R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 04-21-2009, 01:08 AM   #121
Tech Champion
 
smilekt's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 9,536
Trader Rating: 13 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by dbmartin View Post
Happy to report that I ran my new 2.0 GT this weekend with no thermal issues. Ran both a 3.5 and 4.5. The speedo never got hot for me, The 3.5 temped at 178 degrees F which was a little hot, But I think if I work on the setting a little, I can bring this down.
what setting profile u use ?
__________________
Kuala Terengganu Rc Club Facebook
http://www.facebook.com/group.php?v=wall&gid=357083332025
smilekt is offline   Reply With Quote
Old 04-21-2009, 08:08 PM   #122
Tech Champion
 
skypilot's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 9,492
Trader Rating: 14 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by smilekt View Post
nice nice .. do more report about GT 2.0 ..
settings on ESC
1. - 1
2. - 1
3. - 4
4. - 6
5. - 4
6. - 1
7. - 2
8. - 2
9. - 6
10.-1

ESC temps stayed around 90 degees all day. motor temps never got over 110. even though its safe to do, i don't like to run my motors hot. especially mod motors, if i need more power i will change motors, on this day, with low traction, a 6.5 was plenty. actually ran right with the 4.0's and 4.5's on the track.
__________________
#49, #25a, #91, #7, #12 the ones to watch.... UPDATE. #12 is your new AMA GNC #1

A Northwest Team of Positive actions
skypilot is offline   Reply With Quote
Old 04-22-2009, 08:57 AM   #123
Super Moderator
 
Marcos.J's Avatar
R/C Tech Elite Subscriber
 
Join Date: Sep 2003
Location: Semper Fi
Posts: 25,177
Trader Rating: 140 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by skypilot View Post
settings on ESC
1. - 1
2. - 1
3. - 4
4. - 6
5. - 4
6. - 1
7. - 2
8. - 2
9. - 6
10.-1

ESC temps stayed around 90 degees all day. motor temps never got over 110. even though its safe to do, i don't like to run my motors hot. especially mod motors, if i need more power i will change motors, on this day, with low traction, a 6.5 was plenty. actually ran right with the 4.0's and 4.5's on the track.
What FDR were you using with the 6.5 ?
Marcos.J is offline   Reply With Quote
Old 04-22-2009, 10:20 AM   #124
Tech Champion
 
skypilot's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 9,492
Trader Rating: 14 (100%+)
Default

89/24 on a Mi3 whatever that is
__________________
#49, #25a, #91, #7, #12 the ones to watch.... UPDATE. #12 is your new AMA GNC #1

A Northwest Team of Positive actions
skypilot is offline   Reply With Quote
Old 04-22-2009, 10:21 AM   #125
Super Moderator
 
Marcos.J's Avatar
R/C Tech Elite Subscriber
 
Join Date: Sep 2003
Location: Semper Fi
Posts: 25,177
Trader Rating: 140 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by skypilot View Post
89/24 on a Mi3 whatever that is
6.67 fdr got it thanks
Marcos.J is offline   Reply With Quote
Old 04-22-2009, 05:18 PM   #126
Tech Regular
 
quantum's Avatar
 
Join Date: Dec 2001
Posts: 351
Default

anyone?? bueller?...

Quote:
Originally Posted by quantum View Post
i am using the GT v1, and i am experiencing a problem, where if i ever tap the brakes, the car hesitates for moment before it gets moving again. i mean i am just tapping the brakes and then getting right back on the throttle and i lose time waiting for it to get moving again. any idea what could be wrong?

here are my settings:
1) 1
2) 1
3) 4
4) 6
5) 3
6) 1
7) 1
8 ) 1
9) 5
10) 1
quantum is offline   Reply With Quote
Old 04-22-2009, 05:38 PM   #127
Tech Champion
 
skypilot's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 9,492
Trader Rating: 14 (100%+)
Default

i wish i could help, i had that issue when the esc first came out and can't remember for the life of me what the problem was, it is fixable so don't give up hope. maybe it was a cap issue.
__________________
#49, #25a, #91, #7, #12 the ones to watch.... UPDATE. #12 is your new AMA GNC #1

A Northwest Team of Positive actions
skypilot is offline   Reply With Quote
Old 04-22-2009, 06:32 PM   #128
Tech Regular
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 282
Default GT 2.0 PRO Advise

I have just bought the GT 2 Pro and will be using it for the 1st time this weekend. Firstly when I set it to my transmitter can I use the setting box to programme it for the 1st time or do I need to use the little button on the esc.
Also I will be running a speedpassion 13.5 and racing on a large open track on asphalt using rubber tyres, could the speed passion guys give me a good starting point set up for brakes, timing, gearing etc.

Many thanks
FLAT OUT is offline   Reply With Quote
Old 04-22-2009, 08:08 PM   #129
Tech Elite
 
killingtime's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 2,658
Trader Rating: 3 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by killingtime View Post
I'm running the older SP esc, the ver 1.0. My question/problem is that I only get about 10% power off the line and then 1/2 sec. later full power. BTW, my radio is a Helios with Spektrum.

