R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 01-30-2013, 07:22 AM   #11086
Tech Master
 
TAMAK's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 1,915
Trader Rating: 28 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by cmy55s View Post
Hey guys, I have a revention pro and was wondering if it runs in blinky mode on a 1s battery in a 1/12 pan car? Cheers guys
Yes, I run my Reventon Pro with a 3.5t Mod motor in Stock0. Runs very well, also ran it with a 17.5t. Make sure you use a 3 wire esc to receiver harness with either a hobbyking booster, or a receiver pack.
The Speed Passion Thread-img_0885.jpg
__________________
TrakPower Speed Equipment / Speed Passion
Serpent Natrix 748 TQ - Nova REX
D413 Reventon 1.1ex 13.5t; AE B6d Laydown Reventon Pro 1.1
DNX408V2-NovaP5, DETC410-Reventon 1.1ex-5.5t MMM
RC10 , RC10GT2- CV-R- SAVOX,
TAMAK is offline   Reply With Quote
Old 01-30-2013, 11:26 AM   #11087
Tech Champion
 
Join Date: Nov 2002
Location: Chicago, IL
Posts: 7,462
Trader Rating: 34 (100%+)
Default

Speed Passion onroad cars....sneek peeks!!


http://teamspeedpassion.com/2013/01/...p-sneak-peeks/
Nexus is offline   Reply With Quote
Old 01-30-2013, 12:00 PM   #11088
Tech Addict
 
Miller2's Avatar
 
Join Date: May 2012
Location: Ottawa IL
Posts: 617
Trader Rating: 8 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by Nexus View Post
Speed Passion onroad cars....sneek peeks!!


http://teamspeedpassion.com/2013/01/...p-sneak-peeks/
I want one
Miller2 is offline   Reply With Quote
Old 01-30-2013, 01:09 PM   #11089
Tech Apprentice
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 87
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

hi all
I recently got a used SP gt 2.0 LPF. coupled with a novak 13.5t. The problem i have is that there's no throttle, i tried configuring it but all i get is continuous beep.beep.beep and flashing red led and it doesn't seem to let me config. I tried with 3 different tx/rx's and the closes i got was it ran for about 2mins once and that was it.

It works on the program card in as i can play with the values (now on default setting).

Any help ???
alex_evo is offline   Reply With Quote
Old 01-30-2013, 01:16 PM   #11090
Tech Legend
 
Cain's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: West Fargo, North Dakota
Posts: 26,473
Trader Rating: 206 (100%+)
Default

please describe the exactly procedure you try to calibrate it with as well as what radio and transmitters you are using.

A video of what you are doing would be even better.
__________________
< Team Associated RC10B6D>
< Durango DESC410V2, DEX410V5>
Cain is offline   Reply With Quote
Old 01-30-2013, 01:24 PM   #11091
Tech Addict
 
Miller2's Avatar
 
Join Date: May 2012
Location: Ottawa IL
Posts: 617
Trader Rating: 8 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by alex_evo View Post
hi all
I recently got a used SP gt 2.0 LPF. coupled with a novak 13.5t. The problem i have is that there's no throttle, i tried configuring it but all i get is continuous beep.beep.beep and flashing red led and it doesn't seem to let me config. I tried with 3 different tx/rx's and the closes i got was it ran for about 2mins once and that was it.

It works on the program card in as i can play with the values (now on default setting).

Any help ???
Once you get it into Program mode what you are hearing is the 3 beeps
Press and hold red button once for Neutral, Then you will hear 1 beep Second press and hold your full throttle while holding your full throttle hit the red button again. You should hear 2 beeps 3rd push your radio to full brake and hold hit red button again and you should hear 3 beeps. Turn everything off and see it that works.
If you cant get throttle to work or calibrate you may need to reverse the throttle on your radio
good luck
Miller2 is offline   Reply With Quote
Old 01-30-2013, 01:31 PM   #11092
Tech Apprentice
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 87
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

I used the procedure as on the manual.
1.transmitter on 2.hold down the set button(next to switch)3.turn esc on while holding down button until the led flashes.

