R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 03-05-2013, 05:16 PM   #11296
Tech Adept
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 181
Default

Quote:
Originally Posted by Solara View Post
Yes, it is there for you to use...use it.
Ah okay, cool
dvaid852456 is offline   Reply With Quote
Old 03-05-2013, 07:29 PM   #11297
Tech Adept
 
Andy w's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Location: utah
Posts: 236
Trader Rating: 7 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by Andy w View Post
So I am a little dumbfounded on a Reventon R in a 1s application.

I have used my Reventon R in my oval car with a 13.5 1s. I used it with a LiFe rx pack and a Novak Smartboost. I had it in this setup for over a month. If this isn't possible how did it work. Now I have a LRP SSX in the oval and the the Reventon is in my TC.

It worked fine in both 1s and 2s for me.

Anyone???
Andy w is offline   Reply With Quote
Old 03-06-2013, 03:23 PM   #11298
Tech Elite
 
kwiksi's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Fort Wayne, IN
Posts: 2,384
Trader Rating: 101 (100%+)
Send a message via AIM to kwiksi
Default

If anybody needs a SP 6.5V3 check the ....
__________________
David Perez
Big thanks in 2016 to
Serpent/Desoto Racing - Jconcepts - Maclan Racing - Schelle Racing Innovations - Exotek Racing - Vision Racing Products - Reilley Motorsports - 92Zero Designs
kwiksi is offline   Reply With Quote
Old 03-09-2013, 02:33 AM   #11299
Tech Rookie
 
Join Date: Dec 2012
Location: Asker, Norway
Posts: 11
Default

My almost new Reventon Pro started to turn itself off the other day.. Thought it was some loose wires, but it was not. Can drive for about 5 mins, then it cuts, no lights ,no power, no nothing. Can turn it stright on again. It does not get hot. Drove it on the straight with full throttle,then it turned off, no brakes. If there had not been a net after the jump in the end, somebody may have died (it was not there 2 months ago) . Tried to read most of the threads, but could not find a solution. Running 5,5 T combo mmm SP motor. All the latest firmware/software, mod 1
AlekB is offline   Reply With Quote
Old 03-09-2013, 01:34 PM   #11300
Tech Rookie
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 3
Default

Hello, its my first post.I run a gt2.0 speed control with an Lrp motor x20 5.5T 4dot timing(27.5) and i have a problem.When i use the program V3.0 120428 or 110323 stock the speed works on the 1/4 of the full speed and sometimes works and then again to 1/4 speed.Whe i go back to V2.0 100528 stock the speed works great.Do you have a solution?
I read alot but im lost here.Thanks
akisole is offline   Reply With Quote
Old 03-09-2013, 08:53 PM   #11301
Tech Champion
 
Solara's Avatar
 
Join Date: Sep 2002
Location: Chicago Illinois USA
Posts: 9,039
Trader Rating: 16 (100%+)
Send a message via ICQ to Solara Send a message via AIM to Solara
Default

Quote:
Originally Posted by Andy w View Post
Anyone???
Even with receiver pack and booster, Reventon S and R will not work with 1S.
__________________
SPEED PASSION - King Golden, Speed Passion USA, Speed Power, Hirosaka Pro Products, East Coast Bodies, Schumacher Racing, Hurricane Motorsports, Serpent America, Sweep Racing USA. http://www.spautomobile.com/en/index.asp (SPEED PASSION AUTOMOTIVE)
NEW Speed Power/Speed Passion direct sale site - http://shop.speedpowerrc.com/
Solara is offline   Reply With Quote
Old 03-09-2013, 08:55 PM   #11302
Tech Champion
 
Solara's Avatar
 
Join Date: Sep 2002
Location: Chicago Illinois USA
Posts: 9,039
Trader Rating: 16 (100%+)
Send a message via ICQ to Solara Send a message via AIM to Solara
Default

