R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 07-11-2013, 11:29 AM   #11806
Tech Fanatic
 
bertottius's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Location: Barrington, NJ
Posts: 820
Trader Rating: 16 (100%+)
Default Solder

Are the wire leads soldered with a special type of solder? I want to change them but my iron will not melt the solder. Anybody have any suggestions?
__________________
CHRIS BERTOTTI
www.teamirsrc.com
bodiesbybean.com
bertottius is offline   Reply With Quote
Old 07-11-2013, 11:34 AM   #11807
Tech Champion
 
Solara's Avatar
 
Join Date: Sep 2002
Location: Chicago Illinois USA
Posts: 9,037
Trader Rating: 16 (100%+)
Send a message via ICQ to Solara Send a message via AIM to Solara
Default

Quote:
Originally Posted by Holmenkollen View Post
My Reventon Pro lost all timing functions during a run today and now it smells funny. Third time Im using it. My MMM 4.5R, brand new, also failed. When I opened it up I saw that the rotor was broken. It just stopped on the track. This must be a warranty issue, never had this happen before. I bought the combo pack from RC-Mushroom. Where do I send it it; North America or Asia?
Quote:
Originally Posted by cwoods34 View Post
What rotor and sensor board? And what software on the ESC? My friend and I have had a couple of rotors come apart (magnet came unglued from shaft) but its only been the red capped 12.5 ones. I've been running my Reventon Pro with a 4.5 and boost a number of times and it hasn't had any issues, even popping a motor wire loose once or twice..... So I would agree that it should be a warranty issue. I've never seen damage done to the ESC when a motor fails, though.... I haven't ordered through Mushroom so can't ya there, sorry.
Yes....contact the SP HK headquarter and they will be able to handle this warranty issue.
__________________
SPEED PASSION - King Golden, Speed Passion USA, Speed Power, Hirosaka Pro Products, East Coast Bodies, Schumacher Racing, Hurricane Motorsports, Serpent America, Sweep Racing USA. http://www.spautomobile.com/en/index.asp (SPEED PASSION AUTOMOTIVE)
NEW Speed Power/Speed Passion direct sale site - http://shop.speedpowerrc.com/
Solara is offline   Reply With Quote
Old 07-11-2013, 11:47 AM   #11808
Tech Master
 
Xpress's Avatar
 
Join Date: Nov 2001
Location: Dirt sucks!
Posts: 1,584
Trader Rating: 3 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by bertottius View Post
Are the wire leads soldered with a special type of solder? I want to change them but my iron will not melt the solder. Anybody have any suggestions?
No special solder. What wattage iron are you using? What type of tip is in the iron? If the iron tip is too small it will not store a lot of heat and will cool quickly when trying to solder. You really need to have an iron with enough wattage so that you do not need to hold the heat on the connection too long trying to unsolder the wires.
__________________
"Desire is the key to motivation, but it's the determination and commitment to an unrelenting pursuit of laying it down - a commitment to excellence - that will enable you to attain the success you seek to beat ass."

-Espo
Xpress is offline   Reply With Quote
Old 07-11-2013, 01:59 PM   #11809
Tech Fanatic
 
bertottius's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Location: Barrington, NJ
Posts: 820
Trader Rating: 16 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by Xpress View Post
No special solder. What wattage iron are you using? What type of tip is in the iron? If the iron tip is too small it will not store a lot of heat and will cool quickly when trying to solder. You really need to have an iron with enough wattage so that you do not need to hold the heat on the connection too long trying to unsolder the wires.

That's what I figured. I do have a small tip on there. Thanks!
__________________
CHRIS BERTOTTI
www.teamirsrc.com
bodiesbybean.com
bertottius is offline   Reply With Quote
Old 07-11-2013, 03:25 PM   #11810
Tech Regular
 
SamuraiJack's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: Chicago
Posts: 457
Trader Rating: 32 (100%+)
Default

Reventon Pro: has anyone else had the RED LED go off during operation? All I can find in the documentation is that under normal operation both the ORANGE and RED LED's should be on during operation. The RED LED was not blinking (indicating low battery) but just goes off. I also notice some apparent receiver interefence/randomness when it happens which may or may not be related.

Also, is it OK to wire two fans into the fan power outlet (Reventon Pro)?

