R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 03-30-2013, 11:10 AM   #11386
Tech Adept
 
jdawg81's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Location: Vancouver, BC
Posts: 166
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by EDWARD2003 View Post
Whats the speed control BEC power rating? servo? I had a similar problem and found out it was my speed controls BEC. The BEC wasn't strong enough to power my high speed servo and motor properly. All I needed to do i buy a extra power cap and plugged it into my receiver. Problem solved.

You can do a quick test and see if that is the problem. Put your car on a stand, turn it on, give the motor some throttle and check if its bogging. If its not then the next step would be - give the motor throttle and move the servo left and right fairly quickly. If its starts to bog or cog then its your BEC.

Hope this helps.
I checked the speed control power rating and it said 6V, 3 amps I think. But even with another servo and other speed controllers I still get the same problem.

Quote:
Originally Posted by linkless View Post
Since it doesn't appear anyone has answered your question directly, YES, your sensor board is missing one of the pickups. There should be three of them and you only have the two. This will probably freak our your ESC a bit and certainly won't allow you to achieve full power (the ESC likely has to revert to sensorless mode). Contact Speed Passion and have them send you a replacement. I was looking at my collection of sensor boards and see that the soldering jobs on them are all over the map as far as quality.
You're right about it reverting to sensorless mode because that's how it seems to be running. It seems even with the timing at 20° it's still slower than the Speed Passion Ultra Sportsman 17.5 motor I was using before. At my club track I could get a best lap time of 11.9 seconds but with the new 17.5 MMM motor my best lap time was 12.7 seconds. So I still believe it's something to do with the sensor board. I will try contacting Speed Passion but since the warranty is 30 days I doubt they'll do anything about it.

Quote:
Originally Posted by MattW View Post
erm, NO - check to the left of the red circle, there you will see the 3rd hall sensor I believe.

I think where the red circle is placed, is the space for the temp sensor that SP chooses not to have the OEM fit. GM have in the past used this same sensor board, and on their earlier ones there was this space, the later ones had the sensor.
Maybe there isn't supposed to be a component there so that would mean that something is wrong with one of the three transistors. So I did a quick test with my multimeter in diode test mode and measure between the base and emitter and collector. Two of the transistors are giving the same measurements except the 3rd one. So it seems to be that one of the transistors is faulty.
jdawg81 is offline   Reply With Quote
Old 03-30-2013, 04:53 PM   #11387
Tech Elite
 
IIGQ4U's Avatar
R/C Tech Elite Subscriber
 
Join Date: Dec 2005
Location: La Jolla, CA SoCal
Posts: 2,489
Trader Rating: 53 (100%+)
Default

I just purchased a 17.5 MMM and am wondering a good starting ratio so that I can purchase some pinions. The track I will be racing on has approximately a 120 foot straight.

Thanks!
IIGQ4U is offline   Reply With Quote
Old 03-31-2013, 08:43 AM   #11388
Tech Adept
 
askbob's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 213
Trader Rating: 27 (100%+)
Default

Quick question: when using the wifi module with an iPhone. After I made firmware and ESC adjustments, I didn't have any throttle once done. Am I missing a step before or after connecting via wireless?
askbob is offline   Reply With Quote
Old 03-31-2013, 10:10 AM   #11389
Tech Regular
 
durtbag's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Location: planet X in a distant galaxy
Posts: 354
Default

Quote:
Originally Posted by askbob View Post
Quick question: when using the wifi module with an iPhone. After I made firmware and ESC adjustments, I didn't have any throttle once done. Am I missing a step before or after connecting via wireless?
From the Instructions:
In order for the ESC to recognize the transmitter throttle range, the ESC must be calibrated it. The ESC must be calibrated when setting up a new ESC, using a new transmitter, or change the ATV or EPA settings of the radio.

The ESC must be calibrated after each firmware update or the ESC will not work properly. There are 3 points that need to be set, “full throttle”,”full brake” and the neutral point.

This, and you must disconnect the ESC from the app.
__________________
AW HELL RICKEY, I WAS HIGH WHEN I SAID THAT!
durtbag is offline   Reply With Quote
Old 03-31-2013, 10:50 AM   #11390
Tech Regular
 
nolo148's Avatar
 
Join Date: Sep 2011
Location: Vancouver, Canada
Posts: 318
Default No blinky

I set my firmware on my GT2 pro to V3 508 No timing, but when i plug the battery and turn on the esc, the led isnt blinky, there is only a solid red led. Is the blinking led fried?
Thanks
nolo148 is offline   Reply With Quote
Old 03-31-2013, 11:27 AM   #11391
Tech Master
 
Scrad's Avatar
 
Join Date: Feb 2003
Location: Plover, WI
Posts: 1,508
Trader Rating: 15 (100%+)
Default

None of my GT speedo's blink either. At least not that I can see because how they are mounted in the cars. But if you plug the computer programmer box in it will say 508 no timing. That is how you will have to show the tech guys your running no timing.

