May 2010
Posts: 109
Default

Quote:
Originally Posted by js058515 View Post
Did you try and call Castle to let them know your interested in an update? Unfortunately, Castle doesn't troll the forums but their customer service is very good.
Castle guys do troll the forums and for there customer service is not that good, sorry to say. I think I will get me a Tekin instead.
2Quick is offline   Reply With Quote
Old 10-16-2010, 12:04 PM   #1316
Tech Adept
 
Join Date: May 2010
Posts: 109
Default

Quote:
Originally Posted by 2Quick View Post
When can we see a new release of Firmware for MMP...maybe with turbo function ?
Castle Creations replied with the following after I emailed them :

"The last versions of the Castle Creations software add a top speed limiter and torque control. These are of most use with Castle Creations motors to control their torque and speed. With sensored motors the ESC is tunable to provide what other companies call whatever they mean by boost functions. Obviously, there is no “turbo” or ”supercharger” boost with an electric motor. These are just terms to specific extremely height timing advance."

Maybe Castle Creations must also change the wording from "CHEAT Mode" to "turbo" or Supercharger" then the Mamba will be just as fast.....Lol
2Quick is offline   Reply With Quote
Old 10-16-2010, 02:13 PM   #1317
Tech Addict
 
Join Date: Oct 2005
Location: Northern NSW Australia
Posts: 734
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by 2Quick View Post
Castle Creations replied with the following after I emailed them :

"The last versions of the Castle Creations software add a top speed limiter and torque control. These are of most use with Castle Creations motors to control their torque and speed. With sensored motors the ESC is tunable to provide what other companies call whatever they mean by boost functions. Obviously, there is no “turbo” or ”supercharger” boost with an electric motor. These are just terms to specific extremely height timing advance."

Maybe Castle Creations must also change the wording from "CHEAT Mode" to "turbo" or Supercharger" then the Mamba will be just as fast.....Lol
It is a shame Castle only produce Mod motors.
It would be nice to see a 17.5 and 13.5 from them ?????? but i dought it.
Steven
__________________
Robitronic Avid / Avid V2
Tekin RS pro / Viper 10.5/MMP/6900

AE B44- MMP/Hacker 10.5/6900 Castle
IP 5000/50 SMC 5200/40/50
Casino Kid is offline   Reply With Quote
Old 10-20-2010, 02:18 PM   #1318
Tech Regular
 
Luppi Stefano's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: Italy
Posts: 490
Default

new update by Castle Creation
Castle Link V3.27.0

no new Firmware...
__________________
Team Capricorn Italy
Lab F1-01
Luppi Stefano is offline   Reply With Quote
Old 10-25-2010, 01:34 PM   #1319
Tech Adept
 
Join Date: May 2010
Posts: 109
Default

Does anyone have a good CHEAT MODE setup for 13.5 Ballistic with MMP on a 75M straight.

Last edited by 2Quick; 10-28-2010 at 11:22 AM.
2Quick is offline   Reply With Quote
Old 11-01-2010, 07:26 AM   #1320
Tech Master
 
Join Date: May 2008
Location: Calgary, Ab
Posts: 1,046
Trader Rating: 3 (100%+)
Default

Hi guys:
A friend of mine put the MMP 1s in his RC10R5 World gt with a 13.5 lrp not sure which one.
As for track size I'm guessing 100L x 40W. I know it's impossible to figure out from this, but........

Can anyone give us a starting point for fdr and cheat on?
I have tekins so I can shoot from there to get him in the zone, just never played with an MMP before.

Thanks.
__________________
Jeff Cohen

www.rcgears.net, www.carcar.ca
Thanks to my Sponsor: Shred-A-Can Metal Recyclers LTD
www.shredacan.com
chongo is offline   Reply With Quote
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Tekin RX8 1/8 Scale Brushless ESC Thread sharkman Electric Off-Road 18797 12-21-2016 05:07 PM
Mamba Max Pro BlueWalker Electric Off-Road 3283 06-20-2016 10:51 AM
Tekin Redline RS Sensored ESC and motors, opinions for offroad? Cain Electric Off-Road 4230 06-07-2015 03:38 PM
the Chopping Block-Crawler Wheels. ESC/Motor Combos-Baja stuff Timmahh R/C Items: For Sale/Trade 9 05-23-2009 11:33 PM
Compatability of brushless ESC's and motors between makes Iceracer Electric On-Road 16 03-21-2007 07:00 PM



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 03:15 PM.


Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net