R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 04-14-2013, 05:40 PM   #11461
Tech Elite
 
IIGQ4U's Avatar
R/C Tech Elite Subscriber
 
Join Date: Dec 2005
Location: La Jolla, CA SoCal
Posts: 2,489
Trader Rating: 53 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by Dog Runner View Post
Thank you very much for all your help.

I keep getting an error though. I think maybe part of the problem is that my computer does not recognize the LCD box as Speed Passsion. It just sees it as "CP2102 USB to UART BRIDGE CONTROLLER" and it shows up under "other devices" in the hardware manager, not the "ports".

I can get through all the steps you provide but when I locate the USB folder and try to install, it just ends up saying that I cannot install the hardware because the wizard cannot find the necessary software.

I told it exactly where to look though, so I'm not sure the problem here.

I am using the box that came with the Reventon Pro. It says it's the "Smart LCD Program Card". Do I need a different box?
I see what you are saying. When you initially downloaded the software, were the contents unzipped properly? The USB folder contents should appear as below:
IIGQ4U is offline   Reply With Quote
Old 04-14-2013, 07:13 PM   #11462
Tech Addict
 
Dog Runner's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Illinois
Posts: 599
Trader Rating: 15 (100%+)
Send a message via Skype™ to Dog Runner
Default

Yes, that's exactly what my folders appear like.

I've tried installation on two machines (a mac virtual machine and an actual windows XP machine) and both end up with exactly the same error.

So maybe it's the box? Neither machine sees it as a "speed passion" device. They both see it as this "bridge controller". Maybe there's firmware I need to update the box first? The box is straight out of the package; never been connected to a computer.
__________________
JR
Need a real estate agent? I can help.
Dog Runner is offline   Reply With Quote
Old 04-14-2013, 07:21 PM   #11463
Tech Elite
 
IIGQ4U's Avatar
R/C Tech Elite Subscriber
 
Join Date: Dec 2005
Location: La Jolla, CA SoCal
Posts: 2,489
Trader Rating: 53 (100%+)
Default

I don't believe the firmware on the LCD Program Card can be updated without the USB driver being properly installed first.

Being able to see what you are doing would help a lot.
IIGQ4U is offline   Reply With Quote
Old 04-14-2013, 07:33 PM   #11464
Tech Addict
 
Dog Runner's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Illinois
Posts: 599
Trader Rating: 15 (100%+)
Send a message via Skype™ to Dog Runner
Default

Thank you for your efforts. I will post a video on Monday...
__________________
JR
Need a real estate agent? I can help.
Dog Runner is offline   Reply With Quote
Old 04-14-2013, 09:31 PM   #11465
Tech Apprentice
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 72
Default

Quote:
Originally Posted by SourDieselX View Post
Normally I'm a really loyal customer of SP, have loved their products, I just picked up the Reventon Pro and the wifi module and have had the worst luck. The slot where the sensor cable goes in, one of the prongs is half missing, secondly, I can't get the wifi to work worth a darn. I can't get it to stay connected or anything, I'm really baffled ;\
Would you mind tell me more detail of the WIFI module? iPhone to WIFI module connection or Reventon App to ESC connection problem? What apple device are you using? What iOS version in the device?
WMGary is offline   Reply With Quote
Old 04-14-2013, 09:53 PM   #11466
Tech Apprentice
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 72
Default

Quote:
Originally Posted by Dog Runner View Post
Yes, that's exactly what my folders appear like.

I've tried installation on two machines (a mac virtual machine and an actual windows XP machine) and both end up with exactly the same error.

So maybe it's the box? Neither machine sees it as a "speed passion" device. They both see it as this "bridge controller". Maybe there's firmware I need to update the box first? The box is straight out of the package; never been connected to a computer.
It doesn't matter of the program card is showing Speed Passion Program Card or CP2102 USB to UART BRIDGE CONTROLLER. The main point is install the USB drive successfully. Would you mind tell me your Windows XP is using which Service Pack (SP1, 2 or 3)? Could you show me the program card hardware id?


Last edited by WMGary; 04-14-2013 at 10:04 PM.
WMGary is offline   Reply With Quote
Old 04-15-2013, 12:29 PM   #11467
Tech Addict
 
Dog Runner's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Illinois
Posts: 599
Trader Rating: 15 (100%+)
Send a message via Skype™ to Dog Runner
Default

OK, so I started all over and it seems to be working now. Thanks for all the help!

However, I'm still not seeing any type of "turbo" function. I see the timing and punch control, but don't see any type of turbo to add speed for the straights. Am I missing it or is this feature not available?

I loaded the "modify 2" firmware to the esc.

My LCD card says it's software version 2.0.
__________________
JR
Need a real estate agent? I can help.