Generally this ESC has been easy to setup and update via the USB cable.
SamuraiJack is offline   Reply With Quote
Old 07-11-2013, 10:37 PM   #11811
Tech Addict
 
misfitz28's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 623
Trader Rating: 3 (100%+)
Default

have a reventon s 17.5 combo that i bought a couple weeks ago. now correct me if i am wrong but i cannot do any manual programming with this esc despite many tries. is there no other way to program this esc without buying the BT or WiFi cards? any help would be greatly appreciated. tried searching here and abroad with no clear results.
__________________
www.tinymoneypits.com l Misfitz Motorsports l Tamiya Racing l TA-05 V.2 l Hotshot RC
misfitz28 is offline   Reply With Quote
Old 07-12-2013, 12:14 AM   #11812
Tech Master
 
Xpress's Avatar
 
Join Date: Nov 2001
Location: Dirt sucks!
Posts: 1,584
Trader Rating: 3 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by misfitz28 View Post
have a reventon s 17.5 combo that i bought a couple weeks ago. now correct me if i am wrong but i cannot do any manual programming with this esc despite many tries. is there no other way to program this esc without buying the BT or WiFi cards? any help would be greatly appreciated. tried searching here and abroad with no clear results.
What are you trying to manually program?
__________________
"Desire is the key to motivation, but it's the determination and commitment to an unrelenting pursuit of laying it down - a commitment to excellence - that will enable you to attain the success you seek to beat ass."

-Espo
Xpress is offline   Reply With Quote
Old 07-12-2013, 06:05 AM   #11813
Tech Addict
 
misfitz28's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 623
Trader Rating: 3 (100%+)
Default

BRAKES! mostly. that and take away the timing for TC at hotshots. You coming down anytime soon?
__________________
www.tinymoneypits.com l Misfitz Motorsports l Tamiya Racing l TA-05 V.2 l Hotshot RC
misfitz28 is offline   Reply With Quote
Old 07-12-2013, 07:25 AM   #11814
Tech Regular
 
SamuraiJack's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: Chicago
Posts: 457
Trader Rating: 32 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by misfitz28 View Post
BRAKES! mostly. that and take away the timing for TC at hotshots. You coming down anytime soon?
Did it come with the LCD Programming Card? If you are the correct firmware you should be able to alter the brake parameters by plugging the card into the ESC's throttle port (make sure polarity is correct) and turning the ESC on. Chances are you need to update the LCD Programming Card firmware first as well. See: http://www.speedpassion.net/uploadfi...0_20121029.pdf
SamuraiJack is offline   Reply With Quote
Old 07-12-2013, 09:02 AM   #11815
Tech Addict
 
misfitz28's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 623
Trader Rating: 3 (100%+)
Default

combo did not come with a programming card of any sort. just trying to find a way to manually change parameters.
__________________
www.tinymoneypits.com l Misfitz Motorsports l Tamiya Racing l TA-05 V.2 l Hotshot RC
misfitz28 is offline   Reply With Quote
Old 07-12-2013, 09:37 AM   #11816
Tech Master
 
Xpress's Avatar
 
Join Date: Nov 2001
Location: Dirt sucks!
Posts: 1,584
Trader Rating: 3 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by misfitz28 View Post
combo did not come with a programming card of any sort. just trying to find a way to manually change parameters.
Did you buy your combo new? The ESC should have come with the LED program card...

I have a couple of the LCD program cards, but I'm not sure when I'll be back. BRR opened and cut the drive in half...

I use the Bluetooth device all the time and it also works great. If you are going to go and buy another card I'd probably go this route (verify the card will work with Reventon-s).

I don't have any experience with the "S" model, but I don't think the ESC has any timing profiles installed....so you might be ok? The brakes? I know the Pro comes with a very low default setting and definitely had to be turned up. The gearing we use with 17.5 (even worse with 21.5 or 25.5) kills the braking ability of motors. Does anybody else at HS run SP products?
__________________
"Desire is the key to motivation, but it's the determination and commitment to an unrelenting pursuit of laying it down - a commitment to excellence - that will enable you to attain the success you seek to beat ass."

-Espo

Last edited by Xpress; 07-12-2013 at 09:51 AM.
Xpress is offline   Reply With Quote
Old 07-12-2013, 12:03 PM   #11817
Tech Addict
 
misfitz28's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 623
Trader Rating: 3 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by Xpress View Post
Did you buy your combo new? The ESC should have come with the LED program card...

