R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 10-26-2012, 09:54 AM   #10471
Tech Elite
 
vr6cj's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Location: Modesto, CA
Posts: 4,034
Trader Rating: 124 (100%+)
Default

So ny advice on getting the new Reventon PC interface to work? Downloaded v19 and its installed. Hook up the lcd programmer and its stuck on "Connecting PC" I get notta, no prompts or anything.

I have the older version for the gt2.1 and it works fine and I just used it. Just cant get the newer stuff to work. Win 7 64bit laptop
vr6cj is offline   Reply With Quote
Old 10-26-2012, 10:14 AM   #10472
Tech Elite
 
vr6cj's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Location: Modesto, CA
Posts: 4,034
Trader Rating: 124 (100%+)
Default

ah, guess you have to hook the esc up too, cant just use the lcd
vr6cj is offline   Reply With Quote
Old 10-26-2012, 10:53 AM   #10473
Tech Elite
 
vr6cj's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Location: Modesto, CA
Posts: 4,034
Trader Rating: 124 (100%+)
Default

ok, guys. So just uploaded the stock0 to my rev pro. Now the esc wont setup to calibrate or turn off unless I unplug it from battery. It funtions (ie motor runs and car works) and still takes updates with lcd programmer but now just wont setup or turn off.

Glitch in new software or what?
vr6cj is offline   Reply With Quote
Old 10-26-2012, 11:29 AM   #10474
Tech Champion
 
Solara's Avatar
 
Join Date: Sep 2002
Location: Chicago Illinois USA
Posts: 9,042
Trader Rating: 16 (100%+)
Send a message via ICQ to Solara Send a message via AIM to Solara
Default

Quote:
Originally Posted by vr6cj View Post
So ny advice on getting the new Reventon PC interface to work? Downloaded v19 and its installed. Hook up the lcd programmer and its stuck on "Connecting PC" I get notta, no prompts or anything.

I have the older version for the gt2.1 and it works fine and I just used it. Just cant get the newer stuff to work. Win 7 64bit laptop
Make sure your LCD card is updated to the latest version, which is 2.4....if you don't know the card is updated or not, just update it again and load V2.4 onto the card....once the card is updated, you should be able to connect to the ESC without problem.


Again...when connect computer to LCD and to ESC, DO NOT CONNECT YOUR LIPO to the ESC like the old GT2 series. That will get you a quick way to buy a new computer.
__________________
SPEED PASSION - King Golden, Speed Passion USA, Speed Power, Hirosaka Pro Products, East Coast Bodies, Schumacher Racing, Hurricane Motorsports, Serpent America, Sweep Racing USA. http://www.spautomobile.com/en/index.asp (SPEED PASSION AUTOMOTIVE)
NEW Speed Power/Speed Passion direct sale site - http://shop.speedpowerrc.com/
Solara is offline   Reply With Quote
Old 10-26-2012, 11:36 AM   #10475
Tech Master
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 1,209
Trader Rating: 21 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by Marcos.J View Post
Then your best bet will be with the reventon pro

I have the Reventon Pro already. Most of the racers in my area race blinky 17.5. I want to run mod and blinky 17.5 but just asking if the software is ready for blinky 17.5.
JoeyE is offline   Reply With Quote
Old 10-26-2012, 12:09 PM   #10476
Tech Elite
 
vr6cj's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Location: Modesto, CA
Posts: 4,034
Trader Rating: 124 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by Solara View Post
Make sure your LCD card is updated to the latest version, which is 2.4....if you don't know the card is updated or not, just update it again and load V2.4 onto the card....once the card is updated, you should be able to connect to the ESC without problem.


Again...when connect computer to LCD and to ESC, DO NOT CONNECT YOUR LIPO to the ESC like the old GT2 series. That will get you a quick way to buy a new computer.
I do have the lcd v2.4. ESC setup button will turn the esc on but thats it. Wont setup or turn off now
vr6cj is offline   Reply With Quote
Old 10-26-2012, 01:16 PM   #10477
Tech Elite
 
JayL's Avatar
R/C Tech Elite Subscriber
 
Join Date: Mar 2006
Location: Ca
Posts: 2,775
Default

I run the v3 21.5 spec motor at some races and another brand motor at others:
Is there a male bullet connector I can solder to the other brand motor so I can leave the speedpassion female connectors on my esc wires?
__________________
A800 HW XR10Pro HW G2 4.5T|||B5MFL HW StockSpec Team Powers 17.5|||VTA: Awesomatix EVO 1.1 Orca VX3 |||F1:
Xray X1 2016, HW V3.1, Ride XR Tires, D4SS 21.5|||Futaba 4PX|||iCharger 308Duo
JayL is offline   Reply With Quote
Old 10-26-2012, 01:24 PM   #10478
Tech Champion
 
Join Date: Nov 2002
Location: Chicago, IL
Posts: 7,474
Trader Rating: 34 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by JayL View Post
I run the v3 21.5 spec motor at some races and another brand motor at others:
Is there a male bullet connector I can solder to the other brand motor so I can leave the speedpassion female connectors on my esc wires?
I need to check mine, but it might be just 3.5mm male bullet connectors.

