R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 08-19-2013, 01:10 AM   #11941
Tech Rookie
 
Join Date: Jun 2013
Location: Iloilo City, Philippines
Posts: 14
Trader Rating: 4 (100%+)
Default

@wollow86 - well hope yours is just a case of replacing the sensor cable - SP provides a very short cable and in order to fit, we sometimes overstretch it and end up with a loose contact; or checking gear mesh (...this one produces a very loud and rough sound) or well, while your at it, check tightness of pinion grub screws - I did experience this loud and rough sound with one of my pinions (29T48P) before, i think the pitch doesn't match my spur's...replaced it with a better one.

V19 is available in my choices for update firmware at SP Interface. I do have Muchmore Fleta installed as well.
acuglass is offline   Reply With Quote
Old 08-19-2013, 02:24 AM   #11942
Tech Addict
 
wollow86's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Location: Hobart
Posts: 707
Trader Rating: 7 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by acuglass View Post
@wollow86 - well hope yours is just a case of replacing the sensor cable - SP provides a very short cable and in order to fit, we sometimes overstretch it and end up with a loose contact; or checking gear mesh (...this one produces a very loud and rough sound) or well, while your at it, check tightness of pinion grub screws - I did experience this loud and rough sound with one of my pinions (29T48P) before, i think the pitch doesn't match my spur's...replaced it with a better one.

V19 is available in my choices for update firmware at SP Interface. I do have Muchmore Fleta installed as well.
The problem is there without the motor installed in a car. I've tried just about every combination of motors, sensor wires and software I can. All the motors and sensor wires work fine with a different esc. Only possible thing left is a hardware fault with the esc sensor board.
__________________
Supporting Aussie hobby shops:
- www.MRJRacing.com.au - - www.feralbatteries.com.au - - www.actionrc.com.au -
wollow86 is offline   Reply With Quote
Old 08-19-2013, 03:21 AM   #11943
Tech Rookie
 
Join Date: Jun 2013
Location: Iloilo City, Philippines
Posts: 14
Trader Rating: 4 (100%+)
Default

@wollow86 - oh i get it, your motor is not installed yet. well, i have not experienced that yet.. but good luck on your search/isolation of possible cause(s) of the problem. Mine ended with using a different software version. If it didn't then definitely, i'll be looking for another potential cause... it would have been easier if SP would have simply wrote me an email on how to sort out the problem though...
acuglass is offline   Reply With Quote
Old 08-19-2013, 11:03 AM   #11944
Tech Elite
 
JayL's Avatar
R/C Tech Elite Subscriber
 
Join Date: Mar 2006
Location: Ca
Posts: 2,775
Default

http://www.petitrc.com/reglages/spee...eSoftware/eng/
__________________
A800 HW XR10Pro HW G2 4.5T|||B5MFL HW StockSpec Team Powers 17.5|||VTA: Awesomatix EVO 1.1 Orca VX3 |||F1:
Xray X1 2016, HW V3.1, Ride XR Tires, D4SS 21.5|||Futaba 4PX|||iCharger 308Duo
JayL is offline   Reply With Quote
Old 08-19-2013, 11:19 AM   #11945
Tech Fanatic
 
Typeone's Avatar
 
Join Date: May 2013
Location: Fresno,Ca
Posts: 781
Trader Rating: 30 (100%+)
Default

So what would MuchMore software do for my Reventon Pro in stock0. I'm running a 17.5R MMM with 30 deg timing. Also what size rotor should I choose if I want a little bit more power. The guys at my track are running Tekin esc with RevTech motors.
Typeone is offline   Reply With Quote
Old 08-19-2013, 11:22 AM   #11946
Tech Regular
 
Holmenkollen's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: Sweden
Posts: 425
Angry

I got a brand new Reventon Pro today and throttle/brake does not work. I can do a radio setup and use the LCD box but it does not react on radio input. Steering works. I tried different software versions too. This is not fun. Brand new...
__________________
Serpent - Hobbywing - Graupner
Holmenkollen is offline   Reply With Quote
Old 08-19-2013, 11:40 AM   #11947
Tech Champion
 
Solara's Avatar
 
Join Date: Sep 2002
Location: Chicago Illinois USA
Posts: 9,042
Trader Rating: 16 (100%+)
Send a message via ICQ to Solara Send a message via AIM to Solara
Default

Quote:
Originally Posted by Holmenkollen View Post
I got a brand new Reventon Pro today and throttle/brake does not work. I can do a radio setup and use the LCD box but it does not react on radio input. Steering works. I tried different software versions too. This is not fun. Brand new...
Try reverse your throttle on your radio and recalibrate...
__________________
SPEED PASSION - King Golden, Speed Passion USA, Speed Power, Hirosaka Pro Products, East Coast Bodies, Schumacher Racing, Hurricane Motorsports, Serpent America, Sweep Racing USA. http://www.spautomobile.com/en/index.asp (SPEED PASSION AUTOMOTIVE)
NEW Speed Power/Speed Passion direct sale site - http://shop.speedpowerrc.com/
Solara is offline   Reply With Quote
Old 08-19-2013, 01:07 PM   #11948
Tech Regular
 
