R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 12-08-2009, 06:59 AM   #166
Tech Master
 
cyanyde's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: KL, MY.
Posts: 1,023
Default

Did a short test on track with my MMP today. I can now let my Tekin RS Pro rest in my pit box until a new software is good enough comes along. Loving the MMP..........
__________________
/Adrian.

RC FB Pages Subscribed:
facebook.com/EPBuggy
facebook.com/AllStarChampionship
cyanyde is offline   Reply With Quote
Old 12-08-2009, 07:08 AM   #167
Tech Legend
 
Cain's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: West Fargo, North Dakota
Posts: 28,033
Trader Rating: 230 (100%+)
Default

how are the MMPros comparing to other ESCs like the Speed Passion GT 2.0s?
__________________
Member - Red River Radio/Control Car Club
< Tekno SCT410.3 x 2 |HB Racing D413 x 2 | Tekno EB48SL x 2 | Yokomo YZ-2 DTM x 2>
Cain is offline   Reply With Quote
Old 12-08-2009, 07:20 AM   #168
Tech Rookie
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 5
Default

Needing some help with MMP... I'm running this in 1 cell with the 1 cell software with a futaba 3PK and FASST system... when I pull the throttle it has no power to the motor, if I release the throttle and pull it again it takes off and sometimes it just dies out, I can pump the throttle and it seems to work a bit.

Anybody having any issues like this?

Bill
BillMaye is offline   Reply With Quote
Old 12-08-2009, 07:44 AM   #169
Tech Elite
 
Jochim_18's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: CALI
Posts: 2,364
Trader Rating: 10 (100%+)
Default

Look at the instruction manual how to setup a FUTABA Fasst Radio....

Quote:
Originally Posted by BillMaye View Post
Needing some help with MMP... I'm running this in 1 cell with the 1 cell software with a futaba 3PK and FASST system... when I pull the throttle it has no power to the motor, if I release the throttle and pull it again it takes off and sometimes it just dies out, I can pump the throttle and it seems to work a bit.

Anybody having any issues like this?

Bill
__________________
Localrcracing.com - Your premiere source of Radio controlled Racing in central California.

Visaliahobbies.com * SkyRC * casterracingparts.com
Jochim_18 is offline   Reply With Quote
Old 12-08-2009, 07:48 AM   #170
Tech Elite
 
Jochim_18's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: CALI
Posts: 2,364
Trader Rating: 10 (100%+)
Default

Hands Down the fastest speedcontrol out there right now.... and the adjustable profiles setup you have on MMM PRO is way a lot more than any other speedcontrol out on the market right now.

Quote:
Originally Posted by Cain View Post
how are the MMPros comparing to other ESCs like the Speed Passion GT 2.0s?
__________________
Localrcracing.com - Your premiere source of Radio controlled Racing in central California.

Visaliahobbies.com * SkyRC * casterracingparts.com
Jochim_18 is offline   Reply With Quote
Old 12-08-2009, 07:49 AM   #171
wyd
Tech Legend
 
wyd's Avatar
 
Join Date: Sep 2001
Location: Castle Mamba Max Pro. Feel its power!!!!!!!!!!
Posts: 21,059
Trader Rating: 50 (100%+)
Send a message via AIM to wyd
Default

Quote:
Originally Posted by BillMaye View Post
Needing some help with MMP... I'm running this in 1 cell with the 1 cell software with a futaba 3PK and FASST system... when I pull the throttle it has no power to the motor, if I release the throttle and pull it again it takes off and sometimes it just dies out, I can pump the throttle and it seems to work a bit.

Anybody having any issues like this?

Bill
Not sure if you did this but Futabe radios require you to have servo reversed on the throttle side with the MMP, Sidewinder or Mamba Max.
__________________
Castle Creations (Since 2005)
Bumps & Jumps RC (One of the best racing facilities around)
ST Racing Concepts (STRC) Great aluminum upgrades for many brands.
Custom Works (Best Oval Cars around). Too many titles to list
Shout out to: Sticky Kicks, CR Graphics and Race Ready Products
wyd is offline   Reply With Quote
Old 12-08-2009, 07:51 AM   #172
Tech Elite
 
Jochim_18's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: CALI
Posts: 2,364
Trader Rating: 10 (100%+)
Default

Castles customer service is top notch they even sponsor my event last year at my track. Check out goldenhillsraceway.com

Quote:
Originally Posted by lowcel View Post
Thanks but I don't think it is the switch. After explaining the issue to the people at Castle I imagine if they would have thought it was the switch they would have mentioned it to me rather than volunteering to just send me a new esc.

The firmware was updated to the newest a couple of weeks ago. I reloaded the latest version of the firmware hoping that it would take care of the problem but unfortunately it did not help.

Last night I took the lead from the mmp on my T3 and the mmp from my T2 and hooked them both (one at a time) up to the receiver on my speed-t and everything worked fine. I'm pretty sure it is just a bad esc. It's inconvenient but it's not really a big deal, with electronics things go bad from time to time.
__________________
Localrcracing.com - Your premiere source of Radio controlled Racing in central California.