When i do that, it flashes plus beeps as described. Throttle on neutral already and i should press the set button again, but nothing happens, red leds still flashing and beeping. Only way to stop it beeping is to turn it off

I used Carson reflex pro, etroniks pulse EX3 pro, Futaba 3PL
alex_evo is offline   Reply With Quote
Old 01-30-2013, 01:36 PM   #11093
Tech Legend
 
Cain's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: West Fargo, North Dakota
Posts: 26,473
Trader Rating: 206 (100%+)
Default

have you tried upping the Neutral range or whatever it called? I think its default is narrow?
__________________
< Team Associated RC10B6D>
< Durango DESC410V2, DEX410V5>
Cain is offline   Reply With Quote
Old 01-30-2013, 01:54 PM   #11094
Tech Addict
 
bfong13's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: San Antonio, TX
Posts: 611
Trader Rating: 17 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by bfong13 View Post
Has anybody had any problems with their Revention Pro shutting off? My Revention Pro shuts off after just a few minutes during warm up prior to a race. I'll take my warm up laps, then pull off and wait to grid, and by the time the race is ready to grid, my car will be shut off. I have verified my settings and updated the firmware several times. The fan is operational and blowing down onto the ESC. I'm running a Team Epic D3 4.5 motor with 8.4 FDR. I have the Lipo cutoff set to no protection, and the over heat protection is disabled. I have temped the ESC and motor and they are both no hotter than 135-140F. The outdoor air temperature is no hotter than 60-70F I have the DMTS and DRRS set to middle of the road settings. I have since switched back to a Tekin RS Pro, and running with no problems. However, I'd like to find out what is the problem with my Revention Pro.
Anyone? Beside a possible bad capacitor, what could be the problem?
__________________
-Brian Fong
2014 Texas EOS 17.5 Sedan Champion
2012 ROAR Region 9 Nitro Sedan Champion
1996 ROAR Nationals Electric Touring Car A-Main Finalist
Xray T4'14, Xray XB4'16 Xray XB2'16
bfong13 is offline   Reply With Quote
Old 01-30-2013, 02:06 PM   #11095
Tech Master
 
TAMAK's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 1,915
Trader Rating: 28 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by bfong13 View Post
Anyone? Beside a possible bad capacitor, what could be the problem?
Maybe cut that wire for the motor temp sensor on the sensor wire? I thought I read something about that.
__________________
TrakPower Speed Equipment / Speed Passion
Serpent Natrix 748 TQ - Nova REX
D413 Reventon 1.1ex 13.5t; AE B6d Laydown Reventon Pro 1.1
DNX408V2-NovaP5, DETC410-Reventon 1.1ex-5.5t MMM
RC10 , RC10GT2- CV-R- SAVOX,
TAMAK is offline   Reply With Quote
Old 01-30-2013, 03:15 PM   #11096
Tech Addict
 
bfong13's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: San Antonio, TX
Posts: 611
Trader Rating: 17 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by TAMAK View Post
Maybe cut that wire for the motor temp sensor on the sensor wire? I thought I read something about that.
Which wire is it? Is there a pin-out diagram somewhere? Also, hypothetically speaking, how would the motor overheating cause the ESC to shut off?
__________________
-Brian Fong
2014 Texas EOS 17.5 Sedan Champion
2012 ROAR Region 9 Nitro Sedan Champion
1996 ROAR Nationals Electric Touring Car A-Main Finalist
Xray T4'14, Xray XB4'16 Xray XB2'16
bfong13 is offline   Reply With Quote
Old 01-30-2013, 03:41 PM   #11097
Tech Apprentice
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 87
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by alex_evo View Post
I used the procedure as on the manual.
1.transmitter on 2.hold down the set button(next to switch)3.turn esc on while holding down button until the led flashes.

