R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 11-04-2012, 09:41 AM   #10606
Tech Addict
 
Join Date: Sep 2010
Location: Aurora, CO
Posts: 745
Trader Rating: 38 (100%+)
Default

Yes you can shorten them and in my opinion you really should shorten them.
__________________
John Barr
On-Road: VBC WildFireD08; VBC Lightning10; VBC Lightning12; VBC Lightning10-235mm
Off-Road: Not likely
Special thanks to EMRFactory and VBC Racing.
linkless is offline   Reply With Quote
Old 11-04-2012, 10:15 AM   #10607
Tech Master
 
OnRDPassion's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: West LA
Posts: 1,185
Trader Rating: 54 (100%+)
Default

I am looking into picking up the new revention r pro or the revention r. I primarily will be running 17.5 blinky but on occasion will run a 13.5 or mod. How do you calculate the current limitations?
OnRDPassion is offline   Reply With Quote
Old 11-04-2012, 08:40 PM   #10608
Tech Addict
 
mtbboy's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Winnipeg. Igloo. Hockey. Beer.
Posts: 715
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

How do I get some braking with the rev r in stock 0 setting. Just pathetic right now.
Thank you

D.
__________________
Team Associated Reedy factory team driver.
B5M Factory lite $ B44.3 Factory $ TC6.2 $ RC12R 5.1
Reedy 410 Speedos $ Reedy Mach Series motors
204 Raceway Winnipeg 1/10-1/8 Offroad. Owner.
mtbboy is offline   Reply With Quote
Old 11-04-2012, 09:14 PM   #10609
Tech Initiate
 
miz4's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 34
Trader Rating: 11 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by brendon View Post
Is anyone having trouble when they try and use the program box on thier computer to change settings on the revention speed controller. I am using the revention program and program box and it just shuts my computer down as soon as the program opens.

Ive deleted and redownloaded the revention program twice and am still having the same problem.
Quote:
Originally Posted by miz4 View Post
Tried my new Reventon R yesterday, and I'm having issues getting the Drag Brake to function. I'm running the MOD 0, (Forward+Brake+Reverse) V18 B359, and any Percentage that I set the drag brake to, it does not seem to functional at all.

Any advise appriciated
TTT I haven't had time to call the support line. The motor im using is a brand new comp 8.5 and it drag brake works fine with a Castle MMP.
miz4 is offline   Reply With Quote
Old 11-05-2012, 02:38 AM   #10610
Tech Addict
 
Luke Hobson's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: newark, nottinghamshire, UK
Posts: 526
Send a message via MSN to Luke Hobson
Default

im really in 2 minds about getting one of the Reventon R's

seems alot of people are having issues, but is this purely down to people not reading the manual properly regarding hooking it up to the computer?

any advice from people whos units are actually working correctly?
__________________
Luke Hobson
Awesomatix - Xenon - Godzilla Paint - Moorespeed - ToniSport - MBmodels

http://luke-hobson.blogspot.com/
Luke Hobson is offline   Reply With Quote
Old 11-05-2012, 03:35 AM   #10611
Tech Rookie
 
Join Date: Oct 2012
Posts: 14
Default

I am using Rev R with 13.5 mmm motor and boosed, i bought them with V18 mod software and i upgraded it to V19. The only problem i see is that it hard to use my led card to chage parameters since i dont know which items no. Is for what. So i have to carried my laptop to track to do setting evertime. And anoyher concern is that i ran 13.5t with 50% boose and 120k ending rpm. My mmm motor temp went up to 65c and esc temp was around 52c. Was it considered too hot for speed passion? (I ran at night only with 28c outside temp)
kunming is offline   Reply With Quote
Old 11-05-2012, 05:26 AM   #10612
Tech Fanatic
 
Join Date: Jan 2003
Location: Cedar Rapids, Iowa
Posts: 894
Trader Rating: 17 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by kunming View Post
I am using Rev R with 13.5 mmm motor and boosed, i bought them with V18 mod software and i upgraded it to V19. The only problem i see is that it hard to use my led card to chage parameters since i dont know which items no. Is for what. So i have to carried my laptop to track to do setting evertime. And anoyher concern is that i ran 13.5t with 50% boose and 120k ending rpm. My mmm motor temp went up to 65c and esc temp was around 52c. Was it considered too hot for speed passion? (I ran at night only with 28c outside temp)
My program box had a tray at the bottom of it that would slide out to tell you what the corresponding numbers meant.

So far I really like the Reventon R, only thing I dislike is the brakes are a little weak, but I also run stock 0 V18 mode in usgt and it really is not too big of a deal. Make sure when hooking the program box up the pc to program the esc that you disconnect the fan on top of the esc and the battery.
429racer is offline   Reply With Quote
Old 11-05-2012, 07:59 AM   #10613
Tech Legend
 
Cain's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: West Fargo, North Dakota
Posts: 26,537
Trader Rating: 206 (100%+)
Default

For those who have ran 1S using a GT2.0 Pro or similar ESC, have you noticed that the brakes don't seem to be very strong?

Using the blinky software with a futaba PL radio. Motor is a 1 Cell 17.5 Competition . had brake set initially at 75%, went to 100% but feel it needs more.

Should I reset the radio to the speedo when making that parameter change?
__________________
< Team Associated RC10B6D>
< Durango DESC410V2, DEX410V5>
Cain is offline   Reply With Quote
Old 11-05-2012, 08:50 AM   #10614
Tech Rookie
 
Join Date: Oct 2012
Posts: 14
Default

for me, the brake for rev R is too strong...I have to set brake on esc at 50% and on my 4PL at 75%
kunming is offline   Reply With Quote
Old 11-05-2012, 09:13 AM   #10615
Tech Addict
 
Join Date: Sep 2010
Location: Aurora, CO
Posts: 745
Trader Rating: 38 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by Cain View Post
For those who have ran 1S using a GT2.0 Pro or similar ESC, have you noticed that the brakes don't seem to be very strong?

Using the blinky software with a futaba PL radio. Motor is a 1 Cell 17.5 Competition . had brake set initially at 75%, went to 100% but feel it needs more.

Should I reset the radio to the speedo when making that parameter change?
Set your reverse strength to 75% and brake strength to 100%. In the 2.1EX the two are tied together even though reverse is disabled and I'd assume the GT2.0 is the same way.
__________________
John Barr
On-Road: VBC WildFireD08; VBC Lightning10; VBC Lightning12; VBC Lightning10-235mm
Off-Road: Not likely
Special thanks to EMRFactory and VBC Racing.
linkless is offline   Reply With Quote
Old 11-05-2012, 10:55 AM   #10616
Tech Addict
 
mtbboy's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Winnipeg. Igloo. Hockey. Beer.
Posts: 715
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by mtbboy View Post
How do I get some braking with the rev r in stock 0 setting. Just pathetic right now.
Thank you

D.
Updating via the pc link gave me the setting I was looking for.
Using the programming box did not.

Strange but wow does thing have braking power now.

D.
__________________
Team Associated Reedy factory team driver.
B5M Factory lite $ B44.3 Factory $ TC6.2 $ RC12R 5.1
Reedy 410 Speedos $ Reedy Mach Series motors
204 Raceway Winnipeg 1/10-1/8 Offroad. Owner.
mtbboy is offline   Reply With Quote
Old 11-05-2012, 11:05 AM   #10617
Tech Legend
 
Cain's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: West Fargo, North Dakota
Posts: 26,537
Trader Rating: 206 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by linkless View Post
Set your reverse strength to 75% and brake strength to 100%. In the 2.1EX the two are tied together even though reverse is disabled and I'd assume the GT2.0 is the same way.
Thanks, didn't know that! Does a higher reverse strength setting than the 75% affect it too?
__________________
< Team Associated RC10B6D>
< Durango DESC410V2, DEX410V5>
Cain is offline   Reply With Quote
Old 11-05-2012, 12:42 PM   #10618
Tech Addict
 
Join Date: Sep 2010
Location: Aurora, CO
Posts: 745
Trader Rating: 38 (100%+)
Default

Yes, but I can just about lock up the tires on the my WGT with 75% so I'm not sure any more would be needed. They also work very well at low speeds, which is what most ESC's I've used have had major issues with. By low speeds, I'm talking about rolling up to your starting spot.
__________________
John Barr
On-Road: VBC WildFireD08; VBC Lightning10; VBC Lightning12; VBC Lightning10-235mm
Off-Road: Not likely
Special thanks to EMRFactory and VBC Racing.
linkless is offline   Reply With Quote
Old 11-05-2012, 05:28 PM   #10619
Tech Regular
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 490
Trader Rating: 8 (100%+)
Default

good day SP,

I have a question regard with my BLcombo, im using REVENTON S esc and SPEED PASSION COMPETITION 3.0 13.5T

i have hesitation with the motor, its my 1st time to use Speed passion with my elec.
my question is when im running with sensor wire the motor is making sound just like a whistle, but i dont see any problem with the motor performance,
but when im running without the sensor wire there is no whistle sound, is it normal when im running with sensor wire?

by the way my esc settings is default setting according to esc manual,

and i also connected all wiring connection properly.

thank you.
__________________
WHERE THE ADVENTURE CAN HAPPEN ANYWHERE !

-Scale RC
wntdcarbon is offline   Reply With Quote
Old 11-06-2012, 06:04 AM   #10620
Tech Regular
 
Timbo99's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Melbourne AUSTRALIA
Posts: 385
Trader Rating: 14 (94%+)
Send a message via ICQ to Timbo99 Send a message via AIM to Timbo99 Send a message via MSN to Timbo99 Send a message via Skype™ to Timbo99
Default Dodgy whistle

Quote:
Originally Posted by wntdcarbon View Post
good day SP,

I have a question regard with my BLcombo, im using REVENTON S esc and SPEED PASSION COMPETITION 3.0 13.5T

i have hesitation with the motor, its my 1st time to use Speed passion with my elec.
my question is when im running with sensor wire the motor is making sound just like a whistle, but i dont see any problem with the motor performance,
but when im running without the sensor wire there is no whistle sound, is it normal when im running with sensor wire?

by the way my esc settings is default setting according to esc manual,

and i also connected all wiring connection properly.

thank you.
I actually noticed the whistling with one of my motors a while back,it turned out to be a shot bearing,so I replaced the bearing and no more whistling,but,your sensor wire thing has me stumped.
Try oiling the bearings and see if that helps,and the only thing I can think of without the sensor wire connected,the motor wouldn't be as fast,thus no whistle from the alleged bearing?
Hope this helps.
__________________
Serpent ERYX/S411 Le#189,#024,TE/Airtronics/MuchMore FLETA 4/Ryan Dezign-
"The finest RC paintwork in Australia"/LEESPEED/Ame T-Shox/THiNK Carbon.
"If at first you don't succeed,.....tell'em it's the "Beta" 1.0 version"
Timbo99 is offline   Reply With Quote
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Speed Passion GT Competition Brushless ESC v2.0 Low Profile, LPF pink_sleeve Electric On-Road 13 07-08-2009 10:17 AM


Tags
gt2, lack of help, overpriced, poor customer service, reventon, reventon pro, speed passion


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 09:04 PM.


Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net

SEO by vBSEO 3.5.0