R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 05-29-2013, 05:11 PM   #11611
Tech Elite
 
IIGQ4U's Avatar
R/C Tech Elite Subscriber
 
Join Date: Dec 2005
Location: La Jolla, CA SoCal
Posts: 2,489
Trader Rating: 53 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by Solara View Post
4 final, yellow board middle to high position (depends on turns and straight lenght).....using Superior $30 power fan (for all my TC, this fan is a standard MUST HAVE feature now...)
How about the R1 Wurks fan. It's half the price, is a real beast of a fan and is 30x30x15mm as well.
IIGQ4U is offline   Reply With Quote
Old 05-30-2013, 10:10 AM   #11612
Tech Rookie
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 7
Default

I can not put links, but put in your browser 30MM FAN KIT R1005
inigo-ledo is offline   Reply With Quote
Old 05-30-2013, 10:48 AM   #11613
Tech Master
 
Xpress's Avatar
 
Join Date: Nov 2001
Location: Dirt sucks!
Posts: 1,585
Trader Rating: 3 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by IIGQ4U View Post
How about the R1 Wurks fan. It's half the price, is a real beast of a fan and is 30x30x15mm as well.
Yeah, and if you try to crush the two in a vice to see which has the stronger case the R1 comes out on top.....like that matters.
__________________
"Desire is the key to motivation, but it's the determination and commitment to an unrelenting pursuit of laying it down - a commitment to excellence - that will enable you to attain the success you seek to beat ass."

-Espo
Xpress is offline   Reply With Quote
Old 05-31-2013, 01:28 PM   #11614
Tech Apprentice
 
Join Date: Feb 2012
Location: Stillwater, MN
Posts: 65
Trader Rating: 6 (100%+)
Default

Ok so I have a Reventon Pro, and after I sync it with the remote it turns off. You turn it back on and there is no response. I just sent one in to get replaced that did this and that one went up in smoke. Does anyone got a clue as to whats going on here? And yes the receiver works.
ikpthegame is offline   Reply With Quote
Old 05-31-2013, 05:10 PM   #11615
Tech Rookie
 
Join Date: Apr 2013
Location: Kitchener, Ontario
Posts: 6
Default

I just picked a competition V3.0, 17.5R/Reventon Stock Club Race ESC combo to run in the Spec R S1 I am building. I also bought the LED programming card at the same time. I have downloaded the PC interface software (v1.1.0.22) and installed the USB drivers. I have been able to get the software to recognize and update the firmware on the LED card to V1.4 and I can connect the card to the ESC and read/program some of the variables but cannot get the PC software to work with the ESC, (via the LED card).

What might I be doing wrong?

btw, the computer is using win7 32bit.

Thanks.
HappyOne is offline   Reply With Quote
Old 05-31-2013, 08:22 PM   #11616
Tech Apprentice
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 72
Default

Quote:
Originally Posted by HappyOne View Post
I just picked a competition V3.0, 17.5R/Reventon Stock Club Race ESC combo to run in the Spec R S1 I am building. I also bought the LED programming card at the same time. I have downloaded the PC interface software (v1.1.0.22) and installed the USB drivers. I have been able to get the software to recognize and update the firmware on the LED card to V1.4 and I can connect the card to the ESC and read/program some of the variables but cannot get the PC software to work with the ESC, (via the LED card).

What might I be doing wrong?

btw, the computer is using win7 32bit.

Thanks.
Stock Club Race is no PC connection. Therefore, you cannot get the Stock Club Race work with the PC software.

Last edited by WMGary; 05-31-2013 at 08:36 PM.
WMGary is offline   Reply With Quote
Old 05-31-2013, 11:29 PM   #11617
Tech Elite
 
IIGQ4U's Avatar
R/C Tech Elite Subscriber
 
Join Date: Dec 2005
Location: La Jolla, CA SoCal
Posts: 2,489
Trader Rating: 53 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by Xpress View Post
Yeah, and if you try to crush the two in a vice to see which has the stronger case the R1 comes out on top.....like that matters.
I don't particularly care about a crush test, I just like the fan.
IIGQ4U is offline   Reply With Quote
Old 06-01-2013, 04:16 PM   #11618
Tech Rookie
 
Join Date: Apr 2013
Location: Kitchener, Ontario
Posts: 6
Default

Quote:
Originally Posted by WMGary View Post
Stock Club Race is no PC connection. Therefore, you cannot get the Stock Club Race work with the PC software.
Thanks. At least I know it isn't anything I am doing
HappyOne is offline   Reply With Quote
Old 06-01-2013, 05:57 PM   #11619
Tech Initiate
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 47
Default

Quote:
Originally Posted by Timbo99 View Post
The Speedpassion software IS NOT RIGHT.
I was hoping my " muchmore" related post would prompt a response from Solara or a SP Tech.
This is a joke.
That's why I've uploaded the MM software to my SP LCD box and wow.