Quote:
Originally Posted by AlekB View Post
My almost new Reventon Pro started to turn itself off the other day.. Thought it was some loose wires, but it was not. Can drive for about 5 mins, then it cuts, no lights ,no power, no nothing. Can turn it stright on again. It does not get hot. Drove it on the straight with full throttle,then it turned off, no brakes. If there had not been a net after the jump in the end, somebody may have died (it was not there 2 months ago) . Tried to read most of the threads, but could not find a solution. Running 5,5 T combo mmm SP motor. All the latest firmware/software, mod 1
Please turn off lipo cut off, and thermal protection, then recalibrate with radio and try again....and, try to use MOD2 software. Just give that a try first.
__________________
SPEED PASSION - King Golden, Speed Passion USA, Speed Power, Hirosaka Pro Products, East Coast Bodies, Schumacher Racing, Hurricane Motorsports, Serpent America, Sweep Racing USA. http://www.spautomobile.com/en/index.asp (SPEED PASSION AUTOMOTIVE)
NEW Speed Power/Speed Passion direct sale site - http://shop.speedpowerrc.com/
Solara is offline   Reply With Quote
Old 03-09-2013, 08:58 PM   #11303
Tech Champion
 
Solara's Avatar
 
Join Date: Sep 2002
Location: Chicago Illinois USA
Posts: 9,039
Trader Rating: 16 (100%+)
Send a message via ICQ to Solara Send a message via AIM to Solara
Default

Quote:
Originally Posted by akisole View Post
Hello, its my first post.I run a gt2.0 speed control with an Lrp motor x20 5.5T 4dot timing(27.5) and i have a problem.When i use the program V3.0 120428 or 110323 stock the speed works on the 1/4 of the full speed and sometimes works and then again to 1/4 speed.Whe i go back to V2.0 100528 stock the speed works great.Do you have a solution?
I read alot but im lost here.Thanks
You are running BOOST (428) program, with a 5.5T motor and using the highest timing (4 dot 27.5*) on it...? You are lucky you didn't blow up that motor....when i run mod with boost, I set the motor with the LOWEST timing as possible.

I would change the insert on your LRP to 0 dot and try again....if the GT2 work with the 2010 version 528, it will work on the 2012 version 428....

Let us know your setup on the 428....

Also, you mentioned it work on 1/4 speed....do you mean it only give you 1/4 of the throttle..? After you load the software, did you recalibrate with your radio again..? Every time you changed software, you have to recalibrate with your radio (with your ESC).
__________________
SPEED PASSION - King Golden, Speed Passion USA, Speed Power, Hirosaka Pro Products, East Coast Bodies, Schumacher Racing, Hurricane Motorsports, Serpent America, Sweep Racing USA. http://www.spautomobile.com/en/index.asp (SPEED PASSION AUTOMOTIVE)
NEW Speed Power/Speed Passion direct sale site - http://shop.speedpowerrc.com/
Solara is offline   Reply With Quote
Old 03-09-2013, 09:41 PM   #11304
Tech Adept
 
Andy w's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Location: utah
Posts: 236
Trader Rating: 7 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by Solara View Post
Even with receiver pack and booster, Reventon S and R will not work with 1S.
As I said in my post, mine DOES work with a 1s. It works with either a rx pack or booster. I am trying to figure out why when it supposedly shouldn't.
Andy w is offline   Reply With Quote
Old 03-09-2013, 11:23 PM   #11305
Tech Champion
 
RedBullFiXX's Avatar
R/C Tech Elite Subscriber
 
Join Date: Mar 2003
Location: Intergalactic Planetary
Posts: 6,539
Trader Rating: 34 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by Solara View Post
You are running BOOST (428) program, with a 5.5T motor and using the highest timing (4 dot 27.5*) on it...? You are lucky you didn't blow up that motor....when i run mod with boost, I set the motor with the LOWEST timing as possible.

I would change the insert on your LRP to 0 dot and try again....if the GT2 work with the 2010 version 528, it will work on the 2012 version 428....

Let us know your setup on the 428....

