R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 02-28-2013, 04:12 PM   #11281
Tech Master
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 1,073
Trader Rating: 14 (100%+)
Default

Check out section 10 of the manual:
http://www.speedpassion.net/uploadfi...Feb7th2012.pdf

This video might help as well:
http://www.youtube.com/watch?feature...&v=JYL0r3hdaXA
__________________
Speedpassion : Speedpower : East Coast Bodies
thunderbt3 is offline   Reply With Quote
Old 03-01-2013, 11:49 AM   #11282
Tech Apprentice
 
coretex's Avatar
 
Join Date: Nov 2012
Location: Norway
Posts: 61
Default

Quote:
Originally Posted by thunderbt3 View Post
thanks it finally worked. i had one of the cables the wrong way. thanks thunder sure helped
coretex is offline   Reply With Quote
Old 03-02-2013, 04:36 PM   #11283
Tech Initiate
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 24
Trader Rating: 8 (100%+)
Default

Ok guys I have a question about the citrix club sport esc.

I have one citrix club esc. 1 LCD programmer, 1 Gt2.0 led programmer, 1Gt2.1 led programmer.

What exactly do I need to change the brake, drag brake etc...

Can I use the LCD different firware or something? Or do I have to buy another citrix specific led programmer?

Thanks in advance.
peteyo is offline   Reply With Quote
Old 03-02-2013, 05:39 PM   #11284
Tech Fanatic
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 845
Default

Quote:
Originally Posted by peteyo View Post
Ok guys I have a question about the citrix club sport esc.

I have one citrix club esc. 1 LCD programmer, 1 Gt2.0 led programmer, 1Gt2.1 led programmer.

What exactly do I need to change the brake, drag brake etc...

Can I use the LCD different firware or something? Or do I have to buy another citrix specific led programmer?

Thanks in advance.
Yep, you need to get the OPTIONAL Cirtix program card SPESCPB01 to change the settings, none of the other cards will work.
Rojna is offline   Reply With Quote
Old 03-03-2013, 08:34 AM   #11285
Tech Fanatic
 
Join Date: Dec 2012
Location: Hervey Bay, Australia.
Posts: 837
Trader Rating: 9 (100%+)
Default

Worth spending an extra $20 to get the MMM V3 10.5r over the standard V3 10.5r?
Chamelion is offline   Reply With Quote
Old 03-03-2013, 04:27 PM   #11286
Tech Regular
 
Pittster's Avatar
 
Join Date: Feb 2013
Location: Newcastle NSW
Posts: 365
Trader Rating: 4 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by Chamelion View Post
Worth spending an extra $20 to get the MMM V3 10.5r over the standard V3 10.5r?
V3 MMM has the 11-20+ timing board and is rated to 4000Kv vs the V3's 0-10+ timming and 3800Kv

Also from the speed passion site.

C. New higher motor timing - 11 to 20 degrees (standard)
New on MMM series is the advanced timing unit sensor (in degrees, 11-20 degrees, standard). Multiple timing sensor units (in different degrees of timing) are available for wide choice of adjustability to meet all the racing need. Different timing range will be separated by different color coded sensor unit.

D. Totally redesigned Stator
This new stator from the MMM series will improve the power band output by the overall 10% over the standard V3 Competition series motor.

E. 5 grams lighter than the regular V3.0 competition motor series
Using lighter material but without losing strength. Hard coated material with laser engraved motor prints, matting with gun metal finish gives the MMM series a World Champion looks from the outside. Quick and reliable bullet plugs connection is still the signature design on the MMM series motor.
Pittster is offline   Reply With Quote
Old 03-03-2013, 06:32 PM   #11287
Tech Rookie
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 7
Default

Ran my Reventon Pro in Blinky today for the first time. After each race when I stopped the car wouldn't go anymore. Speed control was flashing red/yellow lights and wouldn't shut off. Had to unplug battery so it would shut off. Temp. cutoff was dissabled and speedo was cool. Once I re programmed it to my radio it was fine each time. Any suggestions?
Rob2 is offline   Reply With Quote
Old 03-03-2013, 09:20 PM   #11288
Tech Master
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 1,073
Trader Rating: 14 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by Rob2 View Post
Ran my Reventon Pro in Blinky today for the first time. After each race when I stopped the car wouldn't go anymore. Speed control was flashing red/yellow lights and wouldn't shut off. Had to unplug battery so it would shut off. Temp. cutoff was dissabled and speedo was cool. Once I re programmed it to my radio it was fine each time. Any suggestions?
What brand motor are you running? If it has a an onboard temp sensor, you'll have to disable it by disconnecting the temp wire from the sensor wire. Its the second wire from the left if you're looking at the back of the motor.
__________________
Speedpassion : Speedpower : East Coast Bodies
thunderbt3 is offline   Reply With Quote
Old 03-03-2013, 11:29 PM   #11289
Tech Addict
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 677
Trader Rating: 15 (100%+)
Default Speed passion