Chalk and cheese.....
I then bought a Fleta 4 esc.

And that's why I shared what I did because it worked,I have spent excess of $$$$$ with Speedpassion,I trusted and waited,waited,waited,now there is nobody who helps you guys with your issues.

Pretty lame.
I still believe this software is in a somewhat of a beta stage.
The GT2 & 2.1 are fine.
I may be selling a reventon pro to a friend,but I will recommend running the MM software.
The product is awesome,just get the software/ firmware right!

Regards guys,
Tim
Tim, i tried it out and the same thing, safe mod orange blinky hot esc.
Take some pictures out.
http://imageshack.us/a/img849/5051/cimg0228j.jpg
http://imageshack.us/a/img28/2205/cimg0227j.jpg
http://imageshack.us/a/img545/5673/cimg0226ug.jpg
kavajas is offline   Reply With Quote
Old 06-01-2013, 07:39 PM   #11620
Tech Regular
 
Timbo99's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Melbourne AUSTRALIA
Posts: 385
Trader Rating: 14 (94%+)
Send a message via ICQ to Timbo99 Send a message via AIM to Timbo99 Send a message via MSN to Timbo99 Send a message via Skype™ to Timbo99
Default

Quote:
Originally Posted by ikpthegame View Post
Ok so I have a Reventon Pro, and after I sync it with the remote it turns off. You turn it back on and there is no response. I just sent one in to get replaced that did this and that one went up in smoke. Does anyone got a clue as to whats going on here? And yes the receiver works.
Hi,
When you say "sync it with remote"...what do you mean?
Are you syncing it with a remote wifi or Bluetooth?
Or do you mean when you turn your transmitter on?...I'll try and help best I can.
Regards
Tim
__________________
Serpent ERYX/S411 Le#189,#024,TE/Airtronics/MuchMore FLETA 4/Ryan Dezign-
"The finest RC paintwork in Australia"/LEESPEED/Ame T-Shox/THiNK Carbon.
"If at first you don't succeed,.....tell'em it's the "Beta" 1.0 version"
Timbo99 is offline   Reply With Quote
Old 06-01-2013, 08:22 PM   #11621
Tech Regular
 
Join Date: Jul 2010
Location: LA/SGV SoCal
Posts: 296
Trader Rating: 28 (100%+)
Default

Reventon R......

Mi5....

Very smooth setup....
greenpea76 is offline   Reply With Quote
Old 06-02-2013, 04:23 AM   #11622
Tech Apprentice
 
Join Date: Feb 2012
Location: Stillwater, MN
Posts: 65
Trader Rating: 6 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by Timbo99 View Post
Hi,
When you say "sync it with remote"...what do you mean?
Are you syncing it with a remote wifi or Bluetooth?
Or do you mean when you turn your transmitter on?...I'll try and help best I can.
Regards
Tim
by sync i mean setting up the throttle points on the esc so it knows full throttle and break.
ikpthegame is offline   Reply With Quote
Old 06-02-2013, 06:56 PM   #11623
Tech Champion
 
FastPete's Avatar
R/C Tech Elite Subscriber
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 5,202
Trader Rating: 44 (100%+)
Default

So I run open 10.5 now. 6.46 gearing. With a revention pro.

If I go 17.5 blinky I guess put it in blinky mode, and what gearing would u start with? 180ft straight.

Or MOD what gearing? And do u boost it? Probably a 4.5 or 5.5? Same 180ft straight.

I race at LH Solara.

Thanks
__________________
Authorized Dealer for /Agama / Tekno / Team Associated / Schelle / Hobbywing / PT Racing Shock & Diff oil / Serpent / Tekin / JConcepts / AKA / Proline / Savox / M2C / Picco / www.fiercercsolutions.com Like us on facebook www.facebook.com/FierceRCSolutions
FastPete is offline   Reply With Quote
Old 06-03-2013, 12:34 AM   #11624
Tech Regular
 
Holmenkollen's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: Sweden
Posts: 425
Default

Can I read out max temp on the ESC after a run or is it just the current temp?
__________________
Serpent - Hobbywing - Graupner
Holmenkollen is offline   Reply With Quote
Old 06-03-2013, 08:30 PM   #11625
Tech Apprentice
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 72
Default

Quote:
Originally Posted by Holmenkollen View Post
Can I read out max temp on the ESC after a run or is it just the current temp?
Just current temperature.
WMGary is offline   Reply With Quote
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Speed Passion GT Competition Brushless ESC v2.0 Low Profile, LPF pink_sleeve Electric On-Road 13 07-08-2009 10:17 AM


Tags
gt2, lack of help, overpriced, poor customer service, reventon, reventon pro, speed passion


Currently Active Users Viewing This Thread: 2 (1 members and 1 guests)
kaven turcotte
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 11:25 AM.


Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net

SEO by vBSEO 3.5.0