R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 02-13-2014, 08:36 PM   #12436
Tech Rookie
R/C Tech Elite Subscriber
 
Join Date: Feb 2014
Posts: 6
Default

Quote:
Originally Posted by dan_vector View Post
Good call! I'll be there with a brand new Reventon Pro 1.1 running in open brushless and so keen to know if there will be any factory support there!

Anyone got a good 13.5t open esc setup that'll be a good starter for ten for a TC?
Yes, SP team driver and tech support would be at TITC and support any drivers at the event.
rchobbymart is offline   Reply With Quote
Old 02-13-2014, 08:46 PM   #12437
Tech Regular
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 278
Trader Rating: 9 (100%+)
Default

Got my new reventon pro in and had a chance to try it tonight in my TLR 22-4. I am using a non sensored 4300kv motor from G-force. Had to download the software to allow me to change the mod1 to mod0 so I can have reverse. There's a bunch of us that show up at the local track on Thursdays and there's no one to marshal the track when we're all on the stand, hence the need for reverse.

I am getting a TREMENDOUS amount of cogging. Never had this issue once with the old 60amp Hobbywing ESC. Also was able to go to 40% on braking,which works fine. I left the rest of the settings as is in the software.

Plan is to get a 6.5 sensored motor soon, poss before next week. I am pretty happy so far, just the cogging freaks me out. It's there for the first 10% of trigger travel. Getting it in both directions.
frankenstang is offline   Reply With Quote
Old 02-13-2014, 09:02 PM   #12438
Tech Master
 
EDWARD2003's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: Kagoshima, Japan
Posts: 1,920
Trader Rating: 6 (100%+)
Default

When are you going to update the team drivers? Lol SP website is a tad outdated.
EDWARD2003 is offline   Reply With Quote
Old 02-13-2014, 10:34 PM   #12439
Tech Adept
 
Join Date: Jun 2010
Location: Barcelona - Catalonia
Posts: 144
Default

Quote:
Originally Posted by rchobbymart View Post
Wor, never seen this case before..... Just called SP they say you can just solder the wire directly. But be careful do not short any of the wires.
Ready again fot next test this weekend


thanks and regards,
TyoBBS is offline   Reply With Quote
Old 02-17-2014, 01:25 PM   #12440
Tech Initiate
 
Join Date: Nov 2013
Posts: 28
Trader Rating: 4 (100%+)
Default

I'm having trouble getting my Reventon program card to work with my new Reventon s ESC. I've plugged it into my computer and installed the drivers and program from the SP website but it still shows up as unknown device (windows 7). When I plug it into the computer the 4 lines give a faint flash and nothing happens. I tried plugging it into just the ESC with a battery and turned it on and all it will do is light up the two left dashes and won't do anything else. I tried to hold the reset button and plug it into the computer and still all I get is a faint flash from the 4 dashes and nothing happens. I work in IT and have tried this on two different computers. I'm wondering if I just got a bad box?
lonewanderer is offline   Reply With Quote
Old 02-17-2014, 07:04 PM   #12441
Tech Champion
 
Join Date: Nov 2002
Location: Chicago, IL
Posts: 7,474
Trader Rating: 34 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by lonewanderer View Post
I'm having trouble getting my Reventon program card to work with my new Reventon s ESC. I've plugged it into my computer and installed the drivers and program from the SP website but it still shows up as unknown device (windows 7). When I plug it into the computer the 4 lines give a faint flash and nothing happens. I tried plugging it into just the ESC with a battery and turned it on and all it will do is light up the two left dashes and won't do anything else. I tried to hold the reset button and plug it into the computer and still all I get is a faint flash from the 4 dashes and nothing happens. I work in IT and have tried this on two different computers. I'm wondering if I just got a bad box?
Please double check the wire connecting the programming box to you ESC is properly matched in terms of negative/positive/nuetral.


--------------------
__________________
Speed Passion * Fantom Racing * Windy City Raceway
Nexus is offline   Reply With Quote
Old 02-18-2014, 01:27 PM   #12442
Tech Initiate
 
Join Date: Nov 2013
Posts: 28
Trader Rating: 4 (100%+)
Default

It is correct. Shouldn't it power up to the computer without the esc connected anyways?
lonewanderer is offline   Reply With Quote
Old 02-18-2014, 02:19 PM   #12443
Tech Legend
 
Cain's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: West Fargo, North Dakota
Posts: 26,558
Trader Rating: 206 (100%+)
Default

Are the Red ring 12.5mm Rotors legal for ROAR Stock class racing? I have heard they are not because of this rule:

