R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 06-04-2013, 12:13 AM   #11626
Tech Adept
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 153
Trader Rating: 2 (100%+)
Default

Just purchased a reventon pro to replace my Tekin RS pro. Now im kinda wishing I would have read this thread first. ok, so what to I need to do to get the best results from this esc? Running 17.5 blinky
Chrisg23 is offline   Reply With Quote
Old 06-04-2013, 11:02 AM   #11627
Tech Adept
 
skyball's Avatar
 
Join Date: Sep 2011
Location: Bavaria / Germany
Posts: 144
Default

Quote:
Originally Posted by Chrisg23 View Post
Running 17.5 blinky
To run the esc in blinky mode you have to flash the Stock0 firmware. That makes the esc blink and removes all timing and boost related settings.

Christian
__________________
[Sanwa M12][Awesomatix A800][Ronalds Yoke BD-7 2014][Roche P12 2016][Asso RC12R5.2][VBC LightningFXM]
skyball is offline   Reply With Quote
Old 06-04-2013, 10:32 PM   #11628
Tech Master
 
turd ferguson's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: tuCSoN, AZ
Posts: 1,042
Trader Rating: 3 (100%+)
Send a message via AIM to turd ferguson
Default

Quote:
Originally Posted by Chrisg23 View Post
Just purchased a reventon pro to replace my Tekin RS pro. Now im kinda wishing I would have read this thread first. ok, so what to I need to do to get the best results from this esc? Running 17.5 blinky
Update the firmware to the current version, set to stock0. Gear like you did with the Tekin as a starting point. Run a fan if you have room.
Bring your program box and adjust. Personally I just had to add more brakes but that was it. It's the best feeling esc I've ran in a long time
What car? Motor? Battery?
__________________
TrakPower, Speed Passion USA, Pro-line, Stickit1 Racing, LiveRC.com
turd ferguson is offline   Reply With Quote
Old 06-05-2013, 02:14 PM   #11629
Tech Adept
 
Join Date: Jan 2008
Location: In a house
Posts: 209
Default

Well i dont know whats going on now,had 2 reventon pro go wrong now,everything runs fine not getting hot esc or motor 13.5 boosted and brakes fail,seem ok but at high speed when needing to get car to slow down nothing.Tried a reset of esc nothing,so going back to my orion,now would of liked to use them but cost me at national
Quietman is online now   Reply With Quote
Old 06-05-2013, 02:59 PM   #11630
Tech Addict
 
Join Date: Jun 2002
Posts: 515
Default

I have windows-7 on my laptop. do I have to go in as a administrator to get the S/P to download?
gdcopbdcop is offline   Reply With Quote
Old 06-05-2013, 10:29 PM   #11631
Tech Champion
 
skypilot's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 9,488
Trader Rating: 14 (100%+)
Default

hey Rich, mine just downloaded and works fine, had to delete previous versions of download to get the latest to load.

one another note,

a friend and I both built SP F-1's, installed Revention Pros I'm running a SP 21.5, he's running a Novak 21.5. Both cars hesitate and or cog when the trigger is just starting to be pulled, if I pull the trigger to full right off, mine takes off, his doesn't.

advise/help please...

oh, and I have the red timing board installed in my motor, his novak doesn't change with timing changes
__________________
#49, #25a, #91, #7, #12 the ones to watch.... UPDATE. #12 is your new AMA GNC #1

A Northwest Team of Positive actions
skypilot is offline   Reply With Quote
Old 06-05-2013, 10:33 PM   #11632
Tech Master
 
busman's Avatar
 
Join Date: Feb 2003
Location: Enumclaw, Washington
Posts: 1,434
Default

Just installed an Revention Pro/Novak Ballistic 21.5, all said and done link the Radio etc... pull the throttle and just get a squink sound, actually tries to run backward first then tries to go forward, was able to run the car for a miniute or two, but when I came to a stop same Squink and no go.

Tried timing low and high, same thing... anyone have an Idea? Used the box to setup speedo, all checks out, latest firmware etc.. Whaats going on?
__________________
But, Is it farther to Seattle or by Bus??????
Be obsequious as opposed to obtuse
The more Government expands, The more Freedom contracts!!
busman is offline   Reply With Quote
Old 06-05-2013, 11:12 PM   #11633
Tech Addict
 
Join Date: Jun 2002
Posts: 515
Default

Quote:
Originally Posted by skypilot View Post
hey Rich, mine just downloaded and works fine, had to delete previous versions of download to get the latest to load.

one another note,

a friend and I both built SP F-1's, installed Revention Pros I'm running a SP 21.5, he's running a Novak 21.5. Both cars hesitate and or cog when the trigger is just starting to be pulled, if I pull the trigger to full right off, mine takes off, his doesn't.