Thanks for any help you can provide


I remember seeing this discussed/resolved in the old thread but.....
For some reason I was thinking it was a throttle setting on the Helios that was the culprit, but I've tried all kinds of variations and still having the same issue. I wish someone form Speed Passion could chime in on this one. I can only imagine that they have dealt with this issue more than once.

anyone?
__________________
Mike Webb

rD Squared-MW Designs-C and R racing

Final Thoughts RC club R.I.P.
killingtime is offline   Reply With Quote
Old 04-22-2009, 10:05 PM   #130
Tech Elite
 
Mike Haynes's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: Area 51
Posts: 3,699
Trader Rating: 2 (100%+)
Default

When that happened to me it was usually a motor with a faulty sensor board or a bad cable, the speedo will try to start in sensored, but struggle, then it switches to sensor less and works properly. Usually a different motor (or cable) will solve the issue.

I have also seen this happen on 4 cell with the drrs set too highly, but its very rare.
__________________
Team Associated - Reedy Power - Sweep - Protoform - TQ Wire - Lacher paint
Mike Haynes is offline   Reply With Quote
Old 04-23-2009, 06:04 AM   #131
Tech Champion
 
abailey21's Avatar
R/C Tech Elite Subscriber
 
Join Date: Aug 2007
Location: SoCal
Posts: 5,150
Trader Rating: 35 (100%+)
Default

As it shows in the manual (which I highly advise you read), you still need to calibrate the radio to the ESC like all other ESC's on the market, that has not and will not change. Once that 10 second operation is finished all setting are changed from the program box
Quote:
Originally Posted by FLAT OUT View Post
I have just bought the GT 2 Pro and will be using it for the 1st time this weekend. Firstly when I set it to my transmitter can I use the setting box to programme it for the 1st time or do I need to use the little button on the esc.
Also I will be running a speedpassion 13.5 and racing on a large open track on asphalt using rubber tyres, could the speed passion guys give me a good starting point set up for brakes, timing, gearing etc.

Many thanks

I have already emailed you with more specific questions to your application, please check your junk mail box or email me @ adam@schumacherusa.net with more specific details of which radio, motor, servo, batteries, gear ratio your running.
Quote:
Originally Posted by killingtime View Post
For some reason I was thinking it was a throttle setting on the Helios that was the culprit, but I've tried all kinds of variations and still having the same issue. I wish someone form Speed Passion could chime in on this one. I can only imagine that they have dealt with this issue more than once.

anyone?
__________________
K.C.C.O.
abailey21 is offline   Reply With Quote
Old 04-23-2009, 02:14 PM   #132
Tech Elite
 
killingtime's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 2,658
Trader Rating: 3 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by abailey21 View Post
I have already emailed you with more specific questions to your application, please check your junk mail box or email me @ adam@schumacherusa.net with more specific details of which radio, motor, servo, batteries, gear ratio your running.
Thanks Adam
Unless you were also trying to sell me replica watches, viagra or weight loss pills.... I didn't get your email I've sent the requested info to you.
__________________
Mike Webb

rD Squared-MW Designs-C and R racing

Final Thoughts RC club R.I.P.
killingtime is offline   Reply With Quote
Old 04-23-2009, 02:18 PM   #133
Tech Champion
 
abailey21's Avatar
R/C Tech Elite Subscriber
 
Join Date: Aug 2007
Location: SoCal
Posts: 5,150
Trader Rating: 35 (100%+)
Default

I was the pill for E.D.

I'll be looking for the email lol


Quote:
Originally Posted by killingtime View Post
Thanks Adam
Unless you were also trying to sell me replica watches, viagra or weight loss pills.... I didn't get your email I've sent the requested info to you.
__________________
K.C.C.O.
abailey21 is offline   Reply With Quote
Old 04-23-2009, 05:25 PM   #134
Tech Champion
 
skypilot's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 9,492
Trader Rating: 14 (100%+)
Default

thanks adam, package arrived yesterday, new shirts are cool
__________________
#49, #25a, #91, #7, #12 the ones to watch.... UPDATE. #12 is your new AMA GNC #1

A Northwest Team of Positive actions
skypilot is offline   Reply With Quote
Old 04-23-2009, 11:08 PM   #135
Tech Master
 
Join Date: Aug 2002
Posts: 1,117
Trader Rating: 15 (100%+)
Default

So Adam:

First time on this thread....If I was looking for a Speed Passion ESC and motor for my 1/10 J Concepts 4WD buggy on fairly large tracks ( 130'straights) using SMC 4900 Lipo saddle packs. Which SP system or ESC and motor should I get. They must be Roar approved. I'm also looking at the Tekin RS Pro 5.5 system. If you can help me it would be greatly appreciated. If you wish you can email me at molsonindy@shaw.ca with this info.

thanks....Don
7.5man is offline   Reply With Quote
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Speed Passion GT Competition Brushless ESC v2.0 Low Profile, LPF pink_sleeve Electric On-Road 13 07-08-2009 10:17 AM


Tags
gt2, lack of help, overpriced, poor customer service, reventon, reventon pro, speed passion


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 01:02 AM.


Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net

SEO by vBSEO 3.5.0