R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 10-28-2012, 06:32 PM   #10501
Tech Adept
 
Xenolance's Avatar
 
Join Date: Apr 2012
Location: Houston, TX, USA.
Posts: 174
Trader Rating: 5 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by miz4 View Post
Tried my new Reventon R yesterday, and I'm having issues getting the Drag Brake to function. I'm running the MOD 0, (Forward+Brake+Reverse) V18 B359, and any Percentage that I set the drag brake to, it does not seem to functional at all.

Any advise appriciated
I had the same issue with mine, turned it all the way up and it just barely came on at all. I posted and was told it was my motor (comp V3 speedpassion 17.5T) and to try another motor. I then tried to update the firmware to stock 0 V18 for blinky spec and the ESC just died without any reason, said it was successful in the software and it seemed to work but no throttle, then tried to reconnect it to my PC and it just stopped detecting and now I get no power to the receiver at all and the programming card won't detect it. These seem extremely temperamental and probably need some more dev time..
Xenolance is offline   Reply With Quote
Old 10-28-2012, 07:13 PM   #10502
Tech Fanatic
 
Join Date: Jan 2003
Location: Cedar Rapids, Iowa
Posts: 894
Trader Rating: 17 (100%+)
Default

Hey guys I bought a Reventon R and I do not have the motor hooked up to it nor have I hooked up the programmer to the esc, but my problem is when I turn on the esc to power up my Spektrum SR3000 the receiver will flash and the servo will pulsate. When I hook a different bec to it the receiver and servo it works fine. I read on here that one guy had to use a Glitch Buster, is that the case? Any help would be great!
I posted this in the off-road so i figured i would post it here
429racer is offline   Reply With Quote
Old 10-28-2012, 07:30 PM   #10503
Tech Initiate
 
miz4's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 34
Trader Rating: 11 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by Xenolance View Post
I had the same issue with mine, turned it all the way up and it just barely came on at all. I posted and was told it was my motor (comp V3 speedpassion 17.5T) and to try another motor. I then tried to update the firmware to stock 0 V18 for blinky spec and the ESC just died without any reason, said it was successful in the software and it seemed to work but no throttle, then tried to reconnect it to my PC and it just stopped detecting and now I get no power to the receiver at all and the programming card won't detect it. These seem extremely temperamental and probably need some more dev time..
It's not the motor. I tried my SP 'Comp v3 8.5 AND 10.5 and the same thing happens. Changed sensor wires and no difference. 8.5 with a Castle MMP Drag brake works fine.
miz4 is offline   Reply With Quote
Old 10-29-2012, 03:17 AM   #10504
Tech Apprentice
 
the catman's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Sydney Australia
Posts: 72
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

HI everyone reading the past threads about the reventon pro and how some of you are having troubles in obtaining the settings or upgrading from v18 to v19,all I can add is read the instructions from start to finish before you start.
I upgraded my esc from v18 to v19 without a single wire being soldered to the esc , downloaded the new programe from speed passion, connected the esc to the program box then to my computer ( note no battery or fan connected ) and upgraded the esc . Once installed in the car after all wiring I reset my spectrum then proceeded to do a new setup with throttle . The esc did what it's supposed to do. After setup it turned it's self off, after switching back on throttle and motor worked . End result read first, as someone said before this esc is not like the previous speed passion esc these are completely different . Motor is speed passion comp MMM 3 17.5
Nigel
the catman is offline   Reply With Quote
Old 10-29-2012, 03:21 AM   #10505
Tech Fanatic
 
roger999's Avatar
R/C Tech Elite Subscriber
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 805
Trader Rating: 12 (100%+)
Default

Guys, anyone using Reventon with LRP motor? Any problems?
__________________
r o g e r g r a f i x . c o m

facebook.com/rogergrafix
roger999 is offline   Reply With Quote
Old 10-29-2012, 06:17 AM   #10506
Tech Regular
 
Timbo99's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Melbourne AUSTRALIA
Posts: 385
Trader Rating: 14 (94%+)
Send a message via ICQ to Timbo99 Send a message via AIM to Timbo99 Send a message via MSN to Timbo99 Send a message via Skype™ to Timbo99
Default More info

Quote:
Originally Posted by roger999 View Post
Guys, anyone using Reventon with LRP motor? Any problems?
What Reventon?
Software version?
Motor turn?
I've had a Reventon pro with v18 hybrid boost,4.5 X12,not us much grunt as the mmm motors.
( using identical settings btw )
__________________
Serpent ERYX/S411 Le#189,#024,TE/Airtronics/MuchMore FLETA 4/Ryan Dezign-
"The finest RC paintwork in Australia"/LEESPEED/Ame T-Shox/THiNK Carbon.
"If at first you don't succeed,.....tell'em it's the "Beta" 1.0 version"
Timbo99 is offline   Reply With Quote
Old 10-29-2012, 06:22 AM   #10507
Tech Regular
 
Timbo99's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Melbourne AUSTRALIA
Posts: 385
Trader Rating: 14 (94%+)
Send a message via ICQ to Timbo99 Send a message via AIM to Timbo99 Send a message via MSN to Timbo99 Send a message via Skype™ to Timbo99
Default