advise/help please...

oh, and I have the red timing board installed in my motor, his novak doesn't change with timing changes
you can try turning down your DRRS from 9 to 8, maybe even 7....also, for more top end, go to the yellow circuit board, put it in the middle, and watch for temps...
gdcopbdcop is offline   Reply With Quote
Old 06-06-2013, 01:25 PM   #11634
Tech Champion
 
robk's Avatar
 
Join Date: Aug 2001
Location: Macho Business Donkey Wrestler
Posts: 7,400
Trader Rating: 22 (100%+)
Default

Always make sure you are using a new or known good sensor cable. Sp ESCS seem to be very sensitive to sensor cables.
__________________
A mutually re-enforcing cascade of failure

"Failior [sic] crowns enterprise." Robert Goddard

I-Lap Scoring Systems http://www.rclapcounter.com/
robk is offline   Reply With Quote
Old 06-06-2013, 05:01 PM   #11635
Tech Addict
 
Join Date: Jun 2002
Posts: 515
Default

I have to give a big thank you to Albert at S/P for his help in getting my card problem fixed today. Couldn't have fixed it without his help. Thank you Albert!
gdcopbdcop is offline   Reply With Quote
Old 06-06-2013, 08:54 PM   #11636
Tech Regular
 
chevtech23's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: Everett WA
Posts: 423
Default

Brand new Reventon R, LED card, installed software from the site, PC does not see the card. If i hold the "value" button on while i power up it says "PC" on the card but nothing else happens. If I try and just use the card hooked up to the ESC, after it powers up i just get a "--" on the screen and none of the buttons do anything. Not impressed so far... Any tips?
chevtech23 is offline   Reply With Quote
Old 06-06-2013, 10:16 PM   #11637
Tech Regular
 
Nanoframe's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: Line Ark
Posts: 324
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by chevtech23 View Post
Brand new Reventon R, LED card, installed software from the site, PC does not see the card. If i hold the "value" button on while i power up it says "PC" on the card but nothing else happens. If I try and just use the card hooked up to the ESC, after it powers up i just get a "--" on the screen and none of the buttons do anything. Not impressed so far... Any tips?
Try a different USB cable, I had the same problem until I tried a different cable I had lying around. Apparently the UsB cable that came with the ESC can only supply power and not data. I could be wrong about this but it worked flawlessly after I changed it.

Hope this helps!
Nanoframe is offline   Reply With Quote
Old 06-06-2013, 10:21 PM   #11638
Tech Adept
 
whityboy's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Belgium
Posts: 168
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by Nanoframe View Post
Try a different USB cable, I had the same problem until I tried a different cable I had lying around. Apparently the UsB cable that came with the ESC can only supply power and not data. I could be wrong about this but it worked flawlessly after I changed it.

Hope this helps!
+1
__________________
VBC support team manager EU
whityboy is offline   Reply With Quote
Old 06-06-2013, 10:36 PM   #11639
Tech Regular
 
chevtech23's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: Everett WA
Posts: 423
Default

I swapped out the cable, the computer now seems to see the card, reacts like there is a usb device connected now, allowed it to install the drivers again, rebooted, connected the cable, fired up the software, still says "please connect to the ESC"

Still cant connect with just the card either
chevtech23 is offline   Reply With Quote
Old 06-06-2013, 11:06 PM   #11640
Tech Champion
 
skypilot's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 9,488
Trader Rating: 14 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by chevtech23 View Post
I swapped out the cable, the computer now seems to see the card, reacts like there is a usb device connected now, allowed it to install the drivers again, rebooted, connected the cable, fired up the software, still says "please connect to the ESC"

Still cant connect with just the card either
are you going to 4 seasons on Saturday I can show you then...

or, the SP esc is weird.. when you hook to the computer via usb cable and then to the esc via the double male cable, the battery MUST be disconnected and the switch off.

when hooking to just the esc, the battery needs to be connected and the switch turned on. get it wrong and stuff smokes..

not sure if that was your problem, but it sounded like it might be.

I'll be at 4 seasons for the NW challenge this Saturday. I'll bring my laptop and box..

Ritchie
__________________
#49, #25a, #91, #7, #12 the ones to watch.... UPDATE. #12 is your new AMA GNC #1

A Northwest Team of Positive actions
skypilot is offline   Reply With Quote
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Speed Passion GT Competition Brushless ESC v2.0 Low Profile, LPF pink_sleeve Electric On-Road 13 07-08-2009 10:17 AM


Tags
gt2, lack of help, overpriced, poor customer service, reventon, reventon pro, speed passion


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 12:47 PM.


Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net

SEO by vBSEO 3.5.0