I have a couple of the LCD program cards, but I'm not sure when I'll be back. BRR opened and cut the drive in half...

I use the Bluetooth device all the time and it also works great. If you are going to go and buy another card I'd probably go this route (verify the card will work with Reventon-s).

I don't have any experience with the "S" model, but I don't think the ESC has any timing profiles installed....so you might be ok? The brakes? I know the Pro comes with a very low default setting and definitely had to be turned up. The gearing we use with 17.5 (even worse with 21.5 or 25.5) kills the braking ability of motors. Does anybody else at HS run SP products?
new purchase of the combo. likely a mispacking of the club sport pack that comes with no card but an s series speedo. RCRob is the only other one here that runs SP stuff and his card and esc are on their way back to SP for service. tried the sport programming steps to no avail. i'll have to call SP and check for sure that the BT card will work with mine.
__________________
www.tinymoneypits.com l Misfitz Motorsports l Tamiya Racing l TA-05 V.2 l Hotshot RC
misfitz28 is offline   Reply With Quote
Old 07-12-2013, 12:19 PM   #11818
Tech Addict
 
32819toon's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: North of England
Posts: 570
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by misfitz28 View Post
new purchase of the combo. likely a mispacking of the club sport pack that comes with no card but an s series speedo. RCRob is the only other one here that runs SP stuff and his card and esc are on their way back to SP for service. tried the sport programming steps to no avail. i'll have to call SP and check for sure that the BT card will work with mine.
Mine was the same as this, no card, and it came with a Yeah Hakamoto 17.5t motor, although both in individual packaging. So, it's hardly a combo, just a motor being sold with the esc, but with no card.

I had similar problems to you, mainly caused by miss-information on the Speed passion website. I bought the LED card because the website said it was the correct one for the S, but it is only for the Club Racer version. I now have the LCD card and with a little help from a clubmate, my esc is working great.

I would however like to know if there is a profile / firmware which will allow me to put boost onto the S esc.
__________________
32819toon
Yokomo BD7 RS, Modified Spec-R S1, Schumacher GT12, Tamiya M03, M05, M01, M03RWD, MF01-X, BSR M-Rage, ABC Gambado, Associated TC4.
32819toon is offline   Reply With Quote
Old 07-12-2013, 01:03 PM   #11819
Tech Regular
 
SamuraiJack's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: Chicago
Posts: 457
Trader Rating: 32 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by 32819toon View Post
I would however like to know if there is a profile / firmware which will allow me to put boost onto the S esc.
Doesn't look like it, based on the info on their site.
SamuraiJack is offline   Reply With Quote
Old 07-12-2013, 01:13 PM   #11820
Tech Champion
 
Solara's Avatar
 
Join Date: Sep 2002
Location: Chicago Illinois USA
Posts: 9,037
Trader Rating: 16 (100%+)
Send a message via ICQ to Solara Send a message via AIM to Solara
Default

Quote:
Originally Posted by misfitz28 View Post
have a reventon s 17.5 combo that i bought a couple weeks ago. now correct me if i am wrong but i cannot do any manual programming with this esc despite many tries. is there no other way to program this esc without buying the BT or WiFi cards? any help would be greatly appreciated. tried searching here and abroad with no clear results.
Reventon S came with a LED programmer card that you can use to adjust the parameter of the ESC....why you want to do it manually? Also...LCD card will work too.
__________________
SPEED PASSION - King Golden, Speed Passion USA, Speed Power, Hirosaka Pro Products, East Coast Bodies, Schumacher Racing, Hurricane Motorsports, Serpent America, Sweep Racing USA. http://www.spautomobile.com/en/index.asp (SPEED PASSION AUTOMOTIVE)
NEW Speed Power/Speed Passion direct sale site - http://shop.speedpowerrc.com/
Solara is offline   Reply With Quote
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Speed Passion GT Competition Brushless ESC v2.0 Low Profile, LPF pink_sleeve Electric On-Road 13 07-08-2009 10:17 AM


Tags
gt2, lack of help, overpriced, poor customer service, reventon, reventon pro, speed passion


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 04:57 PM.


Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net

SEO by vBSEO 3.5.0