They come in various lengths. These can be purchased online or other electronics retailers.
Nexus is offline   Reply With Quote
Old 10-26-2012, 01:29 PM   #10479
Tech Adept
 
Xenolance's Avatar
 
Join Date: Apr 2012
Location: Houston, TX, USA.
Posts: 174
Trader Rating: 5 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by JayL View Post
I run the v3 21.5 spec motor at some races and another brand motor at others:
Is there a male bullet connector I can solder to the other brand motor so I can leave the speedpassion female connectors on my esc wires?
You can get the QTEQ power terminals as well, they have a model for most motor types.
http://www.reflexracing.net/QTEQ-Pow...nals_c_76.html, it may work for what you need. I'm converting all my stuff to these for ease of swapping, etc.
Xenolance is offline   Reply With Quote
Old 10-26-2012, 01:59 PM   #10480
Tech Adept
 
Xenolance's Avatar
 
Join Date: Apr 2012
Location: Houston, TX, USA.
Posts: 174
Trader Rating: 5 (100%+)
Default

I have a Reventon R and it seems to be very smooth and have great active braking as well as good boost, etc. The issue I'm seeing however is that it has almost no drag break at all even when set to the highest setting! I set it all the way up and it seems to slow down a little when I hold the car up and squeeze/let off but it doesn't slow down noticeably when letting off while driving the car.

I have not updated to the latest firmware, does it help with this? I can't seem to find a USB cable around the house since all my phones have switch to the new type, I'll go buy one this weekend.
Xenolance is offline   Reply With Quote
Old 10-26-2012, 02:41 PM   #10481
Tech Adept
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 170
Default

joeye they have told u that there is not problem for blinky it will run any motor
there was a hold up on stock1 softwear and it didnt surport 11.5-21.5t for boosted (which have tried in 13.5t and is fast so dont know what the meant by not ready) but the new release now cover 4.0-21.5t boosted class


hi xenolance i also run a r with 13.5t boosted and i have to much drag brake even with it off it might just be the motor u have eg gm2012 x12 motors i find nearly stop to a halt when letting off the throttle but fit my orca2 motor and it just rolls on
so if u have a different brand try and see if there is a change
tcboy1983 is offline   Reply With Quote
Old 10-26-2012, 03:47 PM   #10482
Tech Addict
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 644
Trader Rating: 36 (100%+)
Default New LCD Card

Again...when connect computer to LCD and to ESC, DO NOT CONNECT YOUR LIPO to the ESC like the old GT2 series. That will get you a quick way to buy a new computer.[/B][/QUOTE]

To reiterate what Solara has said. DO NOT CONNECT COMPUTER TO LCD CARD AND STILL HAVE CONNECTION TO YOUR LIPO!!!
It IS a quick way to have the need to buy another LCD Card, at the very least!! Also, if you have a need to ask for advice on your new Reventon Pro, ask someone that has one and knows his way around it. Unfortunately for me he didn't. But based on Solara's other comment regarding an earlier esc, I now know why.
Still waiting to hear from SP customer service and King Golden.
80'sracer is offline   Reply With Quote
Old 10-26-2012, 06:44 PM   #10483
Tech Elite
 
Pattojnr's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: Perth Australia
Posts: 4,594
Trader Rating: 19 (100%+)
Default

once you update your LCD box, you dont need to hook up the computer to change the boost functions, just hook up the LCD to the esc with no computer, this way to change settings you need your lipo connected, if you want to use your laptop to change settings, then DONT connect your lipo . for anyone who baught a reventon and just went and hooked it up, it says in the instructions to not connect your lipo when using USB connection to a laptop or PC.
__________________
Serpent - Walter RC
Serpent E Power ..... Serpent 747 Reds M3T
Serpent 966-TE Reds M7T .... S411ERYX Speedpassion 3.5T, T-Shox
Serpent 811-TE REDs R5T
Pattojnr is offline   Reply With Quote
Old 10-26-2012, 07:41 PM   #10484
Tech Addict
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 644
Trader Rating: 36 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by Pattojnr View Post
once you update your LCD box, you dont need to hook up the computer to change the boost functions, just hook up the LCD to the esc with no computer, this way to change settings you need your lipo connected, if you want to use your laptop to change settings, then DONT connect your lipo . for anyone who baught a reventon and just went and hooked it up, it says in the instructions to not connect your lipo when using USB connection to a laptop or PC.
You’re absolutely correct. However, when you assume that the person who is helping you (with initial set up) knows more than you, and doesn’t, this is what happens.
80'sracer is offline   Reply With Quote
Old 10-26-2012, 08:31 PM   #10485
Tech Apprentice
 
Join Date: Oct 2012
Posts: 70
Default

Quote:
Originally Posted by vr6cj View Post
ok, guys. So just uploaded the stock0 to my rev pro. Now the esc wont setup to calibrate or turn off unless I unplug it from battery. It funtions (ie motor runs and car works) and still takes updates with lcd programmer but now just wont setup or turn off.

Glitch in new software or what?
Quote:
Originally Posted by vr6cj View Post
I do have the lcd v2.4. ESC setup button will turn the esc on but thats it. Wont setup or turn off now

A few notes:

Use a brand new profile on your radio to insure the settings are to default.
If using a Futaba radio you may need to reverse your throttle.

The ESC might be sensing some type of throttle input and not neutral.
SP Tech is offline   Reply With Quote
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Speed Passion GT Competition Brushless ESC v2.0 Low Profile, LPF pink_sleeve Electric On-Road 13 07-08-2009 10:17 AM


Tags
gt2, lack of help, overpriced, poor customer service, reventon, reventon pro, speed passion


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 03:51 AM.


Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net

SEO by vBSEO 3.5.0