Any of you guys need a speed passion dyno / programmer? If your interested pm me for pics and details.
AARON YOUNG is offline   Reply With Quote
Old 03-04-2013, 03:52 PM   #11290
Tech Rookie
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 7
Default

Quote:
Originally Posted by thunderbt3 View Post
What brand motor are you running? If it has a an onboard temp sensor, you'll have to disable it by disconnecting the temp wire from the sensor wire. Its the second wire from the left if you're looking at the back of the motor.
It is a Novak SS 17.5 motor. Motor was 150 degrees. I got a Trinity Duo 2 pretty hot a few weeks ago with no issues but that wasn't with the speedo in blinky.
Rob2 is offline   Reply With Quote
Old 03-04-2013, 04:32 PM   #11291
Tech Regular
 
Join Date: May 2002
Location: Sweden
Posts: 405
Default

about reventon pro in 17.5 boosted stock, a driver used a reventon pro/thunder power combo last weekend and he had one of the fastest car on the track. his car looked really good, and he was more pleased with the reventon pro than with his previous hw v2.1 esc.
i will buy a reventon pro for sure!
__________________
Xray T4`16 - Hobbywing - Highest - Sanwa - Gens Ace
Schumacher Cougar KF2 - Hobbywing - Highest - Sanwa - Gens Ace
Bappe is offline   Reply With Quote
Old 03-04-2013, 07:55 PM   #11292
Tech Master
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 1,073
Trader Rating: 14 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by Rob2 View Post
It is a Novak SS 17.5 motor. Motor was 150 degrees. I got a Trinity Duo 2 pretty hot a few weeks ago with no issues but that wasn't with the speedo in blinky.
I know that Speed Passion motors along with Trinity based motors have no problem with the motor temp sensor. Try disconnecting the temp sensor pin to see if that solves it. You should be able to push the pin out using a hobby knife. IIRC, the SS series does not have a replaceable sensor wire right?
__________________
Speedpassion : Speedpower : East Coast Bodies
thunderbt3 is offline   Reply With Quote
Old 03-05-2013, 02:28 AM   #11293
Tech Adept
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 181
Default

I have recently updated my Reventon Pro to the latest firmware, Stock1 V20 and the LCD card 2.7.

An extra setting seems to have appeared for Turbo Slope Rate? I thought this setting was dropped for the Reventon. The manual does not reference it? It is like the setting for the GT2.0 and by default is set to 18 degrees/0.1s.

Is this correct or have I got a weird firmware?

Thanks in advance.
dvaid852456 is offline   Reply With Quote
Old 03-05-2013, 02:14 PM   #11294
Tech Rookie
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 7
Default

Quote:
Originally Posted by thunderbt3 View Post
I know that Speed Passion motors along with Trinity based motors have no problem with the motor temp sensor. Try disconnecting the temp sensor pin to see if that solves it. You should be able to push the pin out using a hobby knife. IIRC, the SS series does not have a replaceable sensor wire right?
Ok thank you. I'll try that. The same motor ran fine with my Reventon S for the last few months. No thr SS doesn't have a replaceable sensor wire.
Rob2 is offline   Reply With Quote
Old 03-05-2013, 02:59 PM   #11295
Tech Champion
 
Solara's Avatar
 
Join Date: Sep 2002
Location: Chicago Illinois USA
Posts: 9,042
Trader Rating: 16 (100%+)
Send a message via ICQ to Solara Send a message via AIM to Solara
Default

Quote:
Originally Posted by dvaid852456 View Post
I have recently updated my Reventon Pro to the latest firmware, Stock1 V20 and the LCD card 2.7.

An extra setting seems to have appeared for Turbo Slope Rate? I thought this setting was dropped for the Reventon. The manual does not reference it? It is like the setting for the GT2.0 and by default is set to 18 degrees/0.1s.

Is this correct or have I got a weird firmware?

Thanks in advance.
Yes, it is there for you to use...use it.
__________________
SPEED PASSION - King Golden, Speed Passion USA, Speed Power, Hirosaka Pro Products, East Coast Bodies, Schumacher Racing, Hurricane Motorsports, Serpent America, Sweep Racing USA. http://www.spautomobile.com/en/index.asp (SPEED PASSION AUTOMOTIVE)
NEW Speed Power/Speed Passion direct sale site - http://shop.speedpowerrc.com/
Solara is offline   Reply With Quote
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Speed Passion GT Competition Brushless ESC v2.0 Low Profile, LPF pink_sleeve Electric On-Road 13 07-08-2009 10:17 AM


Tags
gt2, lack of help, overpriced, poor customer service, reventon, reventon pro, speed passion


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 11:01 PM.


Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net

SEO by vBSEO 3.5.0