Quote:
8.5.4.4.2 ROAR Spec Motors: External shaft diameter must be 0.125 inches (3.175mm). Only one piece, two pole Neodymium sintered, or Ferrite (Ceramic) magnetic rotors are permitted. The magnet length shall be 25.0 +/- 1.00mm not including any non-magnetic balancing material. The magnet outside diameter shall be a maximum of 12.51 mm, no tolerance, for the entire length of the magnet. The shaft outside diameter, where the magnet is mounted, shall be 7.25 +/- 0.150mm for the entire length of the magnet. This dimension must be measurable without destroying the rotor.
not sure so figured I would ask, and asked here too as there may be more visitors.
__________________
< Team Associated RC10B6D>
< Durango DESC410V2, DEX410V5>
Cain is offline   Reply With Quote
Old 02-20-2014, 03:53 PM   #12444
Tech Elite
 
Joel Lagace's Avatar
 
Join Date: Feb 2002
Location: Ottawa, Ontario, Canada
Posts: 2,584
Trader Rating: 4 (100%+)
Default

Just wanted to double check: IS the latest GT2.0/GT2.1 software V1.38 6/12/2012?

ITs the lastest i can find on the sp site but just wanted to double check. Cracked open a NIB GT2.1 need to flash mod profile to it
__________________
"Without Rules its just Backyard Bashing!"
www.rcottawa.com
Joel Lagace is offline   Reply With Quote
Old 02-20-2014, 03:53 PM   #12445
Tech Elite
 
Joel Lagace's Avatar
 
Join Date: Feb 2002
Location: Ottawa, Ontario, Canada
Posts: 2,584
Trader Rating: 4 (100%+)
Default

Just wanted to double check: IS the latest GT2.0/GT2.1 software V1.38 6/12/2012?

ITs the lastest i can find on the sp site but just wanted to double check. Cracked open a NIB GT2.1 need to flash mod profile to it
__________________
"Without Rules its just Backyard Bashing!"
www.rcottawa.com
Joel Lagace is offline   Reply With Quote
Old 02-20-2014, 08:58 PM   #12446
Tech Regular
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 278
Trader Rating: 9 (100%+)
Default

Is there a Speed Passion ESC that will work with a Losi SCTE running 2 cell lipo and a 4.5-5.5 turn motor?
frankenstang is offline   Reply With Quote
Old 02-20-2014, 10:57 PM   #12447
Tech Adept
 
Join Date: Jun 2010
Location: Barcelona - Catalonia
Posts: 144
Default

Quote:
Originally Posted by frankenstang View Post
Is there a Speed Passion ESC that will work with a Losi SCTE running 2 cell lipo and a 4.5-5.5 turn motor?
Reventon PRO: 4.5R to 21.5R Motorturn
TyoBBS is offline   Reply With Quote
Old 02-21-2014, 07:41 AM   #12448
Tech Initiate
 
apique_14's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 21
Default

Hi, Need help on Combo sensor Speedpassion R ESC. Is there any way to reverse the rotation instead of reversing it via transmitter.

For info my current kit require changing of the motor position. Horizontal on the right hand side. Did reverse via transmitter but i need double tap in order to move forward after brake. (Forward/Reverse with brake mode).

TQ
apique_14 is offline   Reply With Quote
Old 02-21-2014, 11:49 PM   #12449
Tech Adept
 
Join Date: Jun 2010
Location: Barcelona - Catalonia
Posts: 144
Default

I'm trying to start smoothly my Reventon PRO 1.1.
When you push throttle, at the begining, don't moves tires (reduced neutral range) but allways starts fast, seems impossible to see tires moving slowly.

Reventon PRO 1.1 is like this?
TyoBBS is offline   Reply With Quote
Old 02-22-2014, 10:04 AM   #12450
Tech Champion
 
Join Date: Nov 2002
Location: Chicago, IL
Posts: 7,474
Trader Rating: 34 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by TyoBBS View Post
I'm trying to start smoothly my Reventon PRO 1.1.
When you push throttle, at the begining, don't moves tires (reduced neutral range) but allways starts fast, seems impossible to see tires moving slowly.

Reventon PRO 1.1 is like this?
Sounds like your TX end points are not calibrated.
__________________
Speed Passion * Fantom Racing * Windy City Raceway
Nexus is offline   Reply With Quote
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Speed Passion GT Competition Brushless ESC v2.0 Low Profile, LPF pink_sleeve Electric On-Road 13 07-08-2009 10:17 AM


Tags
gt2, lack of help, overpriced, poor customer service, reventon, reventon pro, speed passion


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 03:55 AM.


Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net

SEO by vBSEO 3.5.0