R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 01-15-2013, 07:05 PM   #10996
Tech Apprentice
 
Join Date: Oct 2012
Posts: 70
Default

Quote:
Originally Posted by quickershifter View Post
I just bought a new SP Ver.3 motor 17.5T, hooked it up to my SP Rev Pro but no throttle (motor not turning). Try to calibrate the ESC after firmware v22 updated, no beep sound in the ESC, but the orange led blinks. I can feel the motor staggering but no turns. Any advice on this?
Quote:
Originally Posted by quickershifter View Post
WMGary, I have try using another sensor cable, but still no turn on my motor. Do I have to change the capacitor? Or should I send it back and claim for warranty? But how?
So prior to using the V3 17.5 everything worked normal with your Reventon Pro and motor XXXX? If you put the previous motor back in does it work properly?

Changing the capacitor would not cause the problems you are describing.


Quote:
Originally Posted by BigC123 View Post
Well got my replacement Reveton Pro in and noticed that it looks like they tightened the case to hard because , it is cracked around the screws, is there a way I can order a new bottom for the ESC, I sure don't want to send it back, I just waited two weeks for this one. Any suggestions anyone?
At this time you cannot just order the cases or individual parts for Speed Passion ESCs.
SP Tech is offline   Reply With Quote
Old 01-15-2013, 07:12 PM   #10997
Tech Addict
 
Lessen's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Aurora, OH
Posts: 594
Trader Rating: 2 (100%+)
Send a message via MSN to Lessen
Default

Quote:
Originally Posted by quickershifter View Post
WMGary, I have try using another sensor cable, but still no turn on my motor. Do I have to change the capacitor? Or should I send it back and claim for warranty? But how?
Go to the SP site. First you need to register your product. Then, once your registered product is on your registration list, you can request an RMA number straight from the site.
__________________
"Nothing in the world can take the place of persistence. Talent will not; nothing is more common than unsuccessful men with talent. "
Lessen is offline   Reply With Quote
Old 01-16-2013, 03:38 AM   #10998
Tech Adept
 
Join Date: Mar 2009
Location: Kapiti, New Zealand
Posts: 133
Trader Rating: 1 (100%+)
Default Reventon Pro EX

Do we have a potential date for the release of the pro EX yet?
Bumpy is offline   Reply With Quote
Old 01-16-2013, 03:40 PM   #10999
Tech Initiate
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 23
Default

I noticed just about most major online etailers and even Speed Passions own online store have no inventory for just about all products.

Is there an issue with the company?
mikelebron is offline   Reply With Quote
Old 01-16-2013, 03:52 PM   #11000
Tech Champion
 
Join Date: Nov 2002
Location: Chicago, IL
Posts: 7,474
Trader Rating: 34 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by mikelebron View Post
I noticed just about most major online etailers and even Speed Passions own online store have no inventory for just about all products.

Is there an issue with the company?
No. Ha.

You just joined to ask that for your first post?

My 2 LHS stores have plenty of SP products. I can send you their number and maybe they'll ship.
Nexus is offline   Reply With Quote
Old 01-17-2013, 03:44 AM   #11001
Tech Fanatic
 
roger999's Avatar
R/C Tech Elite Subscriber
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 805
Trader Rating: 12 (100%+)
Default

What wire exactly should be cut off in reventon series when is motor issue?
__________________
r o g e r g r a f i x . c o m

facebook.com/rogergrafix
roger999 is offline   Reply With Quote
Old 01-17-2013, 06:27 AM   #11002
Tech Apprentice
 
Join Date: Oct 2012
Posts: 70
Default

Quote:
Originally Posted by roger999 View Post
What wire exactly should be cut off in reventon series when is motor issue?
The 2nd wire from the left when looking at the motor and sensor cable.
SP Tech is offline   Reply With Quote
Old 01-17-2013, 10:15 AM   #11003
Tech Adept
 
Join Date: Dec 2003
Posts: 139
Trader Rating: 2 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by Nexus View Post
No. Ha.

You just joined to ask that for your first post?