Holmenkollen's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: Sweden
Posts: 425
Default

Quote:
Originally Posted by Solara View Post
Try reverse your throttle on your radio and recalibrate...
Tried it again and now it worked. Must be a glitch or something. Thanks! Using a KO radio.
__________________
Serpent - Hobbywing - Graupner
Holmenkollen is offline   Reply With Quote
Old 08-19-2013, 01:53 PM   #11949
Tech Fanatic
 
Typeone's Avatar
 
Join Date: May 2013
Location: Fresno,Ca
Posts: 781
Trader Rating: 30 (100%+)
Default

Any help with my previous question???
Typeone is offline   Reply With Quote
Old 08-19-2013, 01:53 PM   #11950
Tech Fanatic
 
Typeone's Avatar
 
Join Date: May 2013
Location: Fresno,Ca
Posts: 781
Trader Rating: 30 (100%+)
Default

Any help with my previous question I posted??
Typeone is offline   Reply With Quote
Old 08-19-2013, 03:01 PM   #11951
Tech Addict
 
G-rem's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Location: Belgium
Posts: 610
Trader Rating: 2 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by Typeone View Post
So what would MuchMore software do for my Reventon Pro in stock0. I'm running a 17.5R MMM with 30 deg timing. Also what size rotor should I choose if I want a little bit more power. The guys at my track are running Tekin esc with RevTech motors.
MuchMore software will make normally run your speedo cooler and the throttle curve will be a little bit smoother.

Don't change the size of your rotor, a bigger rotor will give you a little more torque but less speed...with the stock0 mode, that's not a good solution, you'll certainly have a lack of top speed in comparison to others.

Best Regards,
G-rem
G-rem is offline   Reply With Quote
Old 08-19-2013, 03:04 PM   #11952
Tech Champion
 
Solara's Avatar
 
Join Date: Sep 2002
Location: Chicago Illinois USA
Posts: 9,042
Trader Rating: 16 (100%+)
Send a message via ICQ to Solara Send a message via AIM to Solara
Default

Quote:
Originally Posted by Typeone View Post
Any help with my previous question I posted??
For 17.5...depends on the size of the track, I am using 34* timing (yellow board around middle position) and gear at 3.1 to 3.2 (that is on a large 1/8th size track...) outdoor. Rotor need to be a legal rotor.....12.3mm, stock one came with the motor is fine.
__________________
SPEED PASSION - King Golden, Speed Passion USA, Speed Power, Hirosaka Pro Products, East Coast Bodies, Schumacher Racing, Hurricane Motorsports, Serpent America, Sweep Racing USA. http://www.spautomobile.com/en/index.asp (SPEED PASSION AUTOMOTIVE)
NEW Speed Power/Speed Passion direct sale site - http://shop.speedpowerrc.com/
Solara is offline   Reply With Quote
Old 08-19-2013, 07:15 PM   #11953
Tech Elite
 
Join Date: Dec 2003
Location: OC
Posts: 2,051
Trader Rating: 18 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by SP CS View Post
PM us the phone # or call us at 888-928-1328 and we will walk you through.

SP CS
I'm going to PM you my number, please call at your earliest convenience. Problem is, I'm at the office from 6:30 am to 5:00 pm Pacific. A Main Hobbies sent me a replacement programming card, but I'm encountering the same problem. It really seems like the USB driver isn't installing properly. A Main says they will not accept the ESC for return, so if this doesn't work, looks like I'm out $90.
Sorcerer001 is offline   Reply With Quote
Old 08-21-2013, 08:28 AM   #11954
Tech Champion
 
Join Date: Nov 2002
Location: Chicago, IL
Posts: 7,474
Trader Rating: 34 (100%+)
Default

Not onroad, but it's SP :P

http://www.rctech.net/forum/12469550-post3838.html
Nexus is offline   Reply With Quote
Old 08-21-2013, 12:35 PM   #11955
Tech Regular
 
Join Date: May 2002
Location: Sweden
Posts: 405
Default

whats the difference between reventon s and reventon club spec?

both have the same specs?
__________________
Xray T4`16 - Hobbywing - Highest - Sanwa - Gens Ace
Schumacher Cougar KF2 - Hobbywing - Highest - Sanwa - Gens Ace
Bappe is offline   Reply With Quote
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Speed Passion GT Competition Brushless ESC v2.0 Low Profile, LPF pink_sleeve Electric On-Road 13 07-08-2009 10:17 AM


Tags
gt2, lack of help, overpriced, poor customer service, reventon, reventon pro, speed passion


Currently Active Users Viewing This Thread: 2 (0 members and 2 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 10:09 PM.


Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net

SEO by vBSEO 3.5.0