R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road

Thread Tools Search this Thread
Old 10-14-2009, 03:21 PM   #16
Tech Adept
Join Date: Jan 2009
Location: colorado
Posts: 168
Send a message via Skype™ to slotracer577

Not sure on other ESC's but the tekin will not function with the red wire pulled. Have to leave it hooked up to make the ESC work correctly.
Team Epic
slotracer577 is offline   Reply With Quote
Old 10-14-2009, 11:33 PM   #17
Tech Elite
Yokomo_Ant3's Avatar
Join Date: Apr 2008
Location: Australia
Posts: 2,385
Trader Rating: 29 (100%+)

Originally Posted by Bronco1 View Post
So went out racing tonight and did 2 things (running 1/12 scale - TP 5000 1s lipo - Ezrun 60A esc - Hitec mini servo - Spektrum receiver):

1) ran the car without my 7.4v 150mah receiver pack. Car ran ok, no noticable problems. Servo probably slower but never went out.

2) tried to run the car with a 7.4v 150mah receiver pack paired to a Nosram regulator. So I pulled the red wire out of the esc plug wich goes into the receiver (to enable the bec), then connected the regulator to the receiver followed by connecing the receiver pack to the regulator. Only used the power switch of the regulator to turn on the system.

Result : power to the servo but nothing for the esc ? When I also used the power switch of the esc I got throttle response.

I thought using the esc power switch was out of the question.

I'm confused now.

PS : didn't have the ... to directly connect the receiver pack to the receiver.
I had the same problem you did. You have to turn on the speedie switch to power the motor Im also using the Nosram regulator, but the car was ultra slow. Im talking really slow..... I had a 4.0 in there, and was getting outrun by single cell 10.5 12th scales. Not sure what we are doing wrong.

The car almost felt like it dumped at 2-3 mins and got slower. Battey voltage was still at 4.1v??? and on 27mah used from the reciver pack.

I have now wired up a booster, and the car sounds ALOT faster. Not sure though as i havent tested it on the track yet.... I want to keep using the other system due to run time issues, but i need it to function properly.

A question for the pro's: Should we be running the red wire from the speedo in the reciver plug, and will this make the speedo power up without the switch? But woudnt that make the car have 2 BEC's?

I didnt want to try because i didnt want to blow anything....

Thanks in advance,

Antoni Caretti

Team Schumacher - Team Scorpion - Sweep Racing - Bezerk RC - Adelaide RC
Yokomo_Ant3 is offline   Reply With Quote

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
RC FLIGHT brading Manila Racers 23110 12-24-2015 06:23 PM
The Seattle Indoor Raceway PutAwayWet Northwest Racers 2477 02-28-2014 02:00 PM
Middle East RC (Qatar RC Club/Abu Dhabi RC) CRahoD Manila Racers 1788 02-09-2014 12:26 PM
Which regulator is the best for 2c lipo. tristyn Nitro Off-Road 8 08-05-2009 11:16 AM

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

All times are GMT -7. It is currently 01:27 AM.

Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net

SEO by vBSEO 3.5.0