My 2 LHS stores have plenty of SP products. I can send you their number and maybe they'll ship.
Just got my new Revention Pro this week. Second one in a month, liked the first one so much that I had to get another one for my other car.
Rugrat is offline   Reply With Quote
Old 01-17-2013, 10:20 AM   #11004
Tech Apprentice
 
Penz316's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: Montréal, Québec
Posts: 94
Default

Quote:
Originally Posted by SP Tech View Post
The 2nd wire from the left when looking at the motor and sensor cable.
It's ROAR legal to cut that wire ?
__________________
Alex Fournier
Team ORCA
Penz316 is offline   Reply With Quote
Old 01-17-2013, 06:22 PM   #11005
Tech Champion
 
Join Date: Nov 2002
Location: Chicago, IL
Posts: 7,474
Trader Rating: 34 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by Penz316 View Post
It's ROAR legal to cut that wire ?
I don't know why it wouldn't be. The rule only states you must use JST ZH connector, but it doesn't state anything about disabling any of the connections.

This is technically pin 5 dedicated for temp sensors. There is no performance advantage.
Nexus is offline   Reply With Quote
Old 01-18-2013, 07:25 AM   #11006
Tech Legend
 
Cain's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: West Fargo, North Dakota
Posts: 26,565
Trader Rating: 207 (100%+)
Default

lol, buddy of mine mentioned that maybe speed passion should release a compatibility cable, basically, a sensor wire with the temp sensor wire missing. Who knows ... stranger things have happened.
__________________
< Team Associated RC10B6D>
< Tekno SCT410.3>
< Durango DEX410V5>
Cain is offline   Reply With Quote
Old 01-19-2013, 12:32 AM   #11007
Tech Elite
 
Bishop's Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: Brisbane
Posts: 2,208
Trader Rating: 5 (100%+)
Default

Anyone else find the new software for the Reventon Pro a little odd?, I was using Stock0 last night during racing with the older firmware, still noticing the brakes were very weak, so today I flashed the new ware onto it.
First things I noticed was it felt like there is more brakes there now, but then I also noticed it's now cogging badly at low throttle, so I'd be curious to see if anyone else has found this?
__________________
QRCCRA
www.qrccra.org.au
www.facebook.com/englandparkraceway
www.myrcm.ch/main?pLa=en&hId[1]=org&dId[O]=4331
Bishop is offline   Reply With Quote
Old 01-19-2013, 12:51 AM   #11008
Tech Fanatic
 
dfiantii's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: West Scramento, Ca
Posts: 780
Trader Rating: 16 (100%+)
Send a message via AIM to dfiantii Send a message via Yahoo to dfiantii
Default

Why do I need to cut a wire to make any motor work with the esc. That is ridiculous that i have to hack my motor.
__________________
TT-01/Hitec MG/SP LPF V1.1/Trinity 7.5
Losi Type-R/JR Z8800S/SP Cirtix Stock/Novak 25.5
Exotek F1R/Savox 1251/Tekin RS/21.5
"ELECTRIFIED TO THE HILT"
dfiantii is offline   Reply With Quote
Old 01-19-2013, 07:14 AM   #11009
Tech Apprentice
 
Join Date: May 2009
Location: London
Posts: 83
Default

Quote:
Originally Posted by Bishop View Post
Anyone else find the new software for the Reventon Pro a little odd?, I was using Stock0 last night during racing with the older firmware, still noticing the brakes were very weak, so today I flashed the new ware onto it.
First things I noticed was it felt like there is more brakes there now, but then I also noticed it's now cogging badly at low throttle, so I'd be curious to see if anyone else has found this?
I have found that the new firmware with stock1 has rather crappy brakes. Someone then told me, on this forum, to use more initial brake to compensate. I'll find out tomorrow how it goes.
RSCosworth is offline   Reply With Quote
Old 01-19-2013, 07:41 AM   #11010
Tech Elite
 
Bishop's Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: Brisbane
Posts: 2,208
Trader Rating: 5 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by RSCosworth View Post
I have found that the new firmware with stock1 has rather crappy brakes. Someone then told me, on this forum, to use more initial brake to compensate. I'll find out tomorrow how it goes.
Actually, I thought of this last night during racing, so went looking for that function in Stock0, only to find it was not there!

My Hobbywing and I believe the Orion and many others all have it, so I was almost dumbstruck to find it missing from the Pro.
__________________
QRCCRA
www.qrccra.org.au
www.facebook.com/englandparkraceway
www.myrcm.ch/main?pLa=en&hId[1]=org&dId[O]=4331
Bishop is offline   Reply With Quote
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Speed Passion GT Competition Brushless ESC v2.0 Low Profile, LPF pink_sleeve Electric On-Road 13 07-08-2009 10:17 AM


Tags
gt2, lack of help, overpriced, poor customer service, reventon, reventon pro, speed passion


Currently Active Users Viewing This Thread: 3 (0 members and 3 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 09:15 PM.


Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net

SEO by vBSEO 3.5.0