When i do that, it flashes plus beeps as described. Throttle on neutral already and i should press the set button again, but nothing happens, red leds still flashing and beeping. Only way to stop it beeping is to turn it off

I used Carson reflex pro, etroniks pulse EX3 pro, Futaba 3PL

I got it configured but the motor stutters and doesn't reach full revs, from the sound of it, its low revs on/0ff on/off stutter and not smooth
Is this the sensor wire knackered ??
alex_evo is offline   Reply With Quote
Old 01-30-2013, 04:06 PM   #11098
Tech Champion
 
Solara's Avatar
 
Join Date: Sep 2002
Location: Chicago Illinois USA
Posts: 9,037
Trader Rating: 16 (100%+)
Send a message via ICQ to Solara Send a message via AIM to Solara
Default

Quote:
Originally Posted by bfong13 View Post
Which wire is it? Is there a pin-out diagram somewhere? Also, hypothetically speaking, how would the motor overheating cause the ESC to shut off?
See this diagram...

http://www.speedpassion.net/files/So...eventonPro.pdf
__________________
SPEED PASSION - King Golden, Speed Passion USA, Speed Power, Hirosaka Pro Products, East Coast Bodies, Schumacher Racing, Hurricane Motorsports, Serpent America, Sweep Racing USA. http://www.spautomobile.com/en/index.asp (SPEED PASSION AUTOMOTIVE)
NEW Speed Power/Speed Passion direct sale site - http://shop.speedpowerrc.com/
Solara is offline   Reply With Quote
Old 01-30-2013, 04:08 PM   #11099
Tech Champion
 
Solara's Avatar
 
Join Date: Sep 2002
Location: Chicago Illinois USA
Posts: 9,037
Trader Rating: 16 (100%+)
Send a message via ICQ to Solara Send a message via AIM to Solara
Default

Quote:
Originally Posted by alex_evo View Post
I got it configured but the motor stutters and doesn't reach full revs, from the sound of it, its low revs on/0ff on/off stutter and not smooth
Is this the sensor wire knackered ??
Can you make sure your radio throttle EPA or other adjustment are in 100% default position..? Not 110% or 120% or 90%....must be 100%, and redo the whole calibration. And make sure after you are done with the 3 steps setup, you MUST turn off the ESC/Radio and turn back on to test...
__________________
SPEED PASSION - King Golden, Speed Passion USA, Speed Power, Hirosaka Pro Products, East Coast Bodies, Schumacher Racing, Hurricane Motorsports, Serpent America, Sweep Racing USA. http://www.spautomobile.com/en/index.asp (SPEED PASSION AUTOMOTIVE)
NEW Speed Power/Speed Passion direct sale site - http://shop.speedpowerrc.com/
Solara is offline   Reply With Quote
Old 01-30-2013, 04:19 PM   #11100
Tech Champion
 
Solara's Avatar
 
Join Date: Sep 2002
Location: Chicago Illinois USA
Posts: 9,037
Trader Rating: 16 (100%+)
Send a message via ICQ to Solara Send a message via AIM to Solara
Default

Quote:
Originally Posted by RSCosworth View Post
HB boost timing is measured in percentages but percentages of what? How many degrees is max boost?
We don't use degree in timing anymore on our boost program....we only use percentage so that will give you a "RANGE" of boost (in %) and give you a feel of the boost that you choose to use...

I can't tell you the 100% of boost = 100* of timing adding...not even 64* or 48*....far lower then that.
__________________
SPEED PASSION - King Golden, Speed Passion USA, Speed Power, Hirosaka Pro Products, East Coast Bodies, Schumacher Racing, Hurricane Motorsports, Serpent America, Sweep Racing USA. http://www.spautomobile.com/en/index.asp (SPEED PASSION AUTOMOTIVE)
NEW Speed Power/Speed Passion direct sale site - http://shop.speedpowerrc.com/
Solara is offline   Reply With Quote
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Speed Passion GT Competition Brushless ESC v2.0 Low Profile, LPF pink_sleeve Electric On-Road 13 07-08-2009 10:17 AM


Tags
gt2, lack of help, overpriced, poor customer service, reventon, reventon pro, speed passion


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 05:01 PM.


Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net

SEO by vBSEO 3.5.0