R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 08-18-2010, 10:11 AM   #1261
Tech Master
 
Join Date: May 2009
Posts: 1,561
Trader Rating: 114 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by slashracer View Post
Could someone explain to me how to know where to set the RPM range in cheat mode. I have an Associated SC10 with a Novak 13.5t motor. Running a 75 spur and a 14 pinion for a FDR of 8.125. I run on small and large tracks. Maybe I need two settings depending on the track.
Anyone?
Chris Gierse is offline   Reply With Quote
Old 08-18-2010, 11:02 AM   #1262
Tech Adept
 
Join Date: May 2010
Posts: 109
Default

Quote:
Originally Posted by 2Quick View Post
Hi All
When I Perform motor test mode and after the test it does not display the motor KV but instead it displays "motor test data has been acquired"
Before it use to show the KV. Am I doing something wrong ?
Quote:
Originally Posted by Casino Kid View Post
No i dont think so i have the same.
The MMP is great for offroad with the Torque limiter, had a good play around with it yesterday with a Hacker 10.5 in a Duratrax Buggy and wound down was still poping the front wheels half way down the straight.
Knocked the TL back to 3
start power to med
punch to 50%
timing 35 deg
rpm range 4000-7500
spur 87 pinion 19
Thanks Steven
Thats not good..I would like to see the KV of my motor after a test.
2Quick is offline   Reply With Quote
Old 08-18-2010, 12:23 PM   #1263
Tech Champion
 
geeunit1014's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: The dirty burnie
Posts: 5,417
Trader Rating: 12 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by slashracer View Post
Anyone?
The RPM range will basically determine how the power comes on. For onroad with spec motors, we run a very wide range, as we can use the power everywhere. Running offroad, you may want to start later. For a 13.5 in onroad, I start run a range of around 6000-25000 (i dont remember what it gives you exactly, but its around this). You may want a range that starts later, so you dont get so much wheelspin down low.

Quote:
Originally Posted by 2Quick View Post
Thats not good..I would like to see the KV of my motor after a test.
1.29 does not show the kv. It doesnt really matter, as this "test" isnt really accurate, its just data for the torque control.
__________________
Mike Gee

Awesomatix USA/Pyscho Cells Racing/LRP/Sweep Racing/RSD/Middle River Hobbies/Johns Mobile Raceway/TQ Wire/Avid
geeunit1014 is offline   Reply With Quote
Old 08-19-2010, 12:25 AM   #1264
Tech Adept
 
Join Date: May 2010
Posts: 109
Default

Quote:
Originally Posted by geeunit1014 View Post
The RPM range will basically determine how the power comes on. For onroad with spec motors, we run a very wide range, as we can use the power everywhere. Running offroad, you may want to start later. For a 13.5 in onroad, I start run a range of around 6000-25000 (i dont remember what it gives you exactly, but its around this). You may want a range that starts later, so you dont get so much wheelspin down low.



1.29 does not show the kv. It doesnt really matter, as this "test" isnt really accurate, its just data for the torque control.
Thats not good...I really taught Castle created an extra great feature to measure motors KV.
2Quick is offline   Reply With Quote
Old 08-19-2010, 12:43 AM   #1265
Suspended
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 46
Default

Quote:
Originally Posted by 2Quick View Post
Thats not good...I really taught Castle created an extra great feature to measure motors KV.
so, that's might be bad
begintravel55 is offline   Reply With Quote
Old 08-19-2010, 05:02 AM   #1266
Tech Regular
 
Tread1's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: NE OHIO
Posts: 355
Trader Rating: 18 (100%+)
Default

You can still see the KV,it,s in the report you can print up,just use preview report and you don't have to print it.
__________________
"If you just want to bitch well, feel free to post here on RC Tech and look like the other 95% of the illiterate posts that are written here."---- ROAR ExCom member

Since when does 0=9?
Tread1 is offline   Reply With Quote
Old 08-19-2010, 06:34 AM   #1267
Tech Fanatic
 
macdude's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 925
Trader Rating: 3 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by Tread1 View Post
You can still see the KV,it,s in the report you can print up,just use preview report and you don't have to print it.
Sweet. I really like being able to see the differences between motors. And even if it is not super accurate I find it interesting to see how the controller reads different motors.
__________________
---------------
KO Eurus / Orca / MMP / XB2 / 22-4 /
macdude is offline   Reply With Quote
Old 08-19-2010, 11:29 AM   #1268
Tech Adept
 