Visaliahobbies.com * SkyRC * casterracingparts.com
Jochim_18 is offline   Reply With Quote
Old 12-08-2009, 07:51 AM   #173
Tech Champion
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 5,551
Trader Rating: 76 (100%+)
Default

Do you have to have the speedo connected to your laptop in order for the software to come up on the screen like a Tekin, or can you pull up the software at anytime without it being connected?
MUDVAYNE is offline   Reply With Quote
Old 12-08-2009, 07:58 AM   #174
Tech Master
 
lowcel's Avatar
R/C Tech Elite Subscriber
 
Join Date: Sep 2009
Location: Charleston, WV
Posts: 1,315
Trader Rating: 80 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by MUDVAYNE View Post
Do you have to have the speedo connected to your laptop in order for the software to come up on the screen like a Tekin, or can you pull up the software at anytime without it being connected?
I always open the software and then I connect to my mmp. You can't really do much with the software without connecting though.
__________________
Team Whopperjawed Racing
This hobby is going to $5 me to death.
lowcel is offline   Reply With Quote
Old 12-08-2009, 08:01 AM   #175
wyd
Tech Legend
 
wyd's Avatar
 
Join Date: Sep 2001
Location: Castle Mamba Max Pro. Feel its power!!!!!!!!!!
Posts: 21,059
Trader Rating: 50 (100%+)
Send a message via AIM to wyd
Default

Quote:
Originally Posted by MUDVAYNE View Post
Do you have to have the speedo connected to your laptop in order for the software to come up on the screen like a Tekin, or can you pull up the software at anytime without it being connected?
Ken give me a call if you have any questions and I will help you out.
__________________
Castle Creations (Since 2005)
Bumps & Jumps RC (One of the best racing facilities around)
ST Racing Concepts (STRC) Great aluminum upgrades for many brands.
Custom Works (Best Oval Cars around). Too many titles to list
Shout out to: Sticky Kicks, CR Graphics and Race Ready Products
wyd is offline   Reply With Quote
Old 12-08-2009, 08:02 AM   #176
Tech Champion
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 5,551
Trader Rating: 76 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by lowcel View Post
I always open the software and then I connect to my mmp. You can't really do much with the software without connecting though.
Thats cool, I just wanted to take a look and see what the differences are between the two.
MUDVAYNE is offline   Reply With Quote
Old 12-08-2009, 09:34 AM   #177
Tech Fanatic
 
scootr117's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: On a Stage or Stand somewhere
Posts: 939
Default

Quote:
Originally Posted by MUDVAYNE View Post
Thats cool, I just wanted to take a look and see what the differences are between the two.
Tekin products all the way???? May want to change that IF you're switching sides...

OH........ and Pann Carr is my HERO too
__________________
Scooter EXperimental
RK Designs
CD SuperPro Motors
Mike Pulfer is my HERO....
scootr117 is offline   Reply With Quote
Old 12-08-2009, 09:39 AM   #178
Tech Elite
 
iPearl's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: Cypress, TX
Posts: 2,848
Trader Rating: 95 (100%+)
Send a message via AIM to iPearl Send a message via MSN to iPearl
Default

Besides the Size I have nothign to complain about with the new Software =D
__________________
Design Of Things !!!
iPearl is offline   Reply With Quote
Old 12-08-2009, 11:57 AM   #179
Tech Champion
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 5,551
Trader Rating: 76 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by scootr117 View Post
Tekin products all the way???? May want to change that IF you're switching sides...

OH........ and Pann Carr is my HERO too
Not thinking of switching sides, just want to see what the Mamba software looks like. I have a friend back East that runs for Castle, and he really seems to like it. If I do switch, I'll be sure and change that.

I told John last night at the Hobbyshop that I was going to put that in my signature as a joke, and several others egged me on.
MUDVAYNE is offline   Reply With Quote
Old 12-08-2009, 12:47 PM   #180
Tech Fanatic
 
scootr117's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: On a Stage or Stand somewhere
Posts: 939
Default

I have the older NON sensored MM in my off road stuff....the link is fairly nifty ...I like being able to BEND the throttle curves to help from losing traction in the dirt....I did just get a Tekin for the 1-12th scale and it will end up in the VTA for the summer....
__________________
Scooter EXperimental
RK Designs
CD SuperPro Motors
Mike Pulfer is my HERO....
scootr117 is offline   Reply With Quote
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Tekin RX8 1/8 Scale Brushless ESC Thread sharkman Electric Off-Road 18801 04-23-2017 03:49 PM
Mamba Max Pro BlueWalker Electric Off-Road 3283 06-20-2016 10:51 AM
Tekin Redline RS Sensored ESC and motors, opinions for offroad? Cain Electric Off-Road 4230 06-07-2015 03:38 PM
the Chopping Block-Crawler Wheels. ESC/Motor Combos-Baja stuff Timmahh R/C Items: For Sale/Trade 9 05-23-2009 11:33 PM
Compatability of brushless ESC's and motors between makes Iceracer Electric On-Road 16 03-21-2007 07:00 PM



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 03:51 PM.


Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net