Also, you mentioned it work on 1/4 speed....do you mean it only give you 1/4 of the throttle..? After you load the software, did you recalibrate with your radio again..? Every time you changed software, you have to recalibrate with your radio (with your ESC).
Unless the X20 differs substantially from the X12
4 dot is the minimum timing adjustment

LRP-X 12 series timing info
4-dot = 27.5
3-dot = 32.5
2-dot = 37.5
1-dot = 42.5
0-dot = 47.5
You read the timing with the dots facing you.
Info supplied by
Reto Koenig
LRP electronic GmbH / Germany
__________________
--> 12th scale Information Source <--

"Men do not quit playing because they grow old; they grow old because they quit playing."
― Oliver Wendell Holmes Jr.
RedBullFiXX is offline   Reply With Quote
Old 03-10-2013, 01:07 AM   #11306
Tech Rookie
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 3
Default

Quote:
Originally Posted by Solara View Post
You are running BOOST (428) program, with a 5.5T motor and using the highest timing (4 dot 27.5*) on it...? You are lucky you didn't blow up that motor....when i run mod with boost, I set the motor with the LOWEST timing as possible.

I would change the insert on your LRP to 0 dot and try again....if the GT2 work with the 2010 version 528, it will work on the 2012 version 428....

Let us know your setup on the 428....

Also, you mentioned it work on 1/4 speed....do you mean it only give you 1/4 of the throttle..? After you load the software, did you recalibrate with your radio again..? Every time you changed software, you have to recalibrate with your radio (with your ESC).
Every time i load a new software i recalibrate the speed.The timing in x20 is the lowest 4dot 27.5 the other is 30, 32.5, 35 and 37.5.
I will tell you exacly what it made me.
For the first 30 seconds the speed work in full throttle.after that when i keep the trhottle in 1/4 for 1 sec(entering a corner) and give all the thortle exiting the corner the car goes with 1/4 of thorthe.I dont have full thortle.When i leave and give again full thortle gives me 3/4.I work it like a nitro with playing all the time with trhottle to work.
I play
Drag Brake Force 15%
Low Voltage Cut-Off 3,4v/cell
"DDRS" Start Mode level 3
Maximum Reverse Force 50%
Initial Brake Force 0%
Neutral Range 6%(Narrow)
Turbo Open Time 12 deg/0.1sec
Boost Start RPM 9000rpm
Turbo Open Delay 0.2 sec
acc 750
akisole is offline   Reply With Quote
Old 03-10-2013, 10:45 AM   #11307
Tech Master
 
MOmo's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: Oregon
Posts: 1,468
Trader Rating: 2 (100%+)
Default

Just picked up a Rev. S model off a fellow racer last night.

Plan on using it in my drift car. Appears that 9.5 is the lowest motor application, correct?

Has anyone else tried the drift profile and is there a major difference from stock? Mod?



Momo
__________________
RACE CARS: B44.1, RC8.2E FT, SC10.2 4X4, B5M, YZ-2
RADIO: Futaba 4PKS/3PKS. BATTERY: Venom
ESC: SpeedPassion. MOTORS: SpeedPassion / Venom
"Im not a racer, but I play one on the Internet"
MOmo is offline   Reply With Quote
Old 03-10-2013, 11:07 AM   #11308
Tech Regular
 
Join Date: Sep 2011
Location: Chicago
Posts: 447
Trader Rating: 17 (100%+)
Default

I'm looking to get a Reventon Stock Club ESC to run blinky 17.5 in my 2wd SC10. I have a Savox 1258 in the truck. Anyone experience brown out issues with this combo? I know the Savox are power hungry. Just want to make sure the ESC BEC is up to the task of a Savox servo before I buy one.
Snafujg is offline   Reply With Quote
Old 03-10-2013, 09:09 PM   #11309
Tech Master
 
EDWARD2003's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: Kagoshima, Japan
Posts: 1,919
Trader Rating: 6 (100%+)
Default

Okay.... were in Japan can I purchase the greening timing board for MMM motors?
EDWARD2003 is offline   Reply With Quote
Old 03-10-2013, 11:27 PM   #11310
Tech Rookie
 
quickershifter's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 18
Default

I can't get my Rev R to on the turbo/boost. How to set it up? I'm running Yeah Racing Hackmoto 13.5T BL motor.
quickershifter is offline   Reply With Quote
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Speed Passion GT Competition Brushless ESC v2.0 Low Profile, LPF pink_sleeve Electric On-Road 13 07-08-2009 10:17 AM


Tags
gt2, lack of help, overpriced, poor customer service, reventon, reventon pro, speed passion


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 05:39 AM.


Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net

SEO by vBSEO 3.5.0