Join Date: May 2010
Posts: 109
Default

Quote:
Originally Posted by Tread1 View Post
You can still see the KV,it,s in the report you can print up,just use preview report and you don't have to print it.
I noticed that but it does'nt show the Kv properly, just some figure, whats the use if it's not accurate then take the feature away or get it to measure properly
Come on Castle....get us the Turbo function already
2Quick is offline   Reply With Quote
Old 08-20-2010, 08:06 AM   #1269
Tech Apprentice
 
kawada's Avatar
 
Join Date: Dec 2003
Posts: 63
Default

May I know what is the right gearing for Novak 550 Ballistic 4.5 & 7.5 on Slash 4 x 4 with 3s ? Do I need any timing adjustment please ?
kawada is offline   Reply With Quote
Old 08-21-2010, 07:55 AM   #1270
Tech Fanatic
 
macdude's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 925
Trader Rating: 3 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by kawada View Post
May I know what is the right gearing for Novak 550 Ballistic 4.5 & 7.5 on Slash 4 x 4 with 3s ? Do I need any timing adjustment please ?
No for that I would just run in smart sense mode. Then gear for the track you are running.
__________________
---------------
KO Eurus / Orca / MMP / XB2 / 22-4 /
macdude is offline   Reply With Quote
Old 08-22-2010, 02:17 AM   #1271
Tech Addict
 
js058515's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: SoCal
Posts: 574
Trader Rating: 6 (100%+)
Default

For anyone in the market for the MMP, I just got a great deal from Tower Hobbies using the newest TH member codes along with free shipping. $107.98 shipped!

Current tower hobbies codes for saver club members?
js058515 is offline   Reply With Quote
Old 08-22-2010, 05:24 PM   #1272
Tech Fanatic
 
BennyBagems's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: Hobart, Australia
Posts: 774
Trader Rating: 15 (100%+)
Default

I'm thinking about trying 21.5, does anyone have a decent setup I can try?
Also what FDR should I be looking at?
__________________
BMAX 4 III - YZ-2 - S350BE-1
Ryper Hobbies - AKA - Arrowmax Tools - Yokomo Australia
Vice President GOMCC - http://www.gomcc.com.au
BennyBagems is offline   Reply With Quote
Old 08-23-2010, 04:27 AM   #1273
Tech Fanatic
 
macdude's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 925
Trader Rating: 3 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by BennyBagems View Post
I'm thinking about trying 21.5, does anyone have a decent setup I can try?
Also what FDR should I be looking at?
In what car?
__________________
---------------
KO Eurus / Orca / MMP / XB2 / 22-4 /
macdude is offline   Reply With Quote
Old 08-23-2010, 06:34 AM   #1274
Tech Fanatic
 
BennyBagems's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: Hobart, Australia
Posts: 774
Trader Rating: 15 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by macdude View Post
In what car?
Team Losi JRX-S Type R.
__________________
BMAX 4 III - YZ-2 - S350BE-1
Ryper Hobbies - AKA - Arrowmax Tools - Yokomo Australia
Vice President GOMCC - http://www.gomcc.com.au
BennyBagems is offline   Reply With Quote
Old 08-25-2010, 01:24 PM   #1275
Tech Apprentice
 
Leroifittipalde's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Location: Los Angeles, CA
Posts: 54
Send a message via AIM to Leroifittipalde Send a message via Yahoo to Leroifittipalde
Default

Just ordered my MMP yesterday. Anyone know if the programing sofware is mac compatable? Im assuming its pc only.
__________________
-ZIM
TRF 416//TA05 IFS//ABC Genetic//3Racing F1-09//Yokomo MR4 Rallye
Leroifittipalde is offline   Reply With Quote
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Tekin RX8 1/8 Scale Brushless ESC Thread sharkman Electric Off-Road 18797 12-21-2016 05:07 PM
Mamba Max Pro BlueWalker Electric Off-Road 3283 06-20-2016 10:51 AM
Tekin Redline RS Sensored ESC and motors, opinions for offroad? Cain Electric Off-Road 4230 06-07-2015 03:38 PM
the Chopping Block-Crawler Wheels. ESC/Motor Combos-Baja stuff Timmahh R/C Items: For Sale/Trade 9 05-23-2009 11:33 PM
Compatability of brushless ESC's and motors between makes Iceracer Electric On-Road 16 03-21-2007 07:00 PM



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 01:08 AM.


Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net