On another note does anyone have a starting point for gearing for 17.5 boosted in touring car. Medium track size.
Scrad is offline   Reply With Quote
Old 03-31-2013, 11:31 AM   #11392
Tech Master
 
BadSign's Avatar
 
Join Date: Feb 2002
Location: Franklin, IN
Posts: 1,144
Trader Rating: 15 (100%+)
Default

I have the Reventon Stock Club Race and would like to adjust the Percentage Braking - ABS and the Percent Drag Brake. Which Program Cards Allow me to do this?
__________________
This is the day the Lord has made, I will rejoice and be glad in it- Psalms 118:24

World Champion Turn Marshall
BadSign is offline   Reply With Quote
Old 03-31-2013, 01:11 PM   #11393
Tech Master
 
Join Date: Oct 2011
Location: Anaheim Hills, CA
Posts: 1,254
Trader Rating: 36 (100%+)
Default

Hello,
I have a Trinity 4XS 3800kv motor that I run on 2s in an Off-Road Stadium Truck. I'm looking at Speed Passion ESCs and am wondering which 1/10 ESC would be best to run this motor.
Thanks
ufoDziner is offline   Reply With Quote
Old 03-31-2013, 02:58 PM   #11394
Tech Apprentice
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 68
Default

Hi Guys,
I'm Pier from Italy,
What is the best configuration for 13.5 MMM for no timing races on carpet with touring 1:10?
Which rotor with sensor unit + 40?
Thks in advance.

PIER
Pigiolino is offline   Reply With Quote
Old 04-01-2013, 11:18 AM   #11395
Tech Adept
 
askbob's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 213
Trader Rating: 27 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by durtbag View Post
From the Instructions:
In order for the ESC to recognize the transmitter throttle range, the ESC must be calibrated it. The ESC must be calibrated when setting up a new ESC, using a new transmitter, or change the ATV or EPA settings of the radio.

The ESC must be calibrated after each firmware update or the ESC will not work properly. There are 3 points that need to be set, “full throttle”,”full brake” and the neutral point.

This, and you must disconnect the ESC from the app.

Thanks much!
askbob is offline   Reply With Quote
Old 04-01-2013, 01:24 PM   #11396
Tech Apprentice
 
coretex's Avatar
 
Join Date: Nov 2012
Location: Norway
Posts: 61
Default What battery do I buy

I wonder what battery to buy for my Kyosho RB5 (2WD 1:10 buggy) with Reventon R ESC and Speed Passion 3.0 8,5R (8,5T) motor. Will I ever need a battery that has more than 30C?
coretex is offline   Reply With Quote
Old 04-02-2013, 05:58 AM   #11397
Tech Rookie
 
Join Date: Mar 2013
Location: Locke, NY
Posts: 5
Trader Rating: 5 (100%+)
Default Won't start

I have a GT2 Pro with a Hobbywing 10.5 and it will not start from a dead stop. If you bump the motor a little bit it will take off and run fine until you stop again. I have tried two known good sensor wires and two different rx's and wires. This is were it gets strange. If you unhook the sensor wire the motor starts up and runs fine. Has anyone seen this before.
sisson97 is offline   Reply With Quote
Old 04-02-2013, 07:22 AM   #11398
Tech Elite
 
izzyracer's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: Southern California
Posts: 2,723
Trader Rating: 27 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by sisson97 View Post
I have a GT2 Pro with a Hobbywing 10.5 and it will not start from a dead stop. If you bump the motor a little bit it will take off and run fine until you stop again. I have tried two known good sensor wires and two different rx's and wires. This is were it gets strange. If you unhook the sensor wire the motor starts up and runs fine. Has anyone seen this before.
I exactly have the same issues with my hobbywing xtreme esc. Your esc is pretty much done you need to send it out for service.
__________________
Izzy
izzyracer is offline   Reply With Quote
Old 04-02-2013, 08:13 AM   #11399
Tech Adept
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 105
Trader Rating: 2 (100%+)
Default

im a brushless noob .i have gt2.0 lpf and the pro programer with 422 stock softwear in it i have boost cut off but no led .is 422 the wrong one for blinky mode .if so can i have a link to the one i need .also what does drrs do. and amts timming .thanks and if any one has a set up for a trinty d3 17.5 2wd buggy super small track
catfat is offline   Reply With Quote
Old 04-02-2013, 09:29 AM   #11400
Tech Master
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 1,143
Trader Rating: 23 (100%+)
Default

What's the word on the reventon pro? Are we still having lots of failures or is it solid now? Been out a while. Any good?
chevmaro is offline   Reply With Quote
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Speed Passion GT Competition Brushless ESC v2.0 Low Profile, LPF pink_sleeve Electric On-Road 13 07-08-2009 10:17 AM


Tags
gt2, lack of help, overpriced, poor customer service, reventon, reventon pro, speed passion


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 10:44 AM.


Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net

SEO by vBSEO 3.5.0