Last edited by Dog Runner; 04-15-2013 at 12:49 PM. Reason: got it to work
Dog Runner is offline   Reply With Quote
Old 04-15-2013, 01:07 PM   #11468
Tech Elite
 
IIGQ4U's Avatar
R/C Tech Elite Subscriber
 
Join Date: Dec 2005
Location: La Jolla, CA SoCal
Posts: 2,489
Trader Rating: 53 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by Dog Runner View Post
OK, so I started all over and it seems to be working now. Thanks for all the help!

However, I'm still not seeing any type of "turbo" function. I see the timing and punch control, but don't see any type of turbo to add speed for the straights. Am I missing it or is this feature not available?

I loaded the "modify 2" firmware to the esc.

My LCD card says it's software version 2.0.
I don't believe that the turbo function is available on the modified profile.

BTW, what did you end up doing to install the program properly?
IIGQ4U is offline   Reply With Quote
Old 04-15-2013, 01:24 PM   #11469
Tech Addict
 
Dog Runner's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Illinois
Posts: 599
Trader Rating: 15 (100%+)
Send a message via Skype™ to Dog Runner
Default

Which profiles have the turbo?

Thanks for answering these questions. I wish Speed Passion had this all documented somewhere that was understandable.

I have no idea what I did differently this time around. I removed everything from the machine and started all over from scratch. I did it all the same but it worked this time. I noticed right away that the LCD box showed up in the ports instead of "other devices" in the hardware manager. I'm guessing this had something to do with it.
__________________
JR
Need a real estate agent? I can help.
Dog Runner is offline   Reply With Quote
Old 04-15-2013, 02:21 PM   #11470
Tech Elite
 
IIGQ4U's Avatar
R/C Tech Elite Subscriber
 
Join Date: Dec 2005
Location: La Jolla, CA SoCal
Posts: 2,489
Trader Rating: 53 (100%+)
Default

Stock 1 has the turbo function. It is a feature for the spec classes that allow dynamic adjustments.
IIGQ4U is offline   Reply With Quote
Old 04-15-2013, 05:54 PM   #11471
Tech Addict
 
Dog Runner's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Illinois
Posts: 599
Trader Rating: 15 (100%+)
Send a message via Skype™ to Dog Runner
Default

Thanks. That looks to be what I'm searching for.
__________________
JR
Need a real estate agent? I can help.
Dog Runner is offline   Reply With Quote
Old 04-15-2013, 08:08 PM   #11472
Tech Addict
 
Dog Runner's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Illinois
Posts: 599
Trader Rating: 15 (100%+)
Send a message via Skype™ to Dog Runner
Default

So now I've got the "Stock 1" firmware on the ESC and that seems to work fine. I've connected/disconnected/connected and the settings seemed to be saved when using the PC program. But now the LCD box doesn't work.

I've turned on/off the ESC multiple times and recalibrated it. But all I get with the LCD box is the "Speed Passion - Reventon" static screen that never changes to the variable settings.

Does the LCD box not work with the Stock 1 software? Am I going to need to bring a laptop with me to change the settings?
__________________
JR
Need a real estate agent? I can help.
Dog Runner is offline   Reply With Quote
Old 04-15-2013, 09:26 PM   #11473
Tech Elite
 
IIGQ4U's Avatar
R/C Tech Elite Subscriber
 
Join Date: Dec 2005
Location: La Jolla, CA SoCal
Posts: 2,489
Trader Rating: 53 (100%+)
Default

The LCD box works fine.

Did you update the firmware on the box itself? You do that by holding down the reset button while plugging it into your computer's USB port.
IIGQ4U is offline   Reply With Quote
Old 04-15-2013, 10:15 PM   #11474
Tech Addict
 
Dog Runner's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Illinois
Posts: 599
Trader Rating: 15 (100%+)
Send a message via Skype™ to Dog Runner
Default

Thank you so much...again.

If all this stuff is written down somewhere, please let me know so I can go and look there first for the future. Anyway, hopefully other people have benefited and gained some knowledge after these last 2 days of posts in me getting this ESC to work correctly.
__________________
JR
Need a real estate agent? I can help.
Dog Runner is offline   Reply With Quote
Old 04-15-2013, 10:31 PM   #11475
Tech Elite
 
IIGQ4U's Avatar
R/C Tech Elite Subscriber
 
Join Date: Dec 2005
Location: La Jolla, CA SoCal
Posts: 2,489
Trader Rating: 53 (100%+)
Default

Yeah, hopefully it benefits somebody.
IIGQ4U is offline   Reply With Quote
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Speed Passion GT Competition Brushless ESC v2.0 Low Profile, LPF pink_sleeve Electric On-Road 13 07-08-2009 10:17 AM


Tags
gt2, lack of help, overpriced, poor customer service, reventon, reventon pro, speed passion


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 01:35 AM.


Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net

SEO by vBSEO 3.5.0