Quote:
Originally Posted by 429racer View Post
Hey guys I bought a Reventon R and I do not have the motor hooked up to it nor have I hooked up the programmer to the esc, but my problem is when I turn on the esc to power up my Spektrum SR3000 the receiver will flash and the servo will pulsate. When I hook a different bec to it the receiver and servo it works fine. I read on here that one guy had to use a Glitch Buster, is that the case? Any help would be great!
I posted this in the off-road so i figured i would post it here
Just thought of something....
What Tx are you using?
__________________
Serpent ERYX/S411 Le#189,#024,TE/Airtronics/MuchMore FLETA 4/Ryan Dezign-
"The finest RC paintwork in Australia"/LEESPEED/Ame T-Shox/THiNK Carbon.
"If at first you don't succeed,.....tell'em it's the "Beta" 1.0 version"
Timbo99 is offline   Reply With Quote
Old 10-29-2012, 06:38 AM   #10508
Tech Fanatic
 
Join Date: Jan 2003
Location: Cedar Rapids, Iowa
Posts: 894
Trader Rating: 17 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by Timbo99 View Post
Just thought of something....
What Tx are you using?
M8 with a Spektrum module.
429racer is offline   Reply With Quote
Old 10-29-2012, 06:41 AM   #10509
Tech Regular
 
Timbo99's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Melbourne AUSTRALIA
Posts: 385
Trader Rating: 14 (94%+)
Send a message via ICQ to Timbo99 Send a message via AIM to Timbo99 Send a message via MSN to Timbo99 Send a message via Skype™ to Timbo99
Default

Quote:
Originally Posted by 429racer View Post
M8 with a Spektrum module.
Could be a steering punch issue...just a thought.
__________________
Serpent ERYX/S411 Le#189,#024,TE/Airtronics/MuchMore FLETA 4/Ryan Dezign-
"The finest RC paintwork in Australia"/LEESPEED/Ame T-Shox/THiNK Carbon.
"If at first you don't succeed,.....tell'em it's the "Beta" 1.0 version"
Timbo99 is offline   Reply With Quote
Old 10-29-2012, 07:14 AM   #10510
Tech Fanatic
 
Join Date: Jan 2003
Location: Cedar Rapids, Iowa
Posts: 894
Trader Rating: 17 (100%+)
Default

If I unplug the servo then it is fine. I can plug the servo back in and it is fine. Moving the steering really slow it is fine, just when you transition the servo back and forth a little fast does it brown it out. I think it is a bad design of the internal bec. The smaller things get it seems the more problems, but it will get worked out. I am going to the store to get a 4700 16v capacitor to throw on here and that should take care of the problem.
429racer is offline   Reply With Quote
Old 10-29-2012, 07:15 AM   #10511
Tech Rookie
 
Join Date: Oct 2012
Location: Melbourne
Posts: 18
Default

What gearing should I use on a small to medium TC track. I'm using 13.5 MMM motor with reventon pro esc .
Chris kal is offline   Reply With Quote
Old 10-29-2012, 07:35 AM   #10512
Tech Elite
 
M-Technic's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Palm Beach, FL
Posts: 2,562
Trader Rating: 15 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by Chris kal View Post
What gearing should I use on a small to medium TC track. I'm using 13.5 MMM motor with reventon pro esc .
Boosted or blinky?
__________________
RCAmerica | Xray | Hudy | Radiopost | Speed Passion USA | Trinity | P3 Graphics
M-Technic is offline   Reply With Quote
Old 10-29-2012, 07:38 AM   #10513
Tech Addict
 
Join Date: Sep 2011
Location: Sydney
Posts: 617
Trader Rating: 7 (100%+)
Default

where can I buy high torque 12.5mm rotor for MMM stock motor?
zzztech is offline   Reply With Quote
Old 10-29-2012, 08:03 AM   #10514
Super Moderator
 
Marcos.J's Avatar
R/C Tech Elite Subscriber
 
Join Date: Sep 2003
Location: Semper Fi
Posts: 25,177
Trader Rating: 140 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by Chris kal View Post
What gearing should I use on a small to medium TC track. I'm using 13.5 MMM motor with reventon pro esc .
Boosted with the v19 software at 100% boost around a 5.7 depending on the length of the straight .use stock sensor board in the middle.

Blinky probably in the 4.5 area depending on the sensor board that you are using.

With the v19 use 3,000 start up, 150k boost max, .02 delay 100% hybrid boost if the straight is short you should be ok with 80% boost.

Drrs no less that 7
Marcos.J is offline   Reply With Quote
Old 10-29-2012, 09:05 AM   #10515
Super Moderator
 
Marcos.J's Avatar
R/C Tech Elite Subscriber
 
Join Date: Sep 2003
Location: Semper Fi
Posts: 25,177
Trader Rating: 140 (100%+)
Default

there is another version getting tested now that you can fine tune the rpm/ramp/degrees,and custom %on boost , no word if is final or not but the 5711 is very good and easy to set up.
Marcos.J is offline   Reply With Quote
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Speed Passion GT Competition Brushless ESC v2.0 Low Profile, LPF pink_sleeve Electric On-Road 13 07-08-2009 10:17 AM


Tags
gt2, lack of help, overpriced, poor customer service, reventon, reventon pro, speed passion


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 07:20 PM.


Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net

SEO by vBSEO 3.5.0