R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 06-07-2013, 08:36 PM   #11671
Tech Regular
 
Timbo99's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Melbourne AUSTRALIA
Posts: 385
Trader Rating: 14 (94%+)
Send a message via ICQ to Timbo99 Send a message via AIM to Timbo99 Send a message via MSN to Timbo99 Send a message via Skype™ to Timbo99
Default

Quote:
Originally Posted by SP CS View Post
What we can help you with?
On the previous page I posted how there is no help here,and now the next page is full of help and advice...
Is that what it takes?...really?
OK,you can help me.
I bought three reventon pros and was led to believe the software/firmware was FULLY developed.
Now I'm not being nasty,or threatening in any way,or calling you names etc,but answer me this honestly.

Did Speedpassion release this ESC with software/firmware in its production stage to consumers too early,just to beat Muchmores Fleta 4 team of software engineers?
And why not wait until you got all the bugs out of YOUR firmware first,so that upgrades would take effect and not blow up processors?
And yes,I work with this stuff....a lot.

Answer me that.
Tim
__________________
Serpent ERYX/S411 Le#189,#024,TE/Airtronics/MuchMore FLETA 4/Ryan Dezign-
"The finest RC paintwork in Australia"/LEESPEED/Ame T-Shox/THiNK Carbon.
"If at first you don't succeed,.....tell'em it's the "Beta" 1.0 version"
Timbo99 is offline   Reply With Quote
Old 06-07-2013, 09:57 PM   #11672
Tech Regular
 
Nanoframe's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: Line Ark
Posts: 324
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by SP CS View Post
if you are trying to connect the ESC to the computer, no battery and Fan disconnect.
If you are connecting to a program card to change setting, Battery on and fan can stay connect or disconnect.
Which was what I mentioned earlier. But thanks for adding the part about disconnecting the battery when connecting the esc to the computer.
Nanoframe is offline   Reply With Quote
Old 06-09-2013, 04:52 PM   #11673
Tech Rookie
 
Join Date: Aug 2002
Posts: 15
Send a message via AIM to ^jynx^
Default

I bought a 3racing F113 combo(with the speed passion reventon R esc and 17.5R motor)and got around to running today. I'm using a spektrum Dx2 radio and set it up per manual. Took it out for a test drive and zero braking. Then tried a few other radio set ups I have and still NO brakes. Did I get a defective unit? Or am I possibly missing something? Any help would be greatly appreciated. Thanks!
^jynx^ is offline   Reply With Quote
Old 06-09-2013, 08:26 PM   #11674
Tech Apprentice
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 72
Default

Quote:
Originally Posted by busman View Post
Just installed an Revention Pro/Novak Ballistic 21.5, all said and done link the Radio etc... pull the throttle and just get a squink sound, actually tries to run backward first then tries to go forward, was able to run the car for a miniute or two, but when I came to a stop same Squink and no go.

Tried timing low and high, same thing... anyone have an Idea? Used the box to setup speedo, all checks out, latest firmware etc.. Whaats going on?
Are you sure the motor is working fine? Do you have another ESC to test this Motor? I guess the 21.5 motor have some problem.
WMGary is offline   Reply With Quote
Old 06-09-2013, 08:27 PM   #11675
Tech Apprentice
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 72
Default

Quote:
Originally Posted by ^jynx^ View Post
I bought a 3racing F113 combo(with the speed passion reventon R esc and 17.5R motor)and got around to running today. I'm using a spektrum Dx2 radio and set it up per manual. Took it out for a test drive and zero braking. Then tried a few other radio set ups I have and still NO brakes. Did I get a defective unit? Or am I possibly missing something? Any help would be greatly appreciated. Thanks!
Which ESC firmware are you using?
WMGary is offline   Reply With Quote
Old 06-09-2013, 08:40 PM   #11676
Tech Rookie
 
Join Date: Aug 2002
Posts: 15
Send a message via AIM to ^jynx^
Default

Quote:
Originally Posted by WMGary View Post
Which ESC firmware are you using?
To be honest I'm not sure. It's right out of the box.
^jynx^ is offline   Reply With Quote
Old 06-09-2013, 08:59 PM   #11677
Tech Apprentice
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 72
Default

Quote:
Originally Posted by ^jynx^ View Post
To be honest I'm not sure. It's right out of the box.
Are you sure the ESC is Revetnon R? Because 3Racing F113 combo set is using Reventon S.
WMGary is offline   Reply With Quote
Old 06-09-2013, 09:42 PM   #11678
Tech Apprentice
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 72
Default

Quote:
Originally Posted by Cale79 View Post
I just have bought a Reventon Pro. Now i setted it up with the stock1 firmware without any problems. I also wanted to update the programbox to 2.7. Each time i try to do this the pc stops the program at 2%.

Any options i can go try out?
Waiting around 6 mins although the progress bar is freezed.
WMGary is offline   Reply With Quote
Old 06-09-2013, 09:56 PM   #11679
Tech Adept
 
Join Date: Feb 2013
Posts: 117
Default

Quote:
Originally Posted by ^jynx^ View Post
I bought a 3racing F113 combo(with the speed passion reventon R esc and 17.5R motor)and got around to running today. I'm using a spektrum Dx2 radio and set it up per manual. Took it out for a test drive and zero braking. Then tried a few other radio set ups I have and still NO brakes. Did I get a defective unit? Or am I possibly missing something? Any help would be greatly appreciated. Thanks!
My reventon stock and my reventon s both had very little if no brakes, had to ajust via the lead program card.i think you can do it via the reset button, i think the club stock was standard at 30% brakes.
Yogi- is offline   Reply With Quote
Old 06-09-2013, 10:28 PM   #11680
Tech Master
 
Xpress's Avatar
 
Join Date: Nov 2001
Location: Dirt sucks!
Posts: 1,585
Trader Rating: 3 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by ^jynx^ View Post
I bought a 3racing F113 combo(with the speed passion reventon R esc and 17.5R motor)and got around to running today. I'm using a spektrum Dx2 radio and set it up per manual. Took it out for a test drive and zero braking. Then tried a few other radio set ups I have and still NO brakes. Did I get a defective unit? Or am I possibly missing something? Any help would be greatly appreciated. Thanks!
I'm pretty sure that my Reventon came out of the box with the brake setting at 30%. I turned it up to 70% and my tc has all the brakes I could want...
__________________
"Desire is the key to motivation, but it's the determination and commitment to an unrelenting pursuit of laying it down - a commitment to excellence - that will enable you to attain the success you seek to beat ass."

-Espo
Xpress is offline   Reply With Quote
Old 06-10-2013, 05:51 AM   #11681
Tech Rookie
 
Join Date: Aug 2002
Posts: 15
Send a message via AIM to ^jynx^
Default

Your right it is the S. but either way the brakes suck out of the box. I'm assuming I need the card to adjust it?
^jynx^ is offline   Reply With Quote
Old 06-10-2013, 03:29 PM   #11682
Tech Initiate
 
Join Date: Jun 2012
Location: the Netherlands
Posts: 21
Default

Quote:
Originally Posted by WMGary View Post
Waiting around 6 mins although the progress bar is freezed.
As i wrote i had the same problem. As i now tryed to start the program as administrator it worked flawless. So try that

I updated the esc with stock1. The programbox with 2.7. At the track i had the problem my esc didnt do anything anymore. So make sure u test it. The esc didnt want to start up anymore. After putting the 2.4firmware into the programbox it worked fine again. All setting also the hybribboost work great.

This esc is a monster !
Cale79 is offline   Reply With Quote
Old 06-10-2013, 03:39 PM   #11683
Tech Adept
 
Join Date: Oct 2012
Posts: 234
Default

Wish I'd have stayed with my Reventon pro all along. Moved to a flow works but that went pete tong at the weekend....

Reventon shall be staying in the car from now on. Any changes in software since around december?... Running 13.5

Last edited by Mi4cxl; 06-10-2013 at 04:09 PM.
Mi4cxl is offline   Reply With Quote
Old 06-10-2013, 03:57 PM   #11684
Tech Adept
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 153
Trader Rating: 2 (100%+)
Default

Ok, I'm about to install a reventon pro in my 17.5 tc. And have a few questions;

1) how to I install the 'stock 0' blinks mode software onto the esc?
2) will I have compatibility issues with the Novak 17.5 motor?
Chrisg23 is offline   Reply With Quote
Old 06-10-2013, 04:55 PM   #11685
Tech Adept
 
Join Date: Oct 2012
Posts: 234
Default

Also does the fleta 4 software work on this? If so is there any advantage to it
Mi4cxl is offline   Reply With Quote
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Speed Passion GT Competition Brushless ESC v2.0 Low Profile, LPF pink_sleeve Electric On-Road 13 07-08-2009 10:17 AM


Tags
gt2, lack of help, overpriced, poor customer service, reventon, reventon pro, speed passion


Currently Active Users Viewing This Thread: 3 (1 members and 2 guests)
Kremzeek
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 10:52 PM.


Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net

SEO by